Sirija

Locked
kljucna kost

#1301 Re: Sirija

Post by kljucna kost »

http://www.youtube.com/watch?v=yceqrH06LWE

http://www.youtube.com/watch?v=61D-_esD_wc

http://www.youtube.com/watch?v=Xpt6vGEMn20

http://www.youtube.com/watch?v=N8mCgzt0 ... 1377180129

Taj "jaki" basar da je do sada pobio vojske koliko civila zena i djece mozda bi i uspio u svom naumu,ali nece uspjeti nikada, jer jedan od glavnih ciljeva ovog krkljanca je ubiti sto je vise moguce muslimana sunija.
Abu Sakkar

#1302 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

kljucna kost wrote:http://www.youtube.com/watch?v=yceqrH06LWE

http://www.youtube.com/watch?v=61D-_esD_wc

http://www.youtube.com/watch?v=Xpt6vGEMn20

http://www.youtube.com/watch?v=N8mCgzt0 ... 1377180129

Taj "jaki" basar da je do sada pobio vojske koliko civila zena i djece mozda bi i uspio u svom naumu,ali nece uspjeti nikada, jer jedan od glavnih ciljeva ovog krkljanca je ubiti sto je vise moguce muslimana sunija.
Izgubi Taftanaz, sravni avijacijom okolna sela kao osvetu.
Izgubi dio Aleppa, ili primi po guzici u Damasku, šalje Scud na Aleppo i porvna cjeli kvart zajedno sa ženom i djecom.
Vidjeli smo šta je od Homsa uradio...
itd..

No ne brini, imaju na tvoju konstatciju odgovor ovi "anti-imeprijalisti", 100000 "bradonja" ulazi svaki dan zato ne može pobjediti.

Nadam se da će Allah dž.š dati da ga Homsije nafataju, baš kao što je Gadafija "isporučio" Misraćanima.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1303 Re: Sirija

Post by Truba »

Abu Sakkar wrote:
neki dan su u Aleppu pogubili borca FSA zbog silovanja kurdske žene.
prema do sada viđenom vjerovatno ju je zapikirao neki od vođa terorističkih formacija a ovaj ga jadnik pretekao
mmaar

#1304 Re: Sirija

Post by mmaar »

"U Siriji režim je koristio hemijsko oružje i to ne prvi put. To je borba na život i smrt između režima koji se zasniva na manjini Alavita i različitoj opoziciji sastavljenoj od sunitskih muslimana, nekih članova Mislimanske braće i drugih povezanih s Al Kaidom", rekao je izraelski ministar odbrane.

"Ne vidimo kraj borbi, čak i pad (predsednika Bašsara) Asada neće doneti kraj i biće krvavog svođenja računa tokom dugog perioda", istakao je izraelski ministar.

On je procenito da bi Alaviti mogli da kontrolišu zapadni deo, priobalni region i koridor do Damaska, a Kurdi i suniti istok i sever.

Načelnik istraživanja u izraelskoj vojnoj obaveštajnoj službi, brigadni general Itaj Brun, još je u aprilu izrazio uverenje da je sirijski režim koristio hemijsko oružje iz svojih zaliha protiv pobunjenika, podseća AFP.

Sirijska glava opoziciona grupa optužila je vladu za masakr više od 1.300 ljudi u napadu hemijskim oružjem kraj Damaska u sredu, istakavaši da su se mnoge žrtve zadavile.

Osuda je usledila dok je tim inspektora UN bio u Siriji da istraži ranije optužbe za udare hemijskim oruzjem protiv obe strane u sukobu koji traje već 29 meseci.

Zapadne vlade su zahtevale momentalan pristup inspektorima da istraže nove optužbe. Rusija, saveznik režima u Damasku je takođe pozvala na istragu, ali je rekla da sumnja na provakciju opozicije i njenih stranih pristalica.
Identicna i dirljiva prica kao kod forumske "brace" :lol: :run:
sarajevoxxxx

#1305 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Ban Ki-mun sa natpisom na arapskom: ''Ja sam duboko zabrinut''

Image
Abu Sakkar

#1306 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

dakgle ovog mangupa, miran ko bubica - ko da je i pišno malo

samo nek' se snimaju na mobitele :D
Challenger__

#1307 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Abu Sakkar wrote: Nadam se da će Allah dž.š dati da ga Homsije nafataju, baš kao što je Gadafija "isporučio" Misraćanima.
Kakva bajke ti pišeš.

- Nije Allah dž.š. isporučio Gadafija Misraćanima nego ljudi CIA, na čelu sa potvrđenim operativcem CIA, Halifom Belkasimom Haftarom (Khalifa Belqasim Haftar)

Image

- LINK
- LINK
- CIA-run anti-Gaddafi force

He announced that Colonel Khalifa Belqasim Haftar, who fought in Libya's war against Chad in the 1980s before he was captured and joined a CIA-run anti-Gaddafi force, had been appointed commander of the military campaign

"a CIA-run anti-Gaddafi force", "a CIA-run anti-Assad force", nastavi niz.

