Desničari osvajaju Evropu!

Post Reply
mO k3

#1301 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by mO k3 »

Fudo387 wrote:Ne valja to tako, vas pet ona sama, tako nam ni dede nisu radile. Pomanje. :D
mene ne racunaj...
Fudo387

#1302 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Fudo387 »

sherbett wrote:Evo ga na.. ovaj sad ne psuje meni a pita mebe da koji mi je.. o aj optuzuje fasisticki zagreb al ne i da sam ja to.. a zg crven odkad postoji..

Hajd neka vam.. navikla sam. Mani se ini nekad da slabo i imate doticaj s hrvatima iz RH i da su vam svi oni zlodusi rvatine iz mostara .. smirite se. Mi njih ne poznajemo.

Ja zelim reci da se u europi mijenjaju na neki nacin civilizacijska obiljezja. Druga civilizacija uvelike narusava ovu postojecu. Nemojte mi reci da jezik tu nije bitan.. pa za 10 god tako moze ne postojati ni njemacki ni svedski. Ni obiljezja europske civilizacije.

Na stranu sto sam ja uzas gadljiva pa mi se gadi sjedit s prljavim ljudima okruzena smecem.
Sorry tus am kriva.. a toga u Zg nema.. tj ne u toj mheri.. tu se bugarske romkinje od 150 kg ne skidaju bose na javnom trgu da bi digla noge na klupu jer bi joj doso komunalac i pokazao joj kak se sjedi na trgu
Ja ba,
Nisu oni gledali onu seriju, Nepokoreni Grad,
:D
triconja

#1303 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by triconja »

Cekaj ba, jel vi imate nesto protiv fasista? U bosni ih ima kolko hos, znaci svih nacija koji po prelima raspredaju svasta nesta. :lol:
Point.

#1304 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Point. »

sherbett wrote:Evo ga na.. ovaj sad ne psuje meni a pita mebe da koji mi je.. o aj optuzuje fasisticki zagreb al ne i da sam ja to.. a zg crven odkad postoji..

Hajd neka vam.. navikla sam. Mani se ini nekad da slabo i imate doticaj s hrvatima iz RH i da su vam svi oni zlodusi rvatine iz mostara .. smirite se. Mi njih ne poznajemo.

Ja zelim reci da se u europi mijenjaju na neki nacin civilizacijska obiljezja. Druga civilizacija uvelike narusava ovu postojecu. Nemojte mi reci da jezik tu nije bitan.. pa za 10 god tako moze ne postojati ni njemacki ni svedski. Ni obiljezja europske civilizacije.

Na stranu sto sam ja uzas gadljiva pa mi se gadi sjedit s prljavim ljudima okruzena smecem.
Sorry tus am kriva.. a toga u Zg nema.. tj ne u toj mheri.. tu se bugarske romkinje od 150 kg ne skidaju bose na javnom trgu da bi digla noge na klupu jer bi joj doso komunalac i pokazao joj kak se sjedi na trgu
Kad kažeš nekom koji ti je racku, to nije psovka upućena direktno tebi, nego više kao uzrečica. Bar ti sa Balkana bi to trebala skužiti.

Ne znam kakve si ljude gledala po Švabiji, možda ove nove imigrante sto nisu ni imali vremena naučiti njemački, ali garantujem ti da ni njemački ni švedski neće nestati. Omladina i djeca, na kojima svijet ostaje, bolje pričaju švedski nego maternji, to ti garantujem.

Ne postoji nigdje zakon da ne smiješ skinuti papuče i imati gole noge kad sjediš na klupi.
512MB

#1305 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by 512MB »

Dizanje nogu na klupe kao nova civilizacijska obiljezja :lol:
Fudo387

#1306 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Fudo387 »

mO k3 wrote:
Fudo387 wrote:Ne valja to tako, vas pet ona sama, tako nam ni dede nisu radile. Pomanje. :D
mene ne racunaj...
Ti si kemura vazda bio dingospo. :-D
512MB

#1307 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by 512MB »

sherbett wrote:A vas dvojica gore, ne postoji ni zakon po kojem sam ja morala staviti prasnjavu maramu na glavi kad sam ulazila u blagajsku tekiju pa sam ju stavila i izula tenisice jer je takav red i time sam ispostovala kulturu i obicaje.. a onda tek pravilo.
Jel je red i kultura pravit od javnog dobra svoju prciju.. tj dnevni boravak?
Jedno je dozvoljeno, drugo nije. Sta ne kuzis ovde?
animals

#1308 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

Najveci problem je sudar kultura..
tesko je integrisati neko a ko to ne zeli..
I ne obracunavanje sa kriminalnim I nasilnim useljenicima.. sve u duhu tolerancije..
Last edited by animals on 04/09/2018 13:00, edited 1 time in total.
512MB

#1309 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by 512MB »

sherbett wrote:
512MB wrote:
sherbett wrote:A vas dvojica gore, ne postoji ni zakon po kojem sam ja morala staviti prasnjavu maramu na glavi kad sam ulazila u blagajsku tekiju pa sam ju stavila i izula tenisice jer je takav red i time sam ispostovala kulturu i obicaje.. a onda tek pravilo.
Jel je red i kultura pravit od javnog dobra svoju prciju.. tj dnevni boravak?
Jedno je dozvoljeno, drugo nije. Sta ne kuzis ovde?
Sta je sta nije?
:?

