iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Emi_Nevermind

#1301 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Emi_Nevermind »

ema_ wrote:
ladyblue18 wrote: http://www.iherb.com/Giovanni-Frizz-Be- ... ode=tmc422

jesi probala ovo, mislim da sam ti ga vec jednom kacila :)

Tad sam bila uzela Palmers, i njega si mi bila spomenula :) , sad ću ubaciti sve redom :lol: .

BTW, jel ovih 40 dolara mora da bude ukupno baš ili 40 bez popusta i rewards?
Ne znam, mislim da je poslije popusta i svega.. A opet i pise do 80 dolara moze obicna posiljka, a meni zadnja presla za dolar , znaci 81 dolar, i opet sammogla naruciti. Probaj do 40, pa vidi sta ce ti pokazati, pojavi ti se kao alternativa cim dostignes sumu koja dopusta free shiping..
P308

#1302 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by P308 »

Mogu li se naruciti jedan ili dva proizvoda a da pri tome nisu skupa? Mislim treba mi jedna stvar, nasao sam je i jeftino je jako. Pitam jer vidim da svi narucujete po deset stvari i da placate u prosjeku 40 dolara po narudjbi a meni nista ne treba osim toga :D
Emi_Nevermind

#1303 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Emi_Nevermind »

P308 wrote:Mogu li se naruciti jedan ili dva proizvoda a da pri tome nisu skupa? Mislim treba mi jedna stvar, nasao sam je i jeftino je jako. Pitam jer vidim da svi narucujete po deset stvari i da placate u prosjeku 40 dolara po narudjbi a meni nista ne treba osim toga :D
More komotno, ako ces da te DHL odere, ko vole nek izvole. Preko 40 dolarica moze obicna posta, nacekas se al dodje.. Nego hej, ja u zadnjoj narudzbi zaboravila kupiti jednu stvarku, pa ako hoces uguraj je u svoju narudzbu, pa da ti dam pare kad dodje, a ti meni moj preparatic :D A ako ni tad ne naguras na 40, sigurno ima jos neko ko bi nesto.. Ili mogu ja jos nesto naruciti, meni nikad dosta iherba :) Sve se moze kad se hoce :D :D
Urbana

#1304 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Urbana »

Vecinom se narucuje vise stvari zbog 4$ shippinga (do 1.8 kg).
Ukoliko ti se isplati naruciti samo jednu i za nju dati ta 4$ zasto da ne. Narucivala sam i ja nekad.
U svakom slucaju taj shipping je smijesan iznos za nesto sto dolazi iz Amerike. Ja svoje narudzbe natrpam do maksimuma i opet mi nesto ostane u wish listi :D
Emi_Nevermind

#1305 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Emi_Nevermind »

Cekaj, pa zar nije shipping 4 dolara tek OD 40 ?! Jer ovo free shipping je samo sad, inace je vazda 4, zar nije?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1306 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

P308 wrote:Mogu li se naruciti jedan ili dva proizvoda a da pri tome nisu skupa? Mislim treba mi jedna stvar, nasao sam je i jeftino je jako. Pitam jer vidim da svi narucujete po deset stvari i da placate u prosjeku 40 dolara po narudjbi a meni nista ne treba osim toga :D
Mozes :-D samo pazi da to sto narucujes ne prelazi 1.8 kg da bi ti shipping bio 4$
Emi_Nevermind

#1307 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Emi_Nevermind »

Eki, fakat

International Airmail — $4.00
Free for orders over $40.00! Ends June 30th.
Orders up to $80.00, and 4 pounds (1814 grams)
Usually Takes 1-4 weeks, 10 days to Europe and Pacific
2-12 Weeks to Brazil
Reliable, But No Tracking & Non-refundable

Estimated Delivery Date: July 11, 2014

sorry za moje odgovore, stvarno sam mislila da ne moze shiping ako je ispod 40, nisam nikad tako malo narucila.. Vi sot jeste, svaka vam cast na samokontroli :D
Urbana

#1308 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Urbana »

Shipping je, osim kao sada na ovoj akciji kada je besplatan preko 40$, 4$ za sve pakete tezine do 1,8kg.
ladyblue18

