Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
zrakomlat

#12976 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zrakomlat »

Драган Вујиновић
Драган Вујиновић Kaze Natanjahu nedavno da su Jevreji sa Srbima bili dobri i u biblijska vremena. Muk. Niko mu nista ne ospori. Valjda covjek zna sta prica.
Sviđa mi se
· Odgovori · 34 min.
:lol: :lol: :lol:
Challenger__

#12977 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger__ »

vivaldi wrote:
Challenger__ wrote:Oni su, kao i Slovenci, politički polivalentni (i Slovenci za). Ovdje, ipak, nije bilo riječ o migraciji.
znam da nije ovo pitanje bilo nista esencijalno za vecinu zemalja, ali ona njihova ludaca gora od trampa. otvoreno prijeti, a to se ne moze tek tako ignorisati
pogotovo ako si glup k'o *****.

:lol:

Šarada Vivaldi, velika Donaldova šarada.
vivaldi

#12978 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vivaldi »

Challenger__ wrote:Šarada Vivaldi, velika Donaldova šarada.
a sta ja znam sta je, al da sam ja neki kurton u nekoj zemlji, znam sigurno da bi vec danima sastancio sa svim savjetnicima i sirim krugom kako glasati..
Challenger__

#12979 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger__ »

vivaldi wrote:
Challenger__ wrote:Šarada Vivaldi, velika Donaldova šarada.
a sta ja znam sta je, al da sam ja neki kurton u nekoj zemlji, znam sigurno da bi vec danima sastancio sa svim savjetnicima i sirim krugom kako glasati..
Kako tumačiš britansku podršku Rezoluciji? EDIT: i francusku??
vivaldi

#12980 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vivaldi »

Challenger__ wrote:Kako tumačiš britansku podršku Rezoluciji? EDIT: i francusku??
nisam ni znao kako su britanci glasali dok ti sad ne napisa. za francuze me ne cudi jer su se ocitovali odmah, ustvari njemacka i francuska otvoreno vec duze vrijeme zagovaraju politiku izlaska iz usa sjenke, a onaj njemacki min vanjskih poslova je i rekao da vise na ameriku ne mogu racunati kao prije i taj novi strateski pravac evrope mi je puno zanimljiviji od ovog glasanja.

a za britance..sta ja znam. donaldo se sa teresom stalno svadja po twitteru pa me ne bi cudilo da su i engelzi stavili sve na olovku i papir pa izracunali da im je veci interes za nego suzdrazn ili protiv. osim toga oni ce uvijek biti americki mali brat. donaldo je samo privremena neprijatnost
Matzan

#12981 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Matzan »

Kad smo već kod UN-a, koliko zemalja u Svijetu ima dovoljnu ekonomsku i vojnu moć da bi mogle biti neki bitan faktor?
Imamo onih 5 povlaštenih, sa pravom veta: SAD, Rusija, Kina, Velika Britanija i Francuska.
Tu još možemo dodati Indiju (možda više vojno, ali i ekonomski je u stalnom usponu), zatim ekonomski bitne sile jesu Njemačka i Brazil.
Poslije njih u nekom drugom krugu možemo dodati Japan, Tursku, Indoneziju, ... eto nek je i ovih negdje 10-ak.
Možda sam ispustio još nekog bitnog, ali je to tu negdje.
Sve ostalo je samo "hajd' Alija, nek je više vojske".
Challenger__

#12982 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger__ »

vivaldi wrote:a za britance..sta ja znam. donaldo se sa teresom stalno svadja po twitteru pa me ne bi cudilo da su i engelzi stavili sve na olovku i papir pa izracunali da im je veci interes za nego suzdrazn ili protiv. osim toga oni ce uvijek biti americki mali brat. donaldo je samo privremena neprijatnost
Britanija je po pravilu bila u proizraelskom VETO-paru sa USA kada su u pitanju interesi Izraela. Ovaj put nisu, šta više nisu bili ni suzdržani nego su igrali sasvim suprotno.

Jedno tumačenje: Glas GB je izraz nezadovoljstva globalne oligarhije politikom koju vodi Trump. Oni su, je li, imali jednog drugog kandidata i sada se oglašavaju, krešte, preko Britanije i Francuske...

