Sagovornici mu zaspu u studiju dok on postavi pitanje
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- Dozer
#1301 Re: Ateizam
Ma i Adila je zajebo... Do HCMiX-a, Adil je vazio za covjeka koji je sposoban srociti najduze i najnerazumljivije recenice na planeti 

- Zaitsev
#1302 Re: Ateizam
Ovo je HCMXova logika:

- HardcoreMX
#1303 Re: Ateizam
Šta je to ovdje,zavladao kolektivni hard mix kompleks kod vas.
Vrištite od sujete.Trolate i to na ateizmu.Dozeru krivo što ga je Zaitse za zakletve provalio,a Zaitseu krivo što je hinja ispao,pardon ironičan.
Pošto vidim da su u zadnje vrijeme sličice u modi,onda evo jedne razglednice.Poredajte se sami,prvi onaj koji se nakon ovog posta prvi javi itd.I de napišite nešto na temu,ne budite stipse,da i ja mogu šta napisati.

Pošto vidim da su u zadnje vrijeme sličice u modi,onda evo jedne razglednice.Poredajte se sami,prvi onaj koji se nakon ovog posta prvi javi itd.I de napišite nešto na temu,ne budite stipse,da i ja mogu šta napisati.

- Zaitsev
#1305 Re: Ateizam
Prijatelju moj, tebi fakat treba pomoć !HardcoreMX wrote:Šta je to ovdje,zavladao kolektivni hard mix kompleks kod vas.Vrištite od sujete.Trolate i to na ateizmu.Dozeru krivo što ga je Zaitse za zakletve provalio,a Zaitseu krivo što je hinja ispao,pardon ironičan.
![]()
Pošto vidim da su u zadnje vrijeme sličice u modi,onda evo jedne razglednice.Poredajte se sami,prvi onaj koji se nakon ovog posta prvi javi itd.I de napišite nešto na temu,ne budite stipse,da i ja mogu šta napisati.![]()
- fatamorgana
#1306 Re: Ateizam
Najgore što njegovi vjerski istomišljenici toga nisu svjesni, niko da mu kaže da je zabrazdio u bog zna šta .....Zaitsev wrote:Prijatelju moj, tebi fakat treba pomoć !HardcoreMX wrote:Šta je to ovdje,zavladao kolektivni hard mix kompleks kod vas.Vrištite od sujete.Trolate i to na ateizmu.Dozeru krivo što ga je Zaitse za zakletve provalio,a Zaitseu krivo što je hinja ispao,pardon ironičan.
![]()
Pošto vidim da su u zadnje vrijeme sličice u modi,onda evo jedne razglednice.Poredajte se sami,prvi onaj koji se nakon ovog posta prvi javi itd.I de napišite nešto na temu,ne budite stipse,da i ja mogu šta napisati.![]()
- HardcoreMX
#1307 Re: Ateizam
Ok,s leva na desno Raigor,sredina Zaitse i...Fatko.
Pa Fatko zašto?Kuče'š sa ovima u klasu?!Suptilnost je nekad bila tvoja osobina. 
- fatamorgana
#1308 Re: Ateizam
Pomoć je samo do 20 h!HardcoreMX wrote:Ok,s leva na desno Raigor,sredina Zaitse i...Fatko.Pa Fatko zašto?Kuče'š sa ovima u klasu?!Suptilnost je nekad bila tvoja osobina.
- HardcoreMX
#1309 Re: Ateizam
Djabe,lista je zvanična. 
- fatamorgana
#1310 Re: Ateizam
Ko je na telefonu?HardcoreMX wrote:Djabe,lista je zvanična.
- arzuhal
#1311 mod-comment
Ova tema je krenula malo čudno (samo citatima, ali bez nekog eha na njih), ali ipak u nekakvim okvirima normalnog forumanja i Pravila foruma...Nakon @raoul-ovog posta @harač je ukazao na šta bi tema trebala da liči (da, ako se već okači neka misao nekog ateiste da bude popraćena pričom, razgovorom o tome od strane učesnika na temi i sl) - ako se hoće da zaista bude ozbiljna, smislena i sadržajna - ali se to nije desilo, tema je kasnije otišla u nekom svom uobičajenom pravcu za nas i postala jedno od bezbrojnih poljana istresanja našeg, štobreko zabranjeni Ivo Andrić, gadluka, i krštena i nekrštena...
