Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
OldMayor

#1301 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by OldMayor »

Preporuka za aerodrom - Ostavis auto na cvili, sjednes u tramvaj. Izadjes u Nedzericima cekas autobus za aerodromsko, naravno taj autobus fakticki i ne postoji, udjes jebaji ga u komercijalu izadjes na Dobrinji 5... Tu stani na stanicu i pazljivo odsluskuj zvuk aviona, te vizuelno prati gdje se spustaju. Kada upratis jedan avion, trci izmedju zgrada i dalje prati pazljivo zvuk. Doci ces do aerodromskog naselja, prodjes kroz isto i voila eto ga - aerodrom.
mahalas505

#1302 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by mahalas505 »

OldMayor wrote:Preporuka za aerodrom - Ostavis auto na cvili, sjednes u tramvaj. Izadjes u Nedzericima cekas autobus za aerodromsko, naravno taj autobus fakticki i ne postoji, udjes jebaji ga u komercijalu izadjes na Dobrinji 5... Tu stani na stanicu i pazljivo odsluskuj zvuk aviona, te vizuelno prati gdje se spustaju. Kada upratis jedan avion, trci izmedju zgrada i dalje prati pazljivo zvuk. Doci ces do aerodromskog naselja, prodjes kroz isto i voila eto ga - aerodrom.
Problem je ako je taj avion ustvari onaj sa kojim ti ides, jer vecina nedugo zatim i polecu :D
Skyfox

#1303 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Skyfox »

DaffyDuck wrote:Ja mislim da jos cekaju onog inzinjera iz Austrije da im namjesti zeleni val :-) Semafori su katastrofa!
Tragedija je sto nekada funcionise noramalno a nekad ga ne mozes uloviti da si pita
dječak sa šibicama

#1304 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by dječak sa šibicama »

homega wrote:
dadoka84 wrote:Poslije petlje prema ilidzi skreces desno kod znaka obilaznica, skreces lijevo prema stanicu i ides do ipsilon raskrsnice i tu skreces desno prema grizelju i savi, nastavljas pravo do kraja ulice i kod dzamije skreces desno na cestu rajlovac - aerodrom :D
Tek nakon nekoliko čitanja shvatio sam tvoj putokaz. A zamisli kako je nekom strancu ili migracionom Sarajliji :-)
Moze i jednostavnije, skrenes lijevo pored crkve, veterinarske stanice, prema bojnickoj, skreces desno prema Mepasu, ides do dzamije, i onda desno na stupsku petlju... pa svako bi razumio :oops: :lol:
homega

#1305 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by homega »

Na Grbavici, na uključenju na Zagrebačku, zabranjeno je skretanje lijevo, prema raskrsnici za Vraca, čak je kolovoz odvojen duplom punom linijom. Međutim, rijetko ko poštuje tu zabranu: i ulaze među zgrade preko pune linije, i izlaze skretanjem u lijevo, čekajući slobodan prostor, pa se pri tom napravi manja kolona iza njih.

Takođe, kod cvjećare kod OHR, kod skretanja lijevo, nedovoljan je samo jedan semafor sa zelenim signalom. Kad je skretanje "zatvoreno", nema nikakvog signala, mnogi vozači i ne znaju da ne smiju pa izađu naprijed čekajući prazan prostor da bi skrenuli.

Za "O Zone - ako budeš prolazio ulicom iza OHR, snim nam vozilo i njegove diplomatske tablice, parkiranog redovno u toj ulici, negdje na pola nje... Baš neki drski "diplomata" ga tu parkira :-)
O'zone
Globalni moderator

#1306 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

homega wrote:Na Grbavici, na uključenju na Zagrebačku, zabranjeno je skretanje lijevo, prema raskrsnici za Vraca, čak je kolovoz odvojen duplom punom linijom. Međutim, rijetko ko poštuje tu zabranu: i ulaze među zgrade preko pune linije, i izlaze skretanjem u lijevo, čekajući slobodan prostor, pa se pri tom napravi manja kolona iza njih.

Takođe, kod cvjećare kod OHR, kod skretanja lijevo, nedovoljan je samo jedan semafor sa zelenim signalom. Kad je skretanje "zatvoreno", nema nikakvog signala, mnogi vozači i ne znaju da ne smiju pa izađu naprijed čekajući prazan prostor da bi skrenuli.

