Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
febo_acm

#12976 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by febo_acm »

Digitalna, internet i tv :P

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
General_Jackson

#12977 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by General_Jackson »

channel10 wrote:
General_Jackson wrote:
channel10 wrote:Prvo pogledajte koji TV paket I koja brzina neta ide pa onda recite nesto...
Hajde ne ....!
Duo mix/tv+net ostaje manje vise isti jer ti daju 5Mbps vise i to ti naplacuju 3KM, dok recimo na trio mixu 1 dobijas osnovni paket televizije gratis za iste pare.

Znaci ipak ima pomaka :D
Ja imam osnovni paket u TRIO MIX paketu i plaćam to sve 46 KM, prema tome nema pomaka u kvaliteti samo u cijeni ;-)
channel10

#12978 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Kad je to bila akcija trio mix paketa sa osnovnim paketom za te pare??? Mozda grijesim, ali nesto se ne sjecam da je trio paket bio ikad ispod 49,90, a pogotovo sa osnovnim paketom(na njihovoj stranici mozes procitati da dosadasnji trio mix sadrzi start paket).
febo_acm

#12979 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by febo_acm »

.
General_Jackson

#12980 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

channel10 wrote:Kad je to bila akcija trio mix paketa sa osnovnim paketom za te pare??? Mozda grijesim, ali nesto se ne sjecam da je trio paket bio ikad ispod 49,90, a pogotovo sa osnovnim paketom(na njihovoj stranici mozes procitati da dosadasnji trio mix sadrzi start paket).
Očito da griješiš i prestani trolat više, jesi li uposlenik telemacha? pa ih toliko braniš, što ne mogu ovih dežurnih mudraca što se nađu soliti pamet i još te napadaju zato što si se usudio usprotiviti nekome ko te pravi budalom i uzima ti pare.
bubiba

#12981 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bubiba »

@telemach

Ja sam Ugovor potpisao za DUO paket po cijeni 39,90 KM na dvije godine, da li se na mene odnose nove cijene? tj. da li to planirate da izmjenite, odnosno prekršite ugovor prije njegovog isteka i podmetnete vecu cijenu za moj paket, dakle 47,90 KM?
channel10

#12982 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

General_Jackson wrote:
channel10 wrote:Kad je to bila akcija trio mix paketa sa osnovnim paketom za te pare??? Mozda grijesim, ali nesto se ne sjecam da je trio paket bio ikad ispod 49,90, a pogotovo sa osnovnim paketom(na njihovoj stranici mozes procitati da dosadasnji trio mix sadrzi start paket).
Očito da griješiš i prestani trolat više, jesi li uposlenik telemacha? pa ih toliko braniš, što ne mogu ovih dežurnih mudraca što se nađu soliti pamet i još te napadaju zato što si se usudio usprotiviti nekome ko te pravi budalom i uzima ti pare.
Ako ih branis, odmah si uposlenik :-) . Ne mogu druze ni ja takvih kao ti sto samo kukaju i napadaju, a nisu ocigledno u pravu. Eto ja ti izbacio podatke i ti opet po svome.

Neka se javi Telemach i izbaci informaciju kad je trio paket bio 46KM sa osnovnim paketom. Neka izbaci i informaciju otkad je TRIO paket 50KM sa start paketom i podatak koliko korisnika trio paketa placa 50KM sa start paketom.

I jos solim pamet zato sto iznosim prave podatke :-) . Bjez BA generale...
General_Jackson

#12983 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

channel10 wrote:
General_Jackson wrote:
Ako ih branis, odmah si uposlenik :-) . Ne mogu druze ni ja takvih kao ti sto samo kukaju i napadaju, a nisu ocigledno u pravu. Eto ja ti izbacio podatke i ti opet po svome.

Neka se javi Telemach i izbaci informaciju kad je trio paket bio 46KM sa osnovnim paketom. Neka izbaci i informaciju otkad je TRIO paket 50KM sa start paketom i podatak koliko korisnika trio paketa placa 50KM sa start paketom.

