RUSIJA

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1301 Re: RUSIJA

Post by pici »

Churchill predlagao da SAD bace atomsku bombu na Kremlj
Iz tajnog dokumenta iz arhiva FBI otkriveno je kako je Winston Churchill po završetku Drugog svjetskog rata apelirao na Amerikance da bace atomsku bombu na Kremlj, što je smatrao jedinim načinom da se spriječi širenje komunizma na Zapad.

Churchill koji je bio britanski premijer tokom Drugog svjetskog rata, a potom i pedesetih godina 20.vijeka, taj prijedlog iznio je 1947. godine američkom desničarskom republikanskom senatoru Stylesu Bridgesu, koji je trebalo da pomogne da se američki predsjednik Harry Truman ubijedi da baci atomsku bombu na Moskvu, piše britanski Daily Mail, a prenosi Russia Today.

Tajni dokument FBI će se pojaviti u knjizi istraživačkog novinara Tomasa Mejera "Churchillovi i Kennedyevi", koja izlazi iz štampe narednog mjeseca.

U dokumentu se navodi kako je Curchill insistirao da je "jedini spas za svjetsku civilizaciju da američki predsjednik proglasi kako Rusija ugrožava mir u svijetu" i da je napadne.

U suprotnom, isticao je Churchill, Rusija će napasti Ameriku "u roku od dvije - tri godine, kad se sama domogne atomske bombe, pa će civilizacija biti uništena ili unazađena za više godina", prenosi Tanjug.

SSSR je svoju prvu atomsku bombu testirao 1949. godine, što je potpuno iznenadilo SAD, koje nisu bile svjesne da i Sovjeti raspolažu nuklearnim oružjem.

eeeeeeee ne slusaste starog prdonju...sad bi rusija bila ko san marino...eeeeeee :oops:
Opetja033

#1302 Re: RUSIJA

Post by Opetja033 »

pici wrote:
Iz tajnog dokumenta iz arhiva FBI otkriveno je kako je Winston Churchill po završetku Drugog svjetskog rata apelirao na Amerikance da bace atomsku bombu na Kremlj, što je smatrao jedinim načinom da se spriječi širenje komunizma na Zapad.

Churchill koji je bio britanski premijer tokom Drugog svjetskog rata, a potom i pedesetih godina 20.vijeka, taj prijedlog iznio je 1947. godine američkom desničarskom republikanskom senatoru Stylesu Bridgesu, koji je trebalo da pomogne da se američki predsjednik Harry Truman ubijedi da baci atomsku bombu na Moskvu, piše britanski Daily Mail, a prenosi Russia Today.

Tajni dokument FBI će se pojaviti u knjizi istraživačkog novinara Tomasa Mejera "Churchillovi i Kennedyevi", koja izlazi iz štampe narednog mjeseca.

U dokumentu se navodi kako je Curchill insistirao da je "jedini spas za svjetsku civilizaciju da američki predsjednik proglasi kako Rusija ugrožava mir u svijetu" i da je napadne.

U suprotnom, isticao je Churchill, Rusija će napasti Ameriku "u roku od dvije - tri godine, kad se sama domogne atomske bombe, pa će civilizacija biti uništena ili unazađena za više godina", prenosi Tanjug.

SSSR je svoju prvu atomsku bombu testirao 1949. godine, što je potpuno iznenadilo SAD, koje nisu bile svjesne da i Sovjeti raspolažu nuklearnim oružjem.

eeeeeeee ne slusaste starog prdonju...sad bi rusija bila ko san marino...eeeeeee :oops:
Jedan od najvecih europskih drzavnika proslog stoljeca. :thumbup: Mjesto najveceg je ipak rezervisano za jednog gospodina nesto juznije. :mrgreen:
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1303 Re: RUSIJA

Post by UnscarD »

pici wrote:

Kakav psihopata...no sta ocekivati od paranoicnog alkoholicara i licemjera koji je bio na celu vlade koja je odbila da primi desetine hiljada Jevreja (vrhunac licemjernosti je sto je on glasao protiv) iako je znala da im od strane nacista prijeti sigurna smrt. Saucesnici u zlocinu Nacistima u najmanju ruku ali sve su to Cionisti lijepo zataskali...
http://en.wikipedia.org/wiki/White_Paper_of_1939
Cak se i (njegovi) akademici slazu da je u pitanju klasican psihopata :
http://www.bbc.com/news/uk-politics-22952211
haos1

#1304 Re: RUSIJA

Post by haos1 »

Avetinho wrote:
Smijeh2015 wrote:Vidim ,razumiješ se u politiko ko Mara u ....
Cekaj, u pravu si, sad cu popraviti onaj komentar od maloprije.