Tražim, kao moderator, da se prestane s vrijeđanjima jednih drugih, za početak. Pokušajte temu graditi na osnovu promišljanja samih vrijednosti za koje se zalažate, te bitnih stvari u životu koje te vrijednosti određuju i čine ih smislenim, a ne tako što ćete se vrijeđati, ismijavati i slično, osim ako se ne argumentuje da je baš to ismijavanje i ruganje, ustvari, prava svrha i smisao nečijeg uvjerenja, vjerovanja, svjetonazora...
Ovo što rekoh govorim kao moderator koji bi trebao da vodi računa o nekoj temi, da je moderira, da sankcioniše forumaše koji se toga ne pridržavaju i sl. Zamandalit temu i banovati nekog - ništa lakše...Al' de da vidimo možel' drukčije...
Tražim, kao moderator, da se prestane s vrijeđanjima jednih drugih, za početak. Pokušajte temu graditi na osnovu promišljanja samih vrijednosti za koje se zalažate, te bitnih stvari u životu koje te vrijednosti određuju i čine ih smislenim, a ne tako što ćete se vrijeđati, ismijavati i slično, osim ako se ne argumentuje da je baš to ismijavanje i ruganje, ustvari, prava svrha i smisao nečijeg uvjerenja, vjerovanja, svjetonazora...
Ovo što rekoh govorim kao moderator koji bi trebao da vodi računa o nekoj temi, da je moderira, da sankcioniše forumaše koji se toga ne pridržavaju i sl. Zamandalit temu i banovati nekog - ništa lakše...Al' de da vidimo možel' drukčije...
- Zaitsev
#1312 Re: Ateizam
Smatram da moze drukcije. Neko je vec ranije napisao da na temi "Za predane Allahu dz.s." Niko od ateista ne remeti njihov mir bespotrebnim trolanjem. Jednostavno, licno tu temu nisam nikad otvorio jer nemam potrebu. Ovdje je druga prica. Diskusija i postanje ide u normalnom smjeru, a onda se pojavi HCMX sa svojim postovima koji se ne mogu ignorisati i onda sve ode u skroz drugom smjeru...
- arzuhal
#1314 Re: Ateizam
Na temi na kojoj se samo stavljaju klipovi s učenjem Kur'ana, bez ikakve namjerne provokacije, čovjek okači video-klip s naslovom "Učenje koje dira srce" ili tako nešto. I javlja se izvjesni ateista, ničim izazvan štobrekliZaitsev wrote:Smatram da moze drukcije. Neko je vec ranije napisao da na temi "Za predane Allahu dz.s." Niko od ateista ne remeti njihov mir bespotrebnim trolanjem. Jednostavno, licno tu temu nisam nikad otvorio jer nemam potrebu. Ovdje je druga prica. Diskusija i postanje ide u normalnom smjeru, a onda se pojavi HCMX sa svojim postovima koji se ne mogu ignorisati i onda sve ode u skroz drugom smjeru...
E sad, jel ovo ono o čemu ja govorim ili ti, ili obojica?Zaitsev wrote:Baš ono dira... U srce...
- Zaitsev
#1315 Re: Ateizam
I taj post je bio upravo to sto govorim. Ako on moze trolati teme kako i kad stigne, zasto bih se ja ili bilo ko drugi ustrucavao? Mislim ono, kad se vec niko za trolanje ne sankcionise i kad je postalo normalno trolati...arzuhal wrote:Na temi na kojoj se samo stavljaju klipovi s učenjem Kur'ana, bez ikakve namjerne provokacije, čovjek okači video-klip s naslovom "Učenje koje dira srce" ili tako nešto. I javlja se izvjesni ateista, ničim izazvan štobrekliZaitsev wrote:Smatram da moze drukcije. Neko je vec ranije napisao da na temi "Za predane Allahu dz.s." Niko od ateista ne remeti njihov mir bespotrebnim trolanjem. Jednostavno, licno tu temu nisam nikad otvorio jer nemam potrebu. Ovdje je druga prica. Diskusija i postanje ide u normalnom smjeru, a onda se pojavi HCMX sa svojim postovima koji se ne mogu ignorisati i onda sve ode u skroz drugom smjeru..., s komentarom:
E sad, jel ovo ono o čemu ja govorim ili ti, ili obojica?Zaitsev wrote:Baš ono dira... U srce...
