15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JThomas
#1301 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
nemaju oni šta gas puštati u odnosu na ono sinoć. šta vam je ba.
-
reufaga
#1302 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
baš trebaš biti peh pa primiti onakav go u drugoj minuti. i pored ovog šoka, odlično prvo poluvrijeme. sve linije su funkcionisale kako treba. produkt toga su dvije čiste šanse i još nekoliko opasnih situacija pred golom argentine. iako je vodio, protivnik nije kontrolisao utakmicu.
našu prevlast na terenu je potvrdio i argentinski selektor koji je sa dvije izmjene na poluvremenu u potpunosti promjenio formaciju (ko prati fudbal, zna šta znači napraviti dvije izmjene na poluvremenu). gurnuo je higuaina i aguera naprijed i razvukao našu zadnju liniju, što je dalo prostora mesiju za prodore od 30-40 metara prema našem šesnestercu. tako su i dali drugi go.
nakon izmjene formacije protivnika, došli smo sebi tek nakon ubacivanja ibiševića, koji je počeo koristiti slobodan prostor na polovini argentine. šteta što je džeko tada već bio već preumoran, jer se utakmica mogla u potpunosti okrenuti. naime, zadnjih 10 minuta argentinci su igrali ili odbranu ili napad. na sredini ih nije bilo i mi smo sa lakoćom dolazili do njihovog šesnesterca. šteta.
protiv nigerije ista formacija, s tim što bi pjanić trebao imati više slobode i biti ofanzivniji. bešić je sinoć položio ispit i može mu čuvati leđa.
našu prevlast na terenu je potvrdio i argentinski selektor koji je sa dvije izmjene na poluvremenu u potpunosti promjenio formaciju (ko prati fudbal, zna šta znači napraviti dvije izmjene na poluvremenu). gurnuo je higuaina i aguera naprijed i razvukao našu zadnju liniju, što je dalo prostora mesiju za prodore od 30-40 metara prema našem šesnestercu. tako su i dali drugi go.
nakon izmjene formacije protivnika, došli smo sebi tek nakon ubacivanja ibiševića, koji je počeo koristiti slobodan prostor na polovini argentine. šteta što je džeko tada već bio već preumoran, jer se utakmica mogla u potpunosti okrenuti. naime, zadnjih 10 minuta argentinci su igrali ili odbranu ili napad. na sredini ih nije bilo i mi smo sa lakoćom dolazili do njihovog šesnesterca. šteta.
protiv nigerije ista formacija, s tim što bi pjanić trebao imati više slobode i biti ofanzivniji. bešić je sinoć položio ispit i može mu čuvati leđa.
- Šibicar
#1303 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Zadovoljan sam svime osim rezultata,dobro smo se nosili sa Argentincima i da nije bilo smušenosti na početku utakmice ko zna kako bi ovo završilo jer je čak i sudjenje bilo korektno i imali smo sve preduslove za dobar rezultat,ali šta je tu je,nije sramota izgubiti od Argentine golom razlike a još manje kad te ne nadigraju.Možda bi se lakše svarilo 3-0 i razvaljivanje nego 2-1,jer ovaj naš rezultat je davao kakvu takvu nadu do samog kraja utakmice i onda ostane onaj gorak osjećaj "pa mogli smo i do boda",al' jebaji ga sad,meni je najbitnije da smo pokazali karakter da se možemo nositi sa najvećim i najjačim reprezentacijama i da ćemo sa ovakvim pristupom sigurno mlatnuti i Nigeriju i Iran.
Naše najveće pojačanje je Bešić,dečko je bio FANTASTIČAN ,ima onu fudbalsku drskost i damu do poda,svaka čast na odigranoj utakmici.
Naše najveće pojačanje je Bešić,dečko je bio FANTASTIČAN ,ima onu fudbalsku drskost i damu do poda,svaka čast na odigranoj utakmici.
- OldMayor
#1304 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Pjanić 1990
Hajrovic 1991
Besic 1992 - 21 godina!
Kolasinac 1993 - 20 godina!
Bicakcic 1990
Pa mirni smo narednih 10 godina.

Hajrovic 1991
Besic 1992 - 21 godina!
Kolasinac 1993 - 20 godina!
Bicakcic 1990
Pa mirni smo narednih 10 godina.
