Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post Reply
sredoje

#1301 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by sredoje »

ultima_palabra wrote: A ovo drugo je presmiješno... ne može BiH odgovarati za nešto što se radilo na okupiranom teritoriju.

OK, a tko treba odgovarati za zlo i štetu? Nitko?
sredoje

#1302 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by sredoje »

hercegovac_pravi wrote:
Granić ocjenjuje kako bi jedna od posljedica mogla biti mogućnost da svaki Bošnjak kojem je u BiH nanesena materijalna ili neka druga šteta tuži Hrvatsku i dobije odštetu. - Kakve bi mogle biti dalekosežne posljedice na međunarodni položaj države, bolje je i ne pomišljati – zaključio je Granić..
Slobodna Dalmacija
Otkrivaš toplu vodu. Pa i Nobilo je rekao da nije nemoguće. Samo treba dokazati direktnu vezu.

Osim toga već smo zaključili da je HV cijelo vrijeme bila u BiH (Popovo, Livno, Posavina). Već je spomenuto i da je Hrvatska oslobođena prodorom iz BiH. S obzirom da je bila napadana iz BiH - članak 51 povelje UN joj daje za pravo.
Last edited by sredoje on 05/06/2013 10:45, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#1303 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by ultima_palabra »

sredoje wrote:
ultima_palabra wrote: A ovo drugo je presmiješno... ne može BiH odgovarati za nešto što se radilo na okupiranom teritoriju.

Jel Srbija odgovarala za agresiju na Hrvatsku? Prvo riješite to pitanje, pa da idemo dalje...
sredoje

#1304 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by sredoje »

hercegovac_pravi wrote: Čak šta više BiH izbjeglice su bile siguran izvor prihoda tadašnjoj ustaškoj bulumenti.

Pored smisla za politiku, humor sad si otkrio i svoj ekonomski talent.

Za sve zemlje koje imaju ekonomskih problema, iz jedne male zemlje na brdovitom Balkanu ekonomski stručnjak je izdao preporuku prema kojoj trebaju uvesti izbjeglice jer će time popraviti svoj BDP :mrgreen:
sredoje

#1305 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by sredoje »

ultima_palabra wrote:
sredoje wrote:

Jel Srbija odgovarala za agresiju na Hrvatsku? Prvo riješite to pitanje, pa da idemo dalje...

Ne možeš tužiti za agresiju nego "samo" za genocid jer je djelo agresije Rimskim statutom usuglašeno tek 2010 a prva suđenja možda počnu tek od 2017.

Hrvatska je tužila za genocid ali samo na svojoj teritoriji. Tužila je i BiH i izgubila.

Pored toga opet na vidjelo izlazi vaša licemjernost - kad su u pitanju prava onda je RS dio BiH a kad su u pitanju obaveze onda kažete da trebamo rješavati sa Srbijom.

Šta će biti - da li je ratna RS dio BiH ili Srbije?
Last edited by sredoje on 05/06/2013 10:50, edited 2 times in total.
sredoje

#1306 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by sredoje »

Dr. Sakib Softić, zastupnik BiH u procesu pred Međunarodnim sudom pravde (MSP) u Haagu, u izjavi za Slobodnu Dalmaciju kaže kako Bosna i Hercegovina ne može pokrenuti postupak protiv Republike Hrvatske nakon presude u slučaju “Prlić i ostali”, u kojoj je konstatirano da je bivši vrh Hrvatske na čelu s preminulim predsjednikom Franjom Tuđmanom sudjelovao u “udruženom zločinačkom pothvatu” i međunarodnom oružanom sukobu.

