tvsabina wrote:bosančica-sunčica wrote:
PS: moj politički rezon je samo likovanje nad " trenutnim izopačenim " SDP-om i SBB-om...a jedno je Sarajevo...
I šta sad , SDP je "antisarajevska" stranka ili "nesarajevska" stranka ?
Da do srži su neprincipijelni jer su prvo "utvrđivali" vlast jedno godinu i pol pa koalirali sa SDA pa koalirali sa SBB-om.
I ? Sad su "antisarajevski" ?
Pa iako su recimo"antisarajevski" , recimo da su "protuzlanski" ili "prozenički", da li to znači da su "antibosanski" ili "antibošnjački"?
Čemu ovo poetsko lahorenje :"jedno je Sarajevo"....hoćeš reći da SDA ima ekskluzivna prava na Sarajevo i određivati šta je ustvari Sarajevo ?
Hvala.
Iako lično ne podržavam Komšića veliki pljesak za ovo u cilju KONAČNOG početka promjena u našoj zemlji
Pedja Kojovic wrote:Paranoid
Iznenadilo me da je ovo objavljeno.
Sastanak jeste bio i mislim da je bio odlican.
Ja sam jako zadovoljan i optimistican izasao sa sastanka.
p.k.

Ovo " jedno je Sarajevo"... označavalo je širu formu od samog grada.
Njegovu iskonsku bit... njegovu historijsko- kulturološku prepoznatljivost....pa sve do njegovog objektivnog značaja i značenja u realnom vremenu i prostoru.
"
Svi putevi vode u Sarajevo"....

bilo politički, bilo vjerski, bilo kulturološki, bilo dijasporski,sportski,........
i slava i moć i novac je u KS.
A SDP je trenutno "opasnost" po državu...a država se mora prije svega braniti iz svog glavnog sjedišta ,
a to je Sarajevo . Sjetimo se rata...ko zna šta bi bilo "da je Sarajevo palo " recimo 2.maja 1992 g....Pade Sarajevo..pade BiH...
Dakle, trenutno Sarajevo ne zaslužuje SDP , pogotovo zato što je to bila stranka koju su Sarajlije voljele...a ona ih svaki put iznevjeri.
I naravno SDA nije nosilac ekskluziviteta na Sarajevo i sigurno nije bez "aferima", ali je trenutno puno prihvatljivija opcija od onog što bi mogli očekivati od SDP-SBB koalicije koja je podobro izgubila kompas.
Ako već prave haos u federalnom parlamentu ,e nek ih nije barem u KS...to bi bila poenta.