Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
c_g
#12977 Re: Zeničani
Kako bi volio da on pobijedi na izborima, čisto da sebi pljune opet u usta s ovim oko štimanja glasova. Kakav bi to bio show. 
- Biene
#12978 Re: Zeničani
Et kaže mogu i ljudi iz SDA s njim, koji se nisu okaljali

- Norm
#12980 Re: Zeničani
Sta mislite kako je uspio Vrace senior? Skim je bio u talu? Ko mu je pomogao oko kandidature sina i programa Snage centra?kakavdanakneiskustvu wrote:Jimmy McNulty wrote:Apsolutno podržavam nasilje ako je nasilje jedina opcija kojom možeš ostvariti svoja prava koja su ti uskraćena. A evo sada jedna storija zašto je to tako: poznanik radio za Ekor 3 mjeseca, nije platu dobio, dao otkaz traži svoje pare, sve mu govore danas će sutra će i tako mjesecima. Momku pukne film, ode u Ekor, isprazni police za svoju vrijednost i na vrata. kasnije je sa policijom imao problema i dobio je uslovno ali zanimljivo je da nije vratio robu jer je odmah utušio i svoje je pare namirio. Jest da je kasnije obilježen tom krivičnom osudom ali jbt ga, ionako neće dobiti službu na državnim jaslama. On da je išao legalnim putevima on te pare nikad ne bi vidio, da ne kažem da bi mu advokati dobar dio pojeli. Je li to po tebi pravda? Da jedan Ekro može u šaci držat koga hoće pa kad mu se uzvrati i Allah dž.š. (makar onaj njegov zenički ogranak) je na njegovoj strani?Norm wrote:
...znaci da ipak podrzavas nasilje i 'sitni' kriminal?
...a presuda protiv njih dokazuje da 'legalni nacini' ipak nisu smijesni...
Mislim, citavo vrijeme se ovdje prica o izboru 'najmanjeg zla' i onda...Vrace??? Pumpadzija??? ima jos kandidata koji nisu ni prekrsajno kaznjeni a ispali iz trke? niko ih i ne spominje?
Znaci li to da se ipak ne foruma o biranju 'najmanjeg zla' nego o agresivnoj aktivaciji clanstva na forumu?
Eh sad, ovo nije ni slično kao u gore navedenoj situaciji, ali ako je istina da je gospođa bila dužna neka su naplatili svoje pare ali ipak ne opravdavam nasilje i udarce i ako su zbog toga osuđeni i neka su. I treba da su, ali ja znam da bi većina nas danas ovako postupila kao što su Vrače i kao što su poznanik jer vjera u pravosudne organe je potpuno izgubljena, a ja te pitam zahvaljujući kojoj partiji je uglavnom tako?
I po hiljaditi put, ja nisam nikakav štovalac lika i djela Eldina Vračeta ali glasat ću za njega jer po mom mišljenju ukoliko se zvijezde poklope jedini možda ima neku šansu da porazi kriminalnu hobotnicu. A najviše bih volio kada bi gosp. Hasan Helvida bio načelnik jer je to zaista jedna divna osoba puna poštovanja, znanja i čestitosti. Međutim u ovom ambijentu dati glas za načelnika iz DF, SPD, NS itd je ustvari dati još jedan glas za kriminalnu hobotnicu.
uglavnom bi se mogao sloziti sa ovim postom
Ako mislite da je on TAJ, nek bude, ali poslije glasanja nema kajanja...
- Freamon Lester
#12981 Re: Zeničani
Kolika je posjeta?kamberovica polje wrote:Fudo carpet bombing
Edit: SDA=UDBA
- Norm
#12982 Re: Zeničani
.Shmeker wrote: Pa niko od nas ovdje nije budala i niko ne misli da je Eldin neki lik koji zaslužuje da bude na čelu grada kao što je Zenica u normalnim okolnostima. Čovjek je pokazao s ovom presudom( je li pravomoćna), a eto ti kažeš i na drugim primjerima da je razbojinik i da ima neprimjerene načine ponašanja. Problem se javlja onda kada se stavi fokus na 1500 KM a onda zažmirimo na 1 000 000 km koje je sjebala vladajuća hobotnica. Ja nemam dilemu i iluzije da je neko od kandidata zaslužio poziciju načelnika grada. Kriminal je kriminal pa bio on ovih 1500 KM, šamaranje ili u vidu naštimanog tendera, zapošljavanja rodbine i sl.