________

Nego, kako tumačiš piterburšku čestitku Pompeu i CIA, preko Trumpa?
It_is_a_Leclerc

#12983 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by It_is_a_Leclerc »

Izgleda da su samo motivi Rusije bili pošteni i humanistički. :lol:

Ugasi RT, upali mozak.
LSD

#12984 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by LSD »

Matzan wrote:Kad smo već kod UN-a, koliko zemalja u Svijetu ima dovoljnu ekonomsku i vojnu moć da bi mogle biti neki bitan faktor?
Imamo onih 5 povlaštenih, sa pravom veta: SAD, Rusija, Kina, Velika Britanija i Francuska.
Tu još možemo dodati Indiju (možda više vojno, ali i ekonomski je u stalnom usponu), zatim ekonomski bitne sile jesu Njemačka i Brazil.
Poslije njih u nekom drugom krugu možemo dodati Japan, Tursku, Indoneziju, ... eto nek je i ovih negdje 10-ak.
Na osnovu cega je Francuska povlaštena i sa pravom udaranja veta kad joj se digne ćuna, a npr. Njemačka nije.
Fudo387

#12985 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Fudo387 »

LSD wrote:
Matzan wrote:Kad smo već kod UN-a, koliko zemalja u Svijetu ima dovoljnu ekonomsku i vojnu moć da bi mogle biti neki bitan faktor?
Na osnovu cega je Francuska povlaštena i sa pravom udaranja veta kad joj se digne ćuna, a npr. Njemačka nije.
Pa, Svabe su tu privilegiju ujebali '45.
Kakvo ti je ovo pitanje.
vivaldi

#12986 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vivaldi »

Challenger__ wrote:Nego, kako tumačiš piterburšku čestitku Pompeu i CIA, preko Trumpa?
ma to mi je cisti marketing da malo poguraju donalda. bez obzira na vjekovna neprijateljstva obavjestajci saradjuju oko tih stvari, ali se o tome nikad ne prica javno.

ja se sjecam da kada su ona braca ceceni izvrsili napad u bostonu prije par godina, da su se poslije pojavile informacije kako su ih rusi nekada na njih upozorili pa se nista o tome nije pricalo.
LSD

#12987 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by LSD »

Fudo387 wrote:
Kakvo ti je ovo pitanje.
Kako misliš ujebali '45 :?

Po toj logici ujebali su je i francuzi još ' 40, 5 godina prije, kad je čučnula bez ikakvog otpora, kad su im se ovi ušetali u Pariz 14. juna 1940.
I kako su to oni postali šatro pobjednicka strana u WW2, ako znamo da se De Gaulle krio citav rat u Churchillovim skutama?
Challenger__

#12988 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger__ »

LSD wrote:...
Wanna-be revizionistički WC- treća vrata s lijeva.
Fudo387

#12989 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Fudo387 »

LSD wrote:
Fudo387 wrote:
Kakvo ti je ovo pitanje.

Po toj logici ujebali su je i francuzi još ' 40, 5 godina prije, kad je čučnula bez ikakvog otpora, kad su im se ovi ušetali u Pariz 14. juna 1940.
I kako su to oni postali šatro pobjednicka strana u WW2, ako znamo da se De Gaulle krio citav rat u Churchillovim skutama?
Svabe izgubile rat, kreiran novi svjetski poredak i eto...francuzi znali kome, kad i kako da poflautaju i ugurali se u zajebane igrace.
Cuj kako Svabe nisu dobile pravo veta u Un-u :lol: , a jebi ga...dobro su prosli pa ih na kraju nisu zatrli za sva vremena obzirom
kakvo su sranje napravili.
LSD

#12990 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by LSD »

Fudo387 wrote:
LSD wrote:
Fudo387 wrote:
Kakvo ti je ovo pitanje.

