Nesporazum u Briselu!

Post Reply
Paranoid

#1301 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Paranoid »

Alfons Kauders wrote:buahaahahhaahhahahaa

od 2010 SDA-ovci po forumu cmizdre kako zlaja pravi treci... izdajnik... i sad im klempo potpise ovo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nenadjebivo fakat... koji autogol, ne pamtim kada je neko ovako sam sebi zacero... :lol: :lol: :lol:

mislio sam da je sdp mrtav na sljedecim izborima, ali sada samo trebaju pobjec iz vlasti, kukat o izdaji i dobijaju glat sljedece godine (neka vide kako je to sbih maestralno radila, godinama)...

i pride idu u post-izbornu koaliciju sa komsicem :lol: :lol: :lol:
Smiri se alfi...radi se o izbornom zakonu..ne zalijeći se.. polako.Niko nije spomenuo treći entitet, nego rješenje za izbor..
webby-x

#1302 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by webby-x »

MuaDib wrote:Gledati ćemo mi kako SDA poziva Bošnjake da glasaju za HDZ u jednoj, a HDZ Hrvate za kandidate SDA u drugoj izbornoj jedinici.
Nema šanse jer se glasovi za prvo mjesto zbrajaju.
Inače, koje Hrvate u prvoj jedinici?

:P
Alfons Kauders

#1303 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Alfons Kauders »

webby-x wrote:
Hafis wrote:Ahaa. Ovi će hercegovački Bošnjaci 100% zaokružiti ''Bosanca'' iz Bihaća :)
Biti će žestoka borba za prvo mjesto, tako da niti jedna
bošnjačka stranka ne smije kalkulirati sa drugim članom.
I tu ima istine, ali odnos snaga ce se uvijek mijenjati, a otvara se prostor za cirkusantske koalicije.
webby-x

#1304 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by webby-x »

cindrlimindrli wrote:Dobro, i sta ce se desiti ako u ovoj "hrvatskoj" izbornoj jedinici najvise glasova dobije neko ko nije clan hdz-a? Recimo, Hrvat iz sdp-a?
Biti će član Predsjedništva.
Valjda ti je jasno da nema potrebe da bude Hrvat?
Ako SDP želi člana ne mora više izmišljati Hrvata,
može to biti i Bosanac, Ostali, Srbin, Rom ...
area51

#1305 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by area51 »

webby-x wrote:
cindrlimindrli wrote:Dobro, i sta ce se desiti ako u ovoj "hrvatskoj" izbornoj jedinici najvise glasova dobije neko ko nije clan hdz-a? Recimo, Hrvat iz sdp-a?
Biti će član Predsjedništva.
Valjda ti je jasno da nema potrebe da bude Hrvat?
Ako SDP želi člana ne mora više izmišljati Hrvata,
može to biti i Bosanac, Ostali, Srbin, Rom ...
Zna li ko da li ovo odgovara Miloradu ? :roll:
Ili su džaba krečili
webby-x

#1306 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by webby-x »

area51 wrote:Zna li ko da li ovo odgovara Miloradu ?
RS-u je svejedno jer njima ostaje isti izbor jednog člana, samo
se briše odredba da to mora biti Srbin. Oni su na to već davno
pristali.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#1307 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Matijevic_Vlado »

jebi ga recte da serem al nakon par godina hrvati ce imati svoju drzavicu, srbi svoju a bosnjaci svoju. al nece se to desiti tako sto ce to drugi to htjeti nego zato sto ce to bosnjaci htjeti i dozvoliti. znaci bice autogolova samo takvih, pa ce onda tek pitati Sta je bilo broato .
Alfons Kauders

#1308 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Alfons Kauders »

Paranoid wrote:

od 2010 SDA-ovci po forumu cmizdre kako zlaja pravi treci... izdajnik... i sad im klempo potpise ovo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nenadjebivo fakat... koji autogol, ne pamtim kada je neko ovako sam sebi zacero... :lol: :lol: :lol:

mislio sam da je sdp mrtav na sljedecim izborima, ali sada samo trebaju pobjec iz vlasti, kukat o izdaji i dobijaju glat sljedece godine (neka vide kako je to sbih maestralno radila, godinama)...

