Ako ti ne znas razlikovati katolicanstvo od protestantizma/evangelizma tvoj problem.insomnia78 wrote:Nisu vala ni sufije.
IRAN
- salik79
#12976 Re: IRAN
-
Hafis
#12977 Re: IRAN
Ovo stvarno nije fer. Apeliram na ''sirijce'' da se vrate na matičnu temu. Taman sam počeo pratiti i već sam pomalo ufrštuljio neke osnovne stvari i možda sam na putu da skontam otprilike tko tu koga maštrafi i zašto, a vi se ovamo preselili 
- salik79
#12978 Re: IRAN
ioannes wrote:pusti bolan francuza Saliče....nije ni njemu lako
'ta ce - pacenik u tudjini.
-
zvizdan
#12979 Re: IRAN
Halalojenosalik79 wrote:zvizdan wrote:Salik, nisam ja studiro u Iranu, bit ce da si me zamijenio s nekim![]()
A da se relativno cesto vrtim poslom ili zadovoljstvom po toj zemlji, to je istina.
Halali, mislio si da si i dio studija proveo tamo...Do mene je![]()
Nego, ubi se kiki objasnjavajuci zasto Iranci idu u Tursku, a ne pise sta onoliki strani turisti rafe u Iranu? Traze dusevni smiraj, ili?
Kakve folkoteke, kakav alkohol... Mislim, ko ce stariji od 25 postavljati takve stvari kao nesto bitno. Odes u prodavnicu, kazes sta ti od alkohola treba i frajer ti izvadi ispod banka. Tako to ide, i sta sad. Ili odes u kakav armenski restoran i pij do mile volje sta god hoces. Jbg, postoje neka ogranicenja, pa sta sad, postoje neka ogranicenja svugdje. I kod nas te moze murija privesti ako zapalis dzoju na ulici, sto je pravo bezveze, ali sta ces... Definitivno ne bih to bas naveo kao vitalno bitan problem bosanskog drustva.
Meni nekako ne ide u glavu da se ljudi u ozbiljnim godinama (i to traje godinama) primaju na jeftine medijske spinove oko Irana. A stvari su nekako proste: Amerika je u jednom historijskom trenutku izgubila Iran, totalno vlastitom krivicom, i ne moze preci preko toga. Jebiga, treba im pravo, nista cudno. A Izraelu, opet, Iran kamen u cipeli, ne prestaju pritiskati Amere da se nesto ucini. Kakvo oblacenje zena, kakav alkohol, provodi... Smijesno. Pa Iran je u poredjenju sa vrlim SAD saveznicima po zalivu pravo razvratna sredina
- salik79
#12980 Re: IRAN
Kikibombona wrote:
Ko to jos ide u drugu drzavu da se napije!??![]()
Ne znam da li jos uvijek (cini mi se da da), ali su Svedjani 60-tih, 70--tih, 80-tih redovno trcali u Dansku da se napiju...To je bila cak i tradicija, specijalne linije (trajektne i sve ostale) za alkoholni turizam...To sto ti ne znas, najvjerovatnije govori o tvojim godinama (ratno, ili poslijeratno dijete).
Inace, Nijemci redovno furaju u Holandiju da se napuse...Fuj, kakva je ta Njemacka.
- salik79
#12981 Re: IRAN
Kabulolsunzvizdan wrote:Halalojenosalik79 wrote:zvizdan wrote:Salik, nisam ja studiro u Iranu, bit ce da si me zamijenio s nekim![]()
A da se relativno cesto vrtim poslom ili zadovoljstvom po toj zemlji, to je istina.
Halali, mislio si da si i dio studija proveo tamo...Do mene je![]()
Nego, ubi se kiki objasnjavajuci zasto Iranci idu u Tursku, a ne pise sta onoliki strani turisti rafe u Iranu? Traze dusevni smiraj, ili?Ma mene pravo nerviraju ovi blentavi prigovori na Iran. Ono sto prosjecnom Irancu smeta jesu ne bas sjajna ekonomska slika s obzirom na potencijale zemlje (cemu, doduse, jesu dobrano krive sankcije, ali ima i domace krivice),mito i korupcija mnogih drzavnih sluzbenika, nepotizam i protekcija (sto je malo tuzno za vlast koja se rado poziva na islamsku etiku. Ali Istok je to. Mi smo dugo bili rub Istoka, pa vidi nas kakvi smo), prosjecnom Irancu idu na zivce kojekakve TV preacher hodze koje presipaju iz supljeg u prazno, ide mu na zivce zloupotreba religije u svrhe licnog materijalnog probitka, i slicne stvari.
