Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
bosančica-sunčica

#12951 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by bosančica-sunčica »

-LIBERO- wrote:
bosančica-sunčica wrote:dobismo vladu KS. Iskreno, ja sam zadovoljna...
Sve expert do experta.... :D . A vidim, rezon ti je k'o kod tog mentola (kao sto ti rece) Hadzica, samo je druga kombinatorika u pitanju. ;-)
Hvala...vidim da ti je kultura na nivou :D Ja ne komentarišen nikada korisnike, već postove....poštujući različitost mišljenja.

Hadžić jeste mentol...i on je to pokazao svojim izjavama i ponašanjem kao visoko pozicionirani politički čelnik i Potpredsjednik SDP, koji treba da štititi interese građana i države, a ne Partije .Naravno ne treba zaboraviti i diktatora Lagumdžiju ,koji je trenutno alfa i omega našeg SDP-a...a inače dobrog prijatelja dokazanog antibosanca Dodika.
S druge strane tu je i SBB koji je sa svojim veličanstvenim "pobjedničkim hodom" ka sunovratu pokazao da ne zaslužuju povjerenje ,a kamo li minastrsko mjesto " za sigurnost"...laži je bilo i previše."Avaz" ruši sve ...samo sebe NE!!!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#12952 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Samo sam zakljucio da ti je isti politicki rezon, k'o i kod Hadzica. No dobro. Nije ni bitno...a i nemam volje da "crtam"

Posto to svakako nije tema za ovo mjesto, samo pozdrav :thumbup:
bosančica-sunčica

#12953 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

-LIBERO- wrote:Samo sam zakljucio da ti je isti politicki rezon, k'o i kod Hadzica. No dobro. Nije ni bitno...a i nemam volje da "crtam"

Posto to svakako nije tema za ovo mjesto, samo pozdrav :thumbup:
Pozdrav i tebi.....moderatoru :D Sveto pravilo " ne diraj korisnika, komentariši post "...ali ..znaš...čudan vakat za nas rajske ptice :-D

PS: moj politički rezon je samo likovanje nad " trenutnim izopačenim " SDP-om i SBB-om...a jedno je Sarajevo... ;-)

Ima nešto u tom što ih neće.... a i tome što bi oni htjeli.
Eh, kad se sjetim kad su padali...samo što se nisu rasplakali..kakvi emotivni ekspozei :D

Ali da se vratim na temu..za Peđu pitanje..osim što je zijevnuo dva -tri puta i rekao "neka glasaću sutra "...šta ima novo u Vladi KS-a
Last edited by bosančica-sunčica on 21/11/2012 18:11, edited 1 time in total.
Doktor29

#12954 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Doktor29 »

JoseMujica wrote:ko će koga hapsiti boga vam...što neko do sad Kiflu nije uhapsio...čoek položi 10 ispita za 13 dana i još ima obraza da sjedi u skupštini...institucije ne postoje dok ne dobiju politički mig da rade svoj posao, a malograđani šute ko zaliveni.

Meni je u svemu ovome iskreno žao Peđe jer će pola ljudi ovdje sve ovo i njemu fakturisati iako je tamo statista u kukuruzu
Mujice od kuda i kada datira tvoja opsjednutost sa Konakovicem, nesto ti se opasno zamjerio :-)
Svjetionik

#12955 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Svjetionik »

bosančica-sunčica wrote:Hajde da odmorimo malo od Fincija....jer ne očekujte od njega da se glasno izjasni .
A ćutke...pa valjda nam je jasno "gdje je ostavio srce svoje ".... :D .
Stoga je KLjujić idealna opcija za Gradonačelnika Sarajeva, koji je i u ratu znao reći veliko " Ne" !!!! A i da ne mučimo Fincija....

Uzgred...dobismo vladu KS. Iskreno, ja sam zadovoljna... Što bi rekao onaj mentol Hadžić " nek SDP i SBB nije u vlasti makar......"..dalje ne mogu ni da ga citiram :D
SDA treba unutrašnju kadrovsku rekonstrukciju i svježe ljude, ali barem znam dok je SDA da barem ima i BiH...a kad je više ne bude bilo, onda "pucajte" Lagumdžija-Dodik i Fahro drže čas

PS: a zašto je Peđa uvijek suzdržan...bilo da se obara bilo da se formira nova vlada. Jednom je OK, ali ovo postaje učestalo.Nije vrijeme za " nit si vino, nit rakija".... :-)
Ako si ti zadovoljna sa ovom vladom, onda u tvom životu ništa osim zadovoljstva i ne postoji ili si u SDA.
Doktor29

#12956 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Doktor29 »

Svjetionik wrote:
bosančica-sunčica wrote:Hajde da odmorimo malo od Fincija....jer ne očekujte od njega da se glasno izjasni .
Stoga je KLjujić idealna opcija za Gradonačelnika Sarajeva, koji je i u ratu znao reći veliko " Ne" !!!! A i da ne mučimo Fincija....

