Sirija vol. 2
- General War
#129826 Re: Sirija vol. 2
Moze lako Tajib zavrsit ko Milosevic.
- tandmand
#129827 Re: Sirija vol. 2
Jest vala, parčaju suverene države ko što je i Alija I. parčao Jugoslaviju.Dino34 wrote:Četvrto, nema razlike između velikosrpskih ideja da je srpska zemlja sve ono gdje ima srpski grob, i velikokurdske ideje da parčaju suverene države i prave neku državu koja nikada nije postojala.
-
Ljuci
#129828 Re: Sirija vol. 2
Sva podrska turskoj armiji i zelim da Kurdi budu porazeni. Turska se snazno vraca na Bliski Istok. Turci su muslimani i oni zele da zastite svoju teritoriju od terorista.
- Nadzornik
#129829 Re: Sirija vol. 2
De mi reci Kiki gdje su zapadni dobrovoljci koji su se nalazili u redovima Kurda.Kikibombona wrote:
U skoro svakom vecem evropskom gradu su bili protesti. To je kada su ljudi slobodni da budu ono sto jesu, za razliku od drzava u kojima su rodjeni gdje im se sve osporava.
Ima li ih jos koliko i gdje se sad nalaze...???
Od pocetka Turske ofanzive niko ih nigdje ne spominje,kao da ih nikada nije ni bilo...

- General War
#129830 Re: Sirija vol. 2
...sve u svemu, tipujem na americke sankcije od ponedeljka...popizdili republikanci, da demokrate ne mogu doc do rijeciČitalac wrote:Ubijena Havrin Kalaf je zvaničnica partije koja je zapravo osnovana uz asistenciju Washingtona, s ciljem spuštanja tenzija između Turske i Kurda. Partija je osnovana prošle godine u Raki, zamišljena je kao multietnička, pa su u rukovodstvu zastupljeni predstavnici svih grupacija sa severa Sirije. Lider stranke je Ibrahim al Qaftan, predratni član Asadove partije.
- General War
#129831 Re: Sirija vol. 2
Ljuci wrote:Sva podrska turskoj armiji i zelim da Kurdi budu porazeni. Turska se snazno vraca na Bliski Istok. Turci su muslimani i oni zele da zastite svoju teritoriju od terorista.
Nema kod Ljucija labavo..ovo je novo kosovo polje moj ljucaga.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#129832 Re: Sirija vol. 2
Jedno dobro utemeljeno pitanje Tima Andersona:

LINK
Mislim da je u pitanju i jedno i drugo (lojalnost ogavnoj sili i kukavički, da ne kažem homoseksualni mentalitet).
tim anderson
@timand2037
Why do western liberals love US-backed #Kurdish women (as they loved US-backed #Israeli women in the 70s) but ignore #Syrian women? Is it loyalty to imperialism or fear of supporting the resistance? Here a new group of #Syrian military women graduate
Mislim da je u pitanju i jedno i drugo (lojalnost ogavnoj sili i kukavički, da ne kažem homoseksualni mentalitet).
- General War
#129833 Re: Sirija vol. 2
...Some senators questioned Trump's seeming reluctance to sanction Turkey and raised an eyebrow at his administration's decision to team up with Russia on Thursday to oppose a UN Security Council resolution by European countries condemning Turkey's actions.

- ElRe
#129834 Re: Sirija vol. 2
U oslobadjanje teritorije od terorista vrlo brzo se ukljucuje i Rusija. E to ce biti kljucno.
- Kikibombona
#129835 Re: Sirija vol. 2
Armenska jedinica ide na front u Serakanije, da se bore protiv nasljednika genocidne politike i vehabijskih zombija
https://twitter.com/TurkeyUntold/status ... 0016695296
Ako Turci i vehabije koji slucajem ovladaju sjevernom Sirijom, to ce biti kraj za sve manjine poput Asiraca, Armena, Jezida itd. Poneki Kurd mozda ostane, krscanin i jezid nece sigurno.
Arapska plemena Tabke pozvala narod na otpor turko-vehabijskoj okupaciji. Nakon poziva ogroman konvoj se zaputio ka Serakanije, postavio sam vidio.