- Udruženi zločinački pothvat je ipak oblik individualne kaznene odgovornosti. Kad se jedna grupa osoba dogovori i napravi plan da počini određena kaznena djela, svaka od njih odgovora za kazneno djelo koje proistekne iz tog zločinačkog plana, kao da ga je sama počinila. Znači, radi se o obliku individualne odgovornosti, a ne kolektivne kaznene odgovornosti. Tiče se osoba koje su optužene da čine taj udruženi zločinački pothvat i nikoga izvan toga - naglasio je Softić.

http://www.slobodnadalmacija.hr/BiH/tab ... fault.aspx

Pored spomenutog Hrvatska se moze pozvati i clanak 51 Povelje UN-a da se Hrvatska branila jer se sa teritorija BiH Hrvatsku napadalo.

Pitanje je samo da li je Hrvatska prekoracila nuznu obranu a u tom slucaju BiH svakako ne idu u prilog izjave pojedinih bošnjačkih ratnih vođa da idu "osloboditi Ploce".
Tex Willer

#1307 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Tex Willer »

sredoje wrote:
Dr. Sakib Softić, zastupnik BiH u procesu pred Međunarodnim sudom pravde (MSP) u Haagu, u izjavi za Slobodnu Dalmaciju kaže kako Bosna i Hercegovina ne može pokrenuti postupak protiv Republike Hrvatske nakon presude u slučaju “Prlić i ostali”, u kojoj je konstatirano da je bivši vrh Hrvatske na čelu s preminulim predsjednikom Franjom Tuđmanom sudjelovao u “udruženom zločinačkom pothvatu” i međunarodnom oružanom sukobu.

- Udruženi zločinački pothvat je ipak oblik individualne kaznene odgovornosti. Kad se jedna grupa osoba dogovori i napravi plan da počini određena kaznena djela, svaka od njih odgovora za kazneno djelo koje proistekne iz tog zločinačkog plana, kao da ga je sama počinila. Znači, radi se o obliku individualne odgovornosti, a ne kolektivne kaznene odgovornosti. Tiče se osoba koje su optužene da čine taj udruženi zločinački pothvat i nikoga izvan toga - naglasio je Softić.

http://www.slobodnadalmacija.hr/BiH/tab ... fault.aspx

Pored spomenutog Hrvatska se moze pozvati i clanak 51 Povelje UN-a da se Hrvatska branila jer se sa teritorija BiH Hrvatsku napadalo.

Pitanje je samo da li je Hrvatska prekoracila nuznu obranu a u tom slucaju BiH svakako ne idu u prilog izjave pojedinih bošnjačkih ratnih vođa da idu "
osloboditi Ploce".[/
quote]

:lol: : :lol: :lol: :lol: :lol :lol: :lol: :lol: jesu li bile long play ili singl Bijelo Dugme ili Indexi
Last edited by Tex Willer on 05/06/2013 10:58, edited 1 time in total.
sredoje

#1308 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by sredoje »

Tex Willer wrote: :lol: : :lol: :lol: :lol: :lol bile long play ili singl Bijelo Dugme ili Indexi

Jesi ti pogrijesio forum?
Tex Willer

#1309 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Tex Willer »

sredoje wrote:
Tex Willer wrote: :lol: : :lol: :lol: :lol: :lol bile long play ili singl Bijelo Dugme ili Indexi

Jesi ti pogrijesio forum?
Jesam , ja sam onaj sa forum.hr koji je pisao da su Vinkovcani isli u Bosnu da beru bazgu i tresnje i tako sam demantirao sve izmisljotine Haga vas cijelog svijeta o nekakvoj agresiji :lol: :lol: :lol:
Tex Willer

#1310 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Tex Willer »

Sredoje napisa :
Dovoljno je pozvati 100 svjedoka iz 5. brigade i pitat ih jesu li bili tamo gdje se tvrdi.

Bio je jedan momak na forum.hr koji je bio posebno kritican do Hercegovaca i Tudjmana. Rekao je da ih nikad nije bilo vise od 20 i da im je duznost bila kao servisno osoblje.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Forumasa , ali onog kriticnog za krunskog svjedoka :lol: :lol: :lol: A tek da pitamo vojnike iz hr ,, da li ste bili tamo gdje ste bili ,, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sredoje

#1311 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by sredoje »

Tex Willer wrote:Sredoje napisa :
Dovoljno je pozvati 100 svjedoka iz 5. brigade i pitat ih jesu li bili tamo gdje se tvrdi.

