IZBORI 2014

Post Reply
dalje

#1301 Re: IZBORI 2014

Post by dalje »

OldMayor wrote:Ja samo ne kontam sta je sa ovih 50% koji nisu izasli. O cemu te tikve razmisljaju... :roll:
Jer da ti tokmaci jesu izasli, rezultati bi bili skroz drugaciji.
Od tih 50% bar 25% i ne živi u BiH već se samo formalno vodi na birackim spiskovima.
OldMayor

#1302 Re: IZBORI 2014

Post by OldMayor »

dalje wrote:Za mene su rezultati izbora iznenađenje. Očekivao sam bolji rezultat DFa a slabiji SDA i SBB.

Najveći pobjednici izbora HDZ. Pokupili su skoro sve hrvatske glasove.
Najveći gubitnici izbora... bosnjacki kalkulatori koji su bacenim glasom za Raguza omogućili Bakiru sa opet sa malim brojem glasova uđe u Predsjednistvo. Bošnjaci ni naredne 4 godine neće imati svog člana Predsjednišva a sve zbog glupih kalkulacija.

I Ivanić i Civijanovićka će imati veći broj glasova od Bakira. Toliko o Bakirovoj legitimnosti.
O kakvim ti glasovima za Raguza pricas?

Raguz je prosle izbore imao 60.000, dakle je on je opet tu na svom nekom nivou. Kao i Covic.

Ja ne kazem da nije bilo glasova za njega od strane bosnjaka, ali i da su ti glasovi otisli bosnjackim kandidatima, opet ne bi uticalo na pobjedu Bakira, jer bi se raspsrili na Sefera, Fahru, Suljagica, Reisa, Dzebraila, itd...

Trenutno stanje...
40613 ČOVIĆ DRAGAN - HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE 88994 51.52
41007 RAGUŽ MARTIN - HDZ 1990 HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA 67948 39.34
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1303 Re: IZBORI 2014

Post by Truba »

OldMayor wrote: Al jok, eto ti kod nas reisa, eto ti sefera, eto ti nekakvog dzebraila, nekakav iz breze, pa malo dijaspore, suljagic, radoncic, tamo vamo...dok se oni svi nagodise, Bake uze lagano.

Pa i budala je znala da Bakir ima sigurnih minimalno 150.000 glasova. Meni fkt nije jasno o cemu su razmisljali ovi ostali kandidati...da ce npr jel clan SDA glasat za Sefera.. :run:
vjerovatno se zato nikad nećeš baviti politikom :D što imaš normalna razmišljanja i realistična
i što misliš da se 3 koji misle da su gazde u selu može dogovoriti oko zajedničkog kandidata :D
leo karan

#1304 Re: IZBORI 2014

Post by leo karan »

Partizzanka wrote:leo, zar je sva krivica na ovima sto nisu izasli na izbore?
zasto velika vecina ovih koji JESU nije glasala za nekoga druogo nego SDA? HDZ i cvijanovicku?

mislim da konkretno kod bosnjackog clana predsjednistva kvaka lezi u cinjenici da vecina federacije glasa za hrvatskog clana jer i zeljko i raguz su "za raju i narod" pa raja i poleti na tu stranu i onda naravno alija pobijedi

p.s
ja da sam glasala za sda ja bih sebi ruku otkinula
ali njihovo preseravanje sinoc bilo je tako uocljivo da se nije moglo izbjeci
U BiH imas birače i glasače
Glasači su većinom za SDA.
A birača je puno više, samo što nikako da postanu glasači.

Nadam se da je jasno
bull21

#1305 Re: IZBORI 2014

Post by bull21 »

Gledam i ne vjerujem. Kirby dobi zahvaljujući onim manjim kandidatima što pokraše Fahraonu glasove. :roll:
Šta smo sad uradili...
Last edited by bull21 on 13/10/2014 09:08, edited 1 time in total.
dalje

#1306 Re: IZBORI 2014

Post by dalje »

OldMayor wrote:
dalje wrote:Za mene su rezultati izbora iznenađenje. Očekivao sam bolji rezultat DFa a slabiji SDA i SBB.

