Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Momorazor wrote:
Jeste, ovaj omega paket mi se cini pravo dobar.Ponavljam ne zanima me tv ili telefon i nervira me sto me telemach bukvalno sili da uzmem i to, jer su paketi sa tv kanalima i netom jeftiniji nego paket za samo net koji je gori od ovog koji dolazi u paketu. Potreban mi je sto veci upload speed jer planiram streamat.Trenutno mi je upload speed oko 3mbs i to mi nije dovoljno.Paket u kojem ima vise od 3 mbs uploada u telemachu kosta 140 maraka. http://telemach.ba/Internet/Internet-paketi#tab=tab-1
Ps sto se tice download speeda nije mi puno bitno da li je 30 ili 80 mbs.Mislim uvijek je bolje imat vise, ali kad predes neku granicu gdje mozes 20ak giga skinuti za par sati, onda i nije toliko
Forsiraju pakete jer internet kao standalone usluge uslugu jako malo ljudi koristi i sasvim je normalno da internet bude jaci u paketima sa ostalim uslugama. Sto se tice streama , ispod 5Mb uploada nemas sta trazit, pogotovo ako se pored tebe jos neko nakaci na net, ti ako mislis da sa 4Mb uploadom mozes nesto uraditi , bujrum probaj, samo sto ces jako cesto u streamu imati kockice pogotovo ako je neka brza igra u pitanju tipa CSGO i slicne.
Radio sam i ja nekada streaming preko OBS-a , pricam iz vlastitog iskustva.
Nego, kod mene su zadnjih tri dodana kanala na 1070, 1078 itd. broju i nema teorije na daljincu da utipkam 4 cifre za biranje kanala. Jedino je rješenje pritisni 1, kad prebaci idi unatrag. Baš glupo. MAG250 je stroj koji me jebaus... Ili da prebacim kanale u neki trocifreni opseg!
To je rijesenje problema. Isti slucaj kao i kod mene. AirTies HD resiver.
Ne znam zašto se svi operateri fokusiraju samo na TV ponudu i nove kanale, a internet zapostavljaju? Valjda im je u glavama još kraj 20-tog vijeka, kada je TV bio jedina zabava, a net nešto "za djecu da se igraju"... Ili misle da svi samo čuće pred šarenim ekranom i gladno upijaju reprizne gluposti kojim ih zaspisaju kreatori programskih šema?
Momorazor wrote:
Jeste, ovaj omega paket mi se cini pravo dobar.Ponavljam ne zanima me tv ili telefon i nervira me sto me telemach bukvalno sili da uzmem i to, jer su paketi sa tv kanalima i netom jeftiniji nego paket za samo net koji je gori od ovog koji dolazi u paketu. Potreban mi je sto veci upload speed jer planiram streamat.Trenutno mi je upload speed oko 3mbs i to mi nije dovoljno.Paket u kojem ima vise od 3 mbs uploada u telemachu kosta 140 maraka. http://telemach.ba/Internet/Internet-paketi#tab=tab-1
Ps sto se tice download speeda nije mi puno bitno da li je 30 ili 80 mbs.Mislim uvijek je bolje imat vise, ali kad predes neku granicu gdje mozes 20ak giga skinuti za par sati, onda i nije toliko
Forsiraju pakete jer internet kao standalone usluge uslugu jako malo ljudi koristi i sasvim je normalno da internet bude jaci u paketima sa ostalim uslugama. Sto se tice streama , ispod 5Mb uploada nemas sta trazit, pogotovo ako se pored tebe jos neko nakaci na net, ti ako mislis da sa 4Mb uploadom mozes nesto uraditi , bujrum probaj, samo sto ces jako cesto u streamu imati kockice pogotovo ako je neka brza igra u pitanju tipa CSGO i slicne.
Radio sam i ja nekada streaming preko OBS-a , pricam iz vlastitog iskustva.
Ammarzinho wrote:Jel' ima neko problema sa mobilnim internetom danas, meni stoji gore H+, medjutim nista ne otvara, ni stranice ni aplikacije povezane sa netom ??
Ammarzinho wrote:Jel' ima neko problema sa mobilnim internetom danas, meni stoji gore H+, medjutim nista ne otvara, ni stranice ni aplikacije povezane sa netom ??
Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Upravo upalih i radi...
Riješili su ovi iz podrške, novi acces point napravio
Samo da pozdravim nisam odavno, meni uskoro ugovor od dvije godine istice, pa sam se raspitivao i kod telemacha sta nude. Ukratko nude tri mjeseca jeftinije ono tipa duo net po 20 KM pa onda 42,90 onda nemam snimalicu ko na LOL-u, nego nesto placa se ne placa se. Onda na ovim kanalima kad zatamne nema ko kod nas service mode pa gledaj normalno, sve u svemu ovamo cu produzit pa ici na dvije godine da mi daju ono po 35.80 umjesto 40.95 KM