Rusi su munjevito za 8 mjeseci porobili svijet i stigli do Donestka.
tačnije, u toku čitavih borbi oko ukrajine, svo ovo vrijeme su ukrajinci bili u prednosti, do aktivnog uključenja rusije, prije mjesec-mjesec i pol.. znaci, jasan je razlog nestajanja ukrajinskih armija na istoku i njihovo neočekivano povlačenje, ukratko blage veze ti nemas o ruskoj politici i njenoj moci, drz' se ti klixa, bolje ti je.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1305 Re: RUSIJA

Post by japin_mutapi »

jo winstona
porastao mi je u očima
Avetinho

#1306 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

haos1 wrote:
Avetinho wrote:
Smijeh2015 wrote:Vidim ,razumiješ se u politiko ko Mara u ....
Cekaj, u pravu si, sad cu popraviti onaj komentar od maloprije.

Rusi su munjevito za 8 mjeseci porobili svijet i stigli do Donestka.
tačnije, u toku čitavih borbi oko ukrajine, svo ovo vrijeme su ukrajinci bili u prednosti, do aktivnog uključenja rusije, prije mjesec-mjesec i pol.. znaci, jasan je razlog nestajanja ukrajinskih armija na istoku i njihovo neočekivano povlačenje, ukratko blage veze ti nemas o ruskoj politici i njenoj moci, drz' se ti klixa, bolje ti je.
Trol, Krim su Rusi okupirali i anektirali u martu. Ne prije mjesec ipo dana. U martu.
Last edited by Avetinho on 11/11/2014 22:41, edited 1 time in total.
haos1

#1307 Re: RUSIJA

Post by haos1 »

Avetinho wrote: Trol, Krim su Rusi oteli u martu. Ne prije mjesec ipo dana. U martu.
referendum, referendum.. nije otimačina. ali dje bi ti razlikovao to dvoje.. :P
Avetinho

#1308 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

haos1 wrote:
Avetinho wrote: Trol, Krim su Rusi oteli u martu. Ne prije mjesec ipo dana. U martu.
referendum, referendum.. nije otimačina. ali dje bi ti razlikovao to dvoje.. :P
Samo ti i jos nekoliko lizaca putinkovih noznih prstica ovdje vjeruju u bajke Ruskaje Pravdaje i ljubljenog jokerka o referendumu na Krimu.
Opetja033

#1309 Re: RUSIJA

Post by Opetja033 »

Genocidna Rusija nastavlja svoju neprijateljsku politiku prema BiH i glavni je mentor preostalih velikosrpskih ideologa:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/moskva-n ... /141112008

"Ne pristajemo na prisustvo stranih trupa koje shvatamo kao instrument u ubrzanju integracije BiH u NATO i EU."

Rusija je protiv pristupanja BiH euroatlantskim integracijama i direktno radi na tome da uspori put BiH u EU i, sto je mnogo za Bosnu i Bosnjake mnogo vaznije, NATO.
Samim time pokazuju da nastavljaju svoju stoljetnu politiku neprijateljstva prema BiH i bosnjackom narodu. Rusi su nasi neprijatelji, nikada nam nisu bili prijatelji i nikada nece biti. Svaki poraz Rusije je nasa pobjeda.
UnscarD

#1310 Re: RUSIJA

Post by UnscarD »

Opetja033 wrote:Genocidna Rusija nastavlja svoju neprijateljsku politiku prema BiH i glavni je mentor preostalih velikosrpskih ideologa:

"Ne pristajemo na prisustvo stranih trupa koje shvatamo kao instrument u ubrzanju integracije BiH u NATO i EU."

Rusija je protiv pristupanja BiH euroatlantskim integracijama i direktno radi na tome da uspori put BiH u EU i, sto je mnogo za Bosnu i Bosnjake mnogo vaznije, NATO.
Samim time pokazuju da nastavljaju svoju stoljetnu politiku neprijateljstva prema BiH i bosnjackom narodu. Rusi su nasi neprijatelji, nikada nam nisu bili prijatelji i nikada nece biti. Svaki poraz Rusije je nasa pobjeda.
Ali je dobro za srbe a srbi su dio BiH. Ovo ne mora nuzno biti losa vijest jer upravo teznja Rusije da prosiri svoju zonu uticaja moze mobilizovati EU da uspostavljenu zonu uticaja na BiH odbrani i da integracije ubrza. Ovo bi moglo staviti BiH u poziciju u kojoj je nekada bila Jugoslavija, na klackalicu izmedju Rusije i Zapada a svi znamo da je iz toga bivsa drzava i te kako profitirala.
pici

