radostan dan wrote:
upravo mi je razjašnjeno šta je is, a šta lukavica...
dakle, mislim na onaj dio od vraca do simpa, i dole od toma do dobrinje.
sve je stvar navike i ukusa...radije bih živio tu nego na m. dvoru.
živio sam i u većim gradovima od sarajeva. kao što reče z. radmilović u predstavi radovan treći - ja bih ljudima koji žive u ovom gradu (beogradu), priznavao duple godine života-...
opet o razradi...ne o razradi lukavice, nego je riječ o ličnoj razradi...kolega je kupio stan u zgradi koja se naslanja na tuš, stavio oglas na pik-u, poslije 2 sata našao podstanare. evo treću godinu mu uredno isplaćuju ratu kredita za taj stan - 3 i po ili 4 joje.
takođe, ne nebitno za priču, stan su iznajmili - bošnjaci.
Shvatam ja vas Srbe, Srbuj makar slamu jeo

To da bi radije živio u tom djelu enklave nego na M.Dvoru

A gdje ćeš na posao

Vidi znam ja da će se sad javiti padobranci sa pričom da niko od Srba ne radi u Sarajevu osim onih u državnim institucijama, niti da su ikad čuli da neko od Srba radi u Sarajevu!Da nema Sarajeva, umrli bi od gladi da se ne lažemo, ili bi svi bili farmeri, pa bi opet to prodavali u Sarajevu, dakle bez Sarajeva nema života

To što većina Istočnih Sarajlija poredi Istočno Sarajevo sa Dobrinjom ili Stupom to je njihov mentalni sklop, to su samo naselja, zašto Istočno Sarajevo ne porede sa Gradom Sarajevom, ja se većih gluposti nisam načitao nego na ovoj temi, još o fakultetima da su bolji u Istočnom nego u Sarajevu

srednje škole , osnovne

Znam za doktoricu koja iz Rogatice

dolazi na posao u Sarajevo, radi kod Karabega u privatnoj ordinaciji, konobara, novinara, fizikanera da ne nabrajam više

Ja za gluplji par podstanara nisam čuo, za te pare mogu u Novom Sarajevu naći beton stan, još je to najpoželjnija opština za živjeti u Sarajevu!