- Dozer
#1316 Re: Ateizam
Mene za zakletve?HardcoreMX wrote:Šta je to ovdje,zavladao kolektivni hard mix kompleks kod vas.Vrištite od sujete.Trolate i to na ateizmu.Dozeru krivo što ga je Zaitse za zakletve provalio,a Zaitseu krivo što je hinja ispao,pardon ironičan.
![]()
Probaj opet
A sta da ti napisemo na temu, ziv bio, sto vec nismo napisali, a na sta si ti, i kada jesi odgovorio nesto na temu, uredno ispadao veci ateista od nas koji se tako deklarisemo? Ii, najblaze receno - super licemjerni vjernik
@Arzuhal
Obrati paznju - ateisti pokusavaju normalno diskutovati, ali onda imamo ove "vjernike" (namjerno stavljam pod navodnike, jer ovo sto rade HCMiX i Edouard, recimo, sve je, samo ne komunikacija i ponasanje jednog iskrenog vjernika), koji sve to odvedu na neki besmisleni kolosijek.
Ja razumijem da mi postavljamo vrlo teska pitanja za njih, na koja oni nemaju nikakve racionalne odgovore, ali onda se lijepo kaze - "ja na to ne znam odgovoriti", i to je to. A ne ovo ovkao kako oni rade...
- S4mpion
#1317 Re: Ateizam
Zaitsev wrote: I taj post je bio upravo to sto govorim. Ako on moze trolati teme kako i kad stigne, zasto bih se ja ili bilo ko drugi ustrucavao? Mislim ono, kad se vec niko za trolanje ne sankcionise i kad je postalo normalno trolati...
Zaitsev wrote:Smatram da moze drukcije. Neko je vec ranije napisao da na temi "Za predane Allahu dz.s." Niko od ateista ne remeti njihov mir bespotrebnim trolanjem. Jednostavno, licno tu temu nisam nikad otvorio jer nemam potrebu. Ovdje je druga prica. Diskusija i postanje ide u normalnom smjeru, a onda se pojavi HCMX sa svojim postovima koji se ne mogu ignorisati i onda sve ode u skroz drugom smjeru...
- S4mpion
#1318 Re: Ateizam
Za primjer si našao nekolicinu ubica, sklonih invazivnoj represiji, koji sebe nazivaju vjernicima i onda ih ravnaš sa nekoliko milijardi ljudi koji im uopšte nisu slični.Raigor Stonehoof wrote:Kako vjernici zvuce:
Primjenom ovakve logike možeš komotno stavljat nešto slično na račun jevreja ili crnaca, bijelaca, ateista.
- Zaitsev
#1319 Re: Ateizam
S4mpion wrote:Zaitsev wrote: I taj post je bio upravo to sto govorim. Ako on moze trolati teme kako i kad stigne, zasto bih se ja ili bilo ko drugi ustrucavao? Mislim ono, kad se vec niko za trolanje ne sankcionise i kad je postalo normalno trolati...Zaitsev wrote:Smatram da moze drukcije. Neko je vec ranije napisao da na temi "Za predane Allahu dz.s." Niko od ateista ne remeti njihov mir bespotrebnim trolanjem. Jednostavno, licno tu temu nisam nikad otvorio jer nemam potrebu. Ovdje je druga prica. Diskusija i postanje ide u normalnom smjeru, a onda se pojavi HCMX sa svojim postovima koji se ne mogu ignorisati i onda sve ode u skroz drugom smjeru...
Šta ti citiraš pajdo? Ukoliko aludiraš na kontradiktornost, pročitaj ponovo. "Taj post" o kojem govorim se nalazi na sasvim drugoj temi od ove koju sam spomenuo u drugom postu.
Ali, "mu'mini" k'o "mu'mini", uzmete šta vam odgovara, izbacite šta vam ne odgovara. Uredu je sex prije braka, ali krmetina nije. Uredu je popiti pivu, ali ne ići na Džumu nije. To si upravo dokazao i ovim tvojim postom.
- S4mpion
#1320 Re: Ateizam
Aludiram na nedosljednost tvojih riječi. Evo ti konkretno pitanje:Zaitsev wrote:
Šta ti citiraš pajdo? Ukoliko aludiraš na kontradiktornost, pročitaj ponovo. "Taj post" o kojem govorim se nalazi na sasvim drugoj temi od ove koju sam spomenuo u drugom postu.