Kakve folkoteke, kakav alkohol... Mislim, ko ce stariji od 25 postavljati takve stvari kao nesto bitno. Odes u prodavnicu, kazes sta ti od alkohola treba i frajer ti izvadi ispod banka. Tako to ide, i sta sad. Ili odes u kakav armenski restoran i pij do mile volje sta god hoces. Jbg, postoje neka ogranicenja, pa sta sad, postoje neka ogranicenja svugdje. I kod nas te moze murija privesti ako zapalis dzoju na ulici, sto je pravo bezveze, ali sta ces... Definitivno ne bih to bas naveo kao vitalno bitan problem bosanskog drustva.
Meni nekako ne ide u glavu da se ljudi u ozbiljnim godinama (i to traje godinama) primaju na jeftine medijske spinove oko Irana. A stvari su nekako proste: Amerika je u jednom historijskom trenutku izgubila Iran, totalno vlastitom krivicom, i ne moze preci preko toga. Jebiga, treba im pravo, nista cudno. A Izraelu, opet, Iran kamen u cipeli, ne prestaju pritiskati Amere da se nesto ucini. Kakvo oblacenje zena, kakav alkohol, provodi... Smijesno. Pa Iran je u poredjenju sa vrlim SAD saveznicima po zalivu pravo razvratna sredina
Dzaba ti bajes, moj zvizdane, vise oni vjeruju Kenneth Rothu nego tebi....
- salik79
#12983 Re: IRAN
insomnia78 wrote:Ipak je on Iranista
Da, to mu je struka, u cemu je problem?
- insomnia78
#12984 Re: IRAN
Ma kako problem. Pocascen san
Nego jucer gledam bezveze kesica pistacija 7€ e reko nes ga majci finansirati odze i odzanski rezim. Odem preko puta i uzmem kilu narandzi iz Izraela. Znas kake su ko dusa
Nego jucer gledam bezveze kesica pistacija 7€ e reko nes ga majci finansirati odze i odzanski rezim. Odem preko puta i uzmem kilu narandzi iz Izraela. Znas kake su ko dusa
- salik79
#12985 Re: IRAN
Kikibombona wrote:......
Kiki, ocekujem neki komentar na moja istrazivanja o temi koja je danima zaokupljala tvoju paznju i budila veliku zebnju u tvom osjetljivom srdascu.
irak-p14177026.html#p14172379
Last edited by salik79 on 01/01/2018 18:15, edited 1 time in total.
- salik79
#12986 Re: IRAN
insomnia78 wrote:Ma kako problem. Pocascen san
Naravno. Neces valjda finansirati 'odze i njihov rezim kada imas cio-rabine i njihov rezim. Slobodno se prepusti svojim osjecajima.
-
aratet
#12987 Re: IRAN
Dobre su i hurme, ali Izraelske.insomnia78 wrote:Ma kako problem. Pocascen san
- Challenger__
#12988 Re: IRAN
Drži se ti krompira, bauštele i rodnih zvuka, nije ovo za tebe.insomnia78 wrote:On je ko i ti, cenimizabr’ Njemacku. Fali šije drž se katolika
- Challenger__
#12989 Re: IRAN
Ne zna on ništa a svakom loncu pokolopac.salik79 wrote:Ako ti ne znas razlikovati katolicanstvo od protestantizma/evangelizma tvoj problem.
- salik79
#12990 Re: IRAN
Challenger__ wrote:Ne zna on ništa a svakom loncu pokolopac.salik79 wrote:Ako ti ne znas razlikovati katolicanstvo od protestantizma/evangelizma tvoj problem.
Nadam se da barem u struci, ako nije neki socijalni slucaj, ima koliko trun vise znanja nego sto ga prezentira na forumu.
