Sirija
-
kljucna kost
#1301 Re: Sirija
http://www.youtube.com/watch?v=yceqrH06LWE
http://www.youtube.com/watch?v=61D-_esD_wc
http://www.youtube.com/watch?v=Xpt6vGEMn20
http://www.youtube.com/watch?v=N8mCgzt0 ... 1377180129
Taj "jaki" basar da je do sada pobio vojske koliko civila zena i djece mozda bi i uspio u svom naumu,ali nece uspjeti nikada, jer jedan od glavnih ciljeva ovog krkljanca je ubiti sto je vise moguce muslimana sunija.
Taj "jaki" basar da je do sada pobio vojske koliko civila zena i djece mozda bi i uspio u svom naumu,ali nece uspjeti nikada, jer jedan od glavnih ciljeva ovog krkljanca je ubiti sto je vise moguce muslimana sunija.
-
Abu Sakkar
#1302 Re: Sirija
Izgubi Taftanaz, sravni avijacijom okolna sela kao osvetu.kljucna kost wrote:http://www.youtube.com/watch?v=yceqrH06LWE
Izgubi dio Aleppa, ili primi po guzici u Damasku, šalje Scud na Aleppo i porvna cjeli kvart zajedno sa ženom i djecom.
Vidjeli smo šta je od Homsa uradio...
itd..
No ne brini, imaju na tvoju konstatciju odgovor ovi "anti-imeprijalisti", 100000 "bradonja" ulazi svaki dan zato ne može pobjediti.
Nadam se da će Allah dž.š dati da ga Homsije nafataju, baš kao što je Gadafija "isporučio" Misraćanima.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1303 Re: Sirija
prema do sada viđenom vjerovatno ju je zapikirao neki od vođa terorističkih formacija a ovaj ga jadnik pretekaoAbu Sakkar wrote:
neki dan su u Aleppu pogubili borca FSA zbog silovanja kurdske žene.
-
mmaar
#1304 Re: Sirija
Identicna i dirljiva prica kao kod forumske "brace""U Siriji režim je koristio hemijsko oružje i to ne prvi put. To je borba na život i smrt između režima koji se zasniva na manjini Alavita i različitoj opoziciji sastavljenoj od sunitskih muslimana, nekih članova Mislimanske braće i drugih povezanih s Al Kaidom", rekao je izraelski ministar odbrane.
"Ne vidimo kraj borbi, čak i pad (predsednika Bašsara) Asada neće doneti kraj i biće krvavog svođenja računa tokom dugog perioda", istakao je izraelski ministar.
On je procenito da bi Alaviti mogli da kontrolišu zapadni deo, priobalni region i koridor do Damaska, a Kurdi i suniti istok i sever.
Načelnik istraživanja u izraelskoj vojnoj obaveštajnoj službi, brigadni general Itaj Brun, još je u aprilu izrazio uverenje da je sirijski režim koristio hemijsko oružje iz svojih zaliha protiv pobunjenika, podseća AFP.
Sirijska glava opoziciona grupa optužila je vladu za masakr više od 1.300 ljudi u napadu hemijskim oružjem kraj Damaska u sredu, istakavaši da su se mnoge žrtve zadavile.
Osuda je usledila dok je tim inspektora UN bio u Siriji da istraži ranije optužbe za udare hemijskim oruzjem protiv obe strane u sukobu koji traje već 29 meseci.
Zapadne vlade su zahtevale momentalan pristup inspektorima da istraže nove optužbe. Rusija, saveznik režima u Damasku je takođe pozvala na istragu, ali je rekla da sumnja na provakciju opozicije i njenih stranih pristalica.
