Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12951 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

e jebiga ako cemo spojlat de do kraja onda
Tito_i_Partija

#12952 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Dodje Euron iz niodaklevca, i to nakon sto mu Theon i Yara uzmu najbolje brodove, i tako potamani pola Danyjeve armije sastavljena od dva kraljevstva. E jebem ti ko ovo napisa.
karanana

#12953 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

Da, malo su to pojednostavili. Odjednom euron ima flotu od hiljadu brodova i nakon sto su ga oni pokrali i pobjegli.

Podsjetite me, sto je elarija bitna cerseji?
dezurni_ucenik

#12954 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Poljubila joj scer.
Tito_i_Partija

#12955 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

karanana wrote:Da, malo su to pojednostavili. Odjednom euron ima flotu od hiljadu brodova i nakon sto su ga oni pokrali i pobjegli.

Podsjetite me, sto je elarija bitna cerseji?
Ubila joj kcerku sa poljupcem. :wink:
dezurni_ucenik

#12956 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Hasan006 wrote:
dezurni_ucenik wrote:Da li je mozda Euronov poklon dragonbinder? Ako jeste, onda ce svega biti do kraja serije. Teorije kazu da osim trube taj poklon moze biti Tyrion, male sanse za to, onda Robertovo kopile, zaboravio sam mu ime sto je Melisandra stavljala pijavice na njega pa ga Davos spasio i poslao ga u Kinglanding. Ipak mislim da truba ima najvece sanse jer je bitno za sam tok daljnje radnje.
Poklon će biti Ellaria Sand. Euron će napasti armadu Greyjoya i Martella, Theon će pobjeći, Yaru će uhvatiti i ostaviti sebi, one tri stuhe mrtve ubit, a Ellariu dovest kod Cersei. U jednom od BTS videa za novu sezonu se Ellaria vidi okovana u lancima ispred Cersei u prijestolnici.

E onda bas supacki od njih sto su u trejleru pokazali taj detalj.
dezurni_ucenik

#12957 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

pici wrote:
dezurni_ucenik wrote:Da li je mozda Euronov poklon dragonbinder? Ako jeste, onda ce svega biti do kraja serije. Teorije kazu da osim trube taj poklon moze biti Tyrion, male sanse za to, onda Robertovo kopile, zaboravio sam mu ime sto je Melisandra stavljala pijavice na njega pa ga Davos spasio i poslao ga u Kinglanding. Ipak mislim da truba ima najvece sanse jer je bitno za sam tok daljnje radnje.
nece biti po knjigama, truba u ovoj seriji ne postoji, cersei ce dobiti od eurona poklone e sad koga nek bude tajna do ponedeljka ujutro...

Ako nema trube onda Deni hladno uzima Westeros sa koeficijentom 1.02 :-) . Ali mozda na kraju whitewalkeri sve pokolju i kralj noci sjedne na prijestolje. :D
Sanchez22

#12958 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Sanchez22 »

Jel ziva ona sto je govorila shame,shame :lol: :lol:
dezurni_ucenik

#12959 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

This Is What Ed Sheeran’s Game of Thrones Song Was About

http://screenrant.com/game-thrones-ed-s ... ameo-song/

The song that Sheeran sings is called “Hands of Gold” and originated in A Storm of Swords, the third book in the “A Song of Ice and Fire” series. In case you didn’t quite hear them in the episode, here are the lyrics:

He rode through the streets of the city

Down from his hill on high

O’er the winds and the steps and the cobbles

He rode to a woman’s sigh

For she was his secret treasure

She was his shame and bliss

And a chain and a keep are nothing

Compared to a woman’s kiss

For hands of gold are always cold but a woman’s hands are warm

In the books, the song was written and sung by a character named Symon Silver Tongue. Symon originally appeared in the second book in the series, A Clash of Kings, and discovered that Tyrion Lannister was keeping Shae as a secret lover. He decided to use this knowledge to his advantage, attempting to blackmail Tyrion so that he will be entered into a tournament of singers scheduled for Joffrey and Margaery’s wedding feast. “Hands of Gold” was written as part of his threat, with Shae being the “secret treasure” referred to in the song.

