Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Katamaran_Sa

#1301 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

It_is_a_Leclerc wrote:Ako sam dobro skontao, ovi protivnici Željka Komšića kao glavnu zamjerku ističu to što nema poznatih imena, a istovremeno kukaju kako je sve prepuno "prebjega". Istovremeno, tuguju što je Komšić, kao jedan od najpopularnijih političara u BiH osnovao stranku, a da ju je osnovao neki anonimus bilo bi - "Čuj, tamo neki nepoznati početnil.. Joj, vid' mu glave..E, elita..ovo...ono"

Zašto jednostavno ne napišete - nesretni smo što će nam Komšić uzeti povelik dio glasova, i to nam je glavna zamjerka, a ne da se dovijavate i smišljate neke razloge..
Njegov eventualni politicki uspjeh ce dati novu dijagnozu nasem drustvu ali ako cemo pojednostaviti stvari zasto i ti i Zeljko ne kazete da uglavnom racunate na glasove Bosnjaka, bilo bi i to fer prema njima :bih: :bih:
zavrzlama

#1302 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zavrzlama »

It_is_a_Leclerc wrote:Ako sam dobro skontao, ovi protivnici Željka Komšića kao glavnu zamjerku ističu to što nema poznatih imena, a istovremeno kukaju kako je sve prepuno "prebjega". Istovremeno, tuguju što je Komšić, kao jedan od najpopularnijih političara u BiH osnovao stranku, a da ju je osnovao neki anonimus bilo bi - "Čuj, tamo neki nepoznati početnil.. Joj, vid' mu glave..E, elita..ovo...ono"

Zašto jednostavno ne napišete - nesretni smo što će nam Komšić uzeti povelik dio glasova, i to nam je glavna zamjerka, a ne da se dovijavate i smišljate neke razloge..
Nesretni su sto je osnivac DF-a Zeljko Komsic(nebosnjak) koji voli BIH,a podrzat ce ga vise bosnjaka ,nego bilo koju drugu stranku sa bosnjackom vecinom..jebe Komso koncepciju i zeljenu tezu kako je bosnjacima stalo do vjere a ne drzave BIH :wink:

Problem saloncima nije kad od SDA nastane A SDA,problem je kad se stvori nova probih stranka i na celu te stranke nebosnjak..para usi,jebe koncepciju i nikako da bosnjo shvati da mu je najbolje imati svoj bosnjikistan :wink:
Bodkin

#1303 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bodkin »

zavrzlama wrote:

Nesretni su sto je osnivac DF-a Zeljko Komsic(nebosnjak) koji voli BIH,a podrzat ce ga vise bosnjaka ,nego bilo koju drugu stranku sa bosnjackom vecinom..jebe Komso koncepciju i zeljenu tezu kako je bosnjacima stalo do vjere a ne drzave BIH :wink:

Problem saloncima nije kad od SDA nastane A SDA,problem je kad se stvori nova probih stranka i na celu te stranke nebosnjak..para usi,jebe koncepciju i nikako da bosnjo shvati da mu je najbolje imati svoj bosnjikistan :wink:
ajd ba ne valjaj gluposti. procitaj malo sta ljudi pisu prije nego sto napises post samo da bi ga sam citao i divio se
cyprus

#1304 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cyprus »

zavrzlama wrote:...a podrzat ce ga vise bosnjaka ,nego bilo koju drugu stranku sa bosnjackom vecinom...
Sumnjam...
zavrzlama

#1305 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zavrzlama »

Bodkin wrote:
zavrzlama wrote:

ajd ba ne valjaj gluposti. procitaj malo sta ljudi pisu prije nego sto napises post samo da bi ga sam citao i divio se
ako su gluposti ,moje su gluposti...cim te moje gluposti diraju,znaci da nisu gluposti :wink:
zavrzlama

#1306 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zavrzlama »

cyprus wrote:
zavrzlama wrote:...a podrzat ce ga vise bosnjaka ,nego bilo koju drugu stranku sa bosnjackom vecinom...
Sumnjam...
Komso prosli put dobio vise glasova od Bakira...neznam cemu tvoja sumnja ili panika ...
Katamaran_Sa

#1307 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

cyprus wrote:
Sumnjam...
Ja ne sumnjam, pa nece dobiti glasove u Sirokom Brijegu ili Banja Luci ali za to su "krivi" sami Bosnjaci,
Hajvan

#1308 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hajvan »

Katamaran_Sa wrote: Apsolutno se ne radi o strankama, ljudi i nas mentalitet generalno su problem i tu nema pomoci velike bez te promjene i svaka stranka u kojoj su Bosanci u Hercegovci sa trenutnom stanjem duha i odnosom prema vlastitoj drzavi (ukradi sto vise dok si na vlasti), sve dok imaju prava bez ikakve odgovornosti. Ta promjena pocinje od odgoja a nikako sa novom strankom i za kraj jedna Turska poslovica: kakvo mijeko takav i kajmak..ni manje ni vise
volio bih da nije, al jest. JBG :(
slucajni prolaznik