Bio je jedan momak na forum.hr koji je bio posebno kritican do Hercegovaca i Tudjmana. Rekao je da ih nikad nije bilo vise od 20 i da im je duznost bila kao servisno osoblje.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Forumasa , ali onog kriticnog za krunskog svjedoka :lol: :lol: :lol: A tek da pitamo vojnike iz hr ,, da li ste bili tamo gdje ste bili ,, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dobrodošao u moj filter...

A gle :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: koliko ja mogu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: staviti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: smajlija :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ultima_palabra

#1312 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by ultima_palabra »

sredoje wrote:Ne možeš tužiti za agresiju nego "samo" za genocid jer je djelo agresije Rimskim statutom usuglašeno tek 2010 a prva suđenja možda počnu tek od 2017.

Hrvatska je tužila za genocid ali samo na svojoj teritoriji. Tužila je i BiH i izgubila.

Pored toga opet na vidjelo izlazi vaša licemjernost - kad su u pitanju prava onda je RS dio BiH a kad su u pitanju obaveze onda kažete da trebamo rješavati sa Srbijom.

Šta će biti - da li je ratna RS dio BiH ili Srbije?
Koja licemjernost? Jel SFRJ odgovarala za djela NDH ili Nedićeve Srbije? rs je okupirani dio BiH, to prestaje biti danom Daytonskog sporazuma.

Ko treba odgovarati za napade vojske RSK na Bihać i okolinu? Pričaš gluposti i tražiš da te neko ozbiljno shvata...
Tex Willer

#1313 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Tex Willer »

Pitacemo i Jacu Kosor i Ivica Pasalica , da li je istina ono sto se prica po kuloarima haskog tribunala ,
Ma nije kruva mi , veli coek bez imena i sa dva prezimena , eno gospe mi Smiljka Sagolja pa ce ti i on rec isto :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sredoje

#1314 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by sredoje »

ultima_palabra wrote: Koja licemjernost? Jel SFRJ odgovarala za djela NDH ili Nedićeve Srbije?

rs je okupirani dio BiH, to prestaje biti danom Daytonskog sporazuma.

Ko treba odgovarati za napade vojske RSK na Bihać i okolinu? Pričaš gluposti i tražiš da te neko ozbiljno shvata...
OK, dakle današnja BiH nastaje tek Daytonom - prije toga je nema tj. vakuum.

Kako onda današnja BiH može tužiti Hrvatsku za agresiju ako je nije bilo u to doba?
ultima_palabra

#1315 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by ultima_palabra »

sredoje wrote:
ultima_palabra wrote: Koja licemjernost? Jel SFRJ odgovarala za djela NDH ili Nedićeve Srbije?

Kako onda današnja BiH može tužiti Hrvatsku za agresiju ako je nije bilo u to doba?
Ne znam zašto se raspravljam s nekim tako neobaviještenim. Prvo smo rekli da BiH neće tužiti Hrvatsku, nego pojedini njeni građani. Pa smo onda rekli da trenutno ne postoji sud kojem je može tužiti i da hoće.

