nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
esso_sa

#12976 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by esso_sa »

triconja wrote: Daj ba, cuo sam nekoliko prica sta bude kad te policija zaustavi u pogresnom smijeru, kazna i to je to. Slab pokusaj trola pravo :mrgreen:
Mislim da ti je najbolje otici u najblizu policijsku stanicu i sam se prijaviti :mrgreen:
drug_profi

#12977 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

esso_sa wrote:
triconja wrote: Daj ba, cuo sam nekoliko prica sta bude kad te policija zaustavi u pogresnom smijeru, kazna i to je to. Slab pokusaj trola pravo :mrgreen:
Mislim da ti je najbolje otici u najblizu policijsku stanicu i sam se prijaviti :mrgreen:
Ma ja. Ovo je najbolje. Priznaj sve. :mrgreen:
triconja

#12978 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

drugi profil wrote:
esso_sa wrote:
Ma ja. Ovo je najbolje. Priznaj sve. :mrgreen:
:lol:

Pa da neko knjigu napise u smislu krsi propise a sam se prijavljuje i kazne placa :lol:
drunken tiger

#12979 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drunken tiger »

liaar wrote:
drunken tiger wrote:
drugi profil wrote:e jebemliga, ne kotaš ti ili nećeš da priznaš.
Kako ga nije direktno ugrozio? Izašao mu sa sporedne, ispravio i ovaj da ga je stigao otpozada bilo bi što nisi držao odstojanje, prilagodio brzinu, tralalala. Pričaj ti kome hoćeš da je ovaj izletio kad je zatečeno stanje takvo da su obojica poravnani u svojoj traci.
A realno čovjek vozi po ograničenju i budalaš mu se ubacuje te sporom vožnjom stvara nepredviđenu prepreku na cesti.
Šta onda da radi čovjek koji poštuje propise?
Ili da naglim manevrom obiđe tu prepreku, možda i rizično i preko pune, ili da naglim kočenjem izaziva druga nagla kočenja pa i sudare?
Ili da se zabije u prepreku, preleti preko trotoara, u nečiju avliju pobije kokošinjac...

Mislim, znam ja da ti razumiješ, ali ne bi priznao i odstupio od svoje filozofije da si ti u pravu da je najbolje voziti se na oko 50% od dozvoljene brzine.
Tek sam sad vidio da nisam napisao kako treba. Htio sam napisati da ga nije ugrozio jer je vozio sporo nego jer mu je uzeo prednost. To sam mislio.
Kako ga nije ugrozio, vozim 60 i ovaj mu se ubaci na 5 metara i vozi polako, da nije očekivao mogao je zalijepit lika i još bit kriv po našim glupim zakonima.
Ugrozio ga je. Tako sam napisao. Ugrozio ga je oduzevši mu prednost.
esso_sa

#12980 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by esso_sa »

triconja wrote:
Pa da neko knjigu napise u smislu krsi propise a sam se prijavljuje i kazne placa :lol:
Pa mozda dobijes kakav bonus kod umanjenja kazne. Ono, 50% popust na kaznu plus set kuhinjskih nozeva ako se odmah samoprijavis za prekrsaj :lol:
drug_profi

#12981 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

esso_sa wrote:
triconja wrote:
Pa mozda dobijes kakav bonus kod umanjenja kazne. Ono, 50% popust na kaznu plus set kuhinjskih nozeva ako se odmah samoprijavis za prekrsaj :lol:
I uramljenu fotografiju prekrsaja
lavic

#12982 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by lavic »

jaooo, i ja sam jedan u nizu koje je uslikao sakriveni radar u ZE-DO kantonu, dobio da platim, bodove i mjesec.
E jesu osmislili zakon, najbolje da guramo auta kad idemo kroz njihov kanton.
Sodom1

#12983 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Sodom1 »

Bakir1 wrote:veliki je izbor poljoprivrednih masina, sa kojima su se neki srodili, koje ce moci ispunjavati kriterije drustveno prihvatljive prosjecne brzine :D
Traktorom u petu gas do poda , kraj radara prolazim :izet:
Bakir1

#12984 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

To ti kazem pun gas pa sta Bog da :D
triconja

#12985 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

lavic wrote:jaooo, i ja sam jedan u nizu koje je uslikao sakriveni radar u ZE-DO kantonu, dobio da platim, bodove i mjesec.
Jes to brzo vozio?
triconja

#12986 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

drugi profil wrote:
esso_sa wrote:
triconja wrote:
I uramljenu fotografiju prekrsaja
I jos se sFudom slikam, obojica kao palac gore, on se smije a ja popisan :lol: :lol: :lol:
triconja

#12987 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

Evo kako citam izgleda da nije moguce da me kazne, a i ako kazne, 50 mara sam pripremio, halal im.
Laertes

#12988 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laertes »

triconja wrote:
lavic wrote:jaooo, i ja sam jedan u nizu koje je uslikao sakriveni radar u ZE-DO kantonu, dobio da platim, bodove i mjesec.
Jes to brzo vozio?
Nije, usliko ga radar i kaznio zato što je ružan :-D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#12989 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mali_milojica »

