ne zaboravi novac za uzinu i ponesi par koski za cuke, obrisi nos i ne razgovaraj su stranim cikama na ulici...e-lla wrote:Ah i ja bi rado jos caskala sa vama ali skola zove. Do iduceg tipkanja.neimenovan.x wrote:e-lla definitivno nije među pametnijom djecom u svom razredu. Da se tema ne bi zaključala bolje ju je ignorisati.
Problem pasa lutalica
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1301 Re: Problem pasa lutalica
-
haos1
#1302 Re: Problem pasa lutalica
glupost, divlji psi lutalice su opasne zivotinje i on ima pravo braniti se.pakica_ wrote:Liče, lik je pucao u sred bijela dana u sred grada.. Taman da je pucao u havu, vatreno oruzje, helouuuu!!!! Ne vidim da se neko nasekir'o sto je mogao upucati usput nekog covjeka, dijete i sl. Iskreno, ovakvih cu se kretena sa utokom za pasom uvijek vise bojati nego tristA kerova na jednom mjestu..alkalna_baterija wrote:Uhapsiše čovjeka radi ludog paščeta...
Za one koji kazu da ne vide rasne po ulici: ljudi dragi, po ulici i po pansionima je procirkulisao pun k.... rotova, njemackih ovcara, haskija, labradora, retrivera, dobermana, pekinezera, pitova, kangala, tornjaka, sarplaninaca itd itd.. Ne znam fakat jeste li coravi ili sta?
Za ovog koji rece napustili cuku jer nemaju sta jest, a da plate kaznu- boli me djoko zasto su napustili zivotinju, drzavi su duzni platiti kaznu.. I dabogda takvi nikad nemali sta da jedu i dabogda ih stiglo isto- da ga nabiju nogom kad mu budu najpotrebniji oni bliski njemu!!
- alkalna_baterija
#1303 Re: Problem pasa lutalica
pakica_ wrote:Liče, lik je pucao u sred bijela dana u sred grada.. Taman da je pucao u havu, vatreno oruzje, helouuuu!!!! Ne vidim da se neko nasekir'o sto je mogao upucati usput nekog covjeka, dijete i sl. Iskreno, ovakvih cu se kretena sa utokom za pasom uvijek vise bojati nego tristA kerova na jednom mjestu..alkalna_baterija wrote:Uhapsiše čovjeka radi ludog paščeta...
Za one koji kazu da ne vide rasne po ulici: ljudi dragi, po ulici i po pansionima je procirkulisao pun k.... rotova, njemackih ovcara, haskija, labradora, retrivera, dobermana, pekinezera, pitova, kangala, tornjaka, sarplaninaca itd itd.. Ne znam fakat jeste li coravi ili sta?
Za ovog koji rece napustili cuku jer nemaju sta jest, a da plate kaznu- boli me djoko zasto su napustili zivotinju, drzavi su duzni platiti kaznu.. I dabogda takvi nikad nemali sta da jedu i dabogda ih stiglo isto- da ga nabiju nogom kad mu budu najpotrebniji oni bliski njemu!!
Klixov članak nema ovoliko informacija. Nije pisalo kako je pas ubijen. Nije pisalo da je muškarac uhapšen zbog korištenja vatrenog oružja, već zbog ubistva psa. A jebo ti državu gdje te uhapse jer si kokno štene, dok oni sa debelim dosjeima i listom ubijenih iza sebe slobodno hodaju, ili nam vode tu istu državu.
Što se tiče kazni, podržavam sve napisano 110 %
-
pakica_
#1304 Re: Problem pasa lutalica
Utokom? U sred naseljenog podrucja? U pravu ste, mrzitelji pasa, i jesmo divlji zapad..haos1 wrote:glupost, divlji psi lutalice su opasne zivotinje i on ima pravo braniti se.pakica_ wrote:Liče, lik je pucao u sred bijela dana u sred grada.. Taman da je pucao u havu, vatreno oruzje, helouuuu!!!! Ne vidim da se neko nasekir'o sto je mogao upucati usput nekog covjeka, dijete i sl. Iskreno, ovakvih cu se kretena sa utokom za pasom uvijek vise bojati nego tristA kerova na jednom mjestu..alkalna_baterija wrote:Uhapsiše čovjeka radi ludog paščeta...
- uglavnomja
#1305 Re: Problem pasa lutalica
Ovo je neki psihicki sindrom, kojim bi se mogla struka pozabaviti. Stalno spominjanje hitlera ( kod one kendare i karadzica i mladica) od strane keroljubaca
Nesto nije u redu sa mentalnim sklopm. Mislim svako kome je vaznije pseto od covjeka je bolestan, bez daljnjega. Ali ovoliku sociopatiju i psihopatiju bi trebalo strucno obradjivati.
