Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Klavikula wrote:kad smo kod embaraga, on jeste ukinut ali to i dalje ne znaci da se teroristi mogu naoruzavati (valjda vise naoruzavati jer ih cionisti i njihove sluge vec naoruzavaju) jer se mora donijeti odluka o dostavljanju oruzja teroristima.
- Klavikula... Ne budi dijete. To danas ima samo marketinšku funkciju: što su im željeli dostavljati, dostavljali su... Poenta je u REPUTACIJI unutar muslimanskog svijeta kojeg ubrzano gubi cionistička STOKA, oličena u Izraelu, AIPAC-u, njima podređenim SAD i EU. To je marketinški trik za budale.
Trik sa sedam maski.
hneuron wrote:
Klavikula wrote:kad smo kod embaraga, on jeste ukinut ali to i dalje ne znaci da se teroristi mogu naoruzavati (valjda vise naoruzavati jer ih cionisti i njihove sluge vec naoruzavaju) jer se mora donijeti odluka o dostavljanju oruzja teroristima.
Ovo je samo tehnički detalj u već razrađenoj strategiji- međutim osim "igranja na veću" pred Ženevski susret žele vidjeti diplomatsko reagovanje Rusije na ovu "odluku".A i neće im zasigurno (eventualno!) dostaviti nešto poput stotinjak f-16 da bi omjer snaga bio promjenjen.
slazem se, sto su htjeli poslati poslai su, nego sam samo prokomentarisao proceduru.
sve u svemu, teroristi nece dobiti vise od PT i lakog PV oruzja i komunikacijske opreme taman da 100 puta skinu embargo, a to su vec dobili. oruzje od strateskog znacaja ce i dalje imati samo SAA.
Pogledaj hronologiju događaja
-UE -odluka (sa rezervama) o ne produžetku "sankcija neradikalnim" fsa bojovnicima.
-Rusija-(momentalni odgovor) odluka o isporuci s-300 (oficijelno)
-Izrael -reakcija na rusku odluku-Moshe Yaalon izraelski ministar odbrane izjavljuje da će Izrael u slučaju isporuke pomenutih "znati šta da radi!!"
USA-Obama od pentagona zatražio pripremu planova za no-fly zonu u Siriji
Po svemu sudeći Ženeve-2 neće ni biti zbog gore napisanog a i evidentne nesposobnosti galaksije "fsa" da formuliše zajedničku poziciju kao i odbojnosti "prijatelja sirije" pri ruskom stavu da Iran treba sudjelovati u ovoj"evenualnoj" konferenciji
DzeBra wrote:
Pazi ovamo, mi u BiH smo svi, hajmo reći, suniti. Mada 80% BH muslimana loče jal Šljivu jal Lozu, ali hajde rećemo da smo muslimani suniti. Dakle među nama nema neke meshebske podjele.
Evo ga opet, hehehe dzebra dzebra
Najbore od svega, on drma šljivu lozu i misli da je ispravniji od tzv. "vehabija". A ovi ni cigare ne puše
DzeBra wrote:
Pazi ovamo, mi u BiH smo svi, hajmo reći, suniti. Mada 80% BH muslimana loče jal Šljivu jal Lozu, ali hajde rećemo da smo muslimani suniti. Dakle među nama nema neke meshebske podjele.
Najbore od svega, on drma šljivu lozu i misli da je ispravniji od tzv. "vehabija". A ovi ni cigare ne puše
al zato konzumira srce mrtvog vojnika. ovi drugi su definitivno bolji. hvala ti sto si pomogao da progledam. evo vec idem da skratim tole, brijanje ne dolazi u obzir vise.
DzeBra wrote:
Otvereni sam protivnik duhandžija, al Svegami! Bolje je da puše! Cigareta trenutno baca u trans, ali oni... ?
MMM1977 wrote:Muslimani (i sam spadam u tu grupaciju, da ne bude zabune) su zaslužili da budu uništeni, kada smo već ovako naivni i kada tražimo dlaku u jajetu da bismo opleli jedan po drugom. Bez obzira da li se radi o sunitima, šiitima, petim ili desetim, zar se svi ne mole Allahu i priznaju Poslanika s.a.v.s.? Kakva to usijana glava može biti da za većeg neprijatelja smatra nekog ko se moli istom Bogu i priznaje istog Poslanika od dokazanih neprijatelja koji vise nad glavom...
