Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ramzess Veliki

#1301 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Ramzess Veliki »

hrasno38 wrote:
dustaban wrote:Ovakve situacije su nam poznate - Dobar je DF Zeljko Komsic, samo ne valja Komsic!

Citate li vi sta pisete - projekat "Bosanska dolina piramida" je OK samo sto tamo fakat nema piramida... ali ima nesto!
I fakat ima - gomila bosanskog idiotluka.
Pardon, bosnjackog, ovo je iskljucivo bosnjacki projekt. Zasto je to tako bas se pitam?!

Uh bas sam se nesto zapjenio, safunica kipi ispod tastature dok ovo pisem...
:mrgreen:

(@hrasno, jaranski savjet - kontrolisi se, iz tog tvog bljuvanja po mene samo stetis vama i vasem "projektu")

hahahahahaha cuj vama i vasem projektu a ja jednom u zivotu bio u Viskom i obisao sve to. Jos jedan od bolesnih primjera razmisljanja jednog od mnogih BH narcisa ....cim ne razmisljas kao on odmah si sa njima!!!!! hahahaha e bas si me dobro nasmijao ali ono bas dobro!!!!!
Ne može se imati mišljenje o ovome ako nisi stručno lice koje se time bavi.
Ne znam kako vam se da prepucavati kad nemate nikakve pokazatelje ni za ni protiv.
joint union

#1302 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by joint union »

Ramzess Veliki wrote:
hrasno38 wrote:Aha polako nadolazimo nakon informacija covjeka koji ne krije da je bio na licu mjesta u samom pocetku price da ipak tu nesto ima ali da je Semir pogresan covjek na pogresnom mjestu. O tome vec mozemo pricati ali isto tako ne treba zaboraviti ma kako Semir bio lujka on je taj koji je zakolutao tu kompletnu pricu i zahvaljujuci prije svega njemu i @Ramzes Veliki sad tvrdi da tu ipak nesto ima. E ove zadnje dvije rijecu su upravo poenta cijele price i na tome nesto ima mnoge zemlje u svijetu grade svoje turisticke potencijale a samo kod nas se uvijek i za sve nadju zlobni i zavidni oponenti koji bi sve to srusili samo iz dva razloga: da bi mogli govoriti "jesam vam rekao/rekla i jednostavno njih nema u svemu tome.
Čak ni to da je Semir zakolutao priču nije tačno.
Semira je pozvao tadašnji direktor zavičajnog muzeja Visoko kome je bivši direktor tog muzeja rekao da tu ima nešto o čemu se šutjelo.
Tako sam čuo tih prvih dana.
Zatim se Semir popeo na brdo i viknuo - "Ovo su piramide kao u Novom Meksiku!"
I svi su na to popadali u sevdah.
Ovaj je Semira našao na internetu, kao autora tekstova o Zabranjenoj arheologiji što su bile prepiske od drugih autora, Denikena itd, ali nije imao nekog drugog da pita za mišljenje.
Nalazi prvih bušotina koje su urađene a na kojima je Semir tvrdio da je ispod piramida kamene strukture - nema. Nestale su.

Ali eto ... korisno je ispalo da se zahuktala priča, naknadno je prvi arheološki tim tražio od Semira da odstupi od istraživanja, da ćemo mu podići spomenik na Visočici ali da se ne miješa u istraživanja ... on je jednog po jednog člana uklonio sa projekta i ostavio ulizice.

Sad više nemamo projekat. Nemamo ništa. I nećemo imati.
Dok se ublehaš ne makne ... ili je cilj da ostane da od svega pravi smijuriju i da se stvarna istraživanja zbog toga nikada ne izvrše.
Par puta u postovima govoris da "neko" namjerno ne zeli da se sazna istina. Nekako imam dojam da ne mislis samo na Semira. Takodje, osim par siromasnih komentara BH strucnjaka za ovu oblast, a koji se uglavnom odnose samo na diskreditovanje sesirkovih teza, nema neke volje da se sazna bilo sta vise o tome o cemu govoris. Ako nije problem, a mislim da znas, rado bih saznao ko je taj "neko" i zbog cega se to radi (to zataskavanje i fals flagovi sa piramidom).
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1303 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by hrasno38 »

Ramzess Veliki wrote:
hrasno38 wrote:
dustaban wrote:Ovakve situacije su nam poznate - Dobar je DF Zeljko Komsic, samo ne valja Komsic!

Citate li vi sta pisete - projekat "Bosanska dolina piramida" je OK samo sto tamo fakat nema piramida... ali ima nesto!
I fakat ima - gomila bosanskog idiotluka.
Pardon, bosnjackog, ovo je iskljucivo bosnjacki projekt. Zasto je to tako bas se pitam?!