#1309 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by slucajni prolaznik »

Bodkin wrote:...odmah da kazem da nisam procitao tvoj cijeli post ali cu ti reci par stvari. sposobni ljudi nisu u politici. sposobni ljudi rade u jakim firmama na dobrim pozicijama. takvi ne idu u politiku. takve mozes jedino uzeti za savjetnike ali sta nasi papci znaju o sposobnosti
druga stvar je ovo za mlade. ne znam o kojem dokazivanju pricas, u politici? kako ce se neko dokazati konkretno za zeljka? jedino u drugoj stranci i mislis da bi ga onda stranka takvog uspjesnog pustila ili da bi on imao namjeru? proguglaj malo sebastiana kurza iz austrije, jedan primjer mlade osobe.

na kraju, sta to mlada osoba moze vise zasrati od ovoh polupismenih retardiranih idiota koji su sad na vlasti
Odmah i ja tebi da kazem da sam procitao tvoj post u cjelosti, jer mi pristojnost nalaze pravo da na njega odgovaram samo u takvom slucaju :oops:

Ti si ocito pomijesao percepciju sposobnosti. Da si procitao moj prethodni komentar, shvatio bi da sam pisao o politickoj sposobnosti, o sposobnosti u pregovaranju i postizanju politickih ciljeva i pozicija, koje nisu podudarne sa sposobnostima ljudi iz privrede ili iz drugih drustvenih aktivnosti ili djelatnosti. Naravno da jedan dobar privrednik nema politicku sposobnost za upravljanje, sposobnost za poziciju vlasti, ili obrnuto, ali ni to nije pravilo. Sve je individualno, i vjerujem da i u DF ima takvih osoba, da ce biti clanova koji mogu s uspjehom postizati politicke ciljeve Demokratske fronte, a da o privredi nemaju pojma, ili obrnuto.

Mi smo malobrojno drustvo, ne samo u Sarajevu, vec i u cijeloj BiH. Nemoguce je da neki od starijih i iskusnijih clanova DF nije vec prepoznat i da vec nema izgradjen profil sposobnosti i umijeca, bilo politickog bilo privrednog ili sl. Mlade osobe nisu poznate, one su jos neiskusne i neprofilirane, o njihovoj sposobnosti se ne zna, i rizik za stranku je njihovo uvodjenje u prve politicke redove.
Katamaran_Sa

#1310 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

zavrzlama wrote:
cyprus wrote:
Sumnjam...
Komso prosli put dobio vise glasova od Bakira...neznam cemu tvoja sumnja ili panika ...
Zaboravljas ti najvaznije, za to je imao svu infrastrukturu SDP-a, od opcinskih do mjesnih izbora, medije itd...sada ce sam da dobije mjeru od mahom priglupih ljudi koji u njemu vide nesto cega nema i nikada nije bilo, samo ti od Jude vidimo Mesiju...totalno ludilo znaci
CSKA

#1311 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by CSKA »

zavrzlama wrote:

E vidis meni bas to najvise para oci,sto predsjednik ove stranke nije neki bosnjak.Jer se ostala dva naroda u svojim torovima truju da hoce bosnjaci da ih preglasavaju,majorizuju.I bas zbog toga bar po meni,na celu jedne drzavne(ne entitetske)stranke bi trebao da bude bosnjak,da se taj strah skloni.Na stranu sto ja mislim da Komsic ima dobre namjere,ali se trebalo gledati sire,da ne ispadne Komsic i njegova stranka kao neki Trojanski konj.
Mada je i danas to Komsic vec rekao,da ce tesko on moci proci u sredinama gdje su srbi i hrvati,i da ce neko drugi iz stranke morati tamo da pravi prolaz.Samo je potvrdio moje sumnje.Samo bi volio da u te sredine posalju i nekog bosnjaka,a ne srbe i hrvate,jer se ovi ne plase svojih vec onih "tamo".
Opet kazem vrijeme ce pokazati da li ce ovo biti jos jedna entitetska stranka ili prva drzavna stranka.
MuaDib

#1312 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Dozlaboga, isto kao da neke od vas neko puškom tjera da podržava DF. DF će sigurno biti značajad politički subjekt nakon slijedećih izbora u Federaciji BiH, a i u državnom Parlamentu ćemo konačno dobiti ideološko osvježenje. To što nekima smeta što su viđeni Hanka i Munir, njihov problem. Ali mene to nimalo ne čudi zašto su oni tu, s obzirom da znamo s kakvim strukturama imamo posla, ako želimo državu reformisati. DF sigurno nije SDU i sigurno nije partija za reciklažu istrošenih kadrova. Ali najznačajnija promjena, jeste itražen akcenat na mladost i mlade, na kojima ostaje ova država.
Last edited by MuaDib on 08/04/2013 00:31, edited 1 time in total.
zavrzlama