#1311 Re: RUSIJA

Post by pici »

kome su ruJe pomogale taj se je o jadu zabaviJo... :izet: :oops:
hAZNADAR

#1312 Re: RUSIJA

Post by hAZNADAR »

UnscarD wrote:

Ali je dobro za srbe a srbi su dio BiH. Ovo ne mora nuzno biti losa vijest jer upravo teznja Rusije da prosiri svoju zonu uticaja moze mobilizovati EU da uspostavljenu zonu uticaja na BiH odbrani i da integracije ubrza. Ovo bi moglo staviti BiH u poziciju u kojoj je nekada bila Jugoslavija, na klackalicu izmedju Rusije i Zapada a svi znamo da je iz toga bivsa drzava i te kako profitirala.
Kratko profitirala ali se voljom mocnika isto tako i raspala. Najezim se od svakog poredjenja BiH sa bivsom drzavom.

A poznavajuci historijat odnosa EU prema nama od pocetka agresije pa do poslijeratng perioda gdje su separatisti jacali - nesto sam i skeptican da je EU prijeko stalo do nas i kome pripadamo. Jedini nam je adut moguc problem jal zbog geografije i centralnog polozaja na kontinentu ili tkzv islamske opasnosti. Prije bi hajrili nesto od EU kada bi bili radikalni ko ISIS-ovci, jer stara kurva uvijek najvise udovoljava onome ko najvise talasa.

Uostalom, koja je to opasnost da se taman ruske trupe uvale u RS i RS pocne liciti na istocnu Ukrainu? Niti imaju aspiracije na susjedne teritorije, niti bi blokirali promet, niti postavili nuklearne lansirne rampe po onomad,..... - hebe se EU za RS kao sto im se hebe za Krimom - lafo nesto sankcije i bune se a izbegavaju konfrontaciju sa rusima ko kugu.

Ono sto bi Bosnjaci prvenstveno a i ostali kojima je stalo do drzave trebali sto prije shvatiti je da ne prolazi vise logika iz djecijeg vrtica gdje " je meni mrsko nesto uradit, pa de nek odrasli pomognu i naprave kako ja hocu". A takodjer prihvatiti jednu vrlo losu istinu. Imamo protiv sebe Rusiju, Izrael,.. a na tkzv prijatelje tesko mozemo racunati. Do nas je najvise u blizoj buducnosti kako ce ova drzava funkcionisati i kako opstati a to nece moci iz stanja letargije gdje svako misli samo na sebe i ceka velike da nas spasu.
UnscarD

#1313 Re: RUSIJA

Post by UnscarD »

Ma ja se sve nadam da bi kao gradjani ove drzave, mogli sazrit', a uz narod i politicari, pa da malo Srbi pocnu lobirati kod Rusa, Hrvati kod EU a Bosnjaci kod Turske i Arapskih zemalja ali izgleda da od toga nema nista.
Dugo mi je trebalo da shvatim, da ja stvari posmatram kroz prizmu nekog drugog, sretnijeg, vremena i mislim sve da je to ono sto je normalno ali kada pogledam istoriju ove zemlje, shvatim da je ustvari to sto ja mislim da je normalno, nenormalno. To je ustvari bila kratka anomalija u moru mrznje i sukoba.
breuer

#1314 Re: RUSIJA

Post by breuer »

pici wrote:kome su ruJe pomogale taj se je o jadu zabaviJo... :izet: :oops:
A kome 'zapadnjaci', taj se nije imao ni o jadu zabavit :run:
Havatar

#1315 Re: RUSIJA

Post by Havatar »

tandmand wrote:
DW
Miris Ukrajine u zraku...
Vitalij Čurkin, ruski ambasador pri UN-u, odbacio je prijedlog o produženju misije EUFOR-a, izjavivši da međunarodno prisustvo u BiH može da bude shvaćeno kao "instrument za ubrzavanje integracije BiH u EU i NATO". Za njega je "jednostavno neprihvatljivo da se BiH gura u tom pravcu" i dodao da "postoji dovoljno loših primjera u kojima je uz pritisak iz inostranstva jednoj zemlji naloženo da se okrene perspektivi članstva u EU". Čurkin je očito pri tome aludirao na situaciju u Ukrajini.

Ambasadori SAD, Francuske i Velike Britanije su izrazili žaljenje zbog ovakvog stava Rusije.