-
sarajevoxxxx
#1305 Re: Sirija
Ban Ki-mun sa natpisom na arapskom: ''Ja sam duboko zabrinut''

-
Abu Sakkar
#1306 Re: Sirija
dakgle ovog mangupa, miran ko bubica - ko da je i pišno malo
samo nek' se snimaju na mobitele
samo nek' se snimaju na mobitele
- Challenger__
#1307 Re: Sirija
Kakva bajke ti pišeš.Abu Sakkar wrote: Nadam se da će Allah dž.š dati da ga Homsije nafataju, baš kao što je Gadafija "isporučio" Misraćanima.
- Nije Allah dž.š. isporučio Gadafija Misraćanima nego ljudi CIA, na čelu sa potvrđenim operativcem CIA, Halifom Belkasimom Haftarom (Khalifa Belqasim Haftar)

- LINK
- LINK
- CIA-run anti-Gaddafi force
He announced that Colonel Khalifa Belqasim Haftar, who fought in Libya's war against Chad in the 1980s before he was captured and joined a CIA-run anti-Gaddafi force, had been appointed commander of the military campaign
"a CIA-run anti-Gaddafi force", "a CIA-run anti-Assad force", nastavi niz.
________
"mudžahidi". Da,da, ali u k****.
-
mmaar
#1308 Re: Sirija
Cekamo jos da se oglasi Š. Peres u ponovo nam saopsti kako mu se "srce kida". 
- Challenger__
#1309 Re: Sirija
Ma ja ba. On je najmerhametli duša među svim mudžahidima.mmaar wrote:Cekamo jos da se oglasi Š. Peres u ponovo nam saopsti kako mu se "srce kida".
-
mmaar
#1310 Re: Sirija
Nije dzaba Nobelovac, dusa dobra mudzahidska. Od svih zlocina pocinjenih u Siriji, ipak je najdirljivija patnja njegovog merhametli srca. Mora se jos priznati i to da su zaista odlicno koordinisani mudzahidi na terenu i centrala u Tel Avivu. Toliko nevjerovatnih podudarnosti i to iz dana u dan.Challenger__ wrote:Ma ja ba. On je najmerhametli duša među svim mudžahidima.mmaar wrote:Cekamo jos da se oglasi Š. Peres u ponovo nam saopsti kako mu se "srce kida".
-
Abu Sakkar
#1311 Re: Sirija
Baza režimske milicije Ta'ameh u istočnoj Ghouti, Damask, više ne postoji.

Jabhet al-Nusra

Jabhet al-Nusra
- Challenger__
#1312 Re: Sirija
- "Nedžade, stani. Slušaj me dobro. Ne razumiješ sve. Ne razumiješ... Oni ciljaju Bašara radi tebe, a tebe radi mene. Moraš biti prisutan, ali nevidljiv. Jesi li zapamtio? Prisutan što više, a vidljiv što manje. Kao Peking".
- "Ko si ti? Da nisi... možda.... Mehdi...?"
- "Ne, nisam, ali moje srednje ime počinje sa M".
(slobodan prevod)
-
Abu Sakkar
#1313 Re: Sirija
Da, da...CIA-Mossad-Vatikan-Masoni-IluminatiChallenger__ wrote:Kakva bajke ti pišeš.Abu Sakkar wrote: Nadam se da će Allah dž.š dati da ga Homsije nafataju, baš kao što je Gadafija "isporučio" Misraćanima.
________
Paša, ja sam bio u toj priči dok sam u srednju išao - znaš u tim godinama svi gotive Marxa - mojne meni molim te.
Imaš fan klub, boli te k.urac.
-
sarajevoxxxx
#1314 Re: Sirija
Palo 6 sela u okolini Hame, na desetine rezimskih vojnika ubijeno
- Zestoke borbe i oko kampa Jermuk
- FSA napala kasarnu Hanano u Halebu
- Zestoki okrsaji oko Dzubera i Kabuna u Damasku
-
acopero
#1315 Re: Sirija
Ne mogu da razumijem , da neko moze da podrzava Asad-a , nakon svih ovih zlodjela koje je pocinio. Pogledajte vi samo te gradove Homs, Halep, Quseir isl. Pogledajte ih kako izgledaju . To je ne selektivno bombardovanje. Po nekim ovdje "antiimperijalistima" svaka je Asadova bomba pametna pa ubije po 1 bradonju . Kako vas nije sramota.
