POsao-Popis stanovnistva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
DON_eARL

#1301 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by DON_eARL »

purgatorio wrote:Nama čitavo vrijeme govorili da ni slučajno ne pišemo svojim olovkama, da će za popis biti specijalne nekakve. Aj kruhu dragi, jesu im specijalne, ove su kupovali na kile.
To je mana tendera. Prijavila se neka lijeva firma da nabavi materijal, dali najbolju ponudu i sad imamo divne olovke. :D

Ista situacija je i sa onim višejezičnim primjerima. Idoli zeznuli sadržaj u odnosu na stvarni redni broj stranica. :-)

Ovo za ugovore je tek :-). Ispade da radimo na crno, bez problema možemo da prodajemo prikupljene informacije zainteresovanima i šta sve ne. Lud zbunjenog. :D
Ljuba Moljac

#1302 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Ljuba Moljac »

Bit ce para, para mora da bidne. bitno je ba da se izjasni ko bosnjaci, srbi i hrvati. para ce da bu(i)dne.
Ljuba Moljac

#1303 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Ljuba Moljac »

a kad vam zastekaju olovke u pol obrasca, a u mjesnoj nema rezervne :D
Hemera

#1304 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Hemera »

Chuckie wrote:Narod masovno odustaje. Pa ko ce da radi bez ikakvog ugovora.
Ali bitno je da su mnogi zauzeli mjesta putem veza i vezica za to jer su mislili eto sad će pare...hoće ali u proljeće iduće godine.
Ljuba Moljac

#1305 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Ljuba Moljac »

Hemera wrote:
Ali bitno je da su mnogi zauzeli mjesta putem veza i vezica za to jer su mislili eto sad će pare...hoće ali u proljeće iduće godine.
nemojte siriti dezinformacije. pare zavise od rezultata popisa.
Chuckie

#1306 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Chuckie »

Nemojte slucajno koristiti svoje olovke, skener prihvata samo skeniranje napisano specijalnim olovkama. :D
Hemera

#1307 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Hemera »

Ljuba Moljac wrote:
Hemera wrote:
nemojte siriti dezinformacije. pare zavise od rezultata popisa.
naravno da zavise ali cete ih dobiti u proljeće :wink:
DON_eARL

#1308 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by DON_eARL »

Ljuba Moljac wrote:a kad vam zastekaju olovke u pol obrasca, a u mjesnoj nema rezervne :D
Dobiješ još 2 olovke prilikom preuzimanja ovlaštenja.
pinpina

#1309 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by pinpina »

Ljuba Moljac wrote:Bit ce para, para mora da bidne. bitno je ba da se izjasni ko bosnjaci, srbi i hrvati. para ce da bu(i)dne.
Nazalost to je najbitnije izgleda, i na jednoj strani imas info da ni slucajno ne smijes da pokazes ponudjene odgovore, a na drugoj strani imas info da prije potpisa treba da das na uvid sve ono sto je napisano... zasto komplikuju toliko, ako dam da covjek ili zena pogledaju pogrijesicu, ako ne dam opet cu pogrijesiti, meni su ta pitanja enigma i boli me glava od njih...a vidim da u medijima se nasiroko i govori o ponudjenim odgovorima :lol:
i sve se drugo moze pogrijesiti ali ta tri pitanja ni slucajno....ccccc
mogli su jos da zakoplikujuu pitanjem
ko je po vasem misljenju poceo rat :lol:
sto ne znaci da i to nece nekad popisivati....
zaista uzas, zar je bitno to za ekonomiju BiH???
Ljuba Moljac

#1310 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Ljuba Moljac »

jedino ako nam iz pk dostave u utorak jer sve sto je stiglo smo podijelili :D
Ljuba Moljac

#1311 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Ljuba Moljac »

pinpina wrote:
Ljuba Moljac wrote:Bit ce para, para mora da bidne. bitno je ba da se izjasni ko bosnjaci, srbi i hrvati. para ce da bu(i)dne.
Nazalost to je najbitnije izgleda, i na jednoj strani imas info da ni slucajno ne smijes da pokazes ponudjene odgovore, a na drugoj strani imas info da prije potpisa treba da das na uvid sve ono sto je napisano... zasto komplikuju toliko, ako dam da covjek ili zena pogledaju pogrijesicu, ako ne dam opet cu pogrijesiti, meni su ta pitanja enigma i boli me glava od njih...a vidim da u medijima se nasiroko i govori o ponudjenim odgovorima :lol:
i sve se drugo moze pogrijesiti ali ta tri pitanja ni slucajno....ccccc
mogli su jos da zakoplikujuu pitanjem
ko je po vasem misljenju poceo rat :lol:
sto ne znaci da i to nece nekad popisivati....
zaista uzas, zar je bitno to za ekonomiju BiH???
pa gdje prestaje logika, tu pocinje zna se... :D
koga boli kurac za ekonomiju, bitno je da cobani prebroje ovce, i da na osnovu broja i polozaja ovaca isplaniraju ko ce ih narednih dvadest godina i kako cuvati :mrgreen:
Chuckie

#1312 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Chuckie »

Popisuju li se i mačke i kerovi? :D
mostarka_90

#1313 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by mostarka_90 »

mislim stvarno.. dali nam onu jednu specijalnu :D i da ona preživi onoliko obrazaca.. nema šanse :shock:
Chuckie

#1314 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Chuckie »

Pošto nisam vidio specijalnu olovku, daj je slikajte da vidimo i to čudo. :lol:
azurna_obala

