Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
FreakyStyley

#1301 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by FreakyStyley »

nekoeko wrote:Evo oglasio se i Safet Sajo :D Konacno da je i on jednom u pravu :D

Sušić je priznao da bi upravo "mostarsku vješticu" volio da vidi kao svog naslednika.

"Da imam mogućnost da biram, izabrao bih Halilhodžića. Da napravi red, da postroji sve oko sebe, i članove Izvršnog odbora FS BiH i igrače i medije...", rekao je Sušić.
Ja mislim da je ovo prva pametna koju sam ikad cuo od njega.
nosara

#1302 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nosara »

Pape, Pape... Ne mozes postrojit politiku, ne moze ni Vaha ni bog otac... Ili se prilagodis i plivas ili te nema...
Itakoto

#1303 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Itakoto »

FreakyStyley wrote:Evo jos nekih koji su pokazali interesovanje, ako dupli sport raspolaze tacnim informacijama:
Nekadašnji selektor Slovenije, Bojan Prašnikar, jedno je od imena koje je pokazalo zainteresovanost za upražnjeno mjesto selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Bh. kuću fudbala su, pored pomenutog slovenskog stručnjaka, preko svojih veza kontaktirala i neka zvučna trenerska imena. Bivši selektori Japana i Irske, Alberto Zaccheroni i Giovanni Trapattoni, baš kao i legendarni njemački fudbaleri trener Lothar Matthäus.

Informacija o ozbiljnim kandidatima još uvijek nema saznaje SportSport.ba od izvora bliskih "Ad hoc" komisiji koja je zadužena za razgovor sa potencijalnim kandidatima za novog kormilara našeg nacionalnog tima, kao i da konsultacije članova ove komisije još uvijek traju, te da niko od imena koja se spominju u javnosti nije kontaktiran.

Komisija koju čine predsjednik N/FSBiH Elvedin Begić, dvojica potpredsjednika Darko Ljubojević i Ivan Beus, te Denijal Pirić i Sead Kajtaz, konačni spisak sa imenima najozbiljnijih kandidata će Izvršnom odboru N/FSBiH dostaviti do 1. decembra 2014. godine, a prema riječima Ljubojevića na press-konferenciji nakon Sušićeve smjene to je krajnji rok.
Trapattoni "flasche leer" za selektora. :thumbup: Mislim da bi bili prva reprezentacija ciji je selektor zbog starosti preminuo tokom utakmice. :oops:
FreakyStyley

#1304 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by FreakyStyley »

:lol: :lol: :lol:

Zadnja ekipa koju je vodio - Vatican. :D Bez zajebancije.
Itakoto

#1305 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Itakoto »

Vec od 2010 :shock:
FreakyStyley

#1306 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by FreakyStyley »

Pa taman je tu negdje s papom, po godinama. 8-) Zajedno domina igraju.
Itakoto

#1307 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Itakoto »

Ne mogu da vjerujem. Trapattoni mladji od Cire 4 godine! HOCEMO TRAPA! :D
FreakyStyley

#1308 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by FreakyStyley »

Ma Ciro ga po cigare slao. 8-)

Boga mi, kad se pogleda lista svih do sad pominjanih kandidata, realnih i nerealnih, Prosinecki ispadne najbolja opcija. Rizik jeste, ali kao sto sam govorio, bolje rizikovat nego odmah se zajebat u startu s nekim tipa Hadzibegica. Prosinecki mi se cini ko frajer koji ima slifa za taj posao, energican je, mlad, mangup, vjerujem da bi mogao donijeti neki pozitivni sok ekipi, a to je bas ono sto nam sad treba.

Nema bas neki impozantan CV, ali ni puno gori od ostalih realnih kandidata.
ultima_palabra

#1309 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

FreakyStyley wrote:Ma Ciro ga po cigare slao. 8-)

Boga mi, kad se pogleda lista svih do sad pominjanih kandidata, realnih i nerealnih, Prosinecki ispadne najbolja opcija. Rizik jeste, ali kao sto sam govorio, bolje rizikovat nego odmah se zajebat u startu s nekim tipa Hadzibegica. Prosinecki mi se cini ko frajer koji ima slifa za taj posao, energican je, mlad, mangup, vjerujem da bi mogao donijeti neki pozitivni sok ekipi, a to je bas ono sto nam sad treba.

