Toliko o igraču za velike utakmice !Chmoljo wrote:![]()
![]()
![]()
toliko o Penaldu![]()
sreća je veća jer baš ON fulio nalpe
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- erik2
#12976 Re: FC Barcelona
- skenderija04
#12977 Re: FC Barcelona
Nemojte raja,ovo je najgori poraz. Ne rugajte se jer se sve uvijek vrati. I Barcelona je gubila finala na penale. Ja im veceras necu skakati po glavi. Da su izgubili 3-0 pa hajde ali ovako...........
- Koolin1
#12978 Re: FC Barcelona
Pa Bayern ih je ubio... ja se samo cudim kako je real ikako izdrzo do penala...skenderija04 wrote:Nemojte raja,ovo je najgori poraz. Ne rugajte se jer se sve uvijek vrati. I Barcelona je gubila finala na penale. Ja im veceras necu skakati po glavi. Da su izgubili 3-0 pa hajde ali ovako...........
- Quark_m
#12979 Re: FC Barcelona
Ma iskreno da ti kazem ja ne bih, al ne mogu ni da odolim. A pojedini iz "onog" tabora nisu nista bolje ni zasluziliskenderija04 wrote:Nemojte raja,ovo je najgori poraz. Ne rugajte se jer se sve uvijek vrati. I Barcelona je gubila finala na penale. Ja im veceras necu skakati po glavi. Da su izgubili 3-0 pa hajde ali ovako...........
- erik2
#12980 Re: FC Barcelona
Meni su sinoć "pili krv". Jedan post likovanja nije naodmet, ne idem na njihovu temu. Uvijek čovjek traži neke utjehe, ljudski je to.skenderija04 wrote:Nemojte raja,ovo je najgori poraz. Ne rugajte se jer se sve uvijek vrati. I Barcelona je gubila finala na penale. Ja im veceras necu skakati po glavi. Da su izgubili 3-0 pa hajde ali ovako...........
- drugtito2011
#12981 Re: FC Barcelona
Trebali su izgubit u regularnom dijelu. Pa ne mogu se uvijek provlaciti. Bayern mi je popravilo raspolozenje.
-
agent_001
#12982 Re: FC Barcelona
Da bi bio jedan od najboljih, prepisuješ od najboljih! I onda mi vokri što je u sjeni messija, a sve ofirno od njega kopiraChmoljo wrote:![]()
![]()
![]()
toliko o Penaldu![]()
sreća je veća jer baš ON fulio nalpe
PS. sad na hrt gledam analizu, 2:0 čisti ofsajd, to je ta hajka na sudije, čak je i penal bio po onom liku kod slobodnjaka za bajern,
- Bosanski_kralj
#12983 Re: FC Barcelona
Sad kad je Bayern prošao, krivo mi je što i Barca nije. Bilo bi to baš veliko finale.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- zeleni xy
#12985 Re: FC Barcelona
Ima BogaChmoljo wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Distortion
#12986 Re: FC Barcelona
Mnogo toga je receno, nisam imao vremena da napisem neki post nakon utakmice sa defanzivnim englezima koji ce nadam se izgubiti u finalu jer je Bayern zasluzio da uzme ovo takmicenje i to na svom stadionu.
Nakon sto je Messi fulao penal sve mi je bilo jasno, nije sudjeno da idu u finale i to je to. Manje vise sve je receno, cilj ne bira sredstvo, ljudi se branili i iz 3 sanse dali 3 gola. Barcelona imala svoje sanse, nije dala golove u oba meca, nije iskoristila penal, igraca vise i jebesh ga onda. Desava se, i to je fudbal, ne prolazi uvijek bolji.
Ako je neko svrsavao na onu igru Chelsea onda mu halal, nek i dalje uziva u takvoj igri. Naravno da nisu imali izbora kad je Terry dobio crveni, morali su se jos vise branit, ali su i prije toga igrali bunker, a i u Londonu isto tako. Vidim velikiiiii broj ljudi svrsava sto je Barcelona ispala, neka moralna satisfakcija. To je samo dokaz koliko je ova generalija mnogim nabila komplekse.
Nazalost je antipropaganda fudbala pobjedila ali nece uvijek. Porazi su sastavni dio fudbala, nekad ti ide, nekad ne i moras se pomirit s tim. Dignut ce se ova ekipa, ostat ce Pep u to sam siguran. Red je napokon da malo i u odbranu uloze jer vise nema smisla da se ulaze u ofanzivno orjentisane igrace. Odbrana odbrana i samo odbrana.
