IRAN

Post Reply
insomnia78

#12951 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

A ća bi ti smetalo. Glaj reisa srpskog
zvizdan

#12952 Re: IRAN

Post by zvizdan »

Kikibombona wrote:Iranci/Perzijanci masovno dolaze u Sjeverni Kurdistan (Turska) kako bi uzivali u slobodi, zabavi, muzici, alkoholu itd.

Why Iranians take holidays in turbulent Turkey

https://www.economist.com/news/europe/2 ... ent-turkey

Perzijaneri sinoc u Vanu!

Image

Image

Image
Pa hajde nas, svega ti, prosvijetli kako si ti zakljucio da su ovo bas Perzijaneri. Nisu Kurdi, nisu Azeri, nisu Baluci.. bas Perzijaneri? Ovoj na sisi pise na perzijskom: Rodjena Perzijanska, sta li? I jos si to prenio iz teksta sa stupidnim naslovom: Zasto Iranci idu u turbulentnu Tursku? Pa vjerovatno zato sto im je na kucnom pragu i, sto je jos vaznije, sto im, za razliku od manje turbulentne Britanije ili Francuske, ne treba viza.

Licno sam protiv svih ogranicenja, ukoliko ono sto se ogranicava ne zadire u prava i slobode drugih ljudi. Ali, jebote, staviti slike iz nekakve turbofolkoteke i reci kako jadnim Irancima bas to nedostaje... Pa evo kod nas tih folkoteka, pinkova i slicnih sranja koliko hoces. Otkad se time mjeri drustveni napredak? Pa Balkan bi bio svjetska oaza srece i svekolikog prosperiteta po tvojim mjerilima.
insomnia78

#12953 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Pa da se hodze i hodzice pitaju...
Kikibombona

#12954 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

zvizdan wrote:Pa hajde nas, svega ti, prosvijetli kako si ti zakljucio da su ovo bas Perzijaneri. Nisu Kurdi, nisu Azeri, nisu Baluci.. bas Perzijaneri? Ovoj na sisi pise na perzijskom: Rodjena Perzijanska, sta li? I jos si to prenio iz teksta sa stupidnim naslovom: Zasto Iranci idu u turbulentnu Tursku? Pa vjerovatno zato sto im je na kucnom pragu i, sto je jos vaznije, sto im, za razliku od manje turbulentne Britanije ili Francuske, ne treba viza.

Licno sam protiv svih ogranicenja, ukoliko ono sto se ogranicava ne zadire u prava i slobode drugih ljudi. Ali, jebote, staviti slike iz nekakve turbofolkoteke i reci kako jadnim Irancima bas to nedostaje... Pa evo kod nas tih folkoteka, pinkova i slicnih sranja koliko hoces. Otkad se time mjeri drustveni napredak? Pa Balkan bi bio svjetska oaza srece i svekolikog prosperiteta po tvojim mjerilima.
Slazem se sa boldanim.

Zalosno je sto Iranci provod ne mogu naci u svojoj domovini, sto su ih bradate spodobe silom zamotale i odredile im sta smiju a sta ne. Zalosno je da moraju ici u Tursku da bi uzivali u onome sto vole, da bi bili slobodni.

Nema sanse da ce perzijanska omladina vjecno trpjeti bradate nakaze. Pogledaj ove proteste, sve izrazito mladi ljudi. :idea: :idea:

Ne mogu zamisliti kako bi se osjecao da mi neko ovakav odredjuje sta smijem a sta ne.

Image

Ovi ljudi su vrijedini svakog prezira jer ogranicavaju osnovne slobode.

Turski mediji dosta pisu o invaziji iranskih turista radi zabave koja im je uskracena u mracnom, zatvorenom i nazadnom Iranu.
zvizdan

#12955 Re: IRAN

Post by zvizdan »

Kikibombona wrote:
zvizdan wrote:Pa hajde nas, svega ti, prosvijetli kako si ti zakljucio da su ovo bas Perzijaneri. Nisu Kurdi, nisu Azeri, nisu Baluci.. bas Perzijaneri? Ovoj na sisi pise na perzijskom: Rodjena Perzijanska, sta li? I jos si to prenio iz teksta sa stupidnim naslovom: Zasto Iranci idu u turbulentnu Tursku? Pa vjerovatno zato sto im je na kucnom pragu i, sto je jos vaznije, sto im, za razliku od manje turbulentne Britanije ili Francuske, ne treba viza.