Mene lično nervira i zašto mi se gadi SDA jeste njihovo licemjerstvo i oskrnjavanje vjere. Ja sam rekao da mogu da razmijem da je čovjek kriminalac, lopov, hoštapler i da su to njegove loše osobine i da je spreman sam odgovarati za svoje postupke. Ono što ne mogu da razmijem kao neko ko se smatra vjernikom jeste to da neko dođe i dere mi se sa Selam alejkum, ide na džumu, proziva me za neispravnog muslimana ili bošnjaka, daje sebi za pravo da me etiketira i uz to mu četiri člana porodice rade u javnoj službi. Pitaš ga kako je dobio posao i hladno kaže zato što je sposoban, a na birou njegove struke je bilo 500 ljudi prije nego je zavrio fakultet. I onda takav bolid je ispravan a ja sam budala? On je dobar, moralan, čedan, mesija a ja ako postavim pitanje o nečemu škakljivom dobijem etiketu crveni, ljubičasti, narandžasti? Pa jebemu mater jel samo ovih 1500 Km problem, daj da odma zatvorimo Eldina i da nam ruže cvjetaju i grad dođe sebi.
Ja bukvalno ne glasam za neku opciju jer sam zadivljen nekom idejom toliko koliko glasam anti SDA. I još nešto ja znam da SC i NS neće imati drugu šansu ako sada zajebu jer jednostavno njihovo biraćko tijelo u 60% slučajeva se propituje, razmišlja za razliku od članova stranke koji ni sami ne znaju kada su zadnji put zastavu postavili ispravno a toliko se zaklinju u jednu nam jedinu.
1.ne kazem to JA,ja samocitam vijesti...
2.ne treba zazmiriti ni na 1000000KM ali ni na 1500KM...
3.sta bi uradio za 1500000KM? upitajte se?
4.za licemjerstvo svako ce odgovarati za sebe...
5.i mene etiketiraju svakako, ali da li je on najbolji izbor?
6.ne treba zatrvoriti nikoga ali ni oci pred onim sto vidimo...prica ide, izabrati najmanje zlo...
-
kakavdanakneiskustvu
#12983 Re: Zeničani
Sta mislite kako je uspio Vrace senior? Skim je bio u talu? Ko mu je pomogao oko kandidature sina i programa Snage centra?Norm wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Apsolutno podržavam nasilje ako je nasilje jedina opcija kojom možeš ostvariti svoja prava koja su ti uskraćena. A evo sada jedna storija zašto je to tako: poznanik radio za Ekor 3 mjeseca, nije platu dobio, dao otkaz traži svoje pare, sve mu govore danas će sutra će i tako mjesecima. Momku pukne film, ode u Ekor, isprazni police za svoju vrijednost i na vrata. kasnije je sa policijom imao problema i dobio je uslovno ali zanimljivo je da nije vratio robu jer je odmah utušio i svoje je pare namirio. Jest da je kasnije obilježen tom krivičnom osudom ali jbt ga, ionako neće dobiti službu na državnim jaslama. On da je išao legalnim putevima on te pare nikad ne bi vidio, da ne kažem da bi mu advokati dobar dio pojeli. Je li to po tebi pravda? Da jedan Ekro može u šaci držat koga hoće pa kad mu se uzvrati i Allah dž.š. (makar onaj njegov zenički ogranak) je na njegovoj strani?Jimmy McNulty wrote:
...znaci da ipak podrzavas nasilje i 'sitni' kriminal?
...a presuda protiv njih dokazuje da 'legalni nacini' ipak nisu smijesni...
Mislim, citavo vrijeme se ovdje prica o izboru 'najmanjeg zla' i onda...Vrace??? Pumpadzija??? ima jos kandidata koji nisu ni prekrsajno kaznjeni a ispali iz trke? niko ih i ne spominje?
Znaci li to da se ipak ne foruma o biranju 'najmanjeg zla' nego o agresivnoj aktivaciji clanstva na forumu?
Eh sad, ovo nije ni slično kao u gore navedenoj situaciji, ali ako je istina da je gospođa bila dužna neka su naplatili svoje pare ali ipak ne opravdavam nasilje i udarce i ako su zbog toga osuđeni i neka su. I treba da su, ali ja znam da bi većina nas danas ovako postupila kao što su Vrače i kao što su poznanik jer vjera u pravosudne organe je potpuno izgubljena, a ja te pitam zahvaljujući kojoj partiji je uglavnom tako?
I po hiljaditi put, ja nisam nikakav štovalac lika i djela Eldina Vračeta ali glasat ću za njega jer po mom mišljenju ukoliko se zvijezde poklope jedini možda ima neku šansu da porazi kriminalnu hobotnicu. A najviše bih volio kada bi gosp. Hasan Helvida bio načelnik jer je to zaista jedna divna osoba puna poštovanja, znanja i čestitosti. Međutim u ovom ambijentu dati glas za načelnika iz DF, SPD, NS itd je ustvari dati još jedan glas za kriminalnu hobotnicu.
uglavnom bi se mogao sloziti sa ovim postom
Ako mislite da je on TAJ, nek bude, ali poslije glasanja nema kajanja...
nisam primijetio da neko tvrdi da je vrače nešto kao idealan kandidat nego manje loš od zelenog kandidata,a ne i najbolji kandidat,bar po meni
- Biene
#12984 Re: Zeničani
Da li mogu ovi prosvjetitelji, koji crne Vracu, da nas upute za koga je onda najbolje glasati?