Francuski diplomata Philippe Bertoux je ukazao na to da Rusija do sada nije imala primjedbi na podršku UN-a misiji EU i preko twittera objavio: "Rusija uvozi lošu atmosferu iz Ukrajine u nešto što s tim nema nikakve veze. To je opasna igra. To nije dobro ni za BiH, ni za Vijeće sigurnosti."
pici

#1316 Re: RUSIJA

Post by pici »

breuer wrote:
pici wrote:kome su ruJe pomogale taj se je o jadu zabaviJo... :izet: :oops:
A kome 'zapadnjaci', taj se nije imao ni o jadu zabavit :run:

Image

Tisuće Ukrajinaca se dragovoljno javljaju za odlazak u rat

33-godišnji Oleksij iz Kijeva privremeno je otkazao posao kao arhitekt, kako bi se, kako sam kaže, borio za domovinu. "Želim da moja djeca odrastu u slobodnoj zemlji, a ne kao robovi Rusa. Ukrajina me sada treba i ja sam spreman ako je potrebno u ovom ratu i umrijeti."
:thumbup: :bih:
pici

#1317 Re: RUSIJA

Post by pici »

liliputanci hoce novo zariste...nemre jamili ste krim sad su sve opcije otvorene pa i o unitarnoj BiH :thumbup: :bih:
http://www.dw.de/rusija-uskratila-podr% ... a-18057929
Rusija uskratila podršku misiji EUFOR-a u BiH

Vijeće sigurnosti UN-a produžilo je mandat vojnoj misiji EUFOR u BiH. Rusija je po prvi put bila uzdržana prilikom glasanja uz tvrdnju kako je "neprihvatljivo da se BiH gura u pravcu EU".
Image
breuer

#1318 Re: RUSIJA

Post by breuer »

Al što Finci drmaju Semberijom :D
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#1319 Re: RUSIJA

Post by Domaci izdajnik »

Evo Pici ovi mobilišu pa im se pridruži:

Image

:izet: :mrgreen:
pici

#1320 Re: RUSIJA

Post by pici »

ma ti su mala maca zame...

Image

Avetinho

#1321 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

UnscarD wrote:
Opetja033 wrote:Genocidna Rusija nastavlja svoju neprijateljsku politiku prema BiH i glavni je mentor preostalih velikosrpskih ideologa:

Tako je "profitirala" da se rasula ko riza u rekordnom roku i u krvi na najbrutalniji nacin. Kamo srece da je Tito tada rekao istorijsko "Da" Zapadu umjesto istorijskog "Ne" Staljinu.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#1322 Re: RUSIJA

Post by Domaci izdajnik »

Avetinho wrote:Tito tada rekao istorijsko "Da" Zapadu umjesto istorijskog "Ne" Staljinu.
Pa bi imao Peru the Kinga umjesto druga Tita.....i BTW tad je zahvaljujući Titovom NE, Juga rekla zapadu DA pa smo dobili, avione, kamione, tenkove, pšenicu, bagere i nezavisnost i njene garancije pride. Malo je l' de?....Više čitati :oops:
Co0l

#1323 Re: RUSIJA

Post by Co0l »

breuer wrote:Al što Finci drmaju Semberijom :D
Oni i jesu penicilin za Ruje.

Image
haos1

#1324 Re: RUSIJA

Post by haos1 »

-
Last edited by haos1 on 12/11/2014 23:38, edited 1 time in total.
haos1

#1325 Re: RUSIJA

Post by haos1 »

haos1 wrote:
JoseMujica wrote:
STRMOGLAV PAD RUBLJE: Rusija pred najvećom krizom od 90-ih godina!
Problemi ruske ekonomije u petak ujutro pogoršali su se nakon što je rublja dostigla najniži nivo u odnosu na euro i dolar, čime su probuđena strahovanja da je Rusija na rubu najgore monetarne krize još od 90-ih godina.
znaći Vlado, pa bog
SSSR se raspao sam od sebe, bez zapadne intervencije, a sad zapad želi to isto postići na silu sankcijama. bolje bi bilo da se nije mješao, sve bi svojim tokom išlo, a ovako, upravo suprotno postižu, dobili su daljnju integraciju euroazije, dalekog istoka, itd... pustit svojim tokom, i što može da bude, biće.. jer ko drugom jamu kopa, znaš već, nastavi niz...

ps. ovi strahovi oko rusije i BiH su neosnovani, Rusija je predaleko, nije više varšavski pakt na granici... ovo su sve političke igre, i ništa više od toga.
Post Reply