Sultan Murad bolesnik, gazi tijelo mrtve zene. Kazem, ovo su sociopate, sadisti, bolesni ljudi. Do sada su snimili hiljade ovakvih snimaka. Poseban oblik psihopatije, zelja da svoja zlodjela podijele sa drugim ljudi. Bog sam zna sta sve rade kada nema kamera.
https://twitter.com/ThomasDilok1/status ... 9460624384
...
Protesti sirom Irana, Urmia -
https://twitter.com/gordyaen_/status/11 ... 7904884737
https://twitter.com/TurkeyUntold/status ... 0016695296
Ako Turci i vehabije koji slucajem ovladaju sjevernom Sirijom, to ce biti kraj za sve manjine poput Asiraca, Armena, Jezida itd. Poneki Kurd mozda ostane, krscanin i jezid nece sigurno.
Arapska plemena Tabke pozvala narod na otpor turko-vehabijskoj okupaciji. Nakon poziva ogroman konvoj se zaputio ka Serakanije, postavio sam vidio.

Sultan Murad bolesnik, gazi tijelo mrtve zene. Kazem, ovo su sociopate, sadisti, bolesni ljudi. Do sada su snimili hiljade ovakvih snimaka. Poseban oblik psihopatije, zelja da svoja zlodjela podijele sa drugim ljudi. Bog sam zna sta sve rade kada nema kamera.
https://twitter.com/ThomasDilok1/status ... 9460624384
...
Protesti sirom Irana, Urmia -
https://twitter.com/gordyaen_/status/11 ... 7904884737
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#129836 Re: Sirija vol. 2
Peder se "divi" izraelskim i kurdskim ratnicama a pravi se da ne vidi sirijske žene, heroine. Uaaa pederi, uaaaaaa... 
- salik79
#129837 Re: Sirija vol. 2
Haj' ne lazi, upravo zbog tvojih konstantnih lazi raja na forumu stice averziju prema Kurdima. Fuj, kakav stolicni licemjer. Kurdski prosvjedi za Kobane/Ajn al Arab u Teheranu, gdje su Kurdi trazili od svoje vlade da pomognu i njima, kao sto su (PRVI!) pomogli irackim Kurdima:Kikibombona wrote:Da. I to opoziciona politicarka, protivnica PYD.General War wrote:Nije komadant politicarka...svejedno, tako ke kad vjerujes drugome da ce raditi za tebe stvari...ja gledam kako cemo mi najebat pod istim okolnostima.madner wrote:Tanko od Kurda, presjekli im put i dopustili da komandante ufate.
...
Masovni protesti sirom Irana. Mene ovo cudi, kakvu li su perverziju smislili tukjasi. Obicno kurdske proteste, ma o cemu se radili, silom lome.
Sada su mirni, valjda im prpa radi eventualnog napada Amerike pa se pokusavaju dodvoriti. I daju izjave, kao da su protiv turske operacije.![]()
Kurdi ispred turske ambasade u Teheranu![]()
https://twitter.com/TurkeyUntold/status ... 2768829441
- madner
#129838 Re: Sirija vol. 2
Bila je skupa sa njima.General War wrote:Nije komadant politicarka...svejedno, tako ke kad vjerujes drugome da ce raditi za tebe stvari...ja gledam kako cemo mi najebat pod istim okolnostima.madner wrote:Tanko od Kurda, presjekli im put i dopustili da komandante ufate.
- tandmand
#129839 Re: Sirija vol. 2
Riječ terorista je postala totalno izlizana i tanka od upotrebe. Nema ko je ne koristi da bi označio svoje protivnike. Na koje si ti teroriste mislio, Isil?ElRe wrote:U oslobadjanje teritorije od terorista vrlo brzo se ukljucuje i Rusija. E to ce biti kljucno.
- King Theoden
#129840 Re: Sirija vol. 2
@nadzornik,
Mislim na sve babe i djedove koji se late oružja.
Dok je pkk raznosila policijske stanice u turskoj, niko nije ustao da osudi.
Sad kad je došao đavo po svoje, kuknjava po čitavom globusu.
Ameri ogradili komad pustare i ubijaju svoje građane koji se primaknu istoj.
Turci haman pa svakodnevno ispraćaju dzenaze ljudi koje je ubio pkk i trebali bi da šute?
Neće da može.
Ko je dao mandat anti isis koaliciji da uđe u siriju?
Francuska ima pravo da se u siriji brani od isisa?
Manite tih dvostrukih standarda.
Mislim na sve babe i djedove koji se late oružja.
Dok je pkk raznosila policijske stanice u turskoj, niko nije ustao da osudi.
Sad kad je došao đavo po svoje, kuknjava po čitavom globusu.
Ameri ogradili komad pustare i ubijaju svoje građane koji se primaknu istoj.
Turci haman pa svakodnevno ispraćaju dzenaze ljudi koje je ubio pkk i trebali bi da šute?
Neće da može.
Ko je dao mandat anti isis koaliciji da uđe u siriju?
Francuska ima pravo da se u siriji brani od isisa?
Manite tih dvostrukih standarda.
- Nadzornik
#129841 Re: Sirija vol. 2
Jes´ gledo ove filmove Kiki...???
Jos malo propagande...
Glavna junakinja Iranska glumica koja glumi hrabru Kurdkinju...
klix OF THE SUN