Slazem se sa boldanim.

Zalosno je sto Iranci provod ne mogu naci u svojoj domovini, sto su ih bradate spodobe silom zamotale i odredile im sta smiju a sta ne. Zalosno je da moraju ici u Tursku da bi uzivali u onome sto vole, da bi bili slobodni.

Nema sanse da ce perzijanska omladina vjecno trpjeti bradate nakaze. Pogledaj ove proteste, sve izrazito mladi ljudi. :idea: :idea:

Ne mogu zamisliti kako bi se osjecao da mi neko ovakav odredjuje sta smijem a sta ne.

Image

Ovi ljudi su vrijedini svakog prezira jer ogranicavaju osnovne slobode.

Turski mediji dosta pisu o invaziji iranskih turista radi zabave koja im je uskracena u mracnom, zatvorenom i nazadnom Iranu.
Cuj ne mogu naci provod u svojoj domovini. Nemoj zajebavat? Pojma ti nemas o Iranu :D

I cuj na protestima vecinom mladi ljudi. Pa tako je uvijek i svugdje, osim kad se radi o protestima penzionera. A narocito u zemlji koja je svakako izuzetno mlada populacijski.

Edit: Ne objasni ti meni kako si zakljucio da su na slikama uopste Iranci, kako si dalje zakljucio da su etnicki bas Perijanci? Kontas, ono, ako je slika ilustracija uz tekst, mora biti da je onda sigurno tako?
Last edited by zvizdan on 01/01/2018 16:50, edited 1 time in total.
asurbanipal

#12956 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

Kikibombona wrote: Turski mediji dosta pisu o invaziji iranskih turista radi zabave koja im je uskracena u mracnom, zatvorenom i nazadnom Iranu.

Kao što kolega @zvizdan reče, kod nas kladionica, lutrija, folkoteka i tržnih centara na svakom koraku, pa ne vidim baš neki prosperitet.
Kikibombona

#12957 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

zvizdan wrote:
Cuj ne mogu naci provod u svojoj domovini. Nemoj zajebavat? Pojma ti nemas o Iranu :D

I cuj na protestima vecinom mladi ljudi. Pa tako je uvijek i svugdje, osim kad se radi o protestima penzionera. A narocito u zemlji koja je svakako izuzetno mlada populacijski.
Ako lazu turski mediji lazem i ja. Oni prenose da Iranci kao ludi dolaze, da su hotelski kapaciteti na istoku Turske premali da bi primili sve zainteresovane Irance. Kao osnovni razlog za pohod turista navodi se nocni zivot.

Mozes o tome naci gomilu tekstova i cijele analize koje su radili turski mediji.

Nemoguce je ne steci dojam da iranska omladina bjezi iz zatucane, nazadne i zatvorene zemlje da bi nasla zabavu. Ko to jos ide u drugu drzavu da se napije!?? :lol:

Zato ti kazem, ne moze ovo jos dugo potrajati. Mladi zele slobodu, ne da im nekakve bradate kreature odredjuju sta smiju a sta ne.
asurbanipal

#12958 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

Šta uradiše klipovi Kuduza i Peze od @Kikibobe... :lol:

@Kiki, vrati se na marihuanu, biće ti sve oprošteno.
Kikibombona

#12959 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

asurbanipal wrote:
Kikibombona wrote: Turski mediji dosta pisu o invaziji iranskih turista radi zabave koja im je uskracena u mracnom, zatvorenom i nazadnom Iranu.

Kao što kolega @zvizdan reče, kod nas kladionica, lutrija, folkoteka i tržnih centara na svakom koraku, pa ne vidim baš neki prosperitet.
Meni se gadi turbo folk. Puskom me ne mozes natjerati u neki od turbo folk klubova. Medjutim, da dodje do toga, branio bih svim silama ljubitelje turbo folka da im neko pokusa uskratiti uzivanje u muzici koju vole. Isto tako sam ovdje bio na strani zena kojima se silom pokusavalo uskratiti pravo da nose hidzab. Svako nametanje je lose.