Nakon sto je Messi fulao penal sve mi je bilo jasno, nije sudjeno da idu u finale i to je to. Manje vise sve je receno, cilj ne bira sredstvo, ljudi se branili i iz 3 sanse dali 3 gola. Barcelona imala svoje sanse, nije dala golove u oba meca, nije iskoristila penal, igraca vise i jebesh ga onda. Desava se, i to je fudbal, ne prolazi uvijek bolji.
Ako je neko svrsavao na onu igru Chelsea onda mu halal, nek i dalje uziva u takvoj igri. Naravno da nisu imali izbora kad je Terry dobio crveni, morali su se jos vise branit, ali su i prije toga igrali bunker, a i u Londonu isto tako. Vidim velikiiiii broj ljudi svrsava sto je Barcelona ispala, neka moralna satisfakcija. To je samo dokaz koliko je ova generalija mnogim nabila komplekse.
Nazalost je antipropaganda fudbala pobjedila ali nece uvijek. Porazi su sastavni dio fudbala, nekad ti ide, nekad ne i moras se pomirit s tim. Dignut ce se ova ekipa, ostat ce Pep u to sam siguran. Red je napokon da malo i u odbranu uloze jer vise nema smisla da se ulaze u ofanzivno orjentisane igrace. Odbrana odbrana i samo odbrana.
-
oridjidji
#12987 Re: FC Barcelona
Vidi volim fudbal. Pratim ga dugo. Barsina je igra ucinkovita protiv onih ekipa koji im ostave mnogo prostora u odbrani, ali ne i protiv ekipa koji se kvalitetno i dobro brane, pa makar to bio i truhli Getafe. Ono sto je bitno naglasiti Barsa neodradjuje dobar takticki posao, tjera svoj stil i kad ih ne ide, nemaju tu sirinu i promjenu u igri, taj faktor iznenadjenja. Kad si ti vidio da Barsa nekome prepusti sredinu, kako bi sto lakse iznjela kontru i iz kontre dala go? Sto rado hvalim Barseloninu generaciju iz 2005/2006 godine? Zato sto nisu igrali jednolican fudbal, igrali su napadacki, ali isto tako su ih znali nabiti u 16 da se brane, da bi dobijali utakmice nije im trebalo dvjesto i jedna sansa, vec par, niti posjed lopte od 72 posto. Etoo je ko osica ubadao iz nicega golove. Igra nije bila podrijedjena samo jednom igracu, iako je Dinho tada bio glavni showman na terenu. Svi su zabijali, ekipa nebi stala ako bi stao pojedinac. Barsa me podsijeti na Milan prije par godina u seriji A, posjed lopte 65%, protivnicki igraci svi u 16, a oni presing prave citavom ekipom i bum kontra protivnika, go i poslje vadi se za bod. Doduse razlika je sto se tako u Milanu dodaje zadnja linija na 40 metara od gola protivnika, a kod Barse vezni red i napad na 20 metara od gola.skenderija04 wrote:Oridjidji u svim ovim glupim diskusijama koje vodimo oko stilova u terminologiji lezi razlikaoridjidji wrote:napadati pravolinijski okomito prema golu, hrabro i brzo, bez pretjeranog peljanja lopte, kao valensija u najbolje dane, bez velikog zadrzavanja lopte u sredini i sa manje posjeda... ljepse, brze i tecnije... barsa se sjuri na 16 i ako vidi da nemoze naprijed, onda hajmo peljati loptu oko 16skenderija04 wrote:@Ultima
Pa nije posjed sam sebi svrha. I ti danas koristis poraz Barcelone da dovodis u pitanje nesto sto funkcionise . Jeste , Real je igrao napadacki fudbal sa 28 % posjeda ali u subotu. Nakon 14 utakmica gdje je isto imao posjed 28% pa gubio niko nije rekao da je Real igrao napadacki. Rezultat je sve u fudbalu,slazem se, ali malo je vremena proslo da se dovodi u pitanje jedan sistem. Ako je ono ne rizikovati, i igrati sa zadnjom linijom na centru, pa sta je onda rizik?nebi sutnuli nema sanse...
Na primjer:
- za forumasa @Oridjidji ovo sto radi Barcelona je peljanje lopte
- Za forumasa @ Skenderija 04, ovo sto radi Barcelona je organizovanje staticnog napada
- Za forumasa@ oridjidji Chelsea igra dobar kontranapad brz i ubojit
-Za forumasa @ skenderija 04 , Chelsea bunari pa ako sta ulovi.