________

"mudžahidi". Da,da, ali u k****.
mmaar

#1308 Re: Sirija

Post by mmaar »

Cekamo jos da se oglasi Š. Peres u ponovo nam saopsti kako mu se "srce kida". :skoljka:
Challenger__

#1309 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

mmaar wrote:Cekamo jos da se oglasi Š. Peres u ponovo nam saopsti kako mu se "srce kida". :skoljka:
Ma ja ba. On je najmerhametli duša među svim mudžahidima.
mmaar

#1310 Re: Sirija

Post by mmaar »

Challenger__ wrote:
mmaar wrote:Cekamo jos da se oglasi Š. Peres u ponovo nam saopsti kako mu se "srce kida". :skoljka:
Ma ja ba. On je najmerhametli duša među svim mudžahidima.
Nije dzaba Nobelovac, dusa dobra mudzahidska. Od svih zlocina pocinjenih u Siriji, ipak je najdirljivija patnja njegovog merhametli srca. Mora se jos priznati i to da su zaista odlicno koordinisani mudzahidi na terenu i centrala u Tel Avivu. Toliko nevjerovatnih podudarnosti i to iz dana u dan.
Abu Sakkar

#1311 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

Baza režimske milicije Ta'ameh u istočnoj Ghouti, Damask, više ne postoji.

Image

Image

Jabhet al-Nusra
Challenger__

#1312 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- "Nedžade, stani. Slušaj me dobro. Ne razumiješ sve. Ne razumiješ... Oni ciljaju Bašara radi tebe, a tebe radi mene. Moraš biti prisutan, ali nevidljiv. Jesi li zapamtio? Prisutan što više, a vidljiv što manje. Kao Peking".

- "Ko si ti? Da nisi... možda.... Mehdi...?"

- "Ne, nisam, ali moje srednje ime počinje sa M".

(slobodan prevod)

8-)
Abu Sakkar

#1313 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

Challenger__ wrote:
Abu Sakkar wrote: Nadam se da će Allah dž.š dati da ga Homsije nafataju, baš kao što je Gadafija "isporučio" Misraćanima.
Kakva bajke ti pišeš.

________

Da, da...CIA-Mossad-Vatikan-Masoni-Iluminati

Paša, ja sam bio u toj priči dok sam u srednju išao - znaš u tim godinama svi gotive Marxa - mojne meni molim te.
Imaš fan klub, boli te k.urac.
sarajevoxxxx

#1314 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Palo 6 sela u okolini Hame, na desetine rezimskih vojnika ubijeno

- Zestoke borbe i oko kampa Jermuk

- FSA napala kasarnu Hanano u Halebu

- Zestoki okrsaji oko Dzubera i Kabuna u Damasku
acopero

#1315 Re: Sirija

Post by acopero »

Ne mogu da razumijem , da neko moze da podrzava Asad-a , nakon svih ovih zlodjela koje je pocinio. Pogledajte vi samo te gradove Homs, Halep, Quseir isl. Pogledajte ih kako izgledaju . To je ne selektivno bombardovanje. Po nekim ovdje "antiimperijalistima" svaka je Asadova bomba pametna pa ubije po 1 bradonju . Kako vas nije sramota.

Ovo je ratni zlocin . Asad se i ostalom vise i ne pita . Mislim da su sada glavne siitske milicije iz Iraka, Irana i Libana , uostalom one su ga i spasile kada je poceo gubiti teritorije munjevitom brzinom. Samo od jutros sam na snimcima vidio 30+ mrtvih Asadovih vojnika. Ako su ameri u Iraku za 10 godina izgubili preko 5.000 vonika sa 30.000 ranjenih , mogu misliti kako ovaj tek gubi vojsku.
Challenger__

#1316 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Abu Sakkar wrote: Da, da...CIA-Mossad-Vatikan-Masoni-Iluminati

Paša, ja sam bio u toj priči dok sam u srednju išao - znaš u tim godinama svi gotive Marxa - mojne meni molim te.
Ma ja ba, nema toga. Da ovu digresiju završimo sa jednom poznatom muslimankom koja se plaho obradovala volji Allaha dž. š. te je dala oduška jednim sočnim tekbirom:

Abu Sakkar

#1317 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

sarajevoxxxx wrote:Palo 6 sela u okolini Hame, na desetine rezimskih vojnika ubijeno

- Zestoke borbe i oko kampa Jermuk

- FSA napala kasarnu Hanano u Halebu

- Zestoki okrsaji oko Dzubera i Kabuna u Damasku
I tako, propade ofanziva...
Šta kažu, pobunjenici bacili bojne otrove jer se prepali režimske ofanzive u Damasku. :lol:

Samo biće zeznuto s aerdrom bazom u Hami, čovječe to je tvrđava. Inače, malo poznata činejnica da su dobar dio ovih vojnih aerdromskih baza projektovali Francuzi.