Uzgred...dobismo vladu KS. Iskreno, ja sam zadovoljna... Što bi rekao onaj mentol Hadžić " nek SDP i SBB nije u vlasti makar......"..dalje ne mogu ni da ga citiram :D
SDA treba unutrašnju kadrovsku rekonstrukciju i svježe ljude, ali barem znam dok je SDA da barem ima i BiH...a kad je više ne bude bilo, onda "pucajte" Lagumdžija-Dodik i Fahro drže čas

PS: a zašto je Peđa uvijek suzdržan...bilo da se obara bilo da se formira nova vlada. Jednom je OK, ali ovo postaje učestalo.Nije vrijeme za " nit si vino, nit rakija".... :-)
Ako si ti zadovoljna sa ovom vladom, onda u tvom životu ništa osim zadovoljstva i ne postoji ili si u SDA.
Ona je danas izabrana tek, kako ti vec mozes biti nezadovoljan?
Svjetionik

#12957 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Svjetionik »

Doktor29 wrote:
Svjetionik wrote:

Ona je danas izabrana tek, kako ti vec mozes biti nezadovoljan?
Jel vi ljudi mene zajebajete ili fakat postavljate ozbiljno pitanja na tom nivou???
Paranoid

#12958 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Paranoid »

bosančica-sunčica

#12959 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Svjetionik wrote:

Nisam član niti jedne stranke..niti sam ikad bila.

Ponavljam "zadovoljna" sam...
Nakon svih ovih svježih dešavanja "SDP-SBB" sam doživjela kao" sastalo se zlo i gore da se bolje dogovore...kako da državu razore "
Nisam rekla da je Vlada idealna...i ne može biti u ovakvoj političkoj opstrukciji i blokadi koju ne generiše SDA...pružio je ruku SDP-u ali oni su je bahato odbili...
Da nije što jeste...SDP bi bio moj izbor...ali dok je Lagumdžije-Dodika-Fahre Internacionala se "ne smije čuti"...
Svjetionik

#12960 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Svjetionik »

bosančica-sunčica wrote:
Svjetionik wrote:

Nisam član niti jedne stranke..niti sam ikad bila.

Ponavljam "zadovoljna" sam...
Nakon svih ovih svježih dešavanja "SDP-SBB" sam doživjela kao" sastalo se zlo i gore da se bolje dogovore...kako da državu razore "
Nisam rekla da je Vlada idealna...i ne može biti u ovakvoj političkoj opstrukciji i blokadi koju ne generiše SDA...pružio je ruku SDP-u ali oni su je bahato odbili...
Da nije što jeste...SDP bi bio moj izbor...ali dok je Lagumdžije-Dodika-Fahre Internacionala se "ne smije čuti"...
Ima u ovom tvom komentaru materijala za 20 strana. Ali neka... Samo uživaj sa novom vladom, starom 20 godina. Mora da će nas konačno krenut.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#12961 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

TAJNI SASTANAK U PREDSJEDNIŠTVU BIH: Željko Komšić i Naša stranka počeli stvaranje građanskog demokratskog bloka za izbore 2014.!
U utorak naveče u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu održan je dvosatni sastanak vrha Naše stranke i člana predsjedništva BiH i bivšeg SDP-ovca Željka Komšića
Kako DE..PO PORTAL saznaje iz pouzdanih izvora, bivši član predsjedništva SDP-a BiH Željko Komšić i čelnici Naše stranke dogovorili su sinoć stvaranje građanskog demokratskog bloka za izbore 2014. godine.

Podsjećamo, DE..PO PORTAL je ranije pisao o tome da su prvi pregovori o stvaranju građanskog demokratskog bloka, svojevrsne 'Kukuriku koalicije', počeli još sredinom prošlog mjeseca.

Naime, u oktobru je u glavnom gradu BiH održan prvi tajni sastanak ljevičarskih i građanskih političkih stranaka i samostalnih predstavnika. Tema prvog sastanka je bilo formiranje demokratskog političkog bloka.

Prvom sastanku je, međutim, prisustvao izaslanik Željka Komšića, međutim ovaj put lično Komšić je bio domaćin.