Danas ,25. aprila, forumas @Oridjidji ima pravo jer je stil koji on voli pobijedio. Do juce je forumas @skenderija 04 imao pravo jer je stil koji on voli pobjedjivao.
-Forumas @Skenderija 04 voli peljanje lopte, jer misli da je to dobitna kombinacija. Takodje, forumas @Skenderija04 ne zeli da klub koji voli igra "muski" "okomito","hrabro" "strateski mudro" i slicni epiteti koji se daju tom stilu igre. Forumas @Skenderija 04 zeli i dalje da gleda FCB kako ima posjed, jer misli da ako neko ima loptu i zna sta ce s njom, ima vise sansi za pobjedu. Naravno, ne moze se uvijek pobijediti, ali rezultati FCB mi daju za p`ravo da mislim da je ovo dobitna varijanta. Ne bi volio da FCB mjenja stil igre radi jedne sezone, naravno nisu ludi ta to urade.
Ne kazem da bi Barsa trebala mjenjati stil igre, ali bi trebala raditi dosta vise na taktici jer sa ovim timom koji ima neprkosloven vezni red, kao i napad i solidnu odbranu, svaku misao trenera mogu iznjeti upravo onako kako zeli i kad bi se povukli 10 minuta to nebi bio gubitak za ovakvu ekipu isto tako i kad bi prepustili sredinu protivniku i cekali svoju sansu iz kontre. Ono sto je druga stvar, Barsa zbog konstantnog presinga ne moze pojednostaviti svoju igru prema naprijed.Kada im se postavi 10 igraca pred svoj sesnesterac, oni mogu ponekad poslati i neku okomitu dugu loptu prema napadacima preskacuci taj autobus, a ne samo dodajuci se u sredini i pokusavajuci centarsutevima sa ivica sesnesterca. Mesi sinoc ko na terminu prebacuje loptu sa 20 metara u 16 dizuci je sa zemlje. Ostali nisu ni pokusali sa 30, 40 metara da je centriraju pravolinijski u 16-rac Celzija. Nije sinoc bilo mnogo Barsine kreativnosti, niti narocitih faktora iznenadjenja. Barsi treba sira klupa jer vidi se da je Villa jedan od glavnih uzdanica u ekipi i da je nezamjenjiv, kao i Abidal. Pa ove sezone ih je nosio Messi, prosle i Messi i Villa, kad bi jedan zakazao drugi bi davo i obratno. Odsustvo istog se osijetilo i previse ove sezone.
Meni ove sezone Bielsin Bilbao igra najljepse. Doduse nemaju igracki kadar kao Barsa, a i trener je tu tek godinu dana, ali ono sto su napravili u kup uefa vrijedno je spomena. U onoj utakmici protiv ManU igrali su kao Barsa na steroidima, malo tika taka, malo duge lopte, malo kontri, malo presinga svega potaman. Gledljivo, lijepo i hrabro od jedne ekipe koja je 7 ili 8 u la ligi ove godine. Volio bih da tako samo i nastave i da sljedece godine i oni upecaju makar cetvrtu poziciju u la ligi.
- skenderija04
#12988 Re: FC Barcelona
@oridjiji
Ovo sto radi barca je taktika iako mnogima to izgleda cudno. Barca hoce loptu jer se tako osjeca sigurno, isto kao neka ekipa koja se osjeca siguno kada brani sa mnogo igraca. Barca nece da igra na kontru zato sto ne zna da brani, Barca se brani posjedom.Slazem se da treba raznovrnosti u zadnjih 30 metara i koristiti vise krila
Ovo sto radi barca je taktika iako mnogima to izgleda cudno. Barca hoce loptu jer se tako osjeca sigurno, isto kao neka ekipa koja se osjeca siguno kada brani sa mnogo igraca. Barca nece da igra na kontru zato sto ne zna da brani, Barca se brani posjedom.Slazem se da treba raznovrnosti u zadnjih 30 metara i koristiti vise krila
-
agent_001
#12989 FC Barcelona
Njihov jedini problem ove godine je David Villa, nisu imali klasičnog špica, Pedro nije u formi, nema bunkera koji oni nisu probili, ako več spominješ i getafe i chelsea, sami su sebi krivi i pored bunkera u obe utakmice su se isfulali, rutiner je falio, samo messi daje golove, skoro...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
oridjidji
#12990 Re: FC Barcelona
nije barsa sama na sebe navukla gnjev niti drugima natjerala komplekse. nju su ljudi zamrzili iskljucivo radi toga sto ih je u mnogim velikim utakmicama pratilo lose sudjenje koje im je koristilo i previse puta unazad godinama.Distortion wrote:Mnogo toga je receno, nisam imao vremena da napisem neki post nakon utakmice sa defanzivnim englezima koji ce nadam se izgubiti u finalu jer je Bayern zasluzio da uzme ovo takmicenje i to na svom stadionu.