Najveći gubitnici izbora... bosnjacki kalkulatori koji su bacenim glasom za Raguza omogućili Bakiru sa opet sa malim brojem glasova uđe u Predsjednistvo. Bošnjaci ni naredne 4 godine neće imati svog člana Predsjednišva a sve zbog glupih kalkulacija.

I Ivanić i Civijanovićka će imati veći broj glasova od Bakira. Toliko o Bakirovoj legitimnosti.

Raguz je prosle izbore imao 60.000, dakle je on je opet tu na svom nekom nivou. Kao i Covic.

Ja ne kazem da nije bilo glasova za njega od strane bosnjaka, ali i da su ti glasovi otisli bosnjackim kandidatima, opet ne bi uticalo na pobjedu Bakira, jer bi se raspsrili na Sefera, Fahru, Suljagica, Reisa, Dzebraila, itd...

Trenutno stanje...
40613 ČOVIĆ DRAGAN - HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE 88994 51.52
Sasvim dovoljno. Baceni glasovi za Raguza su mogli biti presudni.
Ovi koji su glasali za Raguza sigurno ne bi glasali za Sefera, Dzebråilä ili Reisa.
OldMayor

#1307 Re: IZBORI 2014

Post by OldMayor »

Iskreno i ovaj broj nevazecih je previse...narocito jer se radi o najjednostavnijem obrascu, mogucem.

Pa jbmu imas nekoliko kvadratica i trebas staviti X. Ok, ajd oni ljudi se zajebaju, dopisuju, svrljaju....ali opet 60k+ nevazecih za predsjednistvo...previse...jbt gotovo 10% glasova je nevazecih. :shock:

Ukupno važećih glasova 759106
Ukupno nevažećih glasova 64403
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1308 Re: IZBORI 2014

Post by pici »

e sad kad SDA metne svoje minisere i direktore...a sprema se novi zakon o radu...bice QuQu LeLe...privatizacijom su unistili onaj dio BiH kojim su vladali a sad ide rasturacina...zivi bili pa vidjeli...saja i kompanija ima da nam kuca od vrata do vrata i uzima reket na vazduH... :bih:
OldMayor

#1309 Re: IZBORI 2014

Post by OldMayor »

dalje wrote:
OldMayor wrote:

Trenutno stanje...
Sasvim dovoljno. Baceni glasovi za Raguza su mogli biti presudni.
Ovi koji su glasali za Raguza sigurno ne bi glasali za Sefera, Dzebråilä ili Reisa.
Nego kome bi otisli? Radoncicu sigurno ne bi. Otisli bi Suljagicu eto, koji ima gotovo troduplo manje glasova od princa.

I kako su mogli biti presudni covjece, Bakir vodi 40+ glasova...halo? Pa gotovo da vodi jbt za broj glasova koliko ih ukupno Raguz ima...

Jel ti hoces da kazes da je svih raguzovih 67000 bilo od bosnjaka...O cemu pricas?

Bosnjaci su imali previse kandidata i glasovi su se rasprsili na sve strane...Bake ima standardnu bazu glasaca-ovaca, koji samo gledaju u cobana i sta im on kaze.
sto je skupo

#1310 Re: IZBORI 2014

Post by sto je skupo »

Partizzanka wrote:leo, zar je sva krivica na ovima sto nisu izasli na izbore?
zasto velika vecina ovih koji JESU nije glasala za nekoga druogo nego SDA? HDZ i cvijanovicku?