Smiri se alfi...radi se o izbornom zakonu..ne zalijeći se.. polako.Niko nije spomenuo treći entitet, nego rješenje za izbor..
ne moras to objasnjavati meni, vec potencijalnim glasacima sda u HNK i SBK :D

sdp, sbb i svi ostali ce ovo spinovati do besvijesti, pa skontaj sta ce raja misliti

a s druge strane, covic ce ovo pokusati predstaviti kao neku pobjedu... sve dok u predsjednistvo ne budu izabrani bosnjak iz bihaca i bosanac iz sarajeva

i hdz i sda na ovom gube poene kod baze - zato likujem
area51

#1309 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by area51 »

webby-x wrote:
area51 wrote:Zna li ko da li ovo odgovara Miloradu ?
RS-u je svejedno jer njima ostaje isti izbor jednog člana, samo
se briše odredba da to mora biti Srbin. Oni su na to već davno
pristali.
Pa ajde onda neće li se to potpisati pa da se bar malo krene naprijed više u p.m.
miki.ba

#1310 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by miki.ba »

Debili, dabogda sve na apoteku potrosili.
radostan dan

#1311 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by radostan dan »

area51 wrote: Zna li ko da li ovo odgovara Miloradu ? :roll:
Ili su džaba krečili
čuj odgovara li milu?
mile ovo i skrojio... : :idea:
Paranoid

#1312 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Paranoid »

Alfons Kauders wrote:
Paranoid wrote:

ne moras to objasnjavati meni, vec potencijalnim glasacima sda u HNK i SBK :D

sdp, sbb i svi ostali ce ovo spinovati do besvijesti, pa skontaj sta ce raja misliti

a s druge strane, covic ce ovo pokusati predstaviti kao neku pobjedu... sve dok u predsjednistvo ne budu izabrani bosnjak iz bihaca i bosanac iz sarajeva

i hdz i sda na ovom gube poene kod baze - zato likujem
...ako će to otvoriti vrata EU.. who cares... Brisel dijeli zadatke, kazne, nagrade i pohvale... Njih ne zanima ko je gore, a ko dole..
Vidi stanje u Hr...
webby-x

#1313 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by webby-x »

Alfons Kauders wrote:i hdz i sda na ovom gube poene kod baze - zato likujem
Taman posla. HDZ je dobio glasača ako ovo prođe.
Sve je bolje od sadašnjeg sustava.
Barem će odnosi biti čisti.
area51

#1314 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by area51 »

radostan dan wrote:
area51 wrote: Zna li ko da li ovo odgovara Miloradu ? :roll:
Ili su džaba krečili
čuj odgovara li milu?
mile ovo i skrojio... : :idea:
Ma otkud znam više,vidiš da se ne zna čije u čijoj.
cindrlimindrli

#1315 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by cindrlimindrli »

webby-x wrote:
Ako ste se sve ove godine borili da imate "legitimnog Hrvata" u predsjednistvu, meni se cini da ste ga opet poglabali.
No, vrijeme ce pokazati.
webby-x

#1316 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by webby-x »

cindrlimindrli wrote:Ako ste se sve ove godine borili da imate "legitimnog Hrvata" u predsjednistvu, meni se cini da ste ga opet poglabali. No, vrijeme ce pokazati.
Hrvat u Predsjedništvu je nebitan.
Bitan je čovjek koji predstavlja većinsku hrvatsku politiku.
Ovako su veće šanse da se to desi, a i neće biti više potrebe
da ljudi glume Hrvate kako bi došli u Predsjedništvo. Sada
može i Bosanac u Predsjedništvo.
area51

#1317 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by area51 »

cindrlimindrli wrote:
webby-x wrote:
Ako ste se sve ove godine borili da imate "legitimnog Hrvata" u predsjednistvu, meni se cini da ste ga opet poglabali.
No, vrijeme ce pokazati.
Dobro si,jedan član predsjedništva će biti izabran u ovoj dominantno bošnjačkom izbornom području(Bošnjak).U ovom drugom im samo kandiduju nekog iz reda ostalih i čiča miča eto nekog novog Željke :lol:
Last edited by area51 on 17/09/2013 20:27, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#1318 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Alfons Kauders »

Paranoid wrote:
...ako će to otvoriti vrata EU.. who cares... Brisel dijeli zadatke, kazne, nagrade i pohvale... Njih ne zanima ko je gore, a ko dole..
Vidi stanje u Hr...
pa znam, ne kontam te... ja ne slavim, ja slavim sefe, ne vidim ovdje nikakav problem...

prvo ce kukati sda-ovci radi tobozeg stvaranja treceg... od kojeg naravno nema nista, ali hajd ti to objasni ljudima...

ljubitelji treceg ce mozda i slaviti u pocetku... dok se ne uhvate digitrona i ne procitaju malo pazljivije sta je zapravo potpisano

sve u svemu, sda i hdz gubitnici u svemu... cak hdz mozda i vise od sda
miki.ba

#1319 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by miki.ba »

Alfons Kauders wrote:
pa znam, ne kontam te... ja ne slavim, ja slavim sefe, ne vidim ovdje nikakav problem...

prvo ce kukati sda-ovci radi tobozeg stvaranja treceg... od kojeg naravno nema nista, ali hajd ti to objasni ljudima...

ljubitelji treceg ce mozda i slaviti u pocetku... dok se ne uhvate digitrona i ne procitaju malo pazljivije sta je zapravo potpisano