#1313 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zavrzlama »

Zaboravljas ti najvaznije, za to je imao svu infrastrukturu SDP-a, od opcinskih do mjesnih izbora, medije itd...sada ce sam da dobije mjeru od mahom priglupih ljudi koji u njemu vide nesto cega nema i nikada nije bilo, samo ti od Jude vidimo Mesiju...totalno ludilo znaci
ne zaboravljam....statistika ne laze...komsic je dobio skoro 2x vise glasova z apredsjednistvo BIH ,nego SDP kao stranka na izborima...znaci skoro polovicu glasova je Komsic dobio van SDP clanstva i simpatizera.....
cyprus

#1314 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cyprus »

zavrzlama wrote:
cyprus wrote:
Sumnjam...
Jedno su Bakir i Željko, a drugo su stranke... Uostalom, vrlo je upitno da li bi Željko dobio sličan broj bošnjačkih glasova da se nije kandidovo za hrvatskog člana predsjedništva... A sljedeće izbore lopatom uzimaju SDA, HDZ BiH i SDS... Teško da išta u predstojećih godinu ipo može uzdrmati taj prilično izvjestan ishod...

Panika :mrgreen:
Last edited by cyprus on 08/04/2013 00:32, edited 1 time in total.
Canton

#1315 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Canton »

Evo već najavljuju postepnu prodaju BH Telekoma :)
Hajvan

#1316 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hajvan »

zavrzlama wrote:

Boldirano podržava ovaj Bošnjo ("sa dna kace") kojem je Bosna (i Tobago, to je onaj drugi manji dio u dužem nazivu Bosne) važnija od vjere.
ketronsd1

#1317 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ketronsd1 »

Zox wrote:
ketronsd1 wrote:
didžej wrote:
nema nista bolje, pobrini se za sebe i ni od koga ne ocekuj nista jer ti niko ne moze pomoci.
brate.
Pobrinuo sam se ja za sebe odavno.Nije problem.
Samo je glupo,ruzno,neukusno i neznam ti sta jos osudjivati nesto sto nije ni krenulo kako treba.
Sam kazes da nema nista bolje!?pa zasto onda ne dati sansu i ZK? Nemas sta izgubiti!? Ili......?????
Pa po toj logici, ne trebaju nam nove ideje nikako, nego uvijek nove stranke. A mi cemo biti parlamentarni, pa cemo svakoj dati sansu. I tako u narednih 100 godina.
Evo pitam tebe i ostale kriticare.
STA JE ALTERNATIVA?
Gdje su te nove ideje. Prosvjetli me.
Ja se nadam da ce te nove ideje doci upravo od DF i zato imaju moj glas. :thumbup: :bih:
svjezi_ustipak

#1318 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by svjezi_ustipak »

MuaDib wrote:Dozlaboga, isto kao da neke od vas neko puškom tjera da podržava DF.
:thumbup:

nego neko te prozivao da forumu da si danas i ti bio na osnivackoj skupstini u UNITIC-u. kako bi?
Bodkin

#1319 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bodkin »

slucajni prolaznik wrote:
Bodkin wrote:...odmah da kazem da nisam procitao tvoj cijeli post ali cu ti reci par stvari. sposobni ljudi nisu u politici. sposobni ljudi rade u jakim firmama na dobrim pozicijama. takvi ne idu u politiku. takve mozes jedino uzeti za savjetnike ali sta nasi papci znaju o sposobnosti
druga stvar je ovo za mlade. ne znam o kojem dokazivanju pricas, u politici? kako ce se neko dokazati konkretno za zeljka? jedino u drugoj stranci i mislis da bi ga onda stranka takvog uspjesnog pustila ili da bi on imao namjeru? proguglaj malo sebastiana kurza iz austrije, jedan primjer mlade osobe.

na kraju, sta to mlada osoba moze vise zasrati od ovoh polupismenih retardiranih idiota koji su sad na vlasti
Odmah i ja tebi da kazem da sam procitao tvoj post u cjelosti, jer mi pristojnost nalaze pravo da na njega odgovaram samo u takvom slucaju :oops:

Ti si ocito pomijesao percepciju sposobnosti. Da si procitao moj prethodni komentar, shvatio bi da sam pisao o politickoj sposobnosti, o sposobnosti u pregovaranju i postizanju politickih ciljeva i pozicija, koje nisu podudarne sa sposobnostima ljudi iz privrede ili iz drugih drustvenih aktivnosti ili djelatnosti. Naravno da jedan dobar privrednik nema politicku sposobnost za upravljanje, sposobnost za poziciju vlasti, ili obrnuto, ali ni to nije pravilo. Sve je individualno, i vjerujem da i u DF ima takvih osoba, da ce biti clanova koji mogu s uspjehom postizati politicke ciljeve Demokratske fronte, a da o privredi nemaju pojma, ili obrnuto.