Dizanje bosih nogu na klupu => nije zabranjeno
Ulaziti u obuci u blagajsku tekiju => zabranjeno
Fudo387

#1310 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Fudo387 »

animals wrote:Najveci problem je sudar kultura..
I ne obracunavanje sa kriminalnim I nasilnim useljenicima.. sve u duhu tolerancije..
Nema nikakvih problema.
Ti ces zavrsiti kod nekog novog Adolfa, u saFunu, ako se kojim cudom sta pametno ne desi.
mO k3

#1311 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by mO k3 »

Fudo387 wrote:
mO k3 wrote:
mene ne racunaj...
Ti si kemura vazda bio dingospo. :-D
Poslije tebe:)
LBVIEW

#1312 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by LBVIEW »

sherbett wrote:
LBVIEW wrote:To jeste nesto drugo, i svakako ne ulazi u prava.
Sto se integracije u drustvo tice, problem nije nastao juce dolaskom Sirijaca, a svakako ga nisu sposobni rijesiti ograniceni umovi poput desnicarskih.
Pa vjerukem da uglavnom nisu sposobni. Ali imaju sljepu podrsku svih onih kojima je pun kufer tog odbijanja integracije. Oni uce jezik jer im drzava naredi polozi ispite i vise ga ne zucne. Nece!
Bila sam u njemackoj 4 dana.. ne mogu opisat taj osjecaj..
Cekaj, ti nakon 4 dana dajes takve pausalne ocjene o useljenicima? :-)
A vidim kako imaju i tvoju slijepu podrsku, pa da te priupitam u maniru forumasa koji svako malo potezu "dijaspora" argument, "placas li porez u Svedskoj i hoces li se makar zabrinuti/zbrinuti me", :mrgreen: ako ovi naci blecci osvoje vlast, te uniste sve cega se docepaju?
Sto ce se, prilicno izvjesno i desiti, jer jedino u sta se razumiju je jeftini populizam i prica o nacionalnoj drzavi, za sve ostalo su diletanti.
LBVIEW

#1313 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by LBVIEW »

Fudo387 wrote:
Nema nikakvih problema.
Ti ces zavrsiti kod nekog novog Adolfa, u saFunu, ako se kojim cudom sta pametno ne desi.
:lol:
Fudo387

#1314 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Fudo387 »

LBVIEW wrote:
sherbett wrote:
LBVIEW wrote:To jeste nesto drugo, i svakako ne ulazi u prava.
Sto se integracije u drustvo tice, problem nije nastao juce dolaskom Sirijaca, a svakako ga nisu sposobni rijesiti ograniceni umovi poput desnicarskih.
Pa vjerukem da uglavnom nisu sposobni. Ali imaju sljepu podrsku svih onih kojima je pun kufer tog odbijanja integracije. Oni uce jezik jer im drzava naredi polozi ispite i vise ga ne zucne. Nece!
Bila sam u njemackoj 4 dana.. ne mogu opisat taj osjecaj..
Cekaj, ti nakon 4 dana dajes takve pausalne ocjene o useljenicima? :-)
A vidim kako imaju i tvoju slijepu podrsku, pa da te priupitam u maniru forumasa koji svako malo potezu "dijaspora" argument, "placas li porez u Svedskoj i hoces li se makar zabrinuti/zbrinuti me", :mrgreen: ako ovi naci blecci osvoje vlast, te uniste sve cega se docepaju?
Sto ce se, prilicno izvjesno i desiti, jer jedino u sta se razumiju je jeftini populizam i prica o nacionalnoj drzavi, za sve ostalo su diletanti.
Haj ti ljudima objasni da je hejterska gamad vazda bila prisutna, samo je dobila po nosu i cekala momenat.
Ta imigracija im legla k’o kec na desetku, mutave mase se primile, i sad u behutu lamentaju sve dok na kraju ne dodju i po njih.
Vec vidjeno milion puta, al’ sve je to djaba, 90% svjetske populacije je go debil.
However, sherba nije iz ove price, ona je nas ohmygosh. :D
animals

#1315 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

Fudo387 wrote:
Nema nikakvih problema.
Safun od Hrvata se nikad nije pravio..
Fudo387