Uh bas sam se nesto zapjenio, safunica kipi ispod tastature dok ovo pisem...

(@hrasno, jaranski savjet - kontrolisi se, iz tog tvog bljuvanja po mene samo stetis vama i vasem "projektu")

hahahahahaha cuj vama i vasem projektu a ja jednom u zivotu bio u Viskom i obisao sve to. Jos jedan od bolesnih primjera razmisljanja jednog od mnogih BH narcisa ....cim ne razmisljas kao on odmah si sa njima!!!!! hahahaha e bas si me dobro nasmijao ali ono bas dobro!!!!!
Ne može se imati mišljenje o ovome ako nisi stručno lice koje se time bavi.
Ne znam kako vam se da prepucavati kad nemate nikakve pokazatelje ni za ni protiv.
Citavo vrijeme price niti jednom svojom rijecu nisam tvrdio da u Viskom piramide ali sam tvrdio da postoje fascinantni tuneli za koje ne postoji nikakav objasnjiv trenutni ili istorijski zapis. Kompletna moja prica se svodi na turistickom potencijalu svega toga koji je donekle iskoristen i koji bi se trebao iskoristiti jos puno puno bolje. Dakle ako strance to privlaci treba im "piramide" napraviti jos privlacnijima. Ja niti sam strucnjak, nit sam vezan za Visoko i taj projekat, niti poznajem ikoga sa tog projekta osim onako srednje Ahmeda Bosnica ali apsolutno sve od cega ce moja zemlja imati koristi ja cu uvijek bez trunke osporavanja podrzati pa makar bio u pitanju i cudni Semir Osmanagic.
oridjidji

#1304 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by oridjidji »

Ramzese, de ti nama u kratkim crticama ili opsirnije o tome sta nauka kaze o lokalitetu Donjih Mostra i sta arheolozi kazu o tome sta stvarno cuci pod tim brdima.

Tema je interesantna.
VCorp

#1305 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by VCorp »

Sve sami arheolozi, znaju oni kako nema piramida a da nije TV -a ne bi ni znali kako izgledaju te građevine. Nije bitno ima li ih ili ne, treba od toga praviti biznis. Međugorje zaradjuje milione na navodnom ukazanju Gospe, onda i Visoko treba zaradjuje na navodnim piramidama, ako se dokaze da su prave jos bolje. Ja svakom strancu kazem da jesu i neka dođe pogledati, ostaviti koju marku pa da se to procuje a vi usred jebene Bosne ste spremni jebati nekome mater i pusiti kitu u inat samo da dokazete kako vi imate pravo. GDJE SU VAM DIPLOME ? :lol:
nosara

#1306 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by nosara »

oridjidji wrote:Ramzese, de ti nama u kratkim crticama ili opsirnije o tome sta nauka kaze o lokalitetu Donjih Mostra i sta arheolozi kazu o tome sta stvarno cuci pod tim brdima.

Tema je interesantna.
I posebno, ako bi se Sem odjebao da li, na autenticno naucnimosnovama, postoji mogucnost da se zakotrlja prica kao eventualni mamac za turiste, arheologe, dapace, DC i NG...?

Kakva bi to reklama bila... :shock:
oridjidji

#1307 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by oridjidji »

VCorp wrote:Sve sami arheolozi, znaju oni kako nema piramida a da nije TV -a ne bi ni znali kako izgledaju te građevine. Nije bitno ima li ih ili ne, treba od toga praviti biznis. Međugorje zaradjuje milione na navodnom ukazanju Gospe, onda i Visoko treba zaradjuje na navodnim piramidama, ako se dokaze da su prave jos bolje. Ja svakom strancu kazem da jesu i neka dođe pogledati, ostaviti koju marku pa da se to procuje a vi usred jebene Bosne ste spremni jebati nekome mater i pusiti kitu u inat samo da dokazete kako vi imate pravo. GDJE SU VAM DIPLOME ? :lol:
Sa ovim se slazemo. Nego de malo da cujemo sta fakat ovi tvrde da je ispod. :D
Neregistrirani

#1308 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Neregistrirani »

Ramzess Veliki wrote: Kakav bošnjački projekt? :roll:
Semirova prica, sazeta: vanzemaljci s Plejada dolaze na Zemlju i prave Atlantidu, nakon potopa se nekolicina spasava i nastanjuje u Egiptu gdje pravi piramide, a frakcija "drevne civilizacije" dolazi u Visoko i pravi piramide, onda prazan prostor do prailira i Ilira koji su zivjeli ovde i do bogumila, sad pricu vec preuzima tadasnji reis, rahmetlija Tihic i politicki rahmetlija Silajdzic, od kojih bogumila-Bosnjana su, logicno, postali Bosnjaci, i eto vam dokaza da je Bosna nasa i da smo najstariji u njoj.
I preporuci reis Ceric: "Treba sto vise klanjati i doviti, da bi se pronaslo sto vise piramida", te pade na sedzdu na brdu u Visokom.
dustaban

#1309 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by dustaban »

A zasto fino ne formirate fondaciju "Bosanska dolina tunela" ili "Bosanska dolina u kojoj ima nesta"?!

