Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
vukojebina wrote:ne znam za koju drzavu su te cijene, ali su vise nego postene i povoljne...
Jel se zezaš? 1.2 TSI 85 KS u Srbiji 17000 eura. To je sve samo ne povoljno i pošteno.
U istoj toj srbiji Fiat 500+ je 16000 eur eto to je kao povoljno i posteno.
Krece od 13490 eura.
A3 u Srbiji sa 1.4 TFSI i 122 KS kosta 20k eura. Po ovome cijena Golfa ce biti dosta slicna. Ko kupi G7 pored A3 ne znam sta bih rekao za te ljude.
Last edited by mali_milojica on 18/11/2012 20:19, edited 1 time in total.
Prodaja golfa će ići fantastično a konkurenti samo mogu da zavide. Uostalom kao i do sada.
Švabo je pokazao da netreba ići na verziju HIBRID vozila praveći sve ekonomičnije motore i lakšu karoseriju i time udario svima šamarčinu.
Edisontije wrote:Prodaja golfa će ići fantastično a konkurenti samo mogu da zavide. Uostalom kao i do sada.
Švabo je pokazao da netreba ići na verziju HIBRID vozila praveći sve ekonomičnije motore i lakšu karoseriju i time udario svima šamarčinu.
Švabo zaostaje desetak godina za toyotom u tehnologiji hibridnih vozila, pa se onda potrudio objasniti ljudima kako im to i ne treba. A iza paravana rade dan-noć da naprave električnog golfa. Po meni BMW je postupio ispravno - kupio od toyote hibridni pogon u zamjenu za vlastite dizel motore.
PA eno u USA već ima hibridna Džeta. I njihov tamošnji šef je izjavio ovo da je svjestan da će trošiti više od konkurenata, ali da njima svakako nije bio cilj napraviti štedljiv hibrid već im je cilj bio ponuditi kupcima uživanje u vožnji hibrida.
Da bi to čovjek izjavio treba biti ili totalno lud sa hitnim premještanjem na psihijatriju ili bezobrazan do neslućenih razmjera. A slušalac treba biti baš ovca i diviti se tome.
Edisontije wrote:Kad je GOLF u pitanju nije teško biti vidovit. Uspjeh mu je zagarantovan.
Ma jasta je zagarantova, eno vec su primili narudzbe za sljedecih 5 godina. Pogledaj koliko ima 6tica na cesti naspram ostalih auta iz kompakt klase i sve ce ti biti jasno. Onda iduce godine pred kraj opet pogledaj koliko ce 7mica biti.
Maystor wrote:
Švabo zaostaje desetak godina za toyotom u tehnologiji hibridnih vozila, pa se onda potrudio objasniti ljudima kako im to i ne treba. A iza paravana rade dan-noć da naprave električnog golfa. Po meni BMW je postupio ispravno - kupio od toyote hibridni pogon u zamjenu za vlastite dizel motore.
Edisontije wrote:Kad je GOLF u pitanju nije teško biti vidovit. Uspjeh mu je zagarantovan.
Ma jasta je zagarantova, eno vec su primili narudzbe za sljedecih 5 godina. Pogledaj koliko ima 6tica na cesti naspram ostalih auta iz kompakt klase i sve ce ti biti jasno. Onda iduce godine pred kraj opet pogledaj koliko ce 7mica biti.
izvini da li ti hoces da kazes da treba prebrojat sve 6tice na jednu stranu, i sve ostale kompakte od svih proizvodjaca na drugu stranu da bi se ustvari vidjelo kako je golf jadan?
Edisontije wrote:Prodaja golfa će ići fantastično a konkurenti samo mogu da zavide. Uostalom kao i do sada.
Je li opet mislis na Corollu kao konkurenta. Mislim da smo to apsolvirali ili da ti jos jednom ponovim.
izvini da li ti hoces da kazes da treba prebrojat sve 6tice na jednu stranu, i sve ostale kompakte od svih proizvodjaca na drugu stranu da bi se ustvari vidjelo kako je golf jadan?
e jebem ti tito majku....
Govorim o tome kako se prodavao kod nas. Petica je napravila bum i bilo je na sve strane, dok se 6tica i ne vidja na svakom koraku, ne istice se kolicinski na cesti naspram konkurentskih auta.
vukojebina wrote:eto ja kad god sam u sa, samo 6tice vidjam...megana nisam jos nikako vidjeo..sta cemo sad? daj ba covjece smijesan si...
Vidio si ali neces da priznas. Pa ako icega ima pored 6-ice,to je Megane. Necu reci vise od nje,ali tu i tamo isto. Pa onih Generation ima na pasja preskakala.
Maystor wrote:
Hibridnog ili samo električnog?
Hehe, zar se baš svaka riječ vaga hibridnog za početak, a kasnije možda i čisto električnog. Evo jedna prilično friška vijest:
VW Golf 7 Plug-in-Hybrid schon ab 2014 in Serie
von Franz W. Rother
Schon Anfang 2014 und damit ein Jahr früher als ursprünglich geplant könnte der Golf 7 Plug-in-Hybrid auf den Markt kommen.
goran16v wrote:Pardon do mene, 500L ali fer i postenu cijenu od 16k EUR ne komentarises.
Kad bude tema Fitat 500, ja cu prvi da blatim i pljujem to auto za te pare.
Ali sad je tema golf i pljujem po golfu ako toliko kosta. Daj budi vec jednom realan. Ti stvarno kad nemas argumenata onda prebacujes lopticu na nesto drugo. Pa budi realan i reci zar nije to puno para za jednog golfa.
e jebem ti tito majku....
Govorim o tome kako se prodavao kod nas. Petica je napravila bum i bilo je na sve strane, dok se 6tica i ne vidja na svakom koraku, ne istice se kolicinski na cesti naspram konkurentskih auta.
Kad si vec to spomenuo, ja u Tuzli vidio samo par komada sestica.
vukojebina wrote:zasto niko ne odgovori koja je po vama realna cijena za novog golfa???
Nebih znao reci sad koliko je realno, ali 50000KM za auto te velicine i klase je van svake pameti.
Ako ostane ta cijena vjerovatno ce biti najlosije prodavan golf u istoriji.
Maystor wrote:
Hibridna auta su trenutno beskorisna, toliki dodatni dijelovi u autu, dodatna tehnologija, dodatna cijena i dodatne komplikacije radi minimalnih usteda u potrosnji i kolicini stetnih gasova. Hibridna vozila trebaju jos dosta napredovat da bi ih koristila sira masa.
A kad vec spominjes svabe, Audi sa hibridnim autom osvaja WEC ispred glavnog konkurenta Toyote
Last edited by ime123 on 18/11/2012 23:37, edited 1 time in total.