#1309 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

AmirEmira wrote:Eki, fakat

International Airmail — $4.00
Free for orders over $40.00! Ends June 30th.
Orders up to $80.00, and 4 pounds (1814 grams)
Usually Takes 1-4 weeks, 10 days to Europe and Pacific
2-12 Weeks to Brazil
Reliable, But No Tracking & Non-refundable

Estimated Delivery Date: July 11, 2014

sorry za moje odgovore, stvarno sam mislila da ne moze shiping ako je ispod 40, nisam nikad tako malo narucila.. Vi sot jeste, svaka vam cast na samokontroli :D
A koliko to ti narucujes :?
Sve iznad 1.8 ide 20$ i vise shippinga a sto bi te tek nasi carinili zbog iznosa...
Emi_Nevermind

#1310 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Emi_Nevermind »

Nisam ja dzaba VIP na iherbu ju nou :D Preko DHL sam vecinom narucivala, a carinili su grdno.. I mislim ne bas regularno, jer mi nikad nisu mogli objasniti sta je kostalo koliko.. Jednom sam za posiljku od par dolara platila 50 KM carine, NAKON DHL, ali tad mi se zurilo.. Bila sam u Svedskoj skoro dvije godine, tamo je do 150 eura bez carine, ali platis pdv od 25%,pa sam tamo narucivala dosta, ako predje 150 Eura, onda samo u drugi paket i tako.. Zato sam vas i pitala nedavno kako fercera s obicnom postom kod nas jer nisam nikad narucivala, samo DHL, ali vidim vama regularno stize, pa kontam sta imam bezze placati..
Urbana

#1311 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Urbana »

Ma poznato je da dhl express, ova skuplja dostava, ne prolazi bez carine. Onda ti ovi iz dhl-a naplate svoje spediterske usluge koje te na kraju dodju skuplje od same carine i pdv-a.
Problem je sto ljudi ne znaju sta placaju pa misle da je do carine a u stvari najveci dio novca uzme dhl za posredovanje.
Ovi paketi sa shippingom od 4$ idu na obicnu postu pa se, ako je iznos preko 50 KM, carine po skracenoj proceduri i tada nema speditera da uzima proviziju.
P308

#1312 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by P308 »

Urbana wrote:Vecinom se narucuje vise stvari zbog 4$ shippinga (do 1.8 kg).
Ukoliko ti se isplati naruciti samo jednu i za nju dati ta 4$ zasto da ne. Narucivala sam i ja nekad.
U svakom slucaju taj shipping je smijesan iznos za nesto sto dolazi iz Amerike. Ja svoje narudzbe natrpam do maksimuma i opet mi nesto ostane u wish listi :D
ladyblue18 wrote: Mozes :-D samo pazi da to sto narucujes ne prelazi 1.8 kg da bi ti shipping bio 4$
Hvala vam puno, mnogo ste pomogle :)
Krizzia

#1313 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Krizzia »

Jel ima tko od vas ove RT kistove sa iherba? Gledam na feelunique i ogromna razlika u cjeni :-?
Sent from my HTC Desire HD A9191
ladyblue18

#1314 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

Krizzia wrote:Jel ima tko od vas ove RT kistove sa iherba? Gledam na feelunique i ogromna razlika u cjeni :-?
Sent from my HTC Desire HD A9191
Zato sto su na iherbu najjeftiniji. Ako sumnjas da je original nema potrebe, a kistove ja imam i nista im ne fali :)
Čudna sorta

#1315 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Čudna sorta »

Ja sam uzela nedavno dvije četke RT.

Ovu http://www.iherb.com/Real-Techniques-by ... =null&ic=8 sam koristila samo jednom, jednom je i oprala i već dlaćice ispadaju, ali baš skroz ispadaju. Mislim da se ne može više ni koristiti. Možda ja nisam imala sreće...

Ova za rumenilo http://www.iherb.com/Real-Techniques-by ... =null&ic=1 odlična je.