Kako smo tada pisali, razgovaralo se o stvaranju fronta koji se zajednički nastupati u trenutnim političkim odnosima ali i pripremama za izbore 2014. Najviše vremena, ipak, potrošilo se na raspravu šta da se raditi sa SDP-om, tj. da li treba sa najvećom socijaldemokratskom partijom u zemlji ići u stvaranje buduće koalicije.
Paranoid

#12962 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Paranoid »

Image

Pedja, daj nam malo detalja..zašto mi moramo uvijek zadnji saznati šta se dešava iza zatvorenih vrata.. :-D
Svjetionik

#12963 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Svjetionik »

plain vanilla wrote:
TAJNI SASTANAK U PREDSJEDNIŠTVU BIH: Željko Komšić i Naša stranka počeli stvaranje građanskog demokratskog bloka za izbore 2014.!
U utorak naveče u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu održan je dvosatni sastanak vrha Naše stranke i člana predsjedništva BiH i bivšeg SDP-ovca Željka Komšića
Kako DE..PO PORTAL saznaje iz pouzdanih izvora, bivši član predsjedništva SDP-a BiH Željko Komšić i čelnici Naše stranke dogovorili su sinoć stvaranje građanskog demokratskog bloka za izbore 2014. godine.

Podsjećamo, DE..PO PORTAL je ranije pisao o tome da su prvi pregovori o stvaranju građanskog demokratskog bloka, svojevrsne 'Kukuriku koalicije', počeli još sredinom prošlog mjeseca.

Naime, u oktobru je u glavnom gradu BiH održan prvi tajni sastanak ljevičarskih i građanskih političkih stranaka i samostalnih predstavnika. Tema prvog sastanka je bilo formiranje demokratskog političkog bloka.

Prvom sastanku je, međutim, prisustvao izaslanik Željka Komšića, međutim ovaj put lično Komšić je bio domaćin.

Kako smo tada pisali, razgovaralo se o stvaranju fronta koji se zajednički nastupati u trenutnim političkim odnosima ali i pripremama za izbore 2014. Najviše vremena, ipak, potrošilo se na raspravu šta da se raditi sa SDP-om, tj. da li treba sa najvećom socijaldemokratskom partijom u zemlji ići u stvaranje buduće koalicije.
Čuj to :) Baš me čudi... Gdje je onaj od maloprije što da sam paranoičan?? Doduše na temi oko imena Željkove stranke :)
Doktor29

#12964 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Doktor29 »

Paranoid wrote:Image

Pedja, daj nam malo detalja..zašto mi moramo uvijek zadnji saznati šta se dešava iza zatvorenih vrata.. :-D
Dvije najvece ublehe Bosanske politicke scene su "zajedno", pravna i fizicko lice je sada jedno, samo jos cekam neko cool gradjansko ime za pokret, stranku , sta god. Samo vas molim da krenete iz Mostara ili Banja Luke, Sirokog Brijega, ostavite malo na miru Sarajevo i ljude koji zive u njemu, prestanite samo na nama trenirati i pokazivati gradjanski pravac, gradjansku politiku, kako god to vec nazvali.
Banksy

#12965 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

VratijaSeŠame wrote:
a Danis kao "odsutan"...
Da se kome ne zamjeri ... šta znaš ko mu sutra može valjat' ...
Pedja Kojovic

#12966 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Paranoid

Iznenadilo me da je ovo objavljeno.
Sastanak jeste bio i mislim da je bio odlican.
Ja sam jako zadovoljan i optimistican izasao sa sastanka.

p.k.
plain vanilla

#12967 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

Pedja Kojovic wrote:Paranoid

p.k.
ozna sve dozna

a bilo bi lijepo i da je forum imao ekskluzivu, a ne da nas obavjestava de.po :D

moze li koji detalj s tog sastanka?
Co0l

#12968 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Co0l »

Hoce sutra drzavu da vode a ne mogu ni tajni sastanak odrzat u tajnosti :D
Corto Maltese

#12969 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

Co0l wrote:Hoce sutra drzavu da vode a ne mogu ni tajni sastanak odrzat u tajnosti :D
:D
plain vanilla

#12970 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

Co0l wrote:Hoce sutra drzavu da vode a ne mogu ni tajni sastanak odrzat u tajnosti :D
pa nisu oni udbasi, to je druga stranka :D
Paranoid

#12971 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Paranoid »

p.k.
Znači li to da ovi po forum dzabe izmišljaju naziv "nove" stranke i da su akreditivi NS-a predati Komšiću, a da je za očekivati svečana inauguracija novog člana predsjedništva NS-a..

PS: ovo jesu moje istinske želje ... a vjerujem i mnogih "naših".. :D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