Jos malo propagande...
Glavna junakinja Iranska glumica koja glumi hrabru Kurdkinju...
klix OF THE SUN

- General War
#129842 Re: Sirija vol. 2
Ma naletila sa dva vozacem i nekakvim humanitarnim radnikom, jedno auto...nigdje oruzja...ovi nebi propustili sansu da se slikaju sa nekim sa cvarcima na ramenima.madner wrote:Bila je skupa sa njima.General War wrote:Nije komadant politicarka...svejedno, tako ke kad vjerujes drugome da ce raditi za tebe stvari...ja gledam kako cemo mi najebat pod istim okolnostima.madner wrote:Tanko od Kurda, presjekli im put i dopustili da komandante ufate.
-
sarajevoxxxx
#129843 Re: Sirija vol. 2
Mogu demonstrirati jer je i Iran protiv turske vojne operacije baš kao i Saudija, Hezbollah, Asad, Sisi i Hafter.Kikibombona wrote:
Kurdi ispred turske ambasade u Teheranu![]()
https://twitter.com/TurkeyUntold/status ... 2768829441
Jedna ekipa jedan tim.
- Čitalac
#129844 Re: Sirija vol. 2
Kad smo kod Kurda i Irana...
Sudbina je udesila da Kayhan Kalhor, Kurd iz Irana koji sada živi u Americi, za sutra ima zakazan koncert u Istanbulu. Zbog napada turske vojske na sever Sirije i u "znak podrške mom narodu", Kalhor je otkazao nastup.
Sudbina je udesila da Kayhan Kalhor, Kurd iz Irana koji sada živi u Americi, za sutra ima zakazan koncert u Istanbulu. Zbog napada turske vojske na sever Sirije i u "znak podrške mom narodu", Kalhor je otkazao nastup.
- Kikibombona
#129845 Re: Sirija vol. 2
Pa vecina je otisla nakon Rake, mjesecima nije bilo nikakve akcije. Ljudi kontali da je rat gotov.Nadzornik wrote:De mi reci Kiki gdje su zapadni dobrovoljci koji su se nalazili u redovima Kurda.Kikibombona wrote:
U skoro svakom vecem evropskom gradu su bili protesti. To je kada su ljudi slobodni da budu ono sto jesu, za razliku od drzava u kojima su rodjeni gdje im se sve osporava.
Ima li ih jos koliko i gdje se sad nalaze...???
Od pocetka Turske ofanzive niko ih nigdje ne spominje,kao da ih nikada nije ni bilo...
A ima ih jos mali broj u Kamisliju i regiji...
Photos of funerals held today in Derik for fallen SDF fighters Mihemed Cudî, Çanşer Wela, and a third man who is unidentified. All three died fighting in Sere Kaniye, @RojavaIC says. The first coffin was carried by international YPG volunteers.
-
sarajevoxxxx
#129846 Re: Sirija vol. 2
SDF vratio kontrolu nad kvartom Sana’ah u Res Al Ajn 17 vojnika SNA zarobljeno.
Last edited by sarajevoxxxx on 12/10/2019 22:15, edited 1 time in total.
- Nadzornik
#129847 Re: Sirija vol. 2
Mislis da bi se ti ljudi sad mogli vratiti...???Kikibombona wrote: Pa vecina je otisla nakon Rake, mjesecima nije bilo nikakve akcije. Ljudi kontali da je rat gotov.