No nebitno, važno je da se uspostavi i osigura veza s Homsom u prvom redu.
Abu Sakkar

#1318 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

Challenger__ wrote:
Abu Sakkar wrote: Da, da...CIA-Mossad-Vatikan-Masoni-Iluminati

Ma ja ba, nema toga. Da ovu digresiju završimo sa jednom poznatom muslimankom koja se plaho obradovala volji Allaha dž. š. te je dala oduška jednim sočnim tekbirom:

Ja, i?
Odradili posao za nas, levati. :wink:

No, zašto nisi priključio ovom postu i dokumentaciju o neokezervativnom lobiju u Americi koji je odgađao intervenciju i pokušao spasiti Gadafija? Do zadnje minute, a ponoć je bio rok, s Gadafijem je sjedio onaj bivši Reganov savjetnik? Ima toga još. Zašto nigdje ne spominješ da je Gadafi bio vjeran saveznik neokozervativnoj vladi u "borbi protiv terorizma" i njihovom ekstradišn programu? itd., itd.,

Davno o tome postah na temi u Libiji na dugo i naširoko, ne tražio sad. Traži ako hoćeš.

Samo selektivno, samo narativ - sjebaćeš se na kraju bolan.
Abu Sakkar

#1319 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

IDF: Initial assessment: Global Jihad terrorists fired the rockets from Southern Lebanon

Tipujem na Abdulllah Azzam brigade.
acopero

#1320 Re: Sirija

Post by acopero »

Salih I , biti će na kraju da je nesreća , a i koincidencija što 4. divizija u sastavu SAA napada taj dio grada. Napad je izvrsen to sigurno. Da pobunjenici imaju hemisko naoruzanje , pa koristili bi ga kod quseira isl., tamo gdje je i bilo potrebe za time. Uostalom zasto bi pobunjenici napali svoj dio grada, i izlozili vatri svoje prve linije?

Ostalom neke alevitske struje smatraju da je basar previse blag, da dobro ste culi. Cak je 90-tih bio i sukob sa vladajucom porodicom oko toga. Mozda i on nije naredio to , kad se zna da glavno kolo vode vođe tih brigada.

Ovo vise nije ni pitanje ideologije ili neceg slicnoga. Sunitima je u iranskoj provinciji Siriji sada data mogucnost , puske u ruke ili da budu stanovnici ne drugog nego treceg reda.

A znaju zlocinci da SAD nece mrdnuti ni prstom. Nadam se da ce hrabri vojnici FSA , i svih drugih ogranaka otpora, dati i 110% od sebe da na legitimnim vojnim metama , osvete sehide, koji su ubijeni u i oko Damaska.
Abu Sakkar

#1321 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

Abu Sakkar wrote:IDF: Initial assessment: Global Jihad terrorists fired the rockets from Southern Lebanon

Tipujem na Abdulllah Azzam brigade.
Nanjuših dobro, Sheikh Sirajuddin Zureiqat potvrdio je odgovornost Abdullah Azzam Brigada.

@acopero

Upravo!
tesanj

#1322 Re: Sirija

Post by tesanj »

Glavni razlog forumasa koji podrzavaju Asada je sto na drugoj strani imamo alternativu koja je gora za buducnost Sirije. Asad je diktator i to niko ne spori. Al ovi sto podrzavaju pobunjenike ni jedne rijeci o njihovim zlocinima, i sto je jos gore te iste opravdavaju iz razno raznih razloga. Bez samo kritike nema buducnosti, a upravo je pobunjenicka strana ta koja sebe smatra bezgrjesnom i zbog toga ugrozavaju sve oko sebe.
Abu Sakkar

#1323 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

tesanj wrote:Glavni razlog forumasa koji podrzavaju Asada je sto na drugoj strani imamo alternativu koja je gora za buducnost Sirije. Asad je diktator i to niko ne spori. Al ovi sto podrzavaju pobunjenike ni jedne rijeci o njihovim zlocinima, i sto je jos gore te iste opravdavaju iz razno raznih razloga. Bez samo kritike nema buducnosti, a upravo je pobunjenicka strana je ta koja sebe smatra bezgrjesnom i zbog toga ugrozavaju sve oko sebe.
Jedni, jer šerijat smislit ne mogu. Ko ih jebe.
Drugi, jer kompletnu sliku jednog globalnog pokreta svode na djela nekoliko ljudi ili grupa. Plus, medijska kampanja koja se vodi još od 2001.
Treći: ideološki, poput ovih šijja ovdje i komunjara.
Avetinho

#1324 Re: Sirija

Post by Avetinho »

SalihI wrote:
Izgledaju li ti ovi ljudi kao neka podklasa?
Bilo ih je milion i na Gazimestanu 1989.
kljucna kost

#1325 Re: Sirija

Post by kljucna kost »

Hah zbunjenost,malo morgen,sve se ciljano radi,ciljano se ubijaju civili,jer jednostavno Sirija je jedan veliki ritual.
Locked