- shake69
#1305 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Vrlo zanimljiva statistika naseg tima s pretrcanim kilometrima na sinocnjoj utakmici. Muhamed 12,2 km a i vlasnik je top speed: 31,2 km/h!!! Brzi od Ramosa!
http://www.fifa.com/mm/document/tournam ... istics.pdf
Last edited by shake69 on 16/06/2014 09:57, edited 2 times in total.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1306 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
ono što mi je ostalo kao neka zamjerka ili falš je da se treba raditi na prekidima....i defanzivnim i ofanzivnim
to se vidjelo još u pripremama protiv Obale i Mexica i ako poradimo na tom segmentu igre ubijat čemo

prezadovoljan fizičom spremom...hej mi da odigramo svih 90 minuta
prije 7-8 godina je to bilo nezamislivo
to se vidjelo još u pripremama protiv Obale i Mexica i ako poradimo na tom segmentu igre ubijat čemo
prezadovoljan fizičom spremom...hej mi da odigramo svih 90 minuta
-
north
#1307 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Prekidi su nam odron...mora se na tome stalno raditi i popravljati to...ono što mi se s ruge strane sviđa ranijih godina nije bio slučaj, je što kad se lopta vrti oko našeg šesnesterca i nekako se dočepamo nje, ne izijamo panično nego ko iskusne ekipe kratkim pasovima iznosimo loptu prema sredini...sjećam se one situacije, kada su Aguero i Messi pritisli na nekoliko metara od gola, ja se ko konj derem izbi u aut, a ono Pjanić odigra sa nekim kratki pas i ko iz pič...iznesoše loptu mirno, sjebah se ko foka.....ma imamo šlifa nema šta, samo mirno se spremati za Nigeriju..ko što napisah sinoć, ako to dobijemo jednom nogom smo u drugom krugu i sa neriješenim smo u igri, dok poraz pu pu bi značio kraj...
Samo nema ono lako ćemo, biti će zajebano sa garonjama ali itekako se imamo čemu nadati..
Samo nema ono lako ćemo, biti će zajebano sa garonjama ali itekako se imamo čemu nadati..
- IcedMFEarth
#1308 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Komentator na ZDF se sjeba koliko smo hladni u svom šesnestercu 
- Pismonosa
#1309 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Nervoza i trema su učinili svoje u prvih 10-15 minuta utakmice. U odbrani smo igrali prilično dobro, ali opet je bilo dosta loših i kritičnih dodavanja u zadnjoj liniji Spahe, Bičakčića i Kolašinca.
Sinoć smo igrali na kontre, ali kad Bešić presječe neku loptu i kad se ukaže prilika da je odradimo, nema ko da istrči. Jebiga, nema dovoljno brzine i snage. Nažalost. Hajrović i Mujdža to nisu mogli da prate po krilu, a Lulić je skoro svaku ili izgubio ili loše prosljeđivao dalje. Sve do one asistencije na kraju.
Pokazala se tačna ona Osimova da imamo odlične igrače a da je najveći problem naše ekipe spora igra. Nedostatak brzine. Možda je Višća trebao igrati od početka.
Na kraju puno bolje nego sam ja očekivao, iskreno. Imamo realne šanse za drugi krug.
Sinoć smo igrali na kontre, ali kad Bešić presječe neku loptu i kad se ukaže prilika da je odradimo, nema ko da istrči. Jebiga, nema dovoljno brzine i snage. Nažalost. Hajrović i Mujdža to nisu mogli da prate po krilu, a Lulić je skoro svaku ili izgubio ili loše prosljeđivao dalje. Sve do one asistencije na kraju.
Pokazala se tačna ona Osimova da imamo odlične igrače a da je najveći problem naše ekipe spora igra. Nedostatak brzine. Možda je Višća trebao igrati od početka.
Na kraju puno bolje nego sam ja očekivao, iskreno. Imamo realne šanse za drugi krug.
- madner
#1310 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Pa da imamo i brzinu imali bi reprezentaciju za titulu.
-
sumirprimus
#1311 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
miske kralj top speed 25,6
ostali svi u 5 deka oko 29...
- Pismonosa
#1312 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
I to je tačno. Tad bi bili kandidati za titulu. Ne more sve, yebiga.madner wrote:Pa da imamo i brzinu imali bi reprezentaciju za titulu.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1313 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Gdje to gledate?sumirprimus wrote:miske kralj top speed 25,6![]()
-
svensson
-
sumirprimus
#1315 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
bice polako,sve sto nam je falilo dosad se odlicno poklopilo...Pismonosa wrote:I to je tačno. Tad bi bili kandidati za titulu. Ne more sve, yebiga.madner wrote:Pa da imamo i brzinu imali bi reprezentaciju za titulu.
-
sumirprimus
#1316 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
eno ba momak postavio stranicu prije...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Gdje to gledate?sumirprimus wrote:miske kralj top speed 25,6![]()
- dark side of the moon
#1317 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Ono bi bio dobar GIF kad bi neko odradioIcedMFEarth wrote:Komentator na ZDF se sjeba koliko smo hladni u svom šesnestercu
- Pismonosa
#1318 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
skenderija04 wrote:
Mi smo bili kod zubara, sad je red na Nigeriju i Iran.