Ne mislim da postoji ijedan musliman, posebno Arap, koji će reći da su mu Izraelci dragi. Dovoljno se sjetiti šta je sve rađeno Palestincima svih ovih godina da svakom časnom muslimanu bude muka u stomaku ali eto, umjesto da se koncentrišu na stvarne neprijatelje, muslimani će vječito naći razlog da započnu međusobnu kavgu. Vehabije su vrlo ratoborne kada se radi o svima onima za koga oni smatraju da nisu muslimani osim stvarnih i deklarisanih neprijatelja Islama. Pokušavam se sjetiti iti jednog metka koji su Vehabije ispalile na Izrael ali se bez problema mogu sjetiti mnogih nedužnih života koje su oduzeli a sve u ime nekog "čistog Islama". Fuj.
Generalno ne podržavam nasilje u bilo kom pogledu ali ako neko već želi da gine onda neka gine u borbi sa stvarnim i dokazanim neprijateljima a ne protiv izmišljenih. Na kraju krajeva zašto ne tzv. Džihad u Mijanmaru, gdje se redovno krpe muslimani, zašto ne u Palestini gdje muslimani žive pod klasičnim aparthejdom, zašto uvijek Irak, Afganistan, Pakistan ili druge muslimanske zemlje?
Ja samo jedno znam - zbog svega ovoga previsoku cijenu će platiti običan narod, među kojima smo i mi, Bošnjaci. Sutra će i nas širom svijeta gledati kroz prizmu ovih bradatih neandertalaca zaduženih za demokratizaciju Sirije.
E ti kao da si iz mog mesheba
Veliki aferim brate !
A ti si kao kompetentan da to prosudiš? Da ti nisi Uzvišeni himself? Za ono što oni rade odgovarat će pred kime treba a ne pred tobom, ko si ti da nekome sudiš?
Musliman i smatram nevjernicima sve koji ne klanjaju 5 vakata namaza, ne daju zekjat, proklinju ashabe i dalje da ne nabrajam...
DzeBra wrote:
Ma ne treba se obazirati, covjek nasao nacin za zafrkanciju, pretvara se da je musliman da bi sve bilo interesantnije.
bokserpasha wrote:Musliman i smatram nevjernicima sve koji ne klanjaju 5 vakata namaza, ne daju zekjat, proklinju ashabe i dalje da ne nabrajam...
A ko ti je dao to ovlaštenje? Ja ne klanjam svih 5 namaza, jel to znači da nisam musliman? Iako vjerujem i u Allaha dž.š. i Poslanika s.a.v.s.?
trazis procjenu da ti mi vrsimo ? Pa samo se trazi oprost od Boga jer On zna sve Citaj Kur'an, ne trazi od nas takve stvari
Ništa ja ne tražim ali dotični uzima za pravo da procjenjuje. A šta ću ja raditi to je moj problem i na kraju krajeva nema nikakve veze sa temom. Zapravo i ima, ali je ta veza previše komplikovana posebno za nekoga ko nema svoje mišljenje nego mu ga drugi kroje.
Dugoročno, Vehabije će biti veći problem za muslimane u svijetu od bilo kog vanjskog neprijatelja. Izrael je mala maca kakav ćemo problem mi imati sa njima, samo dok završe pripreme.
Mene samo interesuje sto ovi extremni borci za prava muslimana i sunneta Poslanika savs, zastitnika Islama itd itd (da im ne dajem nikakve pogrdne nazive) ne zapucaju malo po RS-u po Dodiku po Dzevadu Galijasevicu po Emilu Vlajkiju???
Zasto idu u Siriju kad nas narod u mirnodopskom razdoblju opet prozivljava genocid, zasto ne sruse crkvu u Fatinom dvoristu ?
Isto sto MM rece sto ne zapucaju po Tel Avivu, Jerusalemu, Myuanmaru ??? zasto ???
Je li to musliman koji ne djeli njihovo misljenje veci neprijatelj od pravih i istinskih dusmana koji vijekovima tlace muslimanski narod ?
sarajevoxxxx wrote:Pa pederi oci izvadise, ne zele da se prilagode ovoj bh. okolini sve bi nesto da mjenjaju. Hocemo li i njih protjerati ? Neka i vehabija, i sufija, i dervisa, siroka je Bosna, samo neka se postuje red i zakon i sve ce biti dobro.
A mi, a mi, štaje sa nama? Možemo li mi ostati ? Pa nismo valjda mi gori od pedera ?
em11r wrote:Mene samo interesuje sto ovi extremni borci za prava muslimana i sunneta Poslanika savs, zastitnika Islama itd itd (da im ne dajem nikakve pogrdne nazive) ne zapucaju malo po RS-u po Dodiku po Dzevadu Galijasevicu po Emilu Vlajkiju???
Zasto idu u Siriju kad nas narod u mirnodopskom razdoblju opet prozivljava genocid, zasto ne sruse crkvu u Fatinom dvoristu ? Isto sto MM rece sto ne zapucaju po Tel Avivu, Jerusalemu, Myuanmaru ??? zasto ??? Je li to musliman koji ne djeli njihovo misljenje veci neprijatelj od pravih i istinskih dusmana koji vijekovima tlace muslimanski narod ?