mislim da konkretno kod bosnjackog clana predsjednistva kvaka lezi u cinjenici da vecina federacije glasa za hrvatskog clana jer i zeljko i raguz su "za raju i narod" pa raja i poleti na tu stranu i onda naravno alija pobijedi

p.s
ja da sam glasala za sda ja bih sebi ruku otkinula
ali njihovo preseravanje sinoc bilo je tako uocljivo da se nije moglo izbjeci
Da se razumijemo nisam glasao za SDA, ali zanima me po tebi za koga su trebali glasati ovi sto su glasali za njih? Mozda za Gazi Husrev Bega... :lol:
Gojeni H

#1311 Re: IZBORI 2014

Post by Gojeni H »

Neka se ne pitaju ostali sto je narod lud pa Bake pomete.
Neka se zapitaju kako kriminalac, koji je k'o placipicka tokom demonstracija molio da mu se ne uzima omiljena igracka, pokupio gomilu bosnjackih glasova. Pa, bio je na koljenima ...

SDA masineriji svaka cast.

Cestitke DF-u. Na slijedecim izborima, ako budu pametni a "slucajni prolaznik" i dalje glavni komesar one sramote od stranke, ima da uduplaju broj glasova.
almirony

#1312 Re: IZBORI 2014

Post by almirony »

Ko god uđe u koaliciju sa SDA (osim HDZa - iz razloga torovskog načina glasanja) izaći će popišan i duplo slabiji nakon 4 godine, simple as that.
spinel_

#1313 Re: IZBORI 2014

Post by spinel_ »

OldMayor wrote:
Bosnjaci su imali previse kandidata i glasovi su se rasprsili na sve strane...Bake ima standardnu bazu glasaca-ovaca, koji samo gledaju u cobana i sta im on kaze.

+1
zelenjava

#1314 Re: IZBORI 2014

Post by zelenjava »

Ma.Le.Na wrote:upravo
niko nije glasao za SDA i bakira a ovi pokupili vecinu
marsovci dosli pa glasali umjesto nas
isto kao kad pitas nekoga iz RS-a gdje je bio u ratu
SVI su bili u BG ili rusiji...niko nije bio ovdje...vanzemaljci nas napadali
e sto ne mogu na rende kora..
Ja sam jučer prvi put u životu glasao, Bakir i SDA mogu zahvaiti vojvodi Radojici na mom, i glasu mnogih drugih Bošnjaka.
Reglan

#1315 Re: IZBORI 2014

Post by Reglan »

http://www.izbori.ba/files/Glavni_repor ... a_702.html

RAguz ga popusi, prebrojano je i Sarajevo a on u minusu 20 milja
Fact

#1316 Re: IZBORI 2014

Post by Fact »

Bakir :thumbup:

Suljagić - "Meni ne možete podvaliti da sam Bošnjak" :roll:

Radončić - "Neću da tučem svoj narod" :roll:

Halilović - Jest da je 2014,ali ja zapeo u 1993 :roll:

Odličan izbor,jer se bar zna na čemu si sa Bakirom. :thumbup: :bih:
video

#1317 Re: IZBORI 2014

Post by video »

Gojeni H wrote:Neka se ne pitaju ostali sto je narod lud pa Bake pomete.
Neka se zapitaju kako kriminalac, koji je k'o placipicka tokom demonstracija molio da mu se ne uzima omiljena igracka, pokupio gomilu bosnjackih glasova. Pa, bio je na koljenima ...

SDA masineriji svaka cast.

Cestitke DF-u. Na slijedecim izborima, ako budu pametni a "slucajni prolaznik" i dalje glavni komesar one sramote od stranke, ima da uduplaju broj glasova.
I da se kutarisu scepe i njegove prcije od stranke.
Suzie Q

#1318 Re: IZBORI 2014

Post by Suzie Q »

ako ćemo biti tolerantni onda nećemo kriviti one što su izašli na izbore i iskoristili svoje demokratsko pravo.

ali...u Federaciji je za člana Predsjedništva izbrojeno 64.403 nevažećih glasačkih listića. to je moglo biti presudno.