A ima ih jos mali broj u Kamisliju i regiji...
Da li postoje neki nagovjestaji o nekom masovnijem odazivu na poziv u pomoc od strane Kurda...???
- Point.
#129848 Re: Sirija vol. 2
Ovaj lijevo u crvenoj kapi nije ni Illmihala pročitao kamoli kakvo drugo štivo. Četnici, ustaše, ovi islamisti.. Isto kalup. Glupi, zadrti, poluljudi. Napalm bombom ih sve poslati Stvoritelju.Kikibombona wrote:Nije problem inteligencija, ne klasifikujem ljude po tome. Poznajem ljude skromne inteligencije a velikog srca. Drazi su mi 100 puta od pokvarenih intelektualaca.Point. wrote:Ovima na njušci vidiš i primjetiš veliki nivo inteligencije. Ovo ni na majmuna ne liči, uz svo dužno poštovanje prema tim životinjama.
Ovdje je problem sto ovi ljudi zli. Problem je sto su inficirani ekstremistickom ideologijom. Problem je sto su sadisti i vole otkidati glave itd.
Pogledaj na sta turski izvodjaci radova lice
A evo ko im nocas drzi crtu u Serakanije. Obicni, normalni ljudi i djevojke
https://twitter.com/Peshmerge21/status/ ... 5620290565
https://twitter.com/DefenseUnitsYPJ/sta ... 3313242113
- Nadzornik
#129849 Re: Sirija vol. 2
Ovaj video je iz garnizona sirijske vojske u Qamilishu od prije godinu dana,
kao sto vidite,mali i simbolicni odred koji nema mogucnost nista uciniti.
Najveca pozornost se poklanja asirskoj miliciji koja je u sastavu SAA i koja ostaje na tom prostoru.
kao sto vidite,mali i simbolicni odred koji nema mogucnost nista uciniti.
Najveca pozornost se poklanja asirskoj miliciji koja je u sastavu SAA i koja ostaje na tom prostoru.
- salik79
#129850 Re: Sirija vol. 2
Zanimljivo, niko to nije primjecivao u Tanfu, kada smo birvaktile postavljali ovu sliku:Point. wrote:Ovaj lijevo u crvenoj kapi nije ni Illmihala pročitao kamoli kakvo drugo štivo. Četnici, ustaše, ovi islamisti.. Isto kalup. Glupi, zadrti, poluljudi. Napalm bombom ih sve poslati Stvoritelju.Kikibombona wrote:Nije problem inteligencija, ne klasifikujem ljude po tome. Poznajem ljude skromne inteligencije a velikog srca. Drazi su mi 100 puta od pokvarenih intelektualaca.Point. wrote:Ovima na njušci vidiš i primjetiš veliki nivo inteligencije. Ovo ni na majmuna ne liči, uz svo dužno poštovanje prema tim životinjama.
Ovdje je problem sto ovi ljudi zli. Problem je sto su inficirani ekstremistickom ideologijom. Problem je sto su sadisti i vole otkidati glave itd.
Pogledaj na sta turski izvodjaci radova lice
A evo ko im nocas drzi crtu u Serakanije. Obicni, normalni ljudi i djevojke
https://twitter.com/Peshmerge21/status/ ... 5620290565
https://twitter.com/DefenseUnitsYPJ/sta ... 3313242113