Ovo je ratni zlocin . Asad se i ostalom vise i ne pita . Mislim da su sada glavne siitske milicije iz Iraka, Irana i Libana , uostalom one su ga i spasile kada je poceo gubiti teritorije munjevitom brzinom. Samo od jutros sam na snimcima vidio 30+ mrtvih Asadovih vojnika. Ako su ameri u Iraku za 10 godina izgubili preko 5.000 vonika sa 30.000 ranjenih , mogu misliti kako ovaj tek gubi vojsku.
Ovo je ratni zlocin . Asad se i ostalom vise i ne pita . Mislim da su sada glavne siitske milicije iz Iraka, Irana i Libana , uostalom one su ga i spasile kada je poceo gubiti teritorije munjevitom brzinom. Samo od jutros sam na snimcima vidio 30+ mrtvih Asadovih vojnika. Ako su ameri u Iraku za 10 godina izgubili preko 5.000 vonika sa 30.000 ranjenih , mogu misliti kako ovaj tek gubi vojsku.
- Challenger__
#1316 Re: Sirija
Ma ja ba, nema toga. Da ovu digresiju završimo sa jednom poznatom muslimankom koja se plaho obradovala volji Allaha dž. š. te je dala oduška jednim sočnim tekbirom:Abu Sakkar wrote: Da, da...CIA-Mossad-Vatikan-Masoni-Iluminati
Paša, ja sam bio u toj priči dok sam u srednju išao - znaš u tim godinama svi gotive Marxa - mojne meni molim te.
-
Abu Sakkar
#1317 Re: Sirija
I tako, propade ofanziva...sarajevoxxxx wrote:Palo 6 sela u okolini Hame, na desetine rezimskih vojnika ubijeno
Šta kažu, pobunjenici bacili bojne otrove jer se prepali režimske ofanzive u Damasku.
Samo biće zeznuto s aerdrom bazom u Hami, čovječe to je tvrđava. Inače, malo poznata činejnica da su dobar dio ovih vojnih aerdromskih baza projektovali Francuzi.
No nebitno, važno je da se uspostavi i osigura veza s Homsom u prvom redu.
-
Abu Sakkar
#1318 Re: Sirija
Ja, i?Challenger__ wrote:Ma ja ba, nema toga. Da ovu digresiju završimo sa jednom poznatom muslimankom koja se plaho obradovala volji Allaha dž. š. te je dala oduška jednim sočnim tekbirom:Abu Sakkar wrote: Da, da...CIA-Mossad-Vatikan-Masoni-Iluminati
Odradili posao za nas, levati.
No, zašto nisi priključio ovom postu i dokumentaciju o neokezervativnom lobiju u Americi koji je odgađao intervenciju i pokušao spasiti Gadafija? Do zadnje minute, a ponoć je bio rok, s Gadafijem je sjedio onaj bivši Reganov savjetnik? Ima toga još. Zašto nigdje ne spominješ da je Gadafi bio vjeran saveznik neokozervativnoj vladi u "borbi protiv terorizma" i njihovom ekstradišn programu? itd., itd.,
Davno o tome postah na temi u Libiji na dugo i naširoko, ne tražio sad. Traži ako hoćeš.
Samo selektivno, samo narativ - sjebaćeš se na kraju bolan.
-
Abu Sakkar
#1319 Re: Sirija
IDF: Initial assessment: Global Jihad terrorists fired the rockets from Southern Lebanon
Tipujem na Abdulllah Azzam brigade.
-
acopero
#1320 Re: Sirija
Salih I , biti će na kraju da je nesreća , a i koincidencija što 4. divizija u sastavu SAA napada taj dio grada. Napad je izvrsen to sigurno. Da pobunjenici imaju hemisko naoruzanje , pa koristili bi ga kod quseira isl., tamo gdje je i bilo potrebe za time. Uostalom zasto bi pobunjenici napali svoj dio grada, i izlozili vatri svoje prve linije?