Svabe izgubile rat, kreiran novi svjetski poredak i eto...francuzi znali kome, kad i kako da poflautaju i ugurali se u zajebane igrace.
Cuj kako Svabe nisu dobile pravo veta u Un-u :lol: , a jebi ga...dobro su prosli pa ih na kraju nisu zatrli za sva vremena obzirom
:lol: :lol: ako se tako postaje stalna članica vijeća sigurnosti i ako se tako dobijaju prava veta - svi bi se saginjali i flautali kite okolo.
To samo govori kakav je cirkus UN.
Matzan

#12991 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Matzan »

I Talijani se jeftino i hinjski izvukoše. Kapitulacija '43 i nešto ko fol malo otpora. Stari lupeži. :mrgreen:
Fudo387

#12992 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Fudo387 »

LSD wrote: ako se tako postaje stalna članica vijeća sigurnosti i ako se tako dobijaju prava veta - svi bi se saginjali i flautali kite okolo.
Ma dobro, hajde, malo smo to pojednostavili, imali su francuzi i zasluga iz prijasnjih ratova...a tu su i krvne veze kraljevskih porodica, qrci, palci..
Jebat ih sve, snace se oni, ne sekiram se ja za njih.
breuer

#12993 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by breuer »

LSD wrote:
Fudo387 wrote:Svabe izgubile rat, kreiran novi svjetski poredak i eto...francuzi znali kome, kad i kako da poflautaju i ugurali se u zajebane igrace.
:lol: :lol: ako se tako postaje stalna članica vijeća sigurnosti i ako se tako dobijaju prava veta - svi bi se saginjali i flautali kite okolo.
A inače Francuska nebitna i marginalna sila? Haman Juga bila jača od nje.
cyprus

#12994 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

E jebiga, da vidim i ovo :-) Čuj pitanja: zašto Njemačka nema pravo veta u organizaciji osnovanoj 1945. godine? :D :oops:
Fudo387

#12995 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Fudo387 »

Matzan wrote:I Talijani se jeftino i hinjski izvukoše. Kapitulacija '43 i nešto ko fol malo otpora. Stari lupeži. :mrgreen:
Vatikan.
LSD

#12996 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by LSD »

Fudo387 wrote:
LSD wrote: ako se tako postaje stalna članica vijeća sigurnosti i ako se tako dobijaju prava veta - svi bi se saginjali i flautali kite okolo.
Ma dobro, hajde, malo smo to pojednostavili, imali su francuzi i zasluga iz prijasnjih ratova...a tu su i krvne veze kraljevskih porodica, qrci, palci..
Kojih ba ratova? popišani su i posramljeni u WW2, još su ti isti francuzi osnovali kvislinšku vladu u Višiji.

Misliš na kolonijalna osvajanja po Africi, gdje su pljačkali i tlaćili sirotinju Alžira, Malija, Nigera, Gvineje, Obale slonovače i ostalu sirotinju.
Ili misliš na križarske ratove koji su pokrenuti upravo sa tla Francuske u 11. i 12. vijeku...isto da se pljačka i otima od drugih.

jbm ja takve te "prijašnje zasluge", koje navodiš
breuer

#12997 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by breuer »

joj lika, sad našao relativizirati vrijednost jedne Francuske po svjetsku historiju u posljednjih 1000 godina :-)

ko da je Danska u pitanju, a ne jedna od najvažnijih kulturnih, političkih, vojnih i ekonomskih sila...

od B. revolucije, Napoleona nakon kojeg je potpuno prekrojena Evropa, revolucije 1848., revolucije u umjetnosti i kulturi, revolucije u arhitekturi, pa bolan bolan :-)
Last edited by breuer on 21/12/2017 23:24, edited 2 times in total.
Challenger__

#12998 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger__ »

vivaldi wrote:ma to mi je cisti marketing da malo poguraju donalda. bez obzira na vjekovna neprijateljstva obavjestajci saradjuju oko tih stvari, ali se o tome nikad ne prica javno.
Moguće iako ima i drugih tumačenja.
insomnia78

#12999 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

LSD wrote:
Fudo387 wrote:
Kakvo ti je ovo pitanje.

:lol:
Fudo387

#13000 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Fudo387 »

LSD wrote:
Fudo387 wrote:
Kojih ba ratova? popišani su i posramljeni u WW2, još su ti isti francuzi osnovali kvislinšku vladu u Višiji.

Misliš na kolonijalna osvajanja po Africi, gdje su pljačkali i tlaćili sirotinju Alžira, Malija, Nigera, Gvineje, Obale slonovače i ostalu sirotinju.
Ili misliš na križarske ratove koji su pokrenuti upravo sa tla Francuske u 11. i 12. vijeku...isto da se pljačka i otima od drugih.

jbm ja takve te "prijašnje zasluge", koje navodiš
+ prvi svjetski.
Pa eto, vidis da znas.
Locked