Mi smo malobrojno drustvo, ne samo u Sarajevu, vec i u cijeloj BiH. Nemoguce je da neki od starijih i iskusnijih clanova DF nije vec prepoznat i da vec nema izgradjen profil sposobnosti i umijeca, bilo politickog bilo privrednog ili sl. Mlade osobe nisu poznate, one su jos neiskusne i neprofilirane, o njihovoj sposobnosti se ne zna, i rizik za stranku je njihovo uvodjenje u prve politicke redove.
jebiga, nekulturan sam. sta da ti kazem :) pa pogotovo te sposobnosti pregovaranja i ostalo, pogotovo tada treba postaviti mladu energicnu obrazovanu osobu sa starijim savjetnicima ili mentorima. dalje, ako je izgradjen politicki onda je lopov zesci. takvi mu ne trebaju. za privrednke sam ti vec odgovorio.

inace nas sistem izbacuje politicare koju su u njemu "sazreli". ne moze se ocekivati iole posten politicar koji radi u korist drzave kad je nastao u sistemu "samo za sebe zavrni". dakle ako misli da ima solidan sistem u stranci onda treba gurnuti mlade i isklesati ih sa takvim svjetonazorom. za 4-5 godina ce imati pravu osobu.ili neka nadje par kandidata i posalje ih na ivy league skolu pa ce za 4 godine imati covjeka sa znanjem i vezama. ne moze nista preko noci a i ovi nasi ublehasi ne razmisljaju dalje od mjesec dana unaprijed
cindrlimindrli

#1320 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cindrlimindrli »

Ovaj ce izgleda napraviti jos zapadniju Njemacku.
zavrzlama

#1321 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zavrzlama »

Jedno su Bakir i Željko, a drugo su stranke... Uostalom, vrlo je upitno da li bi Željko dobio sličan broj bošnjačkih glasova da se nije kandidovo za hrvatskog člana predsjedništva... A sljedeće izbore lopatom uzimaju SDA, HDZ BiH i SDS... Teško da išta u predstojećih godinu ipo može uzdrmati taj prilično izvjestan ishod...

Panika :mrgreen
Sutra da se uvede biranje jednog predsjednika na nivou BIH......Komsic bi pomeo sve bosnjacke kandidate,i to bosnjackim glasovima......znam para usi ,jebe koncepciju i stvar paniku ,al tako je :D
vivaldi

#1323 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vivaldi »

ketronsd1 wrote:STA JE ALTERNATIVA?
nema alternative. jedina alternativa da sedmorka sjedne i nesto se zajednicki dogovore bez pritisaka. u suprotnom nema alternative
Krushna mrva

#1324 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Krushna mrva »

hajmo bacit prognozu koliko ko uzima na razini BiH i u FBiH....
DF 17%
SDA 12%
SBB 7%
SDP 6%
SDU 2%
SNSD 13%
SDS 8%
HDZ 6%
HDZ 90, 3%
Mesar 3%
Abdic 2%
HSP 1%
Srs 1%
ostalo u vjetar....

U ovom omjeru mogli bi imati utjecaj na kretanja. Ispred sebe prosto moraju imat brojke i znati sta i kakvu brojku ciljaju.
slucajni prolaznik

#1325 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by slucajni prolaznik »

Bodkin wrote:...inace nas sistem izbacuje politicare koju su u njemu "sazreli". ne moze se ocekivati iole posten politicar koji radi u korist drzave kad je nastao u sistemu "samo za sebe zavrni". dakle ako misli da ima solidan sistem u stranci onda treba gurnuti mlade i isklesati ih sa takvim svjetonazorom. za 4-5 godina ce imati pravu osobu.ili neka nadje par kandidata i posalje ih na ivy league skolu pa ce za 4 godine imati covjeka sa znanjem i vezama. ne moze nista preko noci a i ovi nasi ublehasi ne razmisljaju dalje od mjesec dana unaprijed

Primjetio sam, npr. Konstantina Jovanovica na danasnjem osnivanju DF. Ljudima poput njega, i njemu posebno, i "naslijepo" smijem pokloniti povjerenje.

Onoj omladini, koja je stajala na strani, ipak ne bih i da mi placaju. Bih, ali tek nakon dugogodisnjeg iskustva i profiliranja, dokazivanja, Jovanovicevog, npr. vec dokazanog...
Post Reply