Anton Samovojska nek bude pomoćnik :D
FreakyStyley

#1310 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by FreakyStyley »

ultima_palabra wrote:
FreakyStyley wrote:Ma Ciro ga po cigare slao. 8-)

Anton Samovojska nek bude pomoćnik :D
Ma skaut. 8-)
Bosanski_kralj

#1311 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Bosanski_kralj »

Treba ono dovesti trenera koji će u stručnom štabu imati Barbareza, Bolića i ostale naše penzionisane igrače kojima neće biti teško skakati po Evropi da ganjaju potencijalne reprezentativce.
FreakyStyley

#1312 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by FreakyStyley »

Bosanski_kralj wrote:Treba ono dovesti trenera koji će u stručnom štabu imati Barbareza, Bolića i ostale naše penzionisane igrače kojima neće biti teško skakati po Evropi da ganjaju potencijalne reprezentativce.
Najidealnija opcija bi bila, to je vazilo i prije ovih kvalifikacija, da se dovede Vaha i Barbarez kao pomocni trener. Mislim da bi cak i Sergej progutao ego i pristao da bude pomocnik Vahidu. Da se mene pita, jos bih u strucni stab ukljucio Bajramovica, koji vec trenira ja mislim juniore Hamburga ili nesto tako, nisam siguran.

Dakle Vaha-Sergej-Bajramovic

Puno bolje nego Pape-Balja-Tomo :D

Kad bi ovo bila normalna drzava i kad bi imali normalan fudbalski savez...
nosara

#1313 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nosara »

Bosanski_kralj wrote:Treba ono dovesti trenera koji će u stručnom štabu imati Barbareza, Bolića i ostale naše penzionisane igrače kojima neće biti teško skakati po Evropi da ganjaju potencijalne reprezentativce.
Bas su poletni da skacu po Evropi... A i znaju znanje... :lol:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1314 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by mali_milojica »

Kakav Barba,da nam se okupljanja reprezentacije pretvore u kartaske turnire :D
Pa da Spahi ovo uradi pred utakmicu sa Belgijom,petardu bi dobili
Last edited by mali_milojica on 19/11/2014 13:15, edited 3 times in total.
OldMayor

#1315 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

Pa ako cemo vec dat repku nekom pocetniku kao sto je Prosinecki da se igra s njom, onda bolje to uraditi i dati nekom domacem treneru. Neko je pominjao Zlatana Bajramovica, ok nije vodio ekipu, ali jbg sigurno je momak dosta naucio u Hamburgu. Ili Barbi.

Glupo mi je zaobici neke nase bivse asove i dati Prosinecko koji budimo realni tek pocinje svoju trenersku karijeru, te nema bas neke zapazene rezultate.
saim_adka

#1316 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by saim_adka »

Image
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1317 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

OldMayor wrote:Pa ako cemo vec dat repku nekom pocetniku kao sto je Prosinecki da se igra s njom, onda bolje to uraditi i dati nekom domacem treneru. Neko je pominjao Zlatana Bajramovica, ok nije vodio ekipu, ali jbg sigurno je momak dosta naucio u Hamburgu. Ili Barbi.

Glupo mi je zaobici neke nase bivse asove i dati Prosinecko koji budimo realni tek pocinje svoju trenersku karijeru, te nema bas neke zapazene rezultate.
:thumbup: upravo tako...ako već biramo između početnika dajte rađe nekom domaćem početniku
Droog

#1318 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Droog »

Jos jedna emisija...
Megiddo

#1319 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Megiddo »

Pa ako se ja dobro sjećam baš je Barabarez govorio da ne bi zvao one igrače koji se nećkaju. :D

Robi je odličan trener. I meni se svidja ideja da on preuzme reprezentaciju. Kad je došao u Crvenu Zvezdu napravio je preporod. Osvojio je srpski kup i u Zvezdi stvorio par dobrih igrača. A sa Kayesisporom je završio peti na tabeli. Njegov "problem" je da je poput Kodre, ima principe i vrijednosti preko kojih ne gazi. Tako se sa Zvezdom rastao jer ovi nisu mogli da izvršavaju obaveze prema igračima i njegovom timu (koliko se sjećam njegovih riječi), a za Kayesir ne znam šta je bilo... U svakom slučaju kako rekoh Robi je odličan trener. :thumbup:
Zmijuga loma

#1320 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Zmijuga loma »

Prvih haman 10 minuta Safetovo lamentovanje o kletoj sudbi koja ga zadesi. Između ostalog kaže da su Tino i čak Avdija trebali igrati protiv Izraela. Skromno za sebe: "čovjek koji je po prvi put odveo reprezentaciju na veliko takmičenje", a apsolutni highlight:

"Kad sam ja govorio za Bešića, svi su se smijali."

Izražavanje na standardno seljačkom nivou, nakon njega je Baho djelovao kao Ciceron. Mikada da ne spominjem.