celzi se branio, a protiv bolje ekipe se treba i znati braniti ko misli da je jednostavno braniti se, on ili pojma nema o fudbalu ili nikada nije igrao lopte cak ni rekreativno. trebas imati i suvise debele zivce, kao i suvise disciplinovanu ekipu, te jake i izdrzljive momke, koji znaju pokriti sve rupe u odbrani i cekati svoju priliku iz kontre, pogotovo jos protiv ekipe koja ima nevidjen broj preciznih pasova i nevjerovatne znalce u timu od odbrane do napada.
barsa jeste podigla standarde fudbalu svojom igrom, ali daleko je celzijeva igra od necega sto se ne naziva fudbalom.
ljudi su se izuzetno branili i odbranili i zasluzeno zbog svoje pozrtvovanosti i istrajnosti sa igracem manje da odbrane svoj go zasluzili ovo finale.
mozda su trebali ko united sa igracem manje protiv citya otvoriti se i ganjati loptu, pa poslje primiti 6-cu.
fudbal se i voli radi toga sto uvijek nepobjedjuje bolji... na kraju u fudbalu nepamti se barsina stativa ili precka u londonu, pamti se to da je celzi sa 3-2 konacnim rezultatom izborio finale i da ima priliku da osvoji lp po prvi put.
-
oridjidji
#12991 Re: FC Barcelona
Pa onda im taktika nema sirinu i to na kraju uvijek moze dozivjeti fijasko protiv ekipa koje se odlicno brane. Prvi put to je bio Inter, drugi put to je bio Celzi. Barsina igra nema onaj faktor iznenadjenja. Previse su se oslonili na Mesija, razumijem da je glavni igrac ekipe, ali fali im jos jedan igrac da ga rastereti i da moze makar upola da zabija kao on po sezoni. Najveca greska koju je ikada Barsa uradila je bila prodaja Eta. Sad kad se povrijedio Vilja, isplivale su sve mane. Protiv Celzija i Milana sigurno su imali sto suteva prema golu, od toga nekih je 35 zavrsilo u okvir gola, sve ti govori o tome kakva je realizacija Barse u utakmicama gdje se igraci kvalitetno brane zonom.skenderija04 wrote:@oridjiji
zabili su jedva tri gola iz igre.
-
Bušman
#12992 Re: FC Barcelona
Kao recimo u utakmicama protiv Intera.oridjidji wrote:nije barsa sama na sebe navukla gnjev niti drugima natjerala komplekse. nju su ljudi zamrzili iskljucivo radi toga sto ih je u mnogim velikim utakmicama pratilo lose sudjenje koje im je koristilo i previse puta unazad godinama.
Kad bi pobrojao sve greske u tim kljucnim utakmicama za i protiv Barce onda ces shvatiti da to i nije tako ko sto pricas. Recimo, penal nad Henryem ili crveni Abidalu, a sa druge strane nedosudjen penal koji je skrivio Pique.
Sudije grijese i grijesit ce uvijek. Nije to kao na PES/FIFA igrici gdje "sudija" ima apsolutno tacne informacije o igri pa da moze donijeti samo ispravnu odluku. Ali reci da su sudije pomagale Barci pa i nisu vala bas.
- skenderija04
#12993 Re: FC Barcelona
@oridjidji
Ne znam drug. Nema idealne taktike. Pogledaj profil igraca Barce, jedina taktika koja im lezi je ova koju igraju,
Ne znam drug. Nema idealne taktike. Pogledaj profil igraca Barce, jedina taktika koja im lezi je ova koju igraju,
- Koolin1
#12994 Re: FC Barcelona
Znaci Barsa i kad podbaci u sezoni, opet osvoji vise trofeja od Reala
:)
- skenderija04
#12995 Re: FC Barcelona
Veceras je bio sastanak Rosell - Zubizarreta. Sutra Guardiola -Rosell. U toku sutrasnjeg dana bi mogli imati vijest. Kazu ovi satro insideri, da je Guardiola rekao da ima moralnu obavezu da ostane.