Ali, "mu'mini" k'o "mu'mini", uzmete šta vam odgovara, izbacite šta vam ne odgovara. Uredu je sex prije braka, ali krmetina nije. Uredu je popiti pivu, ali ne ići na Džumu nije. To si upravo dokazao i ovim tvojim postom.
Šta si tražio na temi "Kur'an online"?
Ako nemaš šta reći, prebaci temu u drugi pravac, pričaj o alkoholu, seksu prije braka, iznesi sve svoje predrasude koje imaš o mu'minima koje u životu nisi sreo i budi uporan. Znaš, veoma je zanimljivo slušati te kako pričaš o tebi nepoznatim ljudima, k'o kakva seoska tračara.
- Zaitsev
#1321 Re: Ateizam
Propustio si moje navodne znake na riječi mu'mini. I 99% vjernika koje poznajem su takvi kao što sam naveo. Šta ti tu nije jasno? Onoga koga nisam sreo niti imao doticaja sa njim i ne komentarišem, pa mi molim te objasni kako je to mene zanimljivo slušati da PRIČAM O MENI NEPOZNATIM LJUDIMA, KAD TO NE RADIM?S4mpion wrote:Aludiram na nedosljednost tvojih riječi. Evo ti konkretno pitanje:Zaitsev wrote:
Šta si tražio na temi "Kur'an online"?
Ako nemaš šta reći, prebaci temu u drugi pravac, pričaj o alkoholu, seksu prije braka, iznesi sve svoje predrasude koje imaš o mu'minima koje u životu nisi sreo i budi uporan. Znaš, veoma je zanimljivo slušati te kako pričaš o tebi nepoznatim ljudima, k'o kakva seoska tračara.
Objasni mi šta je nedosljedno u mojim riječima:
Temu "Za predane Allahu dž.š." niko ne trola i ne remeti taj mir tamo. Ja lično nikad nisam otvorio temu "Za predane Allahu dž.š." jer nemam potrebu.
SVoj komentar: "Baš ono dira...
E sad mi prvo objasne šta je to nedosljedno u mojim riječima, pa mi onda objasni kako je prebacivanje teme u drugi pravac ako iskoristim digresiju pa napišem da takvi kao ti "mu'mini" se jebu prije braka, ali ne jedu svinjetinu, tj. uzmu šta im odgovara, a šta im ne odgovara izbace - što si ti uradio sa moja dva posta. Baš kao nekakva zaseoska tračara...
- irac300
#1322 Re: Ateizam
I ti se naš'o sa opsihirenim Galileom natezat!
- Dozer
#1323 Re: Ateizam
Danasnji prosjecni BH musliman (Bosnjak), a takvih je jedno 80%:
Alkohol? - Moze!
Kurve? - Moze!
Kocka? - Moze!
Prevara? - Moze!
Laz? - Moze!
Kradja? - Moze!
Svinjetina? - Ne, hvala. Ja sam musliman.
Alkohol? - Moze!
Kurve? - Moze!
Kocka? - Moze!
Prevara? - Moze!
Laz? - Moze!
Kradja? - Moze!
- Raigor Stonehoof
#1324 Re: Ateizam
Offtopic, neki dan naletih na nekakvog "youtubera" (kako mi to glupo zvuci), koji snima nebulozna videa kako ide mami u nabavku za granap, pere svoje auto (nekakav ćunerski golf), spominje svoju curu izlaze itd itd (ne mogu da vjerujem koliko subscribera na te nebuloze imaDozer wrote:Danasnji prosjecni BH musliman (Bosnjak), a takvih je jedno 80%:
Alkohol? - Moze!
Kurve? - Moze!
Kocka? - Moze!
Prevara? - Moze!
Laz? - Moze!
Kradja? - Moze!
- S4mpion
#1325 Re: Ateizam
Ma vidi ti njega što se rasprič'o o predmetu rasprave.Zaitsev wrote:...
Pusti raspravu, pričaj nam još malo o tebi nepoznatim ljudima.
Nisam znao da odobravam ove stvari dok mi ti nisi rek'o. Nastavi, šta još "znaš" o "nama"?Zaitsev wrote: Ali, "mu'mini" k'o "mu'mini", uzmete šta vam odgovara, izbacite šta vam ne odgovara. Uredu je sex prije braka, ali krmetina nije. Uredu je popiti pivu, ali ne ići na Džumu nije. To si upravo dokazao i ovim tvojim postom.