Za "O Zone - ako budeš prolazio ulicom iza OHR, snim nam vozilo i njegove diplomatske tablice, parkiranog redovno u toj ulici, negdje na pola nje... Baš neki drski "diplomata" ga tu parkira :-)
A znam tu je svaki dan :roll: Mislim da živi u kifli. Mogu mu ga glabat diplomatske table :roll: maksuzije ga slikam kad ga vidim
supercali

#1307 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by supercali »

Ne mogu mu ga glabati samo da hoce raditi svoj posao
Bez obzira sto su diplo table i oni podlijezu zakonu o saobracaju u zemlji kojoj jesu
Nije bezveze pa u njujorku skoro svaka je drzava na osnovu kazni u saobracaju duzna ogromne pare
Cini mi se egipat najvise sa par miliona
O'zone
Globalni moderator

#1308 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

supercali wrote:Ne mogu mu ga glabati samo da hoce raditi svoj posao
Bez obzira sto su diplo table i oni podlijezu zakonu o saobracaju u zemlji kojoj jesu
Nije bezveze pa u njujorku skoro svaka je drzava na osnovu kazni u saobracaju duzna ogromne pare
Evo ti od danas u 14:35

Image

ML, Q5, neka KIA i još je jedna čini mi se Corsa bila ispod
O'zone
Globalni moderator

#1309 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

Ovi kod nas kako su otkrili da postoji saobraćajni element zvani kružni tok su jednostavno oduševljeni sa njime i odlučili su svaku raskrsnicu u gradu pretvoriti u isti

http://www.klix.ba/vijesti/bih/izgradnj ... /141023008
supercali

#1310 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by supercali »

O'zone wrote:

pa rekoh da policajaci hoce raditi mogli bi ih kazniti kao sto bi kaznio mene tebe petog desetog
to sto niko nema muda od sefova da narede do policajaca da sprovedu je druga prica
sve je to na relaciji neka nemoj se zamjerati nekome i sl
Gray

#1311 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Gray »

supercali wrote:
O'zone wrote:

pa rekoh da policajaci hoce raditi mogli bi ih kazniti kao sto bi kaznio mene tebe petog desetog
to sto niko nema muda od sefova da narede do policajaca da sprovedu je druga prica

Fazon sa diplomatskim tablicama jeste da ih mogu kazniti, ali se kazne ne mogu prisilno naplatiti,tako da u suštini kazne nemaju efekta
kakaljin

#1312 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by kakaljin »

Gray wrote:
supercali wrote:
O'zone wrote:

Fazon sa diplomatskim tablicama jeste da ih mogu kazniti, ali se kazne ne mogu prisilno naplatiti,tako da u suštini kazne nemaju efekta
Kako ako zateknes vozaca koji je bih drzavljanjin i kaznu na njegovo ime napises.

Pa svaki gradjanin ima pravo da prijavi svakog policajca koji pocne pisati kaznu, a ne napise kaznu vozacu sa diplomatskim tablicama jer policajac je ili korumpiran ili diskriminira gradjanina koji placa porez iz koje policajac dobija platu.
Forumerrer

#1313 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Forumerrer »

Treba ostaviti policajca na svaki krak Stupske petlje. Juce koza ispred mene skrece prema aerodromu sa ceste Ilidza - Nedzarici i skrenu LIJEVO prema Rajlovcu??? Pa ja bi tu odmah vozacku uzeo na 6 mjeseci. Slazem se da signalizacija jos uvijek nije uradjena kako treba, ali ne trebas biti genijalac da skontas da se prema Rajlovcu ne skrece na isti nacin kao ranije.

Nego, kakve su ono guzve na pravcu Nedzarici - Ilidza???
perfect_guy

#1314 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by perfect_guy »

Forumerrer wrote:Treba ostaviti policajca na svaki krak Stupske petlje. Juce koza ispred mene skrece prema aerodromu sa ceste Ilidza - Nedzarici i skrenu LIJEVO prema Rajlovcu??? Pa ja bi tu odmah vozacku uzeo na 6 mjeseci. Slazem se da signalizacija jos uvijek nije uradjena kako treba, ali ne trebas biti genijalac da skontas da se prema Rajlovcu ne skrece na isti nacin kao ranije.

isto tako prošlu nedelju lola izlazi s parkinga wise, i hladno smota lijevo u kontra smjer. Kad je skontao, ubaci u rikvrc i rako krenuo prema gazprom pumpi (sad dokle je dogurao ne znam)
StupskaBitanga

#1315 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by StupskaBitanga »

Forumerrer wrote:Treba ostaviti policajca na svaki krak Stupske petlje. Juce koza ispred mene skrece prema aerodromu sa ceste Ilidza - Nedzarici i skrenu LIJEVO prema Rajlovcu??? Pa ja bi tu odmah vozacku uzeo na 6 mjeseci. Slazem se da signalizacija jos uvijek nije uradjena kako treba, ali ne trebas biti genijalac da skontas da se prema Rajlovcu ne skrece na isti nacin kao ranije.

semafor kod Reno salona u Nedzaricima je katastrofa
dadoka84

#1316 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by dadoka84 »

U oba smjera, uvijek kači.
homega

#1317 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by homega »

Zna li neko zašto policija ne kažnjava vozače koji zaustavljaju i parkiraju automobile na kolovoznoj traci ispred ćevabdžinice MRKVA u Zagrebačkoj ulici na Grbavici?