Ostalom neke alevitske struje smatraju da je basar previse blag, da dobro ste culi. Cak je 90-tih bio i sukob sa vladajucom porodicom oko toga. Mozda i on nije naredio to , kad se zna da glavno kolo vode vođe tih brigada.
Ovo vise nije ni pitanje ideologije ili neceg slicnoga. Sunitima je u iranskoj provinciji Siriji sada data mogucnost , puske u ruke ili da budu stanovnici ne drugog nego treceg reda.
A znaju zlocinci da SAD nece mrdnuti ni prstom. Nadam se da ce hrabri vojnici FSA , i svih drugih ogranaka otpora, dati i 110% od sebe da na legitimnim vojnim metama , osvete sehide, koji su ubijeni u i oko Damaska.
Ostalom neke alevitske struje smatraju da je basar previse blag, da dobro ste culi. Cak je 90-tih bio i sukob sa vladajucom porodicom oko toga. Mozda i on nije naredio to , kad se zna da glavno kolo vode vođe tih brigada.
Ovo vise nije ni pitanje ideologije ili neceg slicnoga. Sunitima je u iranskoj provinciji Siriji sada data mogucnost , puske u ruke ili da budu stanovnici ne drugog nego treceg reda.
A znaju zlocinci da SAD nece mrdnuti ni prstom. Nadam se da ce hrabri vojnici FSA , i svih drugih ogranaka otpora, dati i 110% od sebe da na legitimnim vojnim metama , osvete sehide, koji su ubijeni u i oko Damaska.
-
Abu Sakkar
#1321 Re: Sirija
Nanjuših dobro, Sheikh Sirajuddin Zureiqat potvrdio je odgovornost Abdullah Azzam Brigada.Abu Sakkar wrote:IDF: Initial assessment: Global Jihad terrorists fired the rockets from Southern Lebanon
@acopero
Upravo!
-
tesanj
#1322 Re: Sirija
Glavni razlog forumasa koji podrzavaju Asada je sto na drugoj strani imamo alternativu koja je gora za buducnost Sirije. Asad je diktator i to niko ne spori. Al ovi sto podrzavaju pobunjenike ni jedne rijeci o njihovim zlocinima, i sto je jos gore te iste opravdavaju iz razno raznih razloga. Bez samo kritike nema buducnosti, a upravo je pobunjenicka strana ta koja sebe smatra bezgrjesnom i zbog toga ugrozavaju sve oko sebe.
-
Abu Sakkar
#1323 Re: Sirija
Jedni, jer šerijat smislit ne mogu. Ko ih jebe.tesanj wrote:Glavni razlog forumasa koji podrzavaju Asada je sto na drugoj strani imamo alternativu koja je gora za buducnost Sirije. Asad je diktator i to niko ne spori. Al ovi sto podrzavaju pobunjenike ni jedne rijeci o njihovim zlocinima, i sto je jos gore te iste opravdavaju iz razno raznih razloga. Bez samo kritike nema buducnosti, a upravo je pobunjenicka strana je ta koja sebe smatra bezgrjesnom i zbog toga ugrozavaju sve oko sebe.
Drugi, jer kompletnu sliku jednog globalnog pokreta svode na djela nekoliko ljudi ili grupa. Plus, medijska kampanja koja se vodi još od 2001.
Treći: ideološki, poput ovih šijja ovdje i komunjara.
-
Avetinho
#1324 Re: Sirija
Bilo ih je milion i na Gazimestanu 1989.SalihI wrote:
Izgledaju li ti ovi ljudi kao neka podklasa?
-
kljucna kost
#1325 Re: Sirija
Hah zbunjenost,malo morgen,sve se ciljano radi,ciljano se ubijaju civili,jer jednostavno Sirija je jedan veliki ritual.