@bata - nodolazis pomalo, ima nade za tebe, malo ti fali... ;-)
@ramzes - vidim bavis se arheologijom ali i ti brkas pojmove, valjda te sramota sto si bio dio Semirovog tima pa sad pokusavas prebaciti pricu na tunele. A ovo sto sam rekao za piramide kao bosnjacki projekt...fakat je tacno. Nemoj u ovo petljati ostale (ozbiljne) arheoloske aktivnosti na ovom podrucju. :roll:
@hrasno - svaka ti cast, svaka ti je na mjestu, nastavi... :lol:

Volio bih se sa vama sresti jednog dana kad ova mahnitost prodje. Dugo traje, ali proci ce...
Neregistrirani

#1310 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Neregistrirani »

Cuj, nije bitno ima li ih ili ne! Bitno je, jer ako ih nema, onda se radi o iskljucivo vjerskom turizmu, onih koji vjeruju da ih ima.
Neregistrirani

#1311 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Neregistrirani »

A za tunele i objasnjenja geologije brda i tunela oko Visokog: www.irna.lautre.net , pa citajte.
VCorp

#1312 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by VCorp »

oridjidji wrote:
VCorp wrote:Sve sami arheolozi, znaju oni kako nema piramida a da nije TV -a ne bi ni znali kako izgledaju te građevine. Nije bitno ima li ih ili ne, treba od toga praviti biznis. Međugorje zaradjuje milione na navodnom ukazanju Gospe, onda i Visoko treba zaradjuje na navodnim piramidama, ako se dokaze da su prave jos bolje. Ja svakom strancu kazem da jesu i neka dođe pogledati, ostaviti koju marku pa da se to procuje a vi usred jebene Bosne ste spremni jebati nekome mater i pusiti kitu u inat samo da dokazete kako vi imate pravo. GDJE SU VAM DIPLOME ? :lol:
Ma znas kako to narod boli ima li ih ili nema, samo to treba reklamirati i uzimati pare. Ovi sto su protiv toga su budale koje bi bolju drzavu, pare i posao a da im kapa sa neba. Ovi nasi se smiju ćevapima Kod Faraona, turistima je to simpatično, masu stranaca koje poznajem je to odusevilo a nasi odmah napadaju sa epitetima seljačine, idioti, nema tu ništa kao da su na Oxfordu arheologiju završili. Radi pa ces imati, kradi pa ces imati a treca opcija je da trazis od babe i mame marku, ispijas kafe i debatiras kako tu nema ništa. Šta nema jebem ga ja, Ramzes i Ramo od dva brata djeca !
hrasno38

#1313 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by hrasno38 »

Neregistrirani wrote:Cuj, nije bitno ima li ih ili ne! Bitno je, jer ako ih nema, onda se radi o iskljucivo vjerskom turizmu, onih koji vjeruju da ih ima.
Ajmo ljudi....nebuloza....jeftino......
oridjidji

#1314 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by oridjidji »

VCorp wrote:
oridjidji wrote:
Ma znas kako to narod boli ima li ih ili nema, samo to treba reklamirati i uzimati pare. Ovi sto su protiv toga su budale koje bi bolju drzavu, pare i posao a da im kapa sa neba. Ovi nasi se smiju ćevapima Kod Faraona, turistima je to simpatično, masu stranaca koje poznajem je to odusevilo a nasi odmah napadaju sa epitetima seljačine, idioti, nema tu ništa kao da su na Oxfordu arheologiju završili. Radi pa ces imati, kradi pa ces imati a treca opcija je da trazis od babe i mame marku, ispijas kafe i debatiras kako tu nema ništa. Šta nema jebem ga ja, Ramzes i Ramo od dva brata djeca !
Steta sto sad ovih 450 godina jevrejske zajednice u BiH ne iskoristismo da napravimo neku festu od toga ili barem pustimo njih da naprave. Morali bi ovdje kes ostaviti kako god. :D
VjecitiStudent