Inace, prvi znakovi se primjecuju jos u osnovnoj, a izrazeniji postanu pred kraj tinejdzerskog doba. Poslije se malo primire, postanu lukaviji, ali ne znaci da su postali bolji.
Ovo se ne odnosi na djecicu iz zlatnih kaveza koja jos citaju bajke.
Nesto nije u redu sa mentalnim sklopm. Mislim svako kome je vaznije pseto od covjeka je bolestan, bez daljnjega. Ali ovoliku sociopatiju i psihopatiju bi trebalo strucno obradjivati.
Inace, prvi znakovi se primjecuju jos u osnovnoj, a izrazeniji postanu pred kraj tinejdzerskog doba. Poslije se malo primire, postanu lukaviji, ali ne znaci da su postali bolji.
- forest gump
-
Naslovnica
#1307 Re: Problem pasa lutalica
Ja se ne sjećam kada sam vidio psa koji bi iole svojom fizionomijom/izgledom mogao podsjećati na nekog rasnog psa, a kamoli da sam vidio ono, baš rasnog.
Kakvi ba dobermani, labradori, pekinezeri?!?!?
Od 1000 onih na ulici, ako ima 1-2 da su rasni, to je vrh.
Niđe veze.
Niđe veze.
-
ljuspica
#1308 Re: Problem pasa lutalica
Ako je zakon za pse toliko strog, sad sam sigurna da ovi psi na ulici odgovaraju nekome ko je u Vladi. Hocu reci neko gore dobija velike novce za ove kerove na ulici, jer ovo nije normalno. Ko bi normalan dozvolio da se covjek uhapsi zbog toga sto je ubio cuku koji je mozda agresivan? Veterinarski fakultet daje jedne izjave i svi daju izjave kako to nije uredu, a radi se drugo. Ko koga ovde..... da izvinete? Ovde nesto smrdi....
- uglavnomja
#1309 Re: Problem pasa lutalica
Problem je sto je covjek pucao na ulici. Cak i da ima dozvolu za oruzje, ne smije ga nositi sa sobom uzvan kuce, osim lov i slicno. Pogotovo ne pucati.
Pasce je nebitno sto se tice hapsenja. Ali zbog pascadi ljudi nosaju pistolje i pucaju.
Pliz, ne,ojte o lopvima, kriminalcima, narkomanima ... Eno dole tema crna hronika pa opletite.
Pasce je nebitno sto se tice hapsenja. Ali zbog pascadi ljudi nosaju pistolje i pucaju.
Pliz, ne,ojte o lopvima, kriminalcima, narkomanima ... Eno dole tema crna hronika pa opletite.
- alkalna_baterija
#1310 Re: Problem pasa lutalica
Hrasnica... Ima i miješanih, a ima i, ako se ne varam, jedan kangal, labrador, tornjak, mislim da je donedavno bio i njemački ovčar, koji je krepao. Od njega i neke kuje je nastao čopor koji se vrti oko kružnog toka i autobuske stanice. Svi su navodno pregledani, a garantujem da ih je nekoliko bijesno.Naslovnica wrote:Ja se ne sjećam kada sam vidio psa koji bi iole svojom fizionomijom/izgledom mogao podsjećati na nekog rasnog psa, a kamoli da sam vidio ono, baš rasnog.
Niđe veze.
Nekad mirno prođeš pored, nekad skoči na tebe iz čista mira. Nekad im se nađeš na putu dok sumanuto jurcaju za autima. Ljude obaraju s bicikla. Ne možeš kupiti ništa u pekari da te čopor ne okruži i oni najhrabriji ne počnu skakati da daš i njima.
Odrasla sam okružena psima, pa ja i izdržim. Ali ne mogu reći da me nije strah kad iskezi zube ili se zaleti prema meni. Ne mogu ni zamislit kako je onima koji imaju fobiju od psa.
Ovo nije u redu. Puno toga nije u redu. Ovu vlast treba srušit do temelja, zakone treba ukinuti, državu resetovat. Krenuti od nule. A ovakvo nešto nije moguće.
Do tad, onda kad budem napadnuta od strane psa, da me tuži hiljadu aktivista, da me zatvore ne znam ti gdje, ja ću opet i opet da se branim. Namjerno ne bih mogla ubiti, ne bih imala srca. Ali bih se branila.
- Logovan
#1311 Re: Problem pasa lutalica
Aha, jeste, zbog pasa se nosaju pištolji.uglavnomja wrote:Problem je sto je covjek pucao na ulici. Cak i da ima dozvolu za oruzje, ne smije ga nositi sa sobom uzvan kuce, osim lov i slicno. Pogotovo ne pucati.