Kaže Pašić da ne zna kakav je kao trener, ali da kao igrač nije bio socijalan tip niti je volio da grupno razmišlja i da su ostali morali iz njega izvlačiti komunikaciju. Može se samo pretpostaviti kako izgleda kad on svoju taktičku razradu artikuliše igračima individualno i/ili grupno. A sve su šanse da taj segment kod Safeta i ne postoji ("rekao sam Mujdži da njega najviše izanalizira").
MOSALJOZE

#1321 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by MOSALJOZE »

Drag je meni i Barba,a tek Bajramović,ali treba biti objektivan.Selektor mora imati iskustva,a ova dvojica nemaju.
FreakyStyley

#1322 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by FreakyStyley »

Zmijuga loma wrote:

Prvih haman 10 minuta Safetovo lamentovanje o kletoj sudbi koja ga zadesi. Između ostalog kaže da su Tino i čak Avdija trebali igrati protiv Izraela. Skromno za sebe: "čovjek koji je po prvi put odveo reprezentaciju na veliko takmičenje", a apsolutni highlight:

Izražavanje na standardno seljačkom nivou, nakon njega je Baho djelovao kao Ciceron. Mikada da ne spominjem.

Kaže Pašić da ne zna kakav je kao trener, ali da kao igrač nije bio socijalan tip niti je volio da grupno razmišlja i da su ostali morali iz njega izvlačiti komunikaciju. Može se samo pretpostaviti kako izgleda kad on svoju taktičku razradu artikuliše igračima individualno i/ili grupno. A sve su šanse da taj segment kod Safeta i ne postoji ("rekao sam Mujdži da njega najviše izanalizira").
Ocigledno je da je covjek potpuno fulio profesiju. Meni je zapanjujuca ta njegova vjecna arogancija i bahatost. Je li moguce da on stvarno misli da je neki trenerski mag ili da nas je necim kao zaduzio, pa sad ima pravo da se pisa po nama?

O lazima necu ni da govorim, na to smo od njega navikli.

Mislim, znam da bi Pape trebao biti apsolvirana tema, ali ipak ce nas jos dugo handriti posljedice njegovog lika i djela. Ne mogu ni da zamislim kako su izgledali treninzi ili recimo njegove upute igracima na poluvremenu, kad nema sposobnost da na normalan i razumljiv nacin prenese neku svoju misao drugom. To da se davno posvadjao s logikom je ocigledno. Ko je nas vodio u p.m. :lol:

Ciro je jedan stvarno nekvalitetan demagog i ulizica :lol: , svaki put me iznova na to podsjeti. Baho suka Papetu, ali se malo kasno sjetio, kao i svi.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1323 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

Zmijuga loma wrote:

Paja je sve rekao što se trebalo reći...i to mi je isto potvrđeno od više ljudi koji znaju Safeta da jednostavno čoek nema nikave socijalne inteligencije, prije svega komunikacijskih vještina. A biti trener bez toga...sorry ne ide...to je jednostavno pogrešan izbor profesije.

Sajo možda i razmišlja fudbalski ali samo možemo nagađati kako izgledaju ti trenutci kada Sajo svoje ideje prenosi igračima koji to trebaju realizirati na terenu...nažalost niko nije snimio ko što su Bracu snimali, al mislim da bi bilo šokantno
Tomahawk11
Globalni moderator

#1324 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Jos se prica o Safetu....zar nije tema novi selektor :roll:
OldMayor

#1325 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

JoseMujica wrote:Paja je sve rekao što se trebalo reći...i to mi je isto potvrđeno od više ljudi koji znaju Safeta da jednostavno čoek nema nikave socijalne inteligencije, prije svega komunikacijskih vještina. A biti trener bez toga...sorry ne ide...to je jednostavno pogrešan izbor profesije.

Sajo možda i razmišlja fudbalski ali samo možemo nagađati kako izgledaju ti trenutci kada Sajo svoje ideje prenosi igračima koji to trebaju realizirati na terenu...nažalost niko nije snimio ko što su Bracu snimali, al mislim da bi bilo šokantno
Gledao sam tri treninga u Hrasnici za pripreme na SP. Nisam vidio da je Pape IJEDNOM IGRACU prisao i nesto rekao.

To mi je bilo fascinantno, ruke u dzepove, sjedi, hoda, tamo-vamo, prozbori koju sa pomocnicima i to je to.

@Tomahawk, jarane lik nam je usrao kvalifikacije koje smo MORALI ZAVRSITI MINIMALNO DRUGI, a sad ne da necemo biti drugi, nego ne idemo ni u baraz. Mislim da svako od nas ima pravo da sere o njemu, dok god traju ove kvalifikacije.
Last edited by OldMayor on 19/11/2014 13:43, edited 1 time in total.
Locked