This plan didn’t end well for Symon, however. Instead of ensuring that the minstrel was part of the tournament, Tyrion ordered Bronn to kill Symon instead.
pici

#12960 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Hound kad je gledao u vatru rekao je da vidi zid i zamak uz more i WW kako marsiraju tamo i neku planinu u obliku ostrice strijele... Jon je Tormundu i divljanima dao da odu tamo, znaci tamo ce prva bitka da se dogodi... istocna kula
kamberovica polje

#12961 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kamberovica polje »

Najvjerovatnije da su mu poklon one zmije iz Dorna...
bingov buraz

#12962 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bingov buraz »

Tito_i_Partija wrote:Dodje Euron iz niodaklevca, i to nakon sto mu Theon i Yara uzmu najbolje brodove, i tako potamani pola Danyjeve armije sastavljena od dva kraljevstva. E jebem ti ko ovo napisa.
A od resursa za gradnju imaju samo galebovo govno :mrgreen:
pici

#12963 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

mozda je neko posebno galebovo govno... zeljezni galeb
dezurni_ucenik

#12964 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Usvojili zakon o akcizama i napravili flotu.
dezurni_ucenik

#12965 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

kamberovica polje wrote:
Najvjerovatnije da su mu poklon one zmije iz Dorna...

Zamisli sta ce im Cersei raditi. :-)
brain bubbles

#12966 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

dezurni_ucenik wrote:Usvojili zakon o akcizama i napravili flotu.
hahahahahahah :thumbup:

ukrali su najbrze brodove, dakle nisu sve uzeli, nisu imali toliko ljudi da upravljaju brodovima, a i ovi su krenuli da grade masovno. Dok su braco i seka stigli do plavke, pa dok su se spremili, uredili sto su imali, pa nazad ovamo, dovoljno vremena da se napravi jos koji brod, Euron je to postavio kao prioritet, pa su forsirali. Mozda je malo previse brodova prikazano, al ja im ne zamjeram :P
Hasan006

#12967 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

brain bubbles wrote:
dezurni_ucenik wrote:Usvojili zakon o akcizama i napravili flotu.
hahahahahahah :thumbup:

ukrali su najbrze brodove, dakle nisu sve uzeli, nisu imali toliko ljudi da upravljaju brodovima, a i ovi su krenuli da grade masovno. Dok su braco i seka stigli do plavke, pa dok su se spremili, uredili sto su imali, pa nazad ovamo, dovoljno vremena da se napravi jos koji brod, Euron je to postavio kao prioritet, pa su forsirali. Mozda je malo previse brodova prikazano, al ja im ne zamjeram :P
Meni je nešto najjače bilo kad je u prošloj sezoni Theonu i Yari trebalo 5 epizoda da sa "najbržim brodovima" doplove od Iron Islandsa do Mereena, a Varys u jednoj epizodi obiđe čitav Westeros dvaput.
brain bubbles

#12968 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

ne znamo koliko je vremenski to, zato kazem da su vjerovatno imali vremena, posto se radnja odvija nekada i u razlicitim vremenskim intervalima
pici

#12970 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Sem govna nosa i cisti a mislio da ce ucit :mrgreen:
LaLuna

#12971 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by LaLuna »

A gdje li je ona crvena Melisandre, hoce li se pojavljivati u ovoj sezoni uopste?
Capajebo

#12972 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

LaLuna wrote:A gdje li je ona crvena Melisandre, hoce li se pojavljivati u ovoj sezoni uopste?
Hoce. Vjerovatno u ep. 2 :D
jasko_ba

#12973 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by jasko_ba »

Cisto radi poredjenja, ako neko moze odgovoriti. Ako je Zid na ovoj slici recimo Skotska u Britaniji, gdje bi dosla otprilike ova najjuznija tacka na mapi? Koliko je udaljenost otprilike? :kiss:
Image
AleksoMKD

#12974 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

jasko_ba wrote:Cisto radi poredjenja, ako neko moze odgovoriti. Ako je Zid na ovoj slici recimo Skotska u Britaniji, gdje bi dosla otprilike ova najjuznija tacka na mapi? Koliko je udaljenost otprilike? :kiss:
Mislim da sam negde citao da je od zida pa do mora na jugu Westeros otprilike dugacak ko Juzna Amerika.

Ako su lagali mene lazem i ja vas.
karanana

#12975 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

Winterfell-Dubrovnik rekose oko 1000 milja.
Winterfell-Zid gledajuci proporcije na mapi, oko 200 milja.
Dubrovnik-jug Dorne opet po proporcijama, nekih 400-500 milja. Dakle Zid-more u Dorni nekih 1800-2000 milja.
Post Reply