-
s@mson
#12986 Re: Zeničani
Da budem iskren, nijedan ne zasluzuje da bude gradonacelnik Zenice...Biene wrote:Da li mogu ovi prosvjetitelji, koji crne Vracu, da nas upute za koga je onda najbolje glasati?![]()
Mozda je najbolje da budemo bez gradonacelnika, neka radi opcinska vlada u tehnickom mandatu hihihihi...
- Biene
#12987 Re: Zeničani
s@mson ..Znamo mi da niko ne zaslužuje, ali ipak se mora neko izabrati...
A vidi i Fudo dovlačio publiku
cute
A vidi i Fudo dovlačio publiku
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#12988 Re: Zeničani
Ma ja, mozda je najbolje da ostane sve kakvo i jest. 
-
c_g
#12989 Re: Zeničani
Znači i Fudo imao buseva i opet manje ljudi imao nego SDA, ali svejedno, imati ovoliko ljudi kao nezavisni kandidat, skidam kapu. 
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#12990 Re: Zeničani
Evo samo da još jednim primjerom pokažem kakva je to stranka. SDA plaćenici su danas došli na utakmicu u Kakanj sa ciljem da preuzmu tribinu i smijene trenutnog vođu navijača i već su mu ranije demolirali auto, a momcima iz NGG Za Čelik otvoreno prijete i žele postaviti svog vođu na čelo Robijaša pa da onda on pozove sve ostale na prekid bojkota... fuj.
- kamen spoticanja
#12993 Re: Zeničani
Nesto kao SBBFreamon Lester wrote:Kolika je posjeta?kamberovica polje wrote:Fudo carpet bombing
al frajer zaista devera neku psihicku bolest
- kamen spoticanja
#12994 Re: Zeničani
Btw onaj blog nije miradov
najbolji drugar iz studija TVZE zavuk'o ga mladom dzankiju
najbolji drugar iz studija TVZE zavuk'o ga mladom dzankiju
- Freamon Lester
#12995 Re: Zeničani
Kameni i ti poceo lagati? Ovaj vas prebacio bez problema...kamen spoticanja wrote:Nesto kao SBBFreamon Lester wrote:Kolika je posjeta?kamberovica polje wrote:Fudo carpet bombing
al frajer zaista devera neku psihicku bolest

- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#12996 Re: Zeničani
Pa više ljudi došlo Fudi na predizborni skup nego SDA
Zamislite samo Fudo ispred Snage Centra za načelnika da odradi jedan ili dva mandata, a Eldin Vrače nosilac liste i nasljednik Fudin nakon odrađena 2 mandata. Pa protjerivali bismo SDA iz Zenice ko Crveni Kmeri kineze i vijetnamce.