I moram spomenuti ovu četku, neko mi baš ovdje preporučio http://www.iherb.com/Bdellium-Tools-Mae ... null&ic=15, i ona je odlična. Tako se lijepo nanese puder, prezadovoljna sam.
coccinelle1

#1316 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by coccinelle1 »

ema_ wrote:Žene, da nije neka u međuvremenu otkrila neki skroz dobar regenerator - neki od kojeg bježe dlake jedna od druge? :twisted: Bila sam probala od Palmersa ono kokosovo ulje, al nije baš ono da djeluje primjetno, a htjela bih da ubacim u ovu sad narudžbu nešto za taj problem.
Meni je odlična ova maska za kosu, kad imam vremena je ostavim što duže na kosi, kad sam u žurbi je ostavim kratko ko regenerator, imaš manje (odlično za probu) i veće pakiranje:
http://www.iherb.com/earth-science-deep ... ode=jpp688
http://www.iherb.com/earth-science-deep ... ode=jpp688
Baš mi kosa bude mekana, njegovana, onako 'kompaktna' i ne leti na sve strane...

Kod za popust kod prve kupnje: JPP688 ili klik na link: http://www.iherb.com/?rcode=JPP688
ladyblue18

#1317 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

http://www.iherb.com/tr/cb?pcodes=TWO-0 ... ode=TMC422 doslo ovo, nisu naplatili nista :oops:

Sea Salt Body Scrub je predobar :D
toliko za sada
switty

#1318 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by switty »

Opet sam se fino pocastila: http://www.iherb.com/tr/cb?pcodes=MLI-0 ... _PPN-13801 8-)

Posebno se radujem proteinskim plocicama: http://www.iherb.com/Pure-Protein-High- ... Each/55159 mljac :D

Kod za popust kod prve narudzbe 5-10$: VQW382 LINK: http://www.iherb.com?rcode=VQW382
ladyblue18

#1319 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

Ja iskoristih besplatni shipping, valjda me nece cariniti :roll:

hijaluronska kiselina
standardno crna riza
Javorov sirup
Ulje za nokte isto klasika :D
I trial Multivitamini

Kod za popust TMC422
ili klik na link
ladyblue18

#1320 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

Potopim je noc prije. To sam nedavno saznala, do tada sam sve ove "egzoticne" rize kuhala cijelu vjecnost i ostanu tvrde.
Znaci potopis je u vodu noc prije, kad hoces kuhati isperes i onda standardno, preprzim je malo na maslinovom ili puteru, i onda stavim temeljac i doljevam kako se ukuhava, a na kraju naribam malo dimljenog sira ili fete stavim ili napravim salatu sa piletinom, povrcem, rizom, fetom, i tako to
Emi_Nevermind

#1321 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Emi_Nevermind »

Lady, samo da kazem, budi pazljiva sa hijaluronskom kiselinom, strasno dize pritisak, uz svaku poras popiti bar dvije case vode. Super je, ali eto, malo oprezno..
lallla

#1322 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by lallla »

Ova CC krema je odlična, biti će super za ljeto, nijansa mi odgovara i baš mi lijepo sjedne na lice i dobro prekriva i podnosi vrućinu:

http://www.iherb.com/Physician-s-Formul ... ode=DGT943

Kod za popust: DGT943
Ili za popust klik na link: http://www.iherb.com?rcode=DGT943
ladyblue18

#1323 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

AmirEmira wrote:Lady, samo da kazem, budi pazljiva sa hijaluronskom kiselinom, strasno dize pritisak, uz svaku poras popiti bar dvije case vode. Super je, ali eto, malo oprezno..
Hvala na savjetu :-D
Nisam sebi narucila nego tati, cula sam da je dobra za koljena i zglobove a on ima problema sa tim pa reko da proba.
ladyblue18

#1324 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

Brands of the Week: An Extra 20% Off The Entire Selection Of:
Sea el
Trace Minerals Research
Twinlab :thumbup:
Alvita Teas
Lafe's Natural Body Care

Imaju neke weight loss specials sve po 5$

Kod za popust kod prve narudzbe 5-10$
TMC422
ili klik na link
Emi_Nevermind

#1325 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Emi_Nevermind »

Skontala sam da je nekom drugom, zato i kazem :-D Ja sam i sebi doduse narucivala zbog kao koze, i super je, meni je isto digla pritisak, samo sto je meni inace nizak, pa.. Nego sam se osjecala dehidrirana, pa sam i ja, sa nanom onako u horu vodu nemilice gutala s kapsulama :D Nani su pomogle, ali je onda pritisak skocio, pa je prestala, ali joj je najvise pomoglo jabukovo sirce, u kombinaciji sa djavoljom sapom, pa eto, proslijedi, mozda i njemu pomogne :)
Post Reply