#1315 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by VjecitiStudent »

oridjidji wrote:
Steta sto sad ovih 450 godina jevrejske zajednice u BiH ne iskoristismo da napravimo neku festu od toga ili barem pustimo njih da naprave. Morali bi ovdje kes ostaviti kako god. :D
Mi i još barem 100 gradova nekadašnjeg Otomanskog carstva.
oridjidji

#1316 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by oridjidji »

VjecitiStudent wrote:
oridjidji wrote:
Mi i još barem 100 gradova nekadašnjeg Otomanskog carstva.
Jes u svim dijelovima toga carstva su opstali dok je bilo i carstva, kasnije se nisu svugdje odrzali. Zaboravljamo drugi svijetski rat, a bome i zadnji rat kada je sa onim konvojem benovalensije veliki broj njih izaslo iz okupiranog Sarajeva. Ako se ne sjecas toga ima ovdje njihova ratna izlozba i par slika o tome: http://opsadasarajeva.blogspot.ba/2015/ ... ke-95.html. Vise ih ima u mojoj bazi na kompu.

Meni nije poznato da li negdje drugo slave isti jubilej, ali eto pogledaj na netu.

Eno izbacise ljudi listu pravednika iz Bosne koji su ih spasavali za vrijeme drugog svijetskog rata. Mozda bi nekome Izraelcu te price iz BiH bile interesantne.
insomnia78

#1317 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by insomnia78 »

Dok ne vidi danasnju atmosferu u odnosu prema Izraelu
Ili da kazem IzraHellu kako mu dobri bosnjani vole tepati
Neregistrirani

#1318 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Neregistrirani »

hrasno38 wrote:
Neregistrirani wrote:Cuj, nije bitno ima li ih ili ne! Bitno je, jer ako ih nema, onda se radi o iskljucivo vjerskom turizmu, onih koji vjeruju da ih ima.
Nego kakav nego vjerski? Stalno se uporedjuje s Medjugorjem i koristi argument "pa nije niko ni Gospu vidio, pa milioni obilaze Medjugorje". Medjugorje ne moze i ne treba imati dokaz, to je pitanje iz domena vjere. Ako kazes da imas piramidu, valjalo bi je ljudima i pokazati kad su vec tu. Sad tamo dolaze samo ljudi koji vjeruju u nju, ne znaci ce je tamo bas i vidjeti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1319 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by _BataZiv_0809 »

A ako ljudima kazes da ima misteriozno arheolosko nalaziste, a prema nekim (bez navodjenja imena :D ) i piramidu?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1321 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by _BataZiv_0809 »

I zbog cega jedno mora iskljucivati drugo?
Neregistrirani

#1322 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Neregistrirani »

_BataZiv_0809 wrote:A ako ljudima kazes da ima misteriozno arheolosko nalaziste, a prema nekim (bez navodjenja imena :D ) i piramidu?
Onda stavis piramidu pod navodnike, a vala i misteriozno i arheolosko.
Neregistrirani

#1323 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Neregistrirani »

_BataZiv_0809 wrote:I zbog cega jedno mora iskljucivati drugo?
Zato sto ces inace dovesti u zabludu jedne ili druge posjetioce.
hrasno38

#1324 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by hrasno38 »

Neregistrirani wrote:
hrasno38 wrote:
Nego kakav nego vjerski? Stalno se uporedjuje s Medjugorjem i koristi argument "pa nije niko ni Gospu vidio, pa milioni obilaze Medjugorje". Medjugorje ne moze i ne treba imati dokaz, to je pitanje iz domena vjere. Ako kazes da imas piramidu, valjalo bi je ljudima i pokazati kad su vec tu. Sad tamo dolaze samo ljudi koji vjeruju u nju, ne znaci ce je tamo bas i vidjeti.
Ako kazes da imas Gospu u Medjugorju i Lourdu onda bi je jos neko trebao vidjeti osim onih koji su rekli da su vidjeli, ako se prica da ima cudoviste u Loch Nesu onda bi ga valjda neko trebao vidjeti, ako kazes ja sam vjernik i vjerujem u boga ja cu takve kao ti pitati "jesi li ga ikada vidio", ako se prica da postoje drugi svjetovi, druga bica a nisu do sad otkrivena da li treba prestati sa istrazivanjem i da ne duzim ima jos bezbroj primjera slicnih navedenim a svima im je donekle ista karakterstika a to je da je sve vecinom u domenu SF-a. E sad sve osim ovog zadnjeg su pmaetni ljudi a ne drkadzije iskoristile da privuku turiste i nije ima padalo na pamet da nesto opstruiraju od lokalne do drzavne zajednice nego naprotiv i drzavna i lokalna je prepoznala ekonomski efekt toga i gledala da poboljsa maksimalno uslove. Tako da recimo sad Lourd ima vise hotela nego Pariz. I ako takvih ima kao sto je vas nekolicina ovdje prodju tako da im se svi smiju jer ih smatraju nedovoljno bistrim da skontaju da je danas sve u sferi ekonomije. Sve te pare koje navodite da je Semir dobio a ja koliko imam informacije nisu velike su vracene kroz turizam na zalost moglo je i puno vise da nam je drzava onakva kakva treba da bude i sto cu se sloziti sa vama da se na sve to u Visokom placa PDV. Ali ako saberemo danas 50-tak ljudi koji zaradjuju hljeb...bar tako kazu u Visokom da radi to je vec uspjeh ali za ovako nesto u ozbiljnoj zemlji 1000 ljudi bi zivjelo ko carevi. Semir mozda izgleda svima nama kao kreten ali takvih mudrih kretena ima puno na svijetu i oni znaju kako taj kretenizam da prodaju a usput da bude dobro i drugima.
Medjutim kao sto sam rekao i tvojim istomisljenicima pa dajte vi strucnjaci zaposlite 10 ljudi na bazi cega god hocete osim da je kriminal a Semiru ga ne mozete pripisati je nekoga zvatio kriminalcem mozes samo ako postoji presuda.....tako da .....po ko zna koji put.....dzaba vam isprazna prica dgnite se sa vasih stolica, prosetajte hemroide i ucinite nesto konkretno za ovu zemlju!!!!
InaravnoDzej

