nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
GaRGa

#1301 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by GaRGa »

al kako se kod nas auta rade sumnjam da bi se i 1% od automobila mogao registrovati u npr Njemackoj...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1302 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by mk ultra »

GaRGa wrote:al kako se kod nas auta rade sumnjam da bi se i 1% od automobila mogao registrovati u npr Njemackoj...
kod nas tehnički pregled ne postoji...
GaRGa

#1303 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by GaRGa »

mk ultra wrote:
GaRGa wrote:al kako se kod nas auta rade sumnjam da bi se i 1% od automobila mogao registrovati u npr Njemackoj...
kod nas tehnički pregled ne postoji...

kod nas ni puno bitnije stvari ne postoje...
sparky

#1304 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by sparky »

Ja sam mislio na uredne aute kakvih kod nas ima dosta. Bas nedavno kad je bio gti treffen drug je sa golfom mk1 prosao vanredni tehnicki i jos su se ljudi sjebali koliko je dobar (jaci motor, kocnice, ojacanja...). Sve po ps-u.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1305 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by mk ultra »

danas MR. Policeman, otvorio prozore, nabacio brze naočale... stiže na semafor u Hamdije Čemerlića, na skretanju za lijevo prema Koreji. Pali rotaciju, prelazi ispred vozila koje se nalazilo ispred njega, prolazi kroz crveno i nastavlja pravo i dalje ide Drinskom. Rotacija i dalje upaljena, pretiče preko pune 2 vozila i globtourov autobus... sve preko pune linije... dalje je nastavio, nisam ga mogao vidjeti... al vozio je debelo preko ograničenja...
relax11

#1306 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by relax11 »

Jel to nemamo vise trkacaa :lol: 8-)
insaneinthebrain

#1308 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by insaneinthebrain »

e za ovo treba biti majstor :shock:

#t=25
romeomoraprezivjeti

#1309 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by romeomoraprezivjeti »

insaneinthebrain wrote:e za ovo treba biti majstor :shock:

#t=25
Montaza.;-)
Kataklinger

#1311 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by Kataklinger »

Da podijelim dvije friške scene od večeras. Šetam od Čengić Vile ka Dolac Malti a lola sa plavim Golfom V R32 (dvoja vrata) nadramio minimalno 130 km/h od Malte ka Č.Vili, i onda udario po turiranju kako je usporavao prema semaforu jer je bilo crveno. Jest da nije bilo auta u blizini njega, jer se vjerovatno ispalio sa zelenog na semaforu na Malti, ali opet, koji q?

Druga scena, par trenutaka poslije. Već sam se približio semaforu na Malti, auta stoje, crveno. U jednoj traci čini mi se Seat Cordoba, do njega BMW E60, ili ti ga ajkula, metalik sivi. Pali se zeleno a mangLup u Cordobi gas do kraja, malo spalio gume i poslije se naravno ispalio ispred kolone, a ovaj u BMWu to valjda nije očekivao, ono krenuo je normalnije pa ostao iza njega oko 10 metara. I šta će kreten, zalijepi onog BMWa do kraja i gle sad. Kako je bio u traci do Cordobe (Rugobe), naglo skrene u njegovu traku dok je još bio 5 metara iza, ono samo da ga trzne i da mu se na sekund zalijepi za dupe, i isto tako još naglije se vrati u prvobitnu traku i u trenu ga zaobiđe. Da napomenem, sve je ovo bilo pri brzini od minimalno 100 km/h, BMW zadnja vuča a dva itekako nagla trzaja u sekundi, bio sam bar 50 metara od njega a vidio sam da mu je bogda falila da ga iznese, jer se zadnji kraj itekako zanio, i sam ne znam kako ga je uspio iskontrolisat. Nekako ga zaobiđe i osta čitav. :/
Nermin_BH

#1313 Re: Odg: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i sao

Post by Nermin_BH »

Nije mi jasno kako je ova ograda prosla kroz auto :shock:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1314 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by bitanga_sa_otesa »

pukla cijev kad je 950 kg palo na nju :)
mefistofilis

#1316 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by mefistofilis »

mozda i nije za ove teme, ali slike jutrosnjeg udesa su fakat stravicne.
haj sto je jetta onakva ali se cak i kombi uspio onoliko "iskriviti". katastrofa
citroen xm

#1317 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by citroen xm »

Kog udesa?

:mobilizator:
citroen xm

#1319 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by citroen xm »

Aha, vidio sam. Neko zeznu me ono "jutros". Jbg, direktan sudar pri sigurno većoj brzini.

:mobilizator:
relax11

#1320 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by relax11 »

Na magistralnom putu Sarajevo-Tuzla na Karauli u 15 sati i 10 minuta desila se saobraćajna nesreća u kojoj je kako tvrde očevici s lica mjesta učestvovala i pratnja Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, piše bh. novinska agencija Patria.

Na fotografijama koje je vidljivo da je u saobraćajnoj nezgodi, koju je prema informacijama s terena uzrokovala pratnja Izetbegovića, učestvovao i automobil Toyota Rav 4, inače službeno auto zamjenika predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

Taj automobil može se vidjeti i na slikama Bakira Izetbegovića na zvaničnoj Facebook stranici.
Kako su kazali iz MUP-a TK u nesreći nije bilo povrijeđenih, ali detalje nemaju, jer je riječ o lakšoj prometnoj nesreći.

- Saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen, a mi ne znamo ni o kojim autima je riječ, jer nije bilo teže povrijeđenih, pa nisu s terena dužni govoriti nam detalje – kažu u MUP-u TK.

Inače, kako tvrde očevici, Izetbegović se odmah po događaju udaljio s lica mjesta, a njegovi pratioci su ostali na uviđaju. (NAP)

Image

Image

Samo tako, nastavite jurcati :run:
mefistofilis

#1321 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by mefistofilis »

kud svi ne izgidose redom :evil:
smak

#1323 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by smak »

Dijaspora i njihovo divljanje na BH cestama

Last edited by smak on 12/11/2014 20:00, edited 1 time in total.
citroen xm

#1324 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

Preticanje na punoj liniji jeste zabranjeno, ali ovaj je gotovo pa izašao iz krivine kada je počeo preticati i imao je punu preglednost. Jeste za osudu, ali ne baš za razapinjanje.
smak

#1325 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by smak »

citroen xm wrote:Preticanje na punoj liniji jeste zabranjeno, ali ovaj je gotovo pa izašao iz krivine kada je počeo preticati i imao je punu preglednost. Jeste za osudu, ali ne baš za razapinjanje.
da je kamion iz suprotnog smjera isao samo malo brze direktan sudar bi bio jer ga nije mogao vidjeti...

inace prvo je mene pretekao u krivini i onda sam ga cekao da to ponovi sto je i uradio...
Post Reply