RBiH nastaje 1992. godine, iste godine je napadnuta i okupirano joj je 70% teritorija. Daytonom prestaje rat i formira se novo državno uređenje. BiH je sljedbenik RBiH, iste one koja nije kontrolisala vlastiti teritorij sa koje je napadana RH.
Tex Willer

#1316 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Tex Willer »

:lol: Ma decko pise samo bisere nema sta slusaj ovo
Sredoje

Pitanje je samo da li je Hrvatska prekoracila nuznu obranu a u tom slucaju BiH svakako ne idu u prilog izjave pojedinih bošnjačkih ratnih vođa da idu "osloboditi Ploce".
:lol: :lol: :lol: :lol: Ma kako da ne , iz pravca Mostara , Gornjeg Vakufa , Stoca , Prozora , Bugojna , Zenice svaki da je na Hrvatsku padalo po hiljadu granata . Plus rakete Orkan i Tmahavk koje su iz tajne baze u Ahmicima sravnile Cakovec i Zagreb sa zemljom . :lol:
Pa sto onda u skladu sa tim clankom 51 povelje tih nacija UN niste npali Banja Luku , Laktase ili ne znam ti ja vec sta i tako spasili i Hrvate i Bosance i sve .....ali ne , kako ces napasti saveznika ? Nikako , pa cak ni onda kada te bombardira :shock: :shock:
sredoje

#1317 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by sredoje »

ultima_palabra wrote:
sredoje wrote:

Ne znam zašto se raspravljam s nekim tako neobaviještenim. Prvo smo rekli da BiH neće tužiti Hrvatsku, nego pojedini njeni građani. Pa smo onda rekli da trenutno ne postoji sud kojem je može tužiti i da hoće.
OK, teško mi je razdvojiti tko je šta rekao - neki spominju tužbu za agresiju, ti spominješ "samo" privatne tužbe, vidim da ti imaš stav da je tužba država-protiv-države teško ostvariva.
sredoje

#1318 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by sredoje »

Inače - za informaciju:
- Bojim se da obje strane ovdje zaobilaze stvari koje im ne odgovaraju...recimo sjecamo se 93 i kada se pricalo o zauzimanju luke Ploce
http://www.klix.ba/forum/slucaj-garapli ... 0#p8382840
Halilovic also several times issued what must at least be described as provocative statements, declaring, for example, "We will march the army straight through Neum and into Ploce!" This naturally made things worse, and a campaign against Halilovic started in the croatian press
http://klix.com/Halilovic
dede merdzane

#1319 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by dede merdzane »

sredoje wrote:Inače - za informaciju:
- Bojim se da obje strane ovdje zaobilaze stvari koje im ne odgovaraju...recimo sjecamo se 93 i kada se pricalo o zauzimanju luke Ploce
Halilovic also several times issued what must at least be described as provocative statements, declaring, for example, "We will march the army straight through Neum and into Ploce!" This naturally made things worse, and a campaign against Halilovic started in the croatian press
:shock:

Ovo je sokantno :kiss:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1320 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Truba »

nisam se htio uključivati u ovu diskusije zbog šprdnje iz haga ne zavređuje ni sekunde razmišljanja
postali su smiješni...

apsolutno mi ništa ne predstavlja njihova odluka a vjerujem i većini ostalih ljudi... niti će žrtvama biti lakše niti će presuda išta promijeniti u budućnosti niti će neki novi sukob u svijetu biti zaustavljen
osim toga kao što vidimo... glavni predvodnici teorija o zločinačkom pothvatu prekomjernom granatiranju nekih gradova od 13 granata dolaze iz zemalja koje su prekomjerno uništile nekoliko zemalja u proteklih 2-3 godine i pobile desetke tisuća ljudi i za to niko neće odgovarati...
čak su i pobile unuke osumnjičenog za napade na "goloruku decu cveća - vojnike" sa sumnjivim dokazima uz brojne medijske laži su to postigli... a šta bi se vamo dogodilo da je martićev unuk ubijen ili karađičev... da ne spominjemo silovanje štapom...

poserem se i na hag i njihove presude :lol: :lol: :lol: :lol:
također se pokenjam na sve političare koji u tome žele izvući koji politički poen... prvenstveno mislim na don bahira izmetbegovića i njegovu sda sraćku u vidu svih političara koji su profitirali i profitiraće na zlu koje su počinili određeni krugovi vojnog i političkog vrha hrvata

žrtvama i porodicama pobijenih duboke isprike od 1992.1994 za sranje koje se dogodilo
sredoje

#1321 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by sredoje »

dede merdzane wrote:
sredoje wrote:Inače - za informaciju:
:shock:

Ovo je sokantno :kiss:

Nije sokantno - rat u BiH je bio bosanski lonac. Misljenje o ocuvanju BiH je mijenjala i medjunarodna zajednica.