#1325 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by InaravnoDzej »

[quote="hrasno38"

Ajmo ljudi....nebuloza....jeftino......[/quote]

Nego kakav nego vjerski? Stalno se uporedjuje s Medjugorjem i koristi argument "pa nije niko ni Gospu vidio, pa milioni obilaze Medjugorje". Medjugorje ne moze i ne treba imati dokaz, to je pitanje iz domena vjere. Ako kazes da imas piramidu, valjalo bi je ljudima i pokazati kad su vec tu. Sad tamo dolaze samo ljudi koji vjeruju u nju, ne znaci ce je tamo bas i vidjeti.[/quote]

Ako kazes da imas Gospu u Medjugorju i Lourdu onda bi je jos neko trebao vidjeti osim onih koji su rekli da su vidjeli, ako se prica da ima cudoviste u Loch Nesu onda bi ga valjda neko trebao vidjeti, ako kazes ja sam vjernik i vjerujem u boga ja cu takve kao ti pitati "jesi li ga ikada vidio", ako se prica da postoje drugi svjetovi, druga bica a nisu do sad otkrivena da li treba prestati sa istrazivanjem i da ne duzim ima jos bezbroj primjera slicnih navedenim a svima im je donekle ista karakterstika a to je da je sve vecinom u domenu SF-a. E sad sve osim ovog zadnjeg su pmaetni ljudi a ne drkadzije iskoristile da privuku turiste i nije ima padalo na pamet da nesto opstruiraju od lokalne do drzavne zajednice nego naprotiv i drzavna i lokalna je prepoznala ekonomski efekt toga i gledala da poboljsa maksimalno uslove. Tako da recimo sad Lourd ima vise hotela nego Pariz. I ako takvih ima kao sto je vas nekolicina ovdje prodju tako da im se svi smiju jer ih smatraju nedovoljno bistrim da skontaju da je danas sve u sferi ekonomije. Sve te pare koje navodite da je Semir dobio a ja koliko imam informacije nisu velike su vracene kroz turizam na zalost moglo je i puno vise da nam je drzava onakva kakva treba da bude i sto cu se sloziti sa vama da se na sve to u Visokom placa PDV. Ali ako saberemo danas 50-tak ljudi koji zaradjuju hljeb...bar tako kazu u Visokom da radi to je vec uspjeh ali za ovako nesto u ozbiljnoj zemlji 1000 ljudi bi zivjelo ko carevi. Semir mozda izgleda svima nama kao kreten ali takvih mudrih kretena ima puno na svijetu i oni znaju kako taj kretenizam da prodaju a usput da bude dobro i drugima.
Medjutim kao sto sam rekao i tvojim istomisljenicima pa dajte vi strucnjaci zaposlite 10 ljudi na bazi cega god hocete osim da je kriminal a Semiru ga ne mozete pripisati je nekoga zvatio kriminalcem mozes samo ako postoji presuda.....tako da .....po ko zna koji put.....dzaba vam isprazna prica dgnite se sa vasih stolica, prosetajte hemroide i ucinite nesto konkretno za ovu zemlju!!!![/quote]

Molim te učini i ti nešto konkretno

Image
Post Reply