- O'zone
- Globalni moderator
#1312 Re: Problem pasa lutalica
Niti Ja niti Vi imamo veze sa kim izgleda imamo posla.
To što trabunjamo na forumu je super. Pojave se i ovi zaštitinici pa onda kao neka prepirka i tema se zaključa i do sljedećeg napada.
Jednostavno mi kao građani ovog grada nismo dovoljno sposobni a ni složni da riješimo nešto što nam predstavlja VELIKI problem.
-Lopovi i džeparoši
-Psi lutalice
-Prevaranti raznih vrsta i profila koji legalno po ulicama traže novac
-Prosjaci
-Parking papci
-....nastav niz
Sve su ovo problemi koji se da se složno mogu riještiti vrlo brzo. Međutim mi se strašno volimo praviti pametni, svakom loncu biti poklopac, začepiti gubicu onome ko ima drugačije viđenje stvari nego mi i insistirati da naša bude prva te mnogi dobri pokreti umriješe zbog toga, mnogi pritisci na vladajuće strukture koje na žalost poznaju samo govor sile i prijetnje kako bi riješili nešto što se van granica ove države smatra ozbiljnim narušavanjem ljudskih prava i zakona.
To što trabunjamo na forumu je super. Pojave se i ovi zaštitinici pa onda kao neka prepirka i tema se zaključa i do sljedećeg napada.
Jednostavno mi kao građani ovog grada nismo dovoljno sposobni a ni složni da riješimo nešto što nam predstavlja VELIKI problem.
-Lopovi i džeparoši
-Psi lutalice
-Prevaranti raznih vrsta i profila koji legalno po ulicama traže novac
-Prosjaci
-Parking papci
-....nastav niz
Sve su ovo problemi koji se da se složno mogu riještiti vrlo brzo. Međutim mi se strašno volimo praviti pametni, svakom loncu biti poklopac, začepiti gubicu onome ko ima drugačije viđenje stvari nego mi i insistirati da naša bude prva te mnogi dobri pokreti umriješe zbog toga, mnogi pritisci na vladajuće strukture koje na žalost poznaju samo govor sile i prijetnje kako bi riješili nešto što se van granica ove države smatra ozbiljnim narušavanjem ljudskih prava i zakona.
- lua
#1313 Re: Problem pasa lutalica
Vjeruj mi i kod keromrzitelja pronalazim iste psihičke simptome psihopatije i sociopatije. Spominjanje Dogtrusta, floskule "vodi ih sebi kući", zahtijevanje muzičke podloge za šinteraj, ismijavanje ubijanja, krvoprolića ili čega već. Inače, jesi li znala da je jedan od osnovnih "simptoma" serijskih ubica iživljavanje nad životinjama?uglavnomja wrote:Ovo je neki psihicki sindrom, kojim bi se mogla struka pozabaviti. Stalno spominjanje hitlera ( kod one kendare i karadzica i mladica) od strane keroljubaca![]()
Mislim, ono, just sayin'...
Almost all serial killers – in fact, 99% of them – admitted that they started by acting out their violent fantasies on animals before graduating to human beings. Due to the dysfunctional families most serial killers come from, such pathological and abnormal behavior may be ignored or completely missed – as in the case of Jeffrey Dahmer, whose father was unperturbed by the fact that his son was dissecting animals. These acts of animal cruelty are a great source of pleasure to young killers, and they manage to perfect the art completely – later performing the same acts on their human victims.
- alkalna_baterija
#1314 Re: Problem pasa lutalica
Kad god bude da se organizuje neki štrajk u cilju postizanja jednog od navedenih ciljeva, biću prva u redu. 
- uglavnomja
#1315 Re: Problem pasa lutalica
O zone, primjecujes li da poistovjecujes ljude i zivotinje 
-
Jokericious
#1316 Re: Problem pasa lutalica
Pakice kad postavis slike tih rasnih vjerovati cemo ti. Ja ih ne vidjam.
-
pakica_
#1317 Re: Problem pasa lutalica

Nema rasnih, a-a.. Imam ja jos slika koliko vam Bog hoce.. Nemojte bit coravi, k'o Boga vas molim.. Sve i jedan od.ovih su psi sa ulice.. Napusteni psi..