Zamislite samo Fudo ispred Snage Centra za načelnika da odradi jedan ili dva mandata, a Eldin Vrače nosilac liste i nasljednik Fudin nakon odrađena 2 mandata. Pa protjerivali bismo SDA iz Zenice ko Crveni Kmeri kineze i vijetnamce.

- Freamon Lester
#12997 Re: Zeničani
Fudo o Bakiru...
"Tolika hobotnica SDA, koja se hvali šta sve kontroliše, a čitava kampanja im je Fuad Kasumović, pa jesam li ja tolika gromada da me se boje? On (Izetbegović) je sinoć toliku glupost rekao, a takav je inače, da SDA izdaje dozvole u ovom gradu. Zato ovdje nema investicija jer sve morate platiti. Drugu sramotu koju je izrekao Izetbegović, da ga je stid i sram, a znam koliko je ograničen, jer s njim radim 20 godina, je da kampanju vodim protiv Huse rahmetli. Ja gospodine Izetbegović govore nisam držao u Turskoj već u zeničkim naseljima. Neka jedan Zeničanin to kaže što vi govorite. Husejin rahmetli je moj veliki prijatelj i vi se lažno predstavljate. Vi ste otišli na veliku svadbu u Tursku, a niste mogli rahmetli Husejinu doći na dženazu i više nikada dok sam ja gradonačelnik ovdje neće doći ublehe prosipati."

"Tolika hobotnica SDA, koja se hvali šta sve kontroliše, a čitava kampanja im je Fuad Kasumović, pa jesam li ja tolika gromada da me se boje? On (Izetbegović) je sinoć toliku glupost rekao, a takav je inače, da SDA izdaje dozvole u ovom gradu. Zato ovdje nema investicija jer sve morate platiti. Drugu sramotu koju je izrekao Izetbegović, da ga je stid i sram, a znam koliko je ograničen, jer s njim radim 20 godina, je da kampanju vodim protiv Huse rahmetli. Ja gospodine Izetbegović govore nisam držao u Turskoj već u zeničkim naseljima. Neka jedan Zeničanin to kaže što vi govorite. Husejin rahmetli je moj veliki prijatelj i vi se lažno predstavljate. Vi ste otišli na veliku svadbu u Tursku, a niste mogli rahmetli Husejinu doći na dženazu i više nikada dok sam ja gradonačelnik ovdje neće doći ublehe prosipati."
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#12998 Re: Zeničani
Daj nemoj više matereti
počet ću se premišljat da za Fudu glasam sunce ti jbm

-
Mobile_Disco
#12999 Re: Zeničani
I sta je bilo? Znam da su pokusali pred zelju da potplate neke kao da prekinu bojkot koji su sad?Jimmy McNulty wrote:Evo samo da još jednim primjerom pokažem kakva je to stranka. SDA plaćenici su danas došli na utakmicu u Kakanj sa ciljem da preuzmu tribinu i smijene trenutnog vođu navijača i već su mu ranije demolirali auto, a momcima iz NGG Za Čelik otvoreno prijete i žele postaviti svog vođu na čelo Robijaša pa da onda on pozove sve ostale na prekid bojkota... fuj.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#13000 Re: Zeničani
Ma nisu uspjeli ali kriminalci su to, boga pitaj na šta su sve spremni.Mobile_Disco wrote:
I sta je bilo? Znam da su pokusali pred zelju da potplate neke kao da prekinu bojkot koji su sad?