Ako moze kratko da nam pojasnis, kako HDZ gubi?
Hafis

#1320 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Hafis »

cindrlimindrli wrote: a s druge strane, covic ce ovo pokusati predstaviti kao neku pobjedu... sve dok u predsjednistvo ne budu izabrani bosnjak iz bihaca i bosanac iz sarajeva
Ako misle kalkulirati trebali bi već unaprijed podijeliti role: ko će biti Bosanac, a ko Bošnjak. Popis se primiče i trebat će se nacionalno izjasniti. ta neće svake godine mjenjati nacionalnost.
cindrlimindrli

#1321 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by cindrlimindrli »

webby-x wrote:Hrvat u Predsjedništvu je nebitan.
Ok, onda ne vidim razlog za bilo kakve nove sporazume. :D
webby-x wrote:Bitan je čovjek koji predstavlja većinsku hrvatsku politiku.
Ovako su veće šanse da se to desi, a i neće biti više potrebe
da ljudi glume Hrvate kako bi došli u Predsjedništvo. Sada
može i Bosanac u Predsjedništvo.
Pajdo, meni se cini da si ti nakon nekoliko postova shvatio kakav je zajeb Covic napravio pa sad na silu pokusavas biti
sarkastican.
area51

#1322 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by area51 »

Hafis wrote:
cindrlimindrli wrote: a s druge strane, covic ce ovo pokusati predstaviti kao neku pobjedu... sve dok u predsjednistvo ne budu izabrani bosnjak iz bihaca i bosanac iz sarajeva
Ako misle kalkulirati trebali bi već unaprijed podijeliti role: ko će biti Bosanac, a ko Bošnjak. Popis se primiče i trebat će se nacionalno izjasniti. ta neće svake godine mjenjati nacionalnost.
Što neće kad je funkcija u pitanju :D
cyprus

#1323 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by cyprus »

Pozdravljam dogovor :thumbup: samo nisam baš siguran da li ovo Hrvatima odgovara :mrgreen:

A priče o 'uvođenju trećeg entiteta' su za malu djecu...
Last edited by cyprus on 17/09/2013 20:34, edited 1 time in total.
Paranoid

#1324 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Paranoid »

Alfons Kauders wrote:
Paranoid wrote:
Vidi stanje u Hr...

vidi ba... po mom skromnom mišljenju, siguran sam da je ferman stiga obojici da riješe pitanje izbora člana predsjednika iz hrvatskog dijela..
EU zna da to moze riješiti Tihic i Covic, jer je očigledno da to niko drugi nije u stanju. Rješenjem hrvatskog člana predsjedništva u paketu donosi i rješenje Sejdić-Finci..

Ponavljam..ako će to odškrinuti vrata EU, ja bih prvi potpisao, a mislim da SDA sa ovim potezom samo dobija...
Alfons Kauders

#1325 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Alfons Kauders »

area51 wrote:
cindrlimindrli wrote:
webby-x wrote:
No, vrijeme ce pokazati.
Dobro si,jedan član predsjedništva će biti izabran u ovoj dominantno bošnjačkom izbornom području(Bošnjak).U ovom drugom im samo kandiduju nekog iz reda ostalih i čiča miča eto nekog novog Željke :lol:
ljudi molim vas procitajte malo pazljivije, bojim se da niste uhvatili par detalja

dakle... kandidati su isti, nemaju sta kandidovati "u drugom"...

1. kandidat prolazi s najvise glasova... recimo bosnjo s 250,000... to je cisto

a za drugog...
2.3. Nakon izbora prvo se utvrđuje Genaralna rang-lista svih kandidata za Predsjedništvo BiH sa teritorija Federacije. Svi kandidati se rangiraju na osnovu ukupno dobijenih glasova sa cijelog terotorija Federacije.

2.4. Prvorangirani kandidat na Generalnoj rang-listi (znači dobio je največi broj glasova sa cijelog teritorija Federecija) je prvi izabrani član Predsjedništva BiH sa teritorija Federacije.

2.5. Drugi izabrani član Predsjedništva BiH sa područja F BiH je slijedeči kandidat sa Generalne rang-liste koji nije iz iste etničke kategorije i nije dobio dominantan broj glasova iz istog izbornog područja kao prvorangirani kandidat

(Dominantan broj glasova je natpolovičan broj glasova od ukupnog broja glasova koje je kandidat dobio sa cijelog područja FBiH)
ko ovdje ne vidi prostor za strahovit izborni inzenjering? dakle npr. mozemo doci u situaciju u kojoj stranka MOLI glasace da ne glasaju za kandidata na odredjenim prostorima, cisto da ne dobije natpolovican broj glasova iz te jedinice... i onda... im govore da glasaju za tudjeg kandidata - ili radi koalicije, ili da ga sjebu

cirkus ali totalni
Post Reply