- uglavnomja
#1318 Re: Problem pasa lutalica
lua wrote:Vjeruj mi i kod keromrzitelja pronalazim iste psihičke simptome psihopatije i sociopatije. Spominjanje Dogtrusta, floskule "vodi ih sebi kući", zahtijevanje muzičke podloge za šinteraj, ismijavanje ubijanja, krvoprolića ili čega već. Inače, jesi li znala da je jedan od osnovnih "simptoma" serijskih ubica iživljavanje nad životinjama?uglavnomja wrote:Ovo je neki psihicki sindrom, kojim bi se mogla struka pozabaviti. Stalno spominjanje hitlera ( kod one kendare i karadzica i mladica) od strane keroljubaca![]()
Mislim, ono, just sayin'...
Almost all serial killers – in fact, 99% of them – admitted that they started by acting out their violent fantasies on animals before graduating to human beings. Due to the dysfunctional families most serial killers come from, such pathological and abnormal behavior may be ignored or completely missed – as in the case of Jeffrey Dahmer, whose father was unperturbed by the fact that his son was dissecting animals. These acts of animal cruelty are a great source of pleasure to young killers, and they manage to perfect the art completely – later performing the same acts on their human victims.
Floskula " vodi ih sebi kuci" je znak teskog psihickog premecaja, najmanje paranoidna sizofrenija
Znam ja svasta, ali spominjanje hitlera je znak ozbiljnih problema.
-
Jokericious
#1319 Re: Problem pasa lutalica
Posteno. Samo sto je njih jako mali broj u odnosu na vukove koje vidjamo na ulicama.
- e-lla
#1320 Re: Problem pasa lutalica
Da da a ovo je citat jednog od "vasih"uglavnomja wrote: Floskula " vodi ih sebi kuci" je znak teskog psihickog premecaja, najmanje paranoidna sizofrenija![]()
Alfons Kauders wrote: to onaj isti hitler vegetarijanac sto je obozavao svog psa blondi i mazio je do pred samu smrt?
i njemu su zivotinje bile draze od ljudi...
- uglavnomja
#1321 Re: Problem pasa lutalica
Pakice, koje licemjerstvo ...
Ovi psi nisu na ulici, ocito. Pokupljeni su, sredjeni i neko ih je usvojio. Dobio dzaba pseto koje vani kosta hiljade eura.
Citam onu temu izgubljeno nadjemo, cim se pojavi rasni pas na ulici sto postova, ko ce ga uhvatiti, smjestiti, naci udomitelja. I to ide brzo. Ovakvi ne ostaju dugo vani.
A sta sa lutalicama nerasnim ablijanerima? Vazno je 100 ovih radnih, a 10.000 nerasnih
Ovi psi nisu na ulici, ocito. Pokupljeni su, sredjeni i neko ih je usvojio. Dobio dzaba pseto koje vani kosta hiljade eura.
Citam onu temu izgubljeno nadjemo, cim se pojavi rasni pas na ulici sto postova, ko ce ga uhvatiti, smjestiti, naci udomitelja. I to ide brzo. Ovakvi ne ostaju dugo vani.
A sta sa lutalicama nerasnim ablijanerima? Vazno je 100 ovih radnih, a 10.000 nerasnih
-
pakica_
#1322 Re: Problem pasa lutalica
Ovaj labrador je bio radni pas, snjuhao gudru.. Napusten sa 9 godina, kad mu je nos oslabio.. Mozete misliti kako se osjecao (da, osjecao, iako nije covjek, ipak ima osjecanja) kada je nakon 9 godina prosao to sto je prosao..
-
Jokericious
#1323 Re: Problem pasa lutalica
Ima li slika tog haskija na ulici? 
- lua
#1324 Re: Problem pasa lutalica
Kad se hoćeš iznervirati i pogrešno razumjeti nešto napisano, te time osujetiti onoga koji je to napisao iz razloga neslaganja sa tvojim radikalnim stavovima, ti ćeš to zasigurno i učiniti.uglavnomja wrote:
Floskula " vodi ih sebi kuci" je znak teskog psihickog premecaja, najmanje paranoidna sizofrenija![]()
-
pakica_
#1325 Re: Problem pasa lutalica
Fulio si poentu za cet'tri atmosfere.. Poenta je bila da ih ljudi ostavljaju.. Kontas? Ili ces da ti crtam i bojim? Odakle su pokupljeni u pansione, odakle su ove slike? Nisu s neba pali u pansion, nego su dovedeni tu sa ulice.. I ne, nisu svi udomljeni.. I ne, nisu ga dobili dzaba, placene su im sve veterinarske obrade, pansioni i ostalouglavnomja wrote:Pakice, koje licemjerstvo ...
Skuplje ih je doslo da udome nekog od.ovih pasa, nego da si kupe stene.. A ja sam udomila ljudima vise avlijanera nego rasnih..
Last edited by pakica_ on 16/09/2014 12:24, edited 1 time in total.