Zavisi sa koje strane gledas...pitaj iracane jel im bolje bilo pod sadamovom cizmom ili sad pod ko zna cijom, da spomenem Libiju, kuba....cijela centralna I juzna amerika je bilo americko igraliste...neogranicena podrska izraelu bez obzira sta da radi...dalo bi se raspravljatFudo387 wrote:Ok, pa sta predlazes?exliberal-ex wrote:
Ni ja nemogu nikako da ih gledam....fakat bi upuco ekran
nego jedna stvar sto je narandjasti rekao ( sto mi znamo) ali je bilo nepatriotski reci je da je amerika pravila pizdarije po svijetu
imao je par interview-a na tv I sjecam se kad je prvi put rekao "I mi smo pravili pizdarije, ubijali po svijetu ne samo rusi" i voditelj ostao bez teksta
sad se to sve vise provlaci kroz emisije I talk show, nedavno je opet bilo na Bill Maher..i neka rasprava kad neki ucensik dali je bio bivsi director cia ili neke druge organizacije hladno rece I mi smo to isto radili...ma nije to isto..jest...I ostavi Bill za par sekundi izbijenog iz cipela iako se on vodi kao hard core democrat ipak nemogu da svare to jos uvijek
jos uvijek je uvjerenje u sjevernoj americi da su samo oni andjeli a svi su protiv njih...I ovdje u kanadi kad im kazes da kanadske firme prave pizdarije po svijetu mnogi se nadju uvredjeni
Da priznamo grijehe i povucemo se sa svjetske pozornice, ostavimo Rusima da nas povedu u pravedniju buducnost?
Mada ja mislim, kad sve izvagas, vise je dobroga doslo od strane americkih intervencija nego losega.
Pokusavam zamisliti nekog drugog na njihovoj poziciji, vojnu i ekonomsku moc, i koga god zamislim sve mi govori da bi davnih dana planeta izgorila.
Sto je uradjeno uradjeno je ali ako nista treba posteno reci...ima onaj film Charlie Wilson's War...idealizirana prica koja opisuje kako su se ameri poceli mjesat u rat u avganistanu...I na kraju kongresmen koji se borio da se talibani naoruzaju kaze rat je gotov vrijeme je da se prave
skole...nema para...ako nenapravimo skole odbit ce nam se od glave...ismijali ga...