-
almir1977
#1319 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Zbog tog ja nisam zadovoljan uopće.ultima_palabra wrote:Ali da nismo uputili nijednu loptu u 16erac zadnjih 5 minuta, kad je njima onako ušla voda u uši
Znam, dobro smo odigrali protiv moćne Argentine ali jebo to i moralne pobjednike, mi smo sinoć morali bod uzeti u onakvom odnosu snaga, bili smo najmanje ravnopravni ali smo zakazali u, inače, najboljem dijelu ekipe - napadu.
Razumijem da su noge otišle na kraju skroz, jedva smo se kretali po terenu ali ne mogu vjerovati da nismo uspjeli nikakav pritisak napraviti na kraju makar samo napucavanjem lopte u njihov šesnaesterac.
Realno, taj bod nam vjerovatno ne bi značio puno za daljni plasman osim ako eventualno Nigerija i Iran ne remiziraju jer u tom slučaju pobjeda protiv Nigerije je pod must, u suprotnom Argentina bi mogla osigurati prvo mjesto nakon dva kola, a onda su svakakva sranja moguća.
-
almir1977
#1320 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Hanuma je već kod prvog gola Argentine dobila opomenu pred isključenje i do kraja utakmice se dobro ponašala.tataćusak wrote:Kako mi je drago zbog Vedada![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
. K'o da sam ga ja zabio.
U neko doba kaže žena (prvi put gledala tekmu za 9 godina braka) ako ovako budemo igrali nećemo nikoga pobijediti.
I onda je otišla na spavanje![]()
![]()
.
Šta to kaže pljuješ po kući.
Ponos se osjetio u zraku kad smo istrčalii na Marakanu, a Bogami i kad se završila tekma.
Bravo za kompletnu ekipu![]()
![]()
Ne valja sa ženama onakve utakmice gledati, isto ko kad film gledaš sa nekim pa komentariše svaku minutu nešto bezze.
Ja: koga je zamijenio Gago? (promaklo mi to)
Ona: Neki Higuaino.
Ja: Dobro je, gledaj samo i šuti
-
sumirprimus
#1321 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
ko je onaj sa frizurom?
a ko je ovaj zalizani?
kakve su ono kopacke jedna plava druga roza?
i tako to...
a ko je ovaj zalizani?
kakve su ono kopacke jedna plava druga roza?
i tako to...
-
condy
#1322 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Dobro je Safet rekao jedno je pricati a drugo igrati protiv Argentine
Svaka cast momcima, disciplinirano i taktički sjajno odigrano. Bešić me je impresionirao svojom požrtvovanošću, smirenošću i energijom. On je veliki dobitak za nas. Messi je u prvom poluvremenu imao najvise izgubljenih lopti, a najvise zahvaljujuci Besicu.
Momci trebaju da se odmore, i nakon toga zajedno do prve pobjede.
Hvala susjedima na podrsci na stadionu.
Svaka cast momcima, disciplinirano i taktički sjajno odigrano. Bešić me je impresionirao svojom požrtvovanošću, smirenošću i energijom. On je veliki dobitak za nas. Messi je u prvom poluvremenu imao najvise izgubljenih lopti, a najvise zahvaljujuci Besicu.
Momci trebaju da se odmore, i nakon toga zajedno do prve pobjede.
Hvala susjedima na podrsci na stadionu.
- BHCluster
#1323 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Kilavom kurcu i muda smetaju!
Necu da slavim poraz, izabranici Susica su vrlo dobro odigrali protiv protivnika kakvog su imali. Izgledali smo kao dobar solidan tim konacno!
Necu da slavim poraz, izabranici Susica su vrlo dobro odigrali protiv protivnika kakvog su imali. Izgledali smo kao dobar solidan tim konacno!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1324 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
imamo saMse za drugi krug...dobra igra, par gresaka al nista strasno desava se i najboljim, samo sam strahovao da nas ne potope ko holandezi spance...2:1 od toga jedan auto gol i jedan od mesija, steta samo za nerjeseno sto ne odigrasmo al debi na marakani protiv argentine...ma super smo...idemo sad na nigeriju i iran za drugo mjesto, pa sta bog da, samo malo vise srece i mozemo biti ponosni... 
- Šveđanin
#1325 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Neopisivo je koliko su momci bili pod pritiskom.
Jeste skontali da su kasnili na izlazak..pa onda stali po sred terena kad je trebala ici himna.. Susic preblijedio.
Jako dobro je ovo. A kako smo se (nadam se) oslobodili pritiska, bice jos bolje.
Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
Jeste skontali da su kasnili na izlazak..pa onda stali po sred terena kad je trebala ici himna.. Susic preblijedio.
Jako dobro je ovo. A kako smo se (nadam se) oslobodili pritiska, bice jos bolje.
Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk