Registrovan prije tebe, samo koristim diskreciono pravo da se ne predstavljam sa uobicajenim nickom i to isto pravo ne zloupotrebljavam!weredsf wrote:JedanMova wrote:Legla nova transa po ugovoru o djelu pa se i novi nickovi javljauju.
Ako nista, ostali su dosljedni prethodnicima - valjaju gluposti![]()
![]()
Kome ti pricas, registrovao se za potrebe izbora
Demokratska fronta Željko Komšić
-
JedanMova
#12976 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
weredsf
#12977 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
JedanMova wrote:Registrovan prije tebe, samo koristim diskreciono pravo da se ne predstavljam sa uobicajenim nickom i to isto pravo ne zloupotrebljavam!weredsf wrote:JedanMova wrote:Legla nova transa po ugovoru o djelu pa se i novi nickovi javljauju.
Ako nista, ostali su dosljedni prethodnicima - valjaju gluposti![]()
![]()
Kome ti pricas, registrovao se za potrebe izbora
-
bosančica-sunčica
#12978 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Visina plate mu je zakonski regulisana.. i primaće je danas ON, sutra neko drugi.Corto Maltese wrote:Ne, zavukao je ruku džep poreskih obveznika Slobodne Republike Transnistrie, jer, kao št osvi znaju, od njihovih doprinosa se puni budžet Predsjedništva BiH.bosančica-sunčica wrote:
Ne predstavljam ga.... niti treba biti siromah.Draže mi je da ima, nega da nema.
To su odlične plate za naše prilike...i zato mi je drago da nije zavukao ruku u moj i tvoj džep, za razliku od većine drugih političara, koji jesu a koji ne da nisu ništa uradili , već su uništili svaku perspektivu u BiH.
Svaka izjava ŽK je bila PROBOSANSKA....ali eto ta ne pije vode. Pije Dodikova, Zlajina, Bakirova, Čovićeva...Pa povucu potegni preko Rusije-do Srbije , potom Turske...Hrvatsk
ŽK vjerujem...jer znam da neće kontra BiH....
Zašto ŽK nije više uradio ? A je l mogao ? Nije Čegevara, a niti ima dovoljno njegovih ruku na vlasti , da dovede do bilo kakvih promjena ...
Pad kriterija je već kada se neko ko zaradi pola miliona maraka hvali time da je siromašan.
A kad neko u tom hinjenom siromaštvu vidi spas, to se zove... jebi ga, moraćemo izmisliti neki novi izraz za to.
Sa tolikom platom se ne može biti siromašan, ali ni ekstremno bogat. Tolike se plate gotovo svih menadžera, inih savjetnika, direktora , paradirektora, dodirektora,bankarčića.. Sa tim primanjima može se obezbjediti vrlo komforan život, uštedjeti...ali praviti višemilionske vile, voziti najskuplje automobile, jahte, veleljepne vikendice, luksuzni stanovi po inostranstvu, nositi brendiranu gardarobu ( čiji kaput usput budirečeno ni njegova mjesečna primanja ne pokrivaju...a gdje su tu cipele, tašne, toalete...) , odsjedati po mondenskim destinacijama....ne može.
Kratko rečeno , mahati nam ispred očiju svojim bogatstvom oduzetim od naroda koji iz dana u dan u sve većem broju završava pored kontejnera, ne da je jadno, bijedno, žalosno, već je nečuvana drkost i bahatost. Tolika razmetljivost ogromne većine političara koja svojom ohološću, snažnim osjećajem moći koju im i hrani, osim funkcije koju obnašaju, BOJA NOVCA, koja ih opija, i promovira ,toliko da nam naše "svakodnevno siromaštvo" poprima oblik "ličnog grijeha".
Ko nam je kriv, kad nismo znali. I umjesto da se cijeni to normalno, ( a danas je izgleda najteže biti normalan i fin ), mi mu to još zamjeramo. Čovjek živi u svom stanu od 72 kvadrata...lijepo mu; taman, zadovoljan, slaže se sa komšilukom...navik'o. Žena normalna, ne pati za statusom G-đe ministarke....Izgledaju baš sretni i zadovoljni u toj lijepoj bosanskoj stvarnosti, a mi im ne damo. Hoćemo i njega na Poljine, u Audije,......a on zaista ne pripada "toj eliti". Umro bi od tuge....jer on ima i dovoljno socijalne empatije...i zato ŽK liči na nas, na komšiju, susjeda, burazera...Nije sirimošan, nije ni bogat, ali je dovoljno dobar i pošten,da ne traži i ne uzima više, i da nam ne zabija prst u oku....
- _Reds_
#12979 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Sve rođene Sarajlije
- kandelabar
#12980 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da vam kazem nesto prosli put sam glaso za SDP pa su belaj napravili,prije njih za SBiH isto propo sam ko kauč al kako teku ove izborne emisije ne glasa mi se ni za SDA zato sto je u vecersnjoj emisiji na ftv kad je Duska pitala gospodina kako ce zaposliti oko 100.000 ljudi bukvalno je reko glasajte za nas pa ce te vidjet gdje je plan? da makar rece strane investicije bilo sta znaci to je samo
za Bakira I. bi glaso za predsjednika jer nema drugog boljeg rjesenja u ovom trenutku,a za ostale nivoe cini mi se za DF da dam i njima sansu
-
weredsf
#12981 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
_Reds_ wrote:
Sve rođene Sarajlije![]()
Pa ovaj Gusic je bio prvo u SDP-u, pa u SBB-u koji ga je zaposlio u parlament, a sada u DF-u, sve za 28 godina...impresivno
- Prpa.ba
#12982 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dosta poznatih lica.. iz drugih stranaka. Ako nisu oni, onda su u pitanju njihovi partneri. Kakve rokade. 
- Corto Maltese
#12983 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Može li neki primjer tog mahanja? Vidim jedino da se Suljagićeva i, donekle, Radončićeva kampanja zasnivaju na tome da oni mašu tuđom imovinom, koje možda ima, a možda i nema. Suljagić javno kaže da je imovina nekih njegovih protivkandidata glavno pitanje kampanje. A oni se ne izjašnjavaju, ne mašu.bosančica-sunčica wrote: Kratko rečeno , mahati nam ispred očiju svojim bogatstvom oduzetim od naroda koji iz dana u dan u sve većem broju završava pored kontejnera, ne da je jadno, bijedno, žalosno, već je nečuvana drkost i bahatost. Tolika razmetljivost ogromne većine političara koja svojom ohološću, snažnim osjećajem moći koju im i hrani, osim funkcije koju obnašaju, BOJA NOVCA, koja ih opija, i promovira ,toliko da nam naše "svakodnevno siromaštvo" poprima oblik "ličnog grijeha".
Ko nam je kriv, kad nismo znali. I umjesto da se cijeni to normalno, ( a danas je izgleda najteže biti normalan i fin ), mi mu to još zamjeramo. Čovjek živi u svom stanu od 72 kvadrata...lijepo mu; taman, zadovoljan, slaže se sa komšilukom...navik'o. Žena normalna, ne pati za statusom G-đe ministarke....Izgledaju baš sretni i zadovoljni u toj lijepoj bosanskoj stvarnosti, a mi im ne damo. Hoćemo i njega na Poljine, u Audije,......a on zaista ne pripada "toj eliti". Umro bi od tuge....jer on ima i dovoljno socijalne empatije...i zato ŽK liči na nas, na komšiju, susjeda, burazera...Nije sirimošan, nije ni bogat, ali je dovoljno dobar i pošten,da ne traži i ne uzima više, i da nam ne zabija prst u oku....
U sklopu te kampanje se učestalo objavljuje fotografija Bakirove vile, koja nije Bakirova, probire se po Lagumdžijinoj naslijeđenoj i nenaslijeđenoj imovini, pojavljuju se slike Čovićeve vile u izgradnji, i slično. Ali te slike i te priče ne pokreću ovi što su prozvani. Oni izbjegavaju da o tome govore. Svi su po tom pitanju veoma samozatajni. Čak se ni omraženi Dodik, čiji dobro popunjeni imovinski karton nije tajan, nikada ne slika ispred svog silnog bogatstva, nego to uglavnom obavlja pod šatorima, pred, ili pod pjevaljakom.
Dakle, možda imaju, možda nemaju, možda su ukrali, možda nisu, ali razmetanje bogatstvom, jesdnostavno nije dio domaće političke priče. Uz jednu iznimku, koju ću spomenuti, par redova niže.
Što se tiče Komšića, neka živi kako živi, to je njegov izbor.
Međutim, kao javna ličnost, dao je par intervjua, u kojima otvoreno, sa ponosom, ističe svoju neimaštinu. Čini se ironičnim da se nijedan domaći političar, osim kolege "Ljiljana" Brankovića, nije toliko javno bavio pitanjem svoje imovine. Intervju o kreditima koji su ga "zaklali" je već dio domaćeg folklora. Jednako kao što je u legendu ušlo Brankovićevo "Sve po zakonu!" I, od nedavno, Suljagićevo "Otkud meni auto, uz ministarsku platu!?"
Sve u svemu, njegov izbor je bio da priča o tome, to je bilo njegovo razmetanje siromaštvom, na tom razmetanju su sazdane parole pod kojima DF stupa.
"Živimo život običnog čovjeka, nemamo ni auto, akobogda kupićemo ga... bla, bla, bla."
Problem je da običan čovjek ne posjeduje automobil zbog toga što nema čime da ga kupi, a to se na Komšića i Suljagića ne odnosi.
U njihovom slučaju se radi o siromaštvu radi siromaštva, koje je rezultat, ili goleme laži, ili goleme nesposobnosti.
U Suljagićevom slučaju ovo prvo, u Komšićevom ovo drugo.
Samim tim, vraćaju u život jednu opasnu i nazadnu teoriju. Stavljaju znak jednakosti između siromaštva i poštenja, a sve koji su nešto stekli proglašavaju sumnjivim.
Takav pogled na svijet je davno prošlo vrijeme.
Mnoga bogatstva u ovoj zemlji treba preispitati, ali ne na način na koji su to njih dvojica zamislili.
DF strahovito podsjeća na Lesarove laburiste u susjednoj Hrvatskoj.
Skupina budžetlija, bez dana staža u realnom sektoru, sebi su okačili oreol radničkih vođa i boraca za prava obespravljenih.
I pri tome su dizali nesnosnu buku.
Ta ubleha, taj cirkus, je trajao samo jedan izborni ciklus.
Nema razloga da ni ovdje ne bude drukčije.
Last edited by Corto Maltese on 16/09/2014 09:25, edited 4 times in total.
-
leo karan
#12984 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
_Reds_ wrote:
Sve rođene Sarajlije![]()
Dobra lista skroz.
Dobri ljudi.
- Red Wolf
#12985 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pogotovo ovaj pod brojem 20,iskusno nema sta 
- Dr. Kuca
#12986 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja cu glasata za Torbicu Janu

- Banksy
#12987 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Očajan, nikakav slogan i dizajn, traljava kampanja, neubjedljivi nastupi, nigdje programa, nigdje odlučnosti, energije, vodstva, pobjedničke atmosfere, skupovi komorni, ništa.
Prepoznatljiv po populizmu, omiljen, pošten, prihvaćen u narodu kao jedan od nas, Komšić uopće ne koristi te svoje prednosti kojima je mogao ubiti konkurenciju, nikako ne razumijem zašto i ko ga je tako savjetovao.
SDP, omražen, odvratan, odlazi među ljude, brine o poplavama - lažno, plakati, ok, ali svejedno nešto radi na tom polju - dok Komšić i društvo uopće ne koriste te svoje prednosti po kojima su poznati i na koje se računalo. SDP ga ubija njegovim oružjem, a on šuti u ćošku.
Ko ga savjetuje da bude samozatajan, da bude u ofu, ko su ljudi koji ga okružuju i savjetuju? Pretpostavlljam Zlatkovi petokolonaši ubačeni da ga navode na krivi put. Totalno pogrešan pristup i pogrešno vođenje kampanje.
Ovo mi prvo pada u oči, ali tu je još hiljadu drugih stvari koje rade pogrešno. Katastrofa. Nastave li ovako, mrka kapa.
Šteta, šteta, šteta propuštene prilike.
Prepoznatljiv po populizmu, omiljen, pošten, prihvaćen u narodu kao jedan od nas, Komšić uopće ne koristi te svoje prednosti kojima je mogao ubiti konkurenciju, nikako ne razumijem zašto i ko ga je tako savjetovao.
SDP, omražen, odvratan, odlazi među ljude, brine o poplavama - lažno, plakati, ok, ali svejedno nešto radi na tom polju - dok Komšić i društvo uopće ne koriste te svoje prednosti po kojima su poznati i na koje se računalo. SDP ga ubija njegovim oružjem, a on šuti u ćošku.
Ko ga savjetuje da bude samozatajan, da bude u ofu, ko su ljudi koji ga okružuju i savjetuju? Pretpostavlljam Zlatkovi petokolonaši ubačeni da ga navode na krivi put. Totalno pogrešan pristup i pogrešno vođenje kampanje.
Ovo mi prvo pada u oči, ali tu je još hiljadu drugih stvari koje rade pogrešno. Katastrofa. Nastave li ovako, mrka kapa.
- Corto Maltese
#12988 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znači, plačem
- dustaban
#12989 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma sve si ti u pravu... kad razmisljas o glasacima nalik tebi!Banksy wrote:Očajan, nikakav slogan i dizajn, traljava kampanja, neubjedljivi nastupi, nigdje programa, nigdje odlučnosti, energije, vodstva, pobjedničke atmosfere, skupovi komorni, ništa.
Ove nase kampanje su prvenstveno nepotrebne. Jebes slogane i plakate. Ljudi ce glasati po nekom rezonu koji je, moram priznati, meni nedokuciv. A zapravo i nije - glasace onako kako zive. Glasace po nekom svom primitivnom nahodjenju.
E bas zbog tog i takvog narodnog rezona, ja mislim da Suljagic i nije losh potez. On je onako "narodni tip" pojak, pobezobrazan, pozayeban...
Pa i sam Komsic, svi smo ga davno prozreli i ko god ima mrvu neke intelektualnosti ne moze se oduseviti ovim poluintelektualcem. Medjutim meni je jos uvijek pred ocima prizor domacice koja o Komsicu govori ko o rodjenom sinu.
Prema tome... imaju oni dobre sanse.
Imaju sanse cak i kod mene! Jer... nas najveci zadatak bi trebao biti KAZNJAVANJE bagre koja nas je izdala. A to je ovaj put SDP. To se u ovom trenu moze najbolje uciniti podrskom DF-u, a... boze moj, onda cemo i narandzaste kaznjavati kad nas zajebu.
Jebiga, kako god okrenes, moras zazmirit na jedno oko i gowno progutati!
- Banksy
#12990 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne, oni samo imaju dobar potencijal, koji ne koriste jer im je neko, namjerno, pustio bubu da trebaju biti samozatajni, a ne koristiti svoje prednosti i oni zbog čega ih ljudi u stvari i vole.dustaban wrote:
E bas zbog tog i takvog narodnog rezona, ja mislim da Suljagic i nije losh potez. On je onako "narodni tip" pojak, pobezobrazan, pozayeban...
Pa i sam Komsic, svi smo ga davno prozreli i ko god ima mrvu neke intelektualnosti ne moze se oduseviti ovim poluintelektualcem. Medjutim meni je jos uvijek pred ocima prizor domacice koja o Komsicu govori ko o rodjenom sinu.
Prema tome... imaju oni dobre sanse.
Zasad, imaju (imali su) dobar potencijal, ali u ovom trenutku šanse su im vrlo tanke.
- Altsa
#12991 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sve si to dobro analizirao i ako nisi bio ni na jednom od skupova i donjeo ovako bistar zakljucakBanksy wrote:Očajan, nikakav slogan i dizajn, traljava kampanja, neubjedljivi nastupi, nigdje programa, nigdje odlučnosti, energije, vodstva, pobjedničke atmosfere, skupovi komorni, ništa.
- Dr. Kuca
#12992 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nama treba lider, a ne neko iz naroda, obican covjek. Obicni ljudi smo ja i ti i mi svi ovdje. Da ne bude zabune niko od njih nije lider, al glupa prica alija sirotanovic. To je vrijeme proslo, ovo je vrjeme brzo, a nasi politicari su spori sirotanovici.
-
levana
#12993 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Corto Maltese wrote:Znači, plačem![]()
Kakav je ovo jezik
Šibica, Švrakino...
-
argenteus
#12994 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nastup dostojan jednog lidera.levana wrote:Corto Maltese wrote:Znači, plačem![]()
Kakav je ovo jezik![]()
![]()
Šibica, Švrakino...
- drug_profi
#12995 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Poprilicno mi je blesavo na listu staviti momka sa 19 godina koji je po zanimanju ucenik. Ali hajd... ionako idemo da gurnemo prst u oko zlaji i baketu.
Mogli smo i kakvog pujdu staviti. Imaju sva prava pa valjda mogu biti i birani.