Hrvatska je imala svo pravo zastiti sebe.
dede merdzane

#1322 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by dede merdzane »

sredoje wrote:
Nije sokantno - rat u BiH je bio bosanski lonac. Misljenje o ocuvanju BiH je mijenjala i medjunarodna zajednica.

Hrvatska je imala svo pravo zastiti sebe.
Čuo sam da Sefer nije htio da stane u Kardeljevu, kaže ima vikendicu u Rovinju, a onda i Trst nije daleko. Ostalo mu u glavi ono "Trst je naš!". :lol:
ime_kojeg_nema

#1323 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by ime_kojeg_nema »

Black swan wrote: niti će žrtvama biti lakše niti će presuda išta promijeniti u budućnosti
Ja i članovi moje porodice smo prošli zlostavljanja i konc-logore fašističke paradržavice Herceg-Bosne. Dakle kao žrtva ti mogu reći da mi je lakše zbog haške presude.
RED SKY

#1324 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by RED SKY »

sredoje wrote:
Inače, postoji i nadopuna tog svjedočenja - da su ta trojica Vinkovčana u biti bila na "proputovanju" prema Livnu i da su se išli kurčit domaćim momcima.
Kako mi je ovo promaklo.Pa da,to sami mislio.Ili su bili kuhari ili su bili na ''proputovanjima''.Jamačno su bili na nekoj ekskurziji,malo se napili i došli u Mostar :-D Bježi,noste đavo,samo me nasmijavaš a ja mislio ti ozbiljan čojek.
Pade mi na pamet.Evo ja npr. pošao u Beč,i nako iz zajebancije svratim do neke udane žene u Zagrebu recimo.I uhvati nas njezin čovjek.A ja njemu-ja sam bio na proputovanju,sasvim slučajno sam tu.Nemoj se ljutiti :-D
vee-jay

#1325 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by vee-jay »

procitah nekoliko stranica i ne mogu prestati kolutati ocima :-) dosla jedna osoba i zahtjeva da joj se dokaze da se desilo ono sto je sud nakon nekoliko godina dokazivanja vec zakljucio. gotova prica. finito. knjiga zatvorena. nema se sta vise dokazivati, ni na jednoj ni na drugoj strani. jedino o cemu bi se sada na ovoj temi moglo diskutovati je kako BiH od ove odluke moze profitirati. ja sam svoje misljenje napisao:
vee-jay wrote: Nasa obaveza je da ne zaboravimo sta nam je ta Hrvatska uradila samo prije par godina (zar stvarno tako brzo zaboravaljamo?!?!) i da uradimo sve moguce da ta Hrvatska i te kako nauci lekciju. Zelimo jedno veliko IZVINI BiH citave hrvatske politicke scene i svih medija u Hrvatskoj, zelimo njihovu osudu HRHB-a, Tudjmana i njegove elite, zelimo da Hrvatska ruku dobro gurne u dzep i izvadi jednu veliku svotu love i ovu lovu na koljenima preda BiH, zelimo da se u udzbenicima Hrvatske napise da je ona izvrsila agresiju na BiH, zelimo ekspresnu reformu Federacije u kojoj bilo kakva zajednica "hrvatskih zajednica" nikako - pa ni u snu - nece biti moguca, zelimo da Hrvatska pocne samarati i tjerati hercegovacku kriminalnu bandu na osude HRHBa i izvinjenje i na reforme i da neposlusne pocnu bacati u zatvor, zelimo da se Covic sutra i za uvijek odrekne Dodika...
Post Reply