Laertes wrote:
triconja wrote:
Jes to brzo vozio?
Nije, usliko ga radar i kaznio zato što je ružan :-D
Tako rodjaka u Holandiji uslikao radar,a nije prekoračio brzinu. Ne bi njemu mrsko,vrati se ponovo,20 na sat ispod ograničenja,radar opet skljoc. Kaže vidi majku mu nešto nije u redu i on pravac u policiju. Kad tamo ciko kaže to je radar za ne vezanje,hocete li odmah platiti kaznu ili da šaljemo na adresu :lol:
dadoka84

#12990 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by dadoka84 »

Kako volim nase auto skole. Na pjesackom prelazu u aleji bosne srebrene u blizini europe kolegu i mene umalo nije udarilo vozilo auto skole. curica za volanom a nekakva plava zena instruktor. ide auto i ide i ide i na kraju se ugasi na 30-40cm meni od noge. Zaboravili vrli vozaci da pritisnu kvacilo... malo je reci da smo oplakali.
BadBoy

#12991 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

liaar wrote: Kako ga nije ugrozio, vozim 60 i ovaj mu se ubaci na 5 metara i vozi polako, da nije očekivao mogao je zalijepit lika i još bit kriv po našim glupim zakonima.
Pa tu je daleko gore iznenadno ubacivanje na 5 metara nego spora vožnja nakon toga. To je poenta koju Pijani Tigar pokušava reći.
BadBoy

#12992 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

triconja wrote:Evo kako citam izgleda da nije moguce da me kazne, a i ako kazne, 50 mara sam pripremio, halal im.
Druže, previše se sekiraš oko toga, eto daj meni tu petobu i ja ću ti završiti 100% ti ništa neće doći :D
Laplace

#12993 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

condy wrote:
BadBoy wrote:
triconja wrote:Evo ukratko da uklonim sve nejasnoce. Znaci skrecem u ulicu (zajebo se), vidim jednosmjerna. Trazim prvo prazno mjesto da se okrenem, nadjem i okrenem se. Nije me niko od policije zaustavio i nista mi pisao, vidio sam na kraju puta policiju na rampi (tu je zgrada policijske stanice).

Zanima me kolike su sanse da dobijem kaznu ako ih uopste i ima? Moze li me taj policajac/policajka uslikati sa rampe pa da dobijem kaznu? Moze li me kamera neka sa kruznog snimit pa da na osnovu tog dobijem kaznu?
Neće ti ništa biti ba, šta si se prep'o :D :D :run:
Kazu da policija zbog toga oduzima auto, povjerljivo :-D
I auto i kuću i vikendicu i šator. :evil: :D
Laplace

#12994 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

BadBoy wrote:
liaar wrote: Kako ga nije ugrozio, vozim 60 i ovaj mu se ubaci na 5 metara i vozi polako, da nije očekivao mogao je zalijepit lika i još bit kriv po našim glupim zakonima.
Pa tu je daleko gore iznenadno ubacivanje na 5 metara nego spora vožnja nakon toga. To je poenta koju Pijani Tigar pokušava reći.
Samo po sebi, da - jeste gore.

Ali, ako se ubaci na desetak metara pa ubrza, ne moram tako naglo kočiti pa ne ugrožavam toliko one iza sebe. Ako se ubaci na desetak metara pa nastavi sporo, onda moram mnogo jače kočiti, pa nije ista situacija.
Laplace

#12995 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

dadoka84 wrote:Kako volim nase auto skole. Na pjesackom prelazu u aleji bosne srebrene u blizini europe kolegu i mene umalo nije udarilo vozilo auto skole. curica za volanom a nekakva plava zena instruktor. ide auto i ide i ide i na kraju se ugasi na 30-40cm meni od noge. Zaboravili vrli vozaci da pritisnu kvacilo... malo je reci da smo oplakali.
Kandidata razumijem, uči se. Ali, zar se instruktorica nije sjetila da ima duple komande?
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#12996 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Romeo 80 »

bitanga_sa_otesa wrote:tad pocinje jos vece guslanje...prosjek po gradu ce bit 18km/h
Vozićemo u rikverc i proizvoditi gorivo :D Ne može nam niko ništaaaaa, jači smo od sudbineeee :oops:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#12997 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

pa ne vozim dvicu 1.6 D da proizvodim gorivo :lol:
mogu samo da nas mrzeeeeeeee oni sto nas ne voleeeeeeeeee
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#12998 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

bitanga_sa_otesa wrote:pa ne vozim dvicu 1.6 D da proizvodim gorivo :lol:
mogu samo da nas mrzeeeeeeee oni sto nas ne voleeeeeeeeee
https://www.alibaba.com/product-detail/ ... 80c93QJ7pl

0.125l dizel, to je to

šta misliš jel ovaj više troši :lol:
https://www.alibaba.com/product-detail/ ... cd33UqktMi
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#12999 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

uuuuu dobrih trokolica :lol:
triconja

#13000 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

BadBoy wrote:
triconja wrote:Evo kako citam izgleda da nije moguce da me kazne, a i ako kazne, 50 mara sam pripremio, halal im.
Druže, previše se sekiraš oko toga, eto daj meni tu petobu i ja ću ti završiti 100% ti ništa neće doći :D
U mene tetka radi u supu ba, sta mi ti imas sredjivat, ha ja :lol: :lol: :lol:
Post Reply