Naucio je francuski, sto znaci da moze kada hoce
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#12991 Re: IRAN
hahah, pa dobro, sta vas dvojica u zivotu radite ako radite i da mi je upoznat likove za koje radite
, covjek posteno zaradjuje svoj novac ?
- Challenger__
#12992 Re: IRAN
Lik je lupio da je Njemačka katolička a ti, umjesto da pohvališ Salikovo educiranje, nalaziš za shodno da praviš privatne aluzije.
- salik79
#12993 Re: IRAN
Bobi wrote:hahah, pa dobro, sta vas dvojica u zivotu radite ako radite i da mi je upoznat likove za koje radite, covjek posteno zaradjuje svoj novac ?
Radim u privatnom sektoru. Njemacka firma. Ako imas bas veliku zelju mozemo se dogovoriti i da upoznas "likove za koje radim". Ti? Bavis li se cime?
- rajv0sa
#12994 Re: IRAN
radi za enđio sektore 
-
aratet
#12996 Re: IRAN
Od poreza koje ta firma plati drzavi se prave kvalitetne nuklearne podmornice.salik79 wrote:Bobi wrote:hahah, pa dobro, sta vas dvojica u zivotu radite ako radite i da mi je upoznat likove za koje radite, covjek posteno zaradjuje svoj novac ?
Radim u privatnom sektoru. Njemacka firma. Ako imas bas veliku zelju mozemo se dogovoriti i da upoznas "likove za koje radim". Ti? Bavis li se cime?
-
Bobi
- Forum administrator
#12997 Re: IRAN
Ma taj mrski zapad
, jesi ista korisno radio osim sto palamudiš zajedno sa švabama
, prozivate druge zbog njihovog nekakvog statusa u životu a pogledajte sebe
.
-
Bobi
- Forum administrator
#12998 Re: IRAN
KO, Njemačka, jok, plaćaju se...staaratet wrote:Od poreza koje ta firma plati drzavi se prave kvalitetne nuklearne podmornice.salik79 wrote:Bobi wrote:hahah, pa dobro, sta vas dvojica u zivotu radite ako radite i da mi je upoznat likove za koje radite, covjek posteno zaradjuje svoj novac ?
- salik79
#12999 Re: IRAN
Likovi koji su pravili nered na protestima svi unificirani, sive dukserice. Jasno je da su instruirani i namjerno poslani u masu, a znak raspoznavanja (u masi) je, ovaj put - sivi duks....
https://twitter.com/Zolfegar12/status/9 ... 7033442304
Sto se smrtnih slucajeva tice - zasluga ubacenih elemenata:
Ukradu vatrogasni kamion:
https://twitter.com/Zolfegar12/status/9 ... 6971170816
I puste ga niz prometnu ulicu:
https://twitter.com/Zolfegar12/status/9 ... 7151035392
Epilog - masa razbijenih vozila i dvoje mrtvih - otac i sin.
Ovakvima IRGC treba hebati nanu naninu, nista ne cekati...
https://twitter.com/Zolfegar12/status/9 ... 7033442304
Sto se smrtnih slucajeva tice - zasluga ubacenih elemenata:
Ukradu vatrogasni kamion:
https://twitter.com/Zolfegar12/status/9 ... 6971170816
I puste ga niz prometnu ulicu:
https://twitter.com/Zolfegar12/status/9 ... 7151035392
Epilog - masa razbijenih vozila i dvoje mrtvih - otac i sin.
Ovakvima IRGC treba hebati nanu naninu, nista ne cekati...
-
aratet
#13000 Re: IRAN
[quote="Bobi"]
Salik nam je veliki kriticar Izraela, Njemacka je prije par godina prodala Izraelu par podmornica, cak i na ovom forumu se to osudjivalo, bosnje koje rade tamo naravno nemaju griznju savjesti, kao ni izbjeglice koji tamo dolaze.
Ovako ponekad nam se pohvali da i sam daje odredjeni doprinos.
Salik nam je veliki kriticar Izraela, Njemacka je prije par godina prodala Izraelu par podmornica, cak i na ovom forumu se to osudjivalo, bosnje koje rade tamo naravno nemaju griznju savjesti, kao ni izbjeglice koji tamo dolaze.
Ovako ponekad nam se pohvali da i sam daje odredjeni doprinos.