Po dva, nekad i tri, ili jedan, svejedno, sa uključenim žmigavcima, često i bez ikakvog svjetlosnog obilježja, stoje na sred ceste i blokiraju saobraćaj. Ne može me niko ubijediti da policija ne zna za ovu pojavu... O čemu se radi?
VjecitiStudent

#1318 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by VjecitiStudent »

homega wrote:Zna li neko zašto policija ne kažnjava vozače koji zaustavljaju i parkiraju automobile na kolovoznoj traci ispred ćevabdžinice MRKVA u Zagrebačkoj ulici na Grbavici?

Po dva, nekad i tri, ili jedan, svejedno, sa uključenim žmigavcima, često i bez ikakvog svjetlosnog obilježja, stoje na sred ceste i blokiraju saobraćaj. Ne može me niko ubijediti da policija ne zna za ovu pojavu... O čemu se radi?
Najbrojnija policija u Evropi ne kažnjava ni auta bespravno parkirana ispred kantonalnog MUP-a.
homega

#1319 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by homega »

VjecitiStudent wrote:
homega wrote:Zna li neko zašto policija ne kažnjava vozače koji zaustavljaju i parkiraju automobile na kolovoznoj traci ispred ćevabdžinice MRKVA u Zagrebačkoj ulici na Grbavici?

Najbrojnija policija u Evropi ne kažnjava ni auta bespravno parkirana ispred kantonalnog MUP-a.
Ne opravdavam parkiranje ispred MUP-a na zabranjenim mjestima, ali zaustavljanje i parkiranje automobila na vrlo frekventnoj saobraćajnici, na kojoj se postiže brzina i do 60 km, postaje akutna opasnost po ljudske živote i materijalne štete.

Ne vjerujem da su policajci korumpirani za 10-ku s lukom u cijeli, dok MRKVA prodaje :-)
VjecitiStudent

#1320 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by VjecitiStudent »

homega wrote:
VjecitiStudent wrote:

Ne opravdavam parkiranje ispred MUP-a na zabranjenim mjestima, ali zaustavljanje i parkiranje automobila na vrlo frekventnoj saobraćajnici, na kojoj se postiže brzina i do 60 km, postaje akutna opasnost po ljudske živote i materijalne štete.

Ne vjerujem da su policajci korumpirani za 10-ku s lukom u cijeli, dok MRKVA prodaje :-)
Ovo im je pred nosom, a ništa ne rade, zakon komad papira obični.
problemnatravunu

#1321 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by problemnatravunu »

Radi se o Banana Republici, drug moj! :bih:
O'zone
Globalni moderator

#1322 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

Zato što se ti isti policajci hrane i iz Mrkve i iz Montane.

Koliko puta sam ih vidio da i oni stanu tu i odu da uzmu hranu ignorišući ostala vozila koja su parkiran u toj traci.

Država iz snova za nekoga.
OldMayor

#1323 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by OldMayor »

Kad misle zavrsiti vertikalnu signalizaciju na stupskoj? Jer ono sto sad stoji dole je smijesno u najmanju ruku.

Vi morate ljudi shvatiti da postoje osobe koje nisu iz Sarajeva, i ja kad sam u nekom drugom gradu i ne znam nista, pratim signalizaciju. A ovdje je nema.

Sta zna neko bubam iz Zenice, Tuzle jel gotova petlja il nije, te kuda ce skrenuti...
Katastrofa jbt.

Naravno ovim ne opravdavam te endeme koji hladno skrecu u jednosmjerne.

I primjetio sam jednu stvar koju dosta vozaca radi, posto sada na mostu imaju tri trake dvije +ostrvo sa ukljucnom i iskljucnom trakom. Lole kojima je mrsko voziti se desnom trakom pored ostrva, pa onda tek uci u iskljucnu, sada voze odmah preko ostrtva. Znaci ukljuce se, voze ostrvom i onda se iskljuce, ili kad idu npr iz pravca Dobrinje sasijeku odmah na pocetku ostrvo da bi dalje skrenuli prema Ilidzi. :roll:

I sad ti ako normalno vozis, kontas sad cu se iskljucit logicno nema mi nikog sa desne strane - e qrac jaro, naice takve lole i pokupit ce te tu. Zato desetere oci otvorite.
animus

#1324 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by animus »

homega wrote:
VjecitiStudent wrote:

Jos gora situacija je na Cengic Vili, u blizini vjetrenjace kod onog granapa sto drzi albanac. Non stop je jedna traka zauzeta vozilima sa upaljenim sva cetiri ili zmigavcem i tako par njih jedan iza drugog. Ovo traje vec nekoliko godina i to se sve uredno tolerise od strane policije.
StupskaBitanga

#1325 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by StupskaBitanga »

Jusuf Bubica dio ove teme je izjahao sve nas i dojahao do Federalnog parlamenta
Post Reply