Ja sam se ubio pisajući i postavljajuči im upravo ta pitanja ali nikada nisam dobio niti jedan odgovor. Neka mi kažu kada je zadnji put saudijski metak ubio izraelskog vojnika. Ako me budu pitali kada je iranski, neće mi biti teško da im odgovorim.
Brate DzeBra, ne znaju oni šta je metak. Kod njih je jedinica mjere autobomba ili eventualno neki "Šehid" sa 5 kg eksploziva koji upada u osnovnu školu u koju, gle čuda, idu isključivo muslimanska djeca. Ponavljam, nisam za nasilje nad bilo kime ali je simptomatično da oni šilje samo na muslimane.
Asad sigurno nije cvijeće, ali za ove protiv kojih se bori je, što neko veli, hazreti Asad.
MMM1977 wrote:Evo klasičnih primjera islamske gluposti. Zar je neki hodža relevantan da daje svoje mišljenje o geopolitičkoj situaciji a posebno recimo u Siriji, o kojoj svako od nas jako malo zna? Zna se šta je posao hodža i toga treba da se drže a ne da se miješaju tamo gdje im nije mjesto a to je politika. Zbog slušanja hodža, od kojih svaki ima neki svoj pravac i svoje vizije, smo i došli gdje smo došli.
Ali, dovoljno je reći da nas je na Ekonomskom forumu u Davosu predstavljao reis Cerić, to je najbolji dokaz da smo svi zajedno izgubili kompas. Hodže treba da pozivaju na smirivanje situacije a ne da daju ovakvu ili onakvu podršku bilo kojoj strani u ratu koji ne razumiju, jer se ne radi o vjerskom sukobu.
Ovo bi teoretski trebalo da bude upravo kako ti kažeš MMM1977.
Ali pazi jednu stvar: Amerika, vodeća ekonomska i vojna svjetska sila. Uzor mnogim državama širom svijeta. Izreklamirani simbol slobode i demokratije. Mnogi nebi povjerovali da "hodže" u toj zemlji imaju ogromnu moć. Naravno kod njih se ne radi o muslimanskim svećenicima već o vjerskim organizacijama koje su toliko moćne da čak mogu da utiču na izbor američkog predsjednika. Imaju i ogroman utjecaj glede američke vanjske politike. Specijalno politike prema muslimanima i prema izraelu.
A ti si kao kompetentan da to prosudiš? Da ti nisi Uzvišeni himself? Za ono što oni rade odgovarat će pred kime treba a ne pred tobom, ko si ti da nekome sudiš?
Musliman i smatram nevjernicima sve koji ne klanjaju 5 vakata namaza, ne daju zekjat, proklinju ashabe i dalje da ne nabrajam...
Iznijeću ŠPEKULACIJE na osnovu dostupnih informacija, pa me nemojte sutra prozivati ako ne bude ovako:
- izgleda da se pregovara, da Hezbollah, zajedno sa ovima iz Kusaira, napuste Siriju, a sam grad prepuste SAA. Zato su danas vijesti vrlo, vrlo oskudne. Da li će ova inicijativa uroditi plodom, vidjećemo, ali da se svašta dešavalo tokom dana u smislu pregovora, to je sada sasvim izvjesno.
- otvaram mogućnost da je ovo i taktički prekid vatre koji treba i jednima i drugima, radi konsultacija na višim nivoima.
Cionisti su dobili sto su trazili, oslabiti sve zemlje u regionu, sto ekonsmki, vojno, moralno I sto je najvaznije razjediniti muslimane u regiji. Oni kao najmanja drzava drzat ce citav bliski istok pod svojim koncima I mislim da je sljedeca faza iran koji sigurno nece imati sanse okruzen americkim kasarnama oko sebe. Obama je rekao da ce povuci vojsku iz afganistana ali to jos nije uradio. ABDa priprema se teren za zadnji obracun pa mozda budemo I mi dio tog obracuna. Neka se Velicanstveni smiluje svim poginulim ljudima u Siriji I aBd da stane ubijanje muslimana.
MMM1977 wrote:Sve dok se pederi guze međusobno i mene ne tjeraju da se guzim i ja s njima neka ih.
Udaljavamo se od teme ali moram na ovo napisati par riječi. Lahko bi bilo da se glede pedera sve svodi na taj njihov neprirodni i nakaradni sex ali problem je u tome što će sjutra moje i tvoje dijete u školi učiti da je to normalno i prirodno. Sjutra će u školi pitati moga sina od 9 godina je li mu simpatija dječak ili djevojčica.
Nametljivi su ti pederi itekako. Skoro kao ________