#1316 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Fudo387 »

animals wrote:
Fudo387 wrote:
Nema nikakvih problema.
Pa ok, mozda od takvih k’o sto si ti nije.
Jesi mozda nekad cuo za Ivana Gorana Kovacica?
LBVIEW

#1317 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by LBVIEW »

animals wrote:
Fudo387 wrote:
Nema nikakvih problema.
Sta, vi kao arijevci cete biti postedjeni? :-)
seln

#1318 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

sherbett wrote: Bila sam u njemackoj 4 dana.. ne mogu opisat taj osjecaj..
To je naravno sasma dovoljno da bi se dobio detaljan uvid u situaciju sa izbjeglicama, azilantima i imigrantima generalno.
Kao i @mudaodlabuda, koji ode do Freilassinga, u staru kucu koju je iznajmio njegov rodjak... iz te kuce se najbolje vidi cjelokupna politicka, privredna i sigurnosna situacija u Njemackoj.
insomnia78

#1319 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

Pa dobro de nam ti ahbabu reci kako ide s izbjeglicama? Zadovoljni, pitaju imal jos?
seln

#1320 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

Kao prvo, Romkinje iz Bugarske i Rumunije nisu izbjeglice ili azilanti, vec gospoda iz EU, usli su u istu prije Hrvatske, valjda zato sto su veca gospoda.
Drugo, nije svako ko ima "crnu mast" izbjeglica ili azilant... mnogi su cijenjeni njemacki drzavljani, tako da...
Trece, nije nekultura, nered i kriminal rezervisan za izbjeglice i azilante. Ima hejbet "pravih" Nijemaca narkomana, alkoholicara i kriminalaca.
Naravno, sve ovo je jasno svakome ko ukljuci mozak bar dva minuta. Ali lakse je to sve strpati u jednu vrecu, bar je preglednije. A desnicarima je uvijek trebao krivac... juce Jevreji, danas muslimani, sutra neko treci...
broj dva

#1321 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by broj dva »

sherbett wrote:Evo ga na opet
Zasto bi mi hrvati bili arijevci i ustase i nacisti po defaultu?
---
Daleko od toga da jenpo defaultu ali od Tuđmana preko Bobana i Šuška do Thompsonovi kukuruza i gomile sličnih ukazuje da Hrvatska još nije raskinula sa fašizmom.
A opet, daleko od toga da su svi hrvati fašistički nastrojeni...ali priznaj da ih ima.
512MB

#1322 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by 512MB »

insomnia78 wrote:Pa dobro de nam ti ahbabu reci kako ide s izbjeglicama? Zadovoljni, pitaju imal jos?
Zadovoljni, trenutno svaki treci migrant ima stalni posao sa tendencijom rasta. Njemacka ekonomija nikad bolja.
LBVIEW

#1323 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by LBVIEW »

Serbo :ruza: , kakva ti ustasica, ne do Bog.
Nego, ne kontam rezon ovog Beclije po kojem Hrvati ne bi mogli u sapun, jedino ako stavlja znak jednosti izmedju Hrvata i ustasa, sto naravno ne stoji. Da ironija bude jos veca, tip kao brani Hrvate. :-)
Nego, hoces me zbrinuti ako me onaj naci Åkesson istjera? :mrgreen:
animals

#1324 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

LBVIEW wrote:
Serbo :ruza: , kakva ti ustasica, ne do Bog.
Nego, ne kontam rezon ovog Beclije po kojem Hrvati ne bi mogli u sapun, jedino ako stavlja znak jednosti izmedju Hrvata i ustasa, sto naravno ne stoji. Da ironija bude jos veca, tip kao brani Hrvate. :-)
Nego, hoces me zbrinuti ako me onaj naci Åkesson istjera? :mrgreen:
Ajd ne budali..
Sama izjava je sramna..
kakve ustase, kakvi Hrvati.. ja sam covjek koji ne razlikuje
ljude po rasnoj ili drugoj osnovi..
ja napisem da se kriminalci I sljam tolerisu, a vi odmah
desnicar I ustase ne voli Muslimana..
ko sa vama da raspravlja..
Ommadawn

#1325 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Ommadawn »

sherbett wrote:
Point. wrote:Bivši moj šef, sa Novog Zelanda, ne zna povezati 20 riječi na švedskom a živi ovdje godinama.
I sluzi se engleskim koji je skoro pa sluzbeni tj u upotrebi gdje god.. :mrgreen:
Nije poanta sto on nije naucio svedski ili sto ovi ne govore njemacki.. nego sto znaju njemacki al ga ne zele govoriti u obavljanju svakodnevnih poslova ..
Ja se sporazumijevam na 5 svjetskih jehika.. ne jer moram nego jer mi je lakse i iz postovanja prema zemlji u koju sam dosla.
Nije!
Engleski jezik se u Svedskoj ne smatra sluzbenim.

Znaci, opet pojma nemas.
Post Reply