I kladionicu sam davno batalio, mada u njoj vrijeme nikad nisam provodio. Odvratno je, jbg. Al' sta da se radi kada se omladini nista drugo ne nudi, pa im kladionica jedina zabava. Treba im i to zabraniti, da mogu samo u crkve i dzamije, jedino je to dobro za omladinu.

Perzijanci su veliki narod i ove idiote ce kad-tad skinuti sa vlast. Predugo su se odrzali.
zvizdan

#12960 Re: IRAN

Post by zvizdan »

Kikibombona wrote:
zvizdan wrote:

Ako lazu turski mediji lazem i ja. Oni prenose da Iranci kao ludi dolaze, da su hotelski kapaciteti na istoku Turske premali da bi primili sve zainteresovane Irance. Kao osnovni razlog za pohod turista navodi se nocni zivot.

Mozes o tome naci gomilu tekstova i cijele analize koje su radili turski mediji.

Nemoguce je ne steci dojam da iranska omladina bjezi iz zatucane, nazadne i zatvorene zemlje da bi nasla zabavu. Ko to jos ide u drugu drzavu da se napije!?? :lol:

Zato ti kazem, ne moze ovo jos dugo potrajati. Mladi zele slobodu, ne da im nekakve bradate kreature odredjuju sta smiju a sta ne.
U provod u drugu drzavu idu mnogi, ako im je to neka furka i ako im finansije dopustaju. Koliko je samo naseg svijeta sinoc bilo u Hrvatskoj, a smije se i u Bosni popiti, koliko Sveda u Parizu, itd... Jesi li ti stvarno stariji od 12 godina?

Sto se promjena tice, da, i ja mislim da iranski narod tezi popustanju stega koje su nametnule neke interpetacije vjere. Samo sto isto tako vjerujem da taj narod zna kako da postepeno dovede to toga, i zna sta su njihovi primarni problemi, jeble te folkoteke. I ljudi zele proces promjena provesti bez krvi, nasilja, drustvenog rasapa, pogotovo bez da im izvana neko diktira kakav bi Iran trebao biti. A promjene drustva su prirodan proces. Pa nije Juga bila ista 1950 i 1980.
salik79

#12961 Re: IRAN

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
zvizdan wrote:

Kiki se navukao na turske medije :lol:

Cijele analize, kiki cit'o. Tomsto tursku ocima nije vidio, a kamoli Irance u Turskoj, to cemo zanemariti. A to sto ih ja svake godine vidjam u Turskoj, a (iz daleka) prepoznajem po specificnoj nosnji Iranki, to mene moje oci lazu....

Nego, kiki ce tebi, moj zvizdane, objasniti kako je tamo, sta ima. a sta nema...Dzaba si ti i univerzitetske pragove obij'o tamo, kiki zna bolje...

Nema u Iranu ni zabave, ni razonode, ni muzike, kamoli DJ-eva...Ovi su nakon ovog incidenta svi redom pohapseni, a oni koji su imali srece su dozivotno utamniceni:

zvizdan

#12962 Re: IRAN

Post by zvizdan »

Salik, nisam ja studiro u Iranu, bit ce da si me zamijenio s nekim :D

A da se relativno cesto vrtim poslom ili zadovoljstvom po toj zemlji, to je istina. :-D
Last edited by zvizdan on 01/01/2018 17:16, edited 1 time in total.
Kikibombona

#12963 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

zvizdan wrote:
U provod u drugu drzavu idu mnogi, ako im je to neka furka i ako im finansije dopustaju. Koliko je samo naseg svijeta sinoc bilo u Hrvatskoj, a smije se i u Bosni popiti, koliko Sveda u Parizu, itd... Jesi li ti stvarno stariji od 12 godina?