-
LSD
#12996 Re: FC Barcelona
Ne bih rekao, sinoc je Messi bio uduplavan konstantno i opet je dao asistenciju....golove su zabili Busquetsoridjidji wrote:Pa onda im taktika nema sirinu i to na kraju uvijek moze dozivjeti fijasko protiv ekipa koje se odlicno brane. Prvi put to je bio Inter, drugi put to je bio Celzi. Barsina igra nema onaj faktor iznenadjenja. Previse su se oslonili na Mesija, razumijem da je glavni igrac ekipe, ali fali im jos jedan igrac da ga rastereti i da moze makar upola da zabija kao on po sezoni. Najveca greska koju je ikada Barsa uradila je bila prodaja Eta. Sad kad se povrijedio Vilja, isplivale su sve mane. Protiv Celzija i Milana sigurno su imali sto suteva prema golu, od toga nekih je 35 zavrsilo u okvir gola, sve ti govori o tome kakva je realizacija Barse u utakmicama gdje se igraci kvalitetno brane zonom.skenderija04 wrote:@oridjiji
Primjer: prošle sezone je Pedro zabio 15 golova, Villa 20 i to se odmah osjetilo po rezultatima (osvojili i Primeru i LP), zatim u efikasnosti (bili su najefikasnija ekipa Primere, ove godine Real zabija više i zato jesu prvaci)...tako da nije sve na Messiu, ali ove godine se jednostavno tako poklopilo jbg
-
Bušman
#12997 Re: FC Barcelona
Problem u napadu je iskljucivo nedostatak vertikalne igre. To je bilo i vise nego ocito kada je Alexis usao protiv Reala i Barca se razigrala. Problem neefikasnosti je problem mentalne prirode i nema tu puno veze sa taktikom. To ti je ono - ili te hoce ili te nece. E Barcu jednostavno nije islo.skenderija04 wrote:@oridjidji
Drugi vazan faktor je umor. Barca je odigrala strasno puno teskih utakmica ove sezone, Primera sve jaca, u LPu su imali poteske utakmice (grupa, Milan), u kupu izbacili Real. A pored toga imali i klupsko prvenstvo svijeta i stalni problemi sa povredama.
Slicno se desilo 2006/2007. kada je Barca fenomenalno odigrala prvi dio sezone do negdje februara. A onda nagli pad zbog umora, povreda, teskog rasporeda.
-
agent_001
#12998 FC Barcelona
Pedro i Vila, da je barem jedan od njih dvojice živ ove sezone, rasteretio bi se i messi, i lakše bi rješavali neke situacije! Dok je neko od njih igro postojao je centarfor nije bilo ovih lažnih..
- skenderija04
#12999 Re: FC Barcelona
opaaaaaaaaaaaaaa, El mundo deportivo, blizak Rosellu , tvrdi da Guardiola ima ponudu od Engleske federacije za mjesto selektora i da je vjerovatno da ce je prihvatiti.
-
oridjidji
#13000 Re: FC Barcelona
protiv intera na nou kampu je tiago moti bilo pravedno dati drugi zuti za faul koji nije ni bio, pogotovo nikome nije drago gledati igraca koji se teatralno valja po zemlji i gleda dali ce mu sudija dati karton ili ne.Bušman wrote:Kao recimo u utakmicama protiv Intera.oridjidji wrote:nije barsa sama na sebe navukla gnjev niti drugima natjerala komplekse. nju su ljudi zamrzili iskljucivo radi toga sto ih je u mnogim velikim utakmicama pratilo lose sudjenje koje im je koristilo i previse puta unazad godinama.![]()
![]()
Kad bi pobrojao sve greske u tim kljucnim utakmicama za i protiv Barce onda ces shvatiti da to i nije tako ko sto pricas. Recimo, penal nad Henryem ili crveni Abidalu, a sa druge strane nedosudjen penal koji je skrivio Pique.
Sudije grijese i grijesit ce uvijek. Nije to kao na PES/FIFA igrici gdje "sudija" ima apsolutno tacne informacije o igri pa da moze donijeti samo ispravnu odluku. Ali reci da su sudije pomagale Barci pa i nisu vala bas.
utakmicu sa celzijem nije okarakterisao jedan nedosudjeni penal nego njih vise, ali meceve barse i celzija je to oduvijek pratilo. medjutim sinoc je sudjenje bilo na nivou. sudije grijese slazem se. medjutim u ovome polufinalu napokon smo imali pravo sudjenje, nakon kojeg se niko nemoze vaditi da je ostecen.
pa sto onda navijaci arsenala, celzija, intera, milana i drugih ekipa ne vole vise barsu kao prije?
nije bogme sve tako pravedno bilo. kako se rado svi sjete terijevog gola barseloni iako je faul napravio, tako se isto i navijaci celzija sjete ovreba ili friska, arsenalovi busake, milanovi kujpersa i td.