#1315 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by azurna_obala »

agbonlahor wrote:KOLIKO JA VIDIM, SVAKO JE OVDJE DOBIO OVAJ POSAO, C C C tj. DOOOBAR POSTOTAK NEMA POOJMA STA KAKO GDJE KO KUDA, PA KAKO STE POLOZILI ONAJ TEST, MAAJKO MOJA MILA...

p.s. ja sam instruktor, dajem instrukcije dodatne ako treba, cijena 10 km 1 cas = 45 min.
đe si oko...nisam te prepoznala :saveta:
ko li tebe pusti da budeš nekome instruktor, to je veća šteta :idea:
purgatorio

#1316 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by purgatorio »

Jel može meni neko reći par odgovora:

1) Ako imamo kućne brojeve na kućama, a u skici su sve kuce BB, da li u P2 pišemo brojeve ili BB kao na skici?
2) Ako je izgrađena kuca, ali nije jos useljiva, ima svoj ID broj i sve, šta onda? Da li je prekriziti na skici ili popisati kao prazan stan?
Malik Urcic

#1317 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Malik Urcic »

Jbt, meni podjelise 260 P1 obrazaca, a pospisujem vikend kuce u kojima nema ni jednog jedinog stanovnika :-)
Koje sam jebene srece :D
mostarka_90

#1318 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by mostarka_90 »

Malik Urcic wrote:Jbt, meni podjelise 260 P1 obrazaca, a pospisujem vikend kuce u kojima nema ni jednog jedinog stanovnika :-)
gdje si to ti zapao, na Ruistima? :D
snaga_znanja

#1319 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by snaga_znanja »

purgatorio wrote:Jel može meni neko reći par odgovora:

1) Ako imamo kućne brojeve na kućama, a u skici su sve kuce BB, da li u P2 pišemo brojeve ili BB kao na skici?
2) Ako je izgrađena kuca, ali nije jos useljiva, ima svoj ID broj i sve, šta onda? Da li je prekriziti na skici ili popisati kao prazan stan?
U P-2 prepisujes identifikacione podatke iz P-3 tj. iz kontrolnika. A u kontrolnik unosis adresu koju ti nosilac domacinstva kaze! Prema tome u P-2 unosis adresu koju ti kaze nosilac domacinstva. U napomeni u kontrolniku unosis napomenu da je ispravna adresa xy.

2. Imas definiciju u uputustvu sta se to smatra kucom ili stanom za zivot. Ukratko ukoliko ima krov i prozore, a nema nikoga u njoj unosis je kao prazan stan i to je to. Jer ti ne mozes uci unutra i utvrditi da li ona ima uslove za zivot ili ne. Ako kuca ne zadovoljava uslove zivota tj. ona je rusevina onda je zaokruzis na skici i stavis slovo R.
Ljuba Moljac

#1320 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Ljuba Moljac »

dobro pitanje...

pises brojeve. na skici hemijskom napisi novi broj, a zatim u kontrolniku u napomenama stavi da "bb sa skice ima broj taj i taj" u P2 ces takodjer napisati broj. ali paz,i to se odnos samo na one kuce koje doista imaju zelenu tablu sa brojem. u praksi ima objekata koji imaju prijeratni broj, pa i naziv stare ulice jos stoji.
Last edited by Ljuba Moljac on 29/09/2013 20:07, edited 1 time in total.
Malik Urcic

#1321 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Malik Urcic »

mostarka_90 wrote:
Malik Urcic wrote:Jbt, meni podjelise 260 P1 obrazaca, a pospisujem vikend kuce u kojima nema ni jednog jedinog stanovnika :-)
Oooo yeah :D
pinpina

#1322 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by pinpina »

neka me neko od instruktora ispravi ako grijesim :)
1. krizas na skici bb i dopisujes kucni broj, a ovamo u kontrolniku pises kako je trenutno stanje, jer su ovi snimci stari 2 godine,

2. mislim da za kucu izgradnji (nije useljiva) pises u kontrolniku crtice i u napomeni da je kuca u izgradnji, a ako ima prozore vrata, instalaciju, barem jedna soba u kojoj se moze zivjeti, onda se pise kao prazan stan...000
mostarka_90

#1323 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by mostarka_90 »

Malik Urcic wrote:
mostarka_90 wrote:
Oooo yeah :D
auuu :D nista, na kaficu u Snježnu kad se umoriš :D
pinpina

#1324 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by pinpina »

pinpina wrote:

neka me neko od instruktora ispravi ako grijesim :)
1. krizas na skici bb i dopisujes kucni broj, a ovamo u kontrolniku pises kako je trenutno stanje, jer su ovi snimci stari 2 godine,

2. mislim da za kucu izgradnji (nije useljiva) pises u kontrolniku crtice i u napomeni da je kuca u izgradnji, a ako ima prozore vrata, instalaciju, barem jedna soba u kojoj se moze zivjeti, onda se pise kao prazan stan...000
kasnim vidim da je odgovoreno :-)
agbonlahor

#1325 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by agbonlahor »

agbonlahor wrote:KOLIKO JA VIDIM, SVAKO JE OVDJE DOBIO OVAJ POSAO, C C C tj. DOOOBAR POSTOTAK NEMA POOJMA STA KAKO GDJE KO KUDA, PA KAKO STE POLOZILI ONAJ TEST, MAAJKO MOJA MILA...

p.s. ja sam instruktor, dajem instrukcije dodatne ako treba, cijena 10 km 1 cas = 45 min.
Pronasli se oni kojima treba, ha ha ha ha, samo da dodam instruktorima je cijena DUPLO nego popisivacima, 20km =45 min
Post Reply