Sto se promjena tice, da, i ja mislim da iranski narod tezi popustanju stega koje su nametnule neke interpetacije vjere. Samo sto isto tako vjerujem da taj narod zna kako da postepeno dovede to toga, i zna sta su njihovi primarni problemi, jeble te folkoteke. I ljudi zele proces promjena provesti bez krvi, nasilja, drustvenog rasapa, pogotovo bez da im izvana neko diktira kakav bi Iran trebao biti. A promjene drustva su prirodan proces. Pa nije Juga bila ista 1950 i 1980.
Citas li sta pisem? :D

Ne radi se o novogodisnjem stampedu turista, kao sto pokusavas sugerisati, vec o masovnom dolasku turista na istokom Turske tokom cijele godine. Turski mediji o tome rade cijele analize. Zasto jedino Iranci dolaze masovno da bi se opijali? :izet: :lol:

Turisti dolaze u Tursku radi mora i kulturno-historijskog naslijedja, dok Iranci dolaze u podrume, idu pjevati, plesati i piti!? Sve to nemaju u Iranu ili im je veoma ograniceno. I zive u strahu. Lovorko Maric je lijepo opisao u kakvom strahu zive Iranci.

aratet

#12964 Re: IRAN

Post by aratet »

asurbanipal wrote:

kladionica jos vise na Zapadu ima, sta reci za Las Vegas u Americi, pa je opet Amerika najrazvijenija zemlja Svijeta.
salik79

#12965 Re: IRAN

Post by salik79 »

Moj kiki, u Americi ti ove i ovakve kreature odredjuju sta i kako:

Ali eto, daju ti slobodu da budes dekadentan do krajnjih granica....
salik79

#12966 Re: IRAN

Post by salik79 »

zvizdan wrote:Salik, nisam ja studiro u Iranu, bit ce da si me zamijenio s nekim :D

A da se relativno cesto vrtim poslom ili zadovoljstvom po toj zemlji, to je istina. :-D

Halali, mislio si da si i dio studija proveo tamo...Do mene je :thumbup:

Nego, ubi se kiki objasnjavajuci zasto Iranci idu u Tursku, a ne pise sta onoliki strani turisti rafe u Iranu? Traze dusevni smiraj, ili? 8-)
salik79

#12967 Re: IRAN

Post by salik79 »

Sjooo, kiki, jes' l' vidio derneka nasred dzade u Teheranu?!

Al' su ih nakon toga pregazili tenkovima, dzaba su mahali i nosali "mrsku" zastavu Islamske revolucije... :oops:
insomnia78

#12968 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:
zvizdan wrote:Salik, nisam ja studiro u Iranu, bit ce da si me zamijenio s nekim :D

Nego, ubi se kiki objasnjavajuci zasto Iranci idu u Tursku, a ne pise sta onoliki strani turisti rafe u Iranu? Traze dusevni smiraj, ili? 8-)
On je ko i ti, cenim :-D izabr’ Njemacku. Fali šije drž se katolika
salik79

#12969 Re: IRAN

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:
salik79 wrote:

On je ko i ti, cenim :-D izabr’ Njemacku. Fali šije drž se katolika

Ko je izabr'o Njemacku?! Ja sam za razliku od tebe u svom na svom. 8-)
insomnia78

#12970 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Za studiranje. Za studiranje.
Bgm i ja.
salik79

#12971 Re: IRAN

Post by salik79 »

I jos nesto, nije ti Njemacka katolicka. ;-)
ioannes

#12972 Re: IRAN

Post by ioannes »

pusti bolan francuza Saliče....nije ni njemu lako
The 51st State

#12973 Re: IRAN

Post by The 51st State »

1 mil narkomana u iranu, poklop, tisina, raus.
insomnia78

#12974 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Nisu vala ni sufije.
salik79

#12975 Re: IRAN

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Za studiranje. Za studiranje.
Bgm i ja.
Kaomsto rekoh, sticajem okolnosti, posto sam prvo bio primljen u Austriju, u Grazu, zbog AU zakona o obrazovanju, kao i ostali studenti. A, priznat ces, Austrija i Njemacka su neuporedivo blize od Irana. Pogotovo u tom vaktu, kada su i avionske karte bile neuporedivo skuplje nwgo danas.

Pa da, naravno, da si u svom, ali da si na svom - to malo teze. :D
Post Reply