sad treba svima onima koji su mislili da su face ako napišu svoje mišljenje, glas za Ivicu Osima, Safeta Sušića i ostale i to stave na facebook, dati dobrog degeneka. i usput osuditi medije koji su im dali i previše publiciteta. plus javno objaviti liste onih koji nisu izašli na izbore a mogli su. To su osobe koje su odgovorne za rezultate izbora.
Reglan

#1319 Re: IZBORI 2014

Post by Reglan »

http://www.izbori.ba/files/Glavni_repor ... a_703.html

Tek vidim da Bijeljina nije prebrojana, siguran sam da ga je tu Cvijanovicka debelo popusila.
leo karan

#1320 Re: IZBORI 2014

Post by leo karan »

Fact wrote:Bakir :thumbup:

Suljagić - "Meni ne možete podvaliti da sam Bošnjak" :roll:

Radončić - "Neću da tučem svoj narod" :roll:

Halilović - Jest da je 2014,ali ja zapeo u 1993 :roll:

Neznalico
seln

#1321 Re: IZBORI 2014

Post by seln »

Koristim priliku da srdacno cestitam na pametnom izboru narodima i narodnostima BIH. Takodje koristim i priliku da obavijestim sve koji mi pridju da zatraze bilo marku, bilo pomoc za ovo ili ono (iz ovoga iskljucujem samo bolesnu djecu), da ce od mene dobiti samo sile, plesku, tahticu...kako god.
Moj osjecaj solidarnosti sa narodom u BiH je upravo netragom nestao. Ubuduce se necu ni truditi da pri posjeti u BiH izgledam skromno ili da se tako ponasam, da ne bih uvrijedio siromasne slojeve (citaj: 80%) Bosanaca. Naprotiv, vozicu strogo sa spustenim prozorom i laktom vani, a iz zvucnika ce derati Ceca. U kafani cu pjevacicu penjati na sto i kititi je eurima. Ako se onima u BiH zivo jebe oko toga kako im je, ok, jebe se i meni.
seln

#1322 Re: IZBORI 2014

Post by seln »

Fact wrote:
ZNO SE, na kurcu.
zelenjava

#1323 Re: IZBORI 2014

Post by zelenjava »

seln wrote:Koristim priliku da srdacno cestitam na pametnom izboru narodima i narodnostima BIH. Takodje koristim i priliku da obavijestim sve koji mi pridju da zatraze bilo marku, bilo pomoc za ovo ili ono (iz ovoga iskljucujem samo bolesnu djecu), da ce od mene dobiti samo sile, plesku, tahticu...kako god.
Moj osjecaj solidarnosti sa narodom u BiH je upravo netragom nestao. Ubuduce se necu ni truditi da pri posjeti u BiH izgledam skromno ili da se tako ponasam, da ne bih uvrijedio siromasne slojeve (citaj: 80%) Bosanaca. Naprotiv, vozicu strogo sa spustenim prozorom i laktom vani, a iz zvucnika ce derati Ceca. U kafani cu pjevacicu penjati na sto i kititi je eurima. Ako se onima u BiH zivo jebe oko toga kako im je, ok, jebe se i meni.
Pravda za dijasporce.
bull21

#1324 Re: IZBORI 2014

Post by bull21 »

seln wrote:Koristim priliku da srdacno cestitam na pametnom izboru narodima i narodnostima BIH. Takodje koristim i priliku da obavijestim sve koji mi pridju da zatraze bilo marku, bilo pomoc za ovo ili ono (iz ovoga iskljucujem samo bolesnu djecu), da ce od mene dobiti samo sile, plesku, tahticu...kako god.
Dijasporac... imaš pravo mišljenja kad ti Bake uzme hljeb iz ruke i da ga nekom svom pulenu. Do tad'.. nevažan si.
Fact

#1325 Re: IZBORI 2014

Post by Fact »

leo karan wrote:
Neznalico
:kiss:

Još samo da ona prevara od privatne stranke Željka Komšića ne bude u vladajućoj koaliciji i ljepota. :thumbup: :bih:
Post Reply