----------------------------------
...debelim prstima s male tastature...
-
Hafis
#12996 Re: Odg: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovaj samo boju vjetrovki mijenja... a ovce uvijek istu vunu davaju a godine prolaze.Corto Maltese wrote:Znači, plačem![]()
Ovakvi tipovi su i sjebali ovu drzavu glumeci alternativu lopovima na vlasti, a u sustini se radi o nesposobnim ljudima za bilo sto, a ne jos za drzavnu politiku. Ali uvijek nadju levate koji ce im dati povjerenje za neophodne "promjene". Tuga.
Sent from my SM-G350 using Tapatalk
- Banksy
#12997 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Govorim o onome što izlazi van, što dopire do doma i očiju prosječnog glasača.Altsa wrote:sve si to dobro analizirao i ako nisi bio ni na jednom od skupova i donjeo ovako bistar zakljucakBanksy wrote:![]()
![]()
Oni koji dolaze na skupove su aktivisti, oni koji će svakako glasati. Ako je to taj željeni broj glasova, onda ok.
Smijao se ili ne, stoje daleko gore od onoga što je predviđeno i što ankete lože.
Nadam se da će biti bolje.
- cadburry
#12998 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja kad sam prije mjesec dana, kada su počeli fb page-evi, ukazivao na to (pri čemu ovaj malac nije jedini), bio sam plaćenik.drugi profil wrote:Poprilicno mi je blesavo na listu staviti momka sa 19 godina koji je po zanimanju ucenik. Ali hajd... ionako idemo da gurnemo prst u oko zlaji i baketu.
Mislim mladi ljudi ok i treba nam osvježenje, ali djećica koja ne znaju nabrojati tri preduzeća čiji je osnivač kanton? Pa kakva je korist od njih u skupštini i parlamentima?
I tada konstatovah, a sada ću ponoviti, da je strašno kakav sistem vrijednosti je ovo društvo izgradilo toj djeci. Plata od dvije i po milje, službena kola, sisate sekretarice... To su ciljevi omladine od 18-19 godina. I jedini način koji oni vide da to ostvare je politika. To je žalosno i pojava ove djece na listama ukazuje na jedan dugoročan i ozbiljan problem bh. društva.
- chelo
#12999 Re: Odg: Demokratska fronta Željko Komšić
[/quote]
Jao hljebe...šaoćete ba...
Jao hljebe...šaoćete ba...
-
zippoo87
#13000 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
zasto mislite da je ZK kadar SDPa do prije 2 godine drugaciji od SDPa...pa on je 15 godina hranjen SDP ideologijom i sada ja trebam vjerovati da on nije i dalje pod uticajem SDPove ideologije i politike,samo zato sto je osnovao svoju stranku
to samo govori da je i on kao i drugovi mu iz ex stranke,ovisan o vlasti
mada,radije bi da DF pobjedi ,nego recimo SDP ili SDA
a i ovi govori na skupovima samo pokazuju kakavim ovcama politicari smatraju narod,kada u jeku ovakvih desavanja i krize u BiH...oni obecavaju po 100 000 radnih mjesta,kako ce oni nest,nesto,nesto...i tako u krug a nepismeni cobani puse tu pricu
vise mi se i one djedice i nene gade...zadnji put su se edukovali u 60tim godinama proslog stoljeca a ono bi o necemu raspravljalo...
neuka rulja,sramota me bude kada naletim na takve cobane...a to su upravo najtvrdokorniji glasaci i SDA i SDPa
jedni "vjernici" a drugi "nevjernici" i oni po toj logici glasaju
to samo govori da je i on kao i drugovi mu iz ex stranke,ovisan o vlasti
mada,radije bi da DF pobjedi ,nego recimo SDP ili SDA
a i ovi govori na skupovima samo pokazuju kakavim ovcama politicari smatraju narod,kada u jeku ovakvih desavanja i krize u BiH...oni obecavaju po 100 000 radnih mjesta,kako ce oni nest,nesto,nesto...i tako u krug a nepismeni cobani puse tu pricu
vise mi se i one djedice i nene gade...zadnji put su se edukovali u 60tim godinama proslog stoljeca a ono bi o necemu raspravljalo...
neuka rulja,sramota me bude kada naletim na takve cobane...a to su upravo najtvrdokorniji glasaci i SDA i SDPa
jedni "vjernici" a drugi "nevjernici" i oni po toj logici glasaju