Fakat me nerviraš! ako se tebi plaća više i ako si sretan sa tim bujrum ti njima još potpiši u ugovoru da ostavljaš 10 KM na kafu svaki mjesec, očito si se dobro uhljebio negdje, pa sada pljuješ po ljudima koji ne da neće nego ne mogu da plaćaju dalja poskupljenja i čuj još se bunim i kukam, kako se usuđujem!? :shock:
SUPER MIX S D3 Osnovni + Sport klub HD paket koji sam potpisao prije skoro 2 godine košta me 46 KM + koliko potrošim telefona, na kraju krajeva pitaj svoje telemachovce koje toliko voliš, pa neka ti kažu ako hoće, ako neće zaboli me.
channel10

#12984 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Ne znam zasto te nerviram?! Samo druze iznosim TACNE informacije. Ta tacna informacija kaze da je duo paket net+ tv na istom i nema nikakvog popusta koji oni navode(cak ukopavaju ove nove clanove sa 8 KM, od cega 5 KM otpada na paket tv-a vise i 3 KM kojim oni nabijaju beznacajnih 5mbps na netu).

Sto se tice trio paketa, tu ima dobitka gdje daju za iste pare(50KM) paket tv vise, odnosno umjesto start paketa daju osnovni paket(nekih 20-30 kanala vise).

Sto se tice supermix paketa koji ti imas, oni se ukidaju i novi korisnici nece moci odabrati niti jedan iz dosadasnje ponude, jer su ukinuti.

Znaci dosadasnjim korisnicima svih paketa(duo, trio, supermix) ostaju isti paketi sa istim cijenama sve dok ne htjednu preci na neki drugi paket i tada ce vaziti ova nova ponuda.

Moji brate nisu, niti zelim da budu. Krpim im familiju kad god stignem, odnosno kad zasluze. Jucer i danas je bilo prekida sa netom(Zenica) i svaki put sam im uredno spomenuo family ;-)
Maharadza

#12985 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

General_Jackson wrote:
channel10 wrote:
General_Jackson wrote: Očito da griješiš i prestani trolat više, jesi li uposlenik telemacha? pa ih toliko braniš, što ne mogu ovih dežurnih mudraca što se nađu soliti pamet i još te napadaju zato što si se usudio usprotiviti nekome ko te pravi budalom i uzima ti pare.

Fakat me nerviraš! ako se tebi plaća više i ako si sretan sa tim bujrum ti njima još potpiši u ugovoru da ostavljaš 10 KM na kafu svaki mjesec, očito si se dobro uhljebio negdje, pa sada pljuješ po ljudima koji ne da neće nego ne mogu da plaćaju dalja poskupljenja i čuj još se bunim i kukam, kako se usuđujem!? :shock:
SUPER MIX S D3 Osnovni + Sport klub HD paket koji sam potpisao prije skoro 2 godine košta me 46 KM + koliko potrošim telefona, na kraju krajeva pitaj svoje telemachovce koje toliko voliš, pa neka ti kažu ako hoće, ako neće zaboli me.
I ja imam supermix, samo onaj M+ pa kontam da je pametno preći na ovaj novi trio mix 2 (d3 prošireni, 20/2mbps internet, FlatBiH i 100min. prema dijaspori) i to sve za 57KM! Istina, SK HD se gubi, samo i on se može za 4KM mjesečno dobiti tako da je donekle uredu, faktički isti je račun (eto markica više nego prije) ali se dobija i brži net i flat prema svim fiksnim u BiH!

Samo se nadam da se za ove nove pakete ne mora potpisati onaj ugovor o obaveznom trajanju od 24mjeseca, inače nema šanse da se opet vežem istim! Ionako kanim samo dočekati da istekne ovaj stari za supermix (sad u ljeto) i lagano "šaltanje" na lol, čisto što mogu jer imam sada u zgradi sve "jače" ISP-ove: Telecom, TM, HS i Logosoft na raspolaganju! Slatke muke! :gunjastajl:
channel10

#12986 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Maharadza, novi ugovori se potpisuju na minimalno 12 mjeseci tako da ako bilo ko hoce potpisati novi ugovor, najbolje bi bilo da zahtjevaju na 12 mjeseci jer vidis da ima malo-malo nekih problema. Zato se najbolje osigurati na 12 mjeseci, a dalje sta bude.
Maharadza

#12987 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

channel10 wrote:Maharadza, novi ugovori se potpisuju na minimalno 12 mjeseci tako da ako bilo ko hoce potpisati novi ugovor, najbolje bi bilo da zahtjevaju na 12 mjeseci jer vidis da ima malo-malo nekih problema. Zato se najbolje osigurati na 12 mjeseci, a dalje sta bude.
Svejedno, predugo! Logosoft evo prvi ne traži nikakvo "vezivanje" na 12/24 mjeseca kao ovi klošari, barem koliko sam ja čuo da možeš u svako doba raskinuti ugovor bez plaćanja "penala", naravno uz uslov da su računi izmireni! :thumbup:

+gledam tamo dobijaju i HD kanale (sad ih je ukupno 9 HD KANALA uključujući sve arene, dok TM nudi samo propali face i nature/history channel), imaju i Arene i SK, internet dobar, šta čovjeku još treba? :mrgreen:
channel10

#12988 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Maharadza wrote:
channel10 wrote:Maharadza, novi ugovori se potpisuju na minimalno 12 mjeseci tako da ako bilo ko hoce potpisati novi ugovor, najbolje bi bilo da zahtjevaju na 12 mjeseci jer vidis da ima malo-malo nekih problema. Zato se najbolje osigurati na 12 mjeseci, a dalje sta bude.
Svejedno, predugo! Logosoft evo prvi ne traži nikakvo "vezivanje" na 12/24 mjeseca kao ovi klošari, barem koliko sam ja čuo da možeš u svako doba raskinuti ugovor bez plaćanja "penala", naravno uz uslov da su računi izmireni! :thumbup:

+gledam tamo dobijaju i HD kanale (sad ih je ukupno 9 HD KANALA uključujući sve arene, dok TM nudi samo propali face i nature/history channel), imaju i Arene i SK, internet dobar, šta čovjeku još treba? :mrgreen:
Sve se slazem, ali danas citam temu o Logosoftu i vidim da se ljudi zale da nema pola kanala, da ne radi net itd. Cak se jedan javi i rece da je to sve vise manje realno i da se dogadja svaki drugi vikend :shock: .
General_Jackson

#12989 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Maharadza wrote:
I ja imam supermix, samo onaj M+ pa kontam da je pametno preći na ovaj novi trio mix 2 (d3 prošireni, 20/2mbps internet, FlatBiH i 100min. prema dijaspori) i to sve za 57KM! Istina, SK HD se gubi, samo i on se može za 4KM mjesečno dobiti tako da je donekle uredu, faktički isti je račun (eto markica više nego prije) ali se dobija i brži net i flat prema svim fiksnim u BiH!

Samo se nadam da se za ove nove pakete ne mora potpisati onaj ugovor o obaveznom trajanju od 24mjeseca, inače nema šanse da se opet vežem istim! Ionako kanim samo dočekati da istekne ovaj stari za supermix (sad u ljeto) i lagano "šaltanje" na lol, čisto što mogu jer imam sada u zgradi sve "jače" ISP-ove: Telecom, TM, HS i Logosoft na raspolaganju! Slatke muke! :gunjastajl:
Problem je što meni ne treba brži internet, ja sam zadovoljan sa ovim što imam, ali mi treba bolja ponuda kanala. Stari vlasnici su bili dosta darežljivi što se tih akcija i paketa tiče, ali ovi novi ovo je užas, sada ispada da za uslugu koju imam moram platiti 9-10 KM više, ako želim zadržati sportklub HD i i isti osnovni paket, koji u biti meni barem ne valja ništa.
channel10

#12990 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

General_Jackson wrote:
Maharadza wrote:

Problem je što meni ne treba brži internet, ja sam zadovoljan sa ovim što imam, ali mi treba bolja ponuda kanala. Stari vlasnici su bili dosta darežljivi što se tih akcija i paketa tiče, ali ovi novi ovo je užas, sada ispada da za uslugu koju imam moram platiti 9-10 KM više, ako želim zadržati sportklub HD i i isti osnovni paket, koji u biti meni barem ne valja ništa.
Eh otkad ja to govorim, ali me ovdje ljudi napadose jer je ipak potrebnija brzina na netu od bolje ponude kanala za iste pare :-) . Kazu ima filmova i serija na netu pa eto skidaj sta hoces :skoljka: .
Maharadza

#12991 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

General_Jackson wrote:
Maharadza wrote:

To se slažem da su ga usrali kada je D3 u pitanju! Rekao bi čak da su i ove brzine net-a "slabo" povećane u odnosu na neke ranije prakse, mada opet znatno veće nego kod konkurencije (osim HS-a koji stvarno ima trenutno najbolje brzine u ponudi)!
General_Jackson

#12992 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

channel10 wrote:
General_Jackson wrote:
Maharadza wrote:

Eh otkad ja to govorim, ali me ovdje ljudi napadose jer je ipak potrebnija brzina na netu od bolje ponude kanala za iste pare :-) . Kazu ima filmova i serija na netu pa eto skidaj sta hoces :skoljka: .
Tu je opet krivac telemach, jer ne da nikakvu mogućnost izbora nama pretplatnicima. Ja sam to rekao i njima u info centru, ali zaboli njih uho šta mi mislimo, koliko ima starijih pretplatnika kojima internet, D3GO i ostale pogodnosti ne znače ništa, ali bi možda i neki od njih dali koju KM više za neki bolji paket kanala.
Telemach

#12993 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

bubiba wrote:@telemach

Ja sam Ugovor potpisao za DUO paket po cijeni 39,90 KM na dvije godine, da li se na mene odnose nove cijene? tj. da li to planirate da izmjenite, odnosno prekršite ugovor prije njegovog isteka i podmetnete vecu cijenu za moj paket, dakle 47,90 KM?
@bubiba

Vi ćete plaćati cijenu od 39,90 KM sve dok Vam traje ugovor za uslugu na koju ste pretplaćeni. Cijena mjesečne pretplate će se promijeniti samo ako na Vašu inicijativu pređete na neki od drugih paketa.

Za sva eventualna pitanja Vam stojimo na raspolaganju.
Srdačan pozdrav i hvala što koristite usluge kompanije Telemach.
channel10

#12994 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Problem je sto nema neke konkurencije sa stabilnim uslugama. Sad recimo da telemach i bhtelecom sklope ugovor da i jedni i drugi imaju arene i sportklubove u svojoj ponudi, ne bih se nijedne sekunde mislio s kim bih potpisao ugovor. Odmah bi raskinuo ugovor(koji je vec istekao) sa Telemachom i presao na moju tv jer imaju puno bolju programsku semu.
General_Jackson

#12995 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Telemach wrote:
bubiba wrote:@telemach

@bubiba

Vi ćete plaćati cijenu od 39,90 KM sve dok Vam traje ugovor za uslugu na koju ste pretplaćeni. Cijena mjesečne pretplate će se promijeniti samo ako na Vašu inicijativu pređete na neki od drugih paketa.

Za sva eventualna pitanja Vam stojimo na raspolaganju.
Srdačan pozdrav i hvala što koristite usluge kompanije Telemach.
A šta kada istekne ugovor?
General_Jackson

#12996 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

channel10 wrote:Problem je sto nema neke konkurencije sa stabilnim uslugama. Sad recimo da telemach i bhtelecom sklope ugovor da i jedni i drugi imaju arene i sportklubove u svojoj ponudi, ne bih se nijedne sekunde mislio s kim bih potpisao ugovor. Odmah bi raskinuo ugovor(koji je vec istekao) sa Telemachom i presao na moju tv jer imaju puno bolju programsku semu.
To ti je naš mahalski kapitalizam. Nema zdrave konkurencije nego samo talovi i monopol.
BaDa

#12997 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

znaci duo paket povecali brzinu na 20mb i uz to poskupio ako se ne varam?
StupskaBitanga

#12998 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

BaDa wrote:znaci duo paket povecali brzinu na 20mb i uz to poskupio ako se ne varam?
Da samo što ćeš ti plaćati dok ti traje ugovor po staroj cijeni
Nevjerovatno kako se ovo radi malo povećali internet na duo paketu i digli cijenu za vrtoglavih 10KM
BaDa

#12999 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

StupskaBitanga wrote:
BaDa wrote:znaci duo paket povecali brzinu na 20mb i uz to poskupio ako se ne varam?
Da samo što ćeš ti plaćati dok ti traje ugovor po staroj cijeni
Nevjerovatno kako se ovo radi malo povećali internet na duo paketu i digli cijenu za vrtoglavih 10KM
pa dobro znaci jos godinu dana bi trebao placati 39 a imat cu 20mb :D
avaks

#13000 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Hehe sumnjam da će stari korisnici dobiti nove brzine :D
Samo ćeš plaćati isto do kraja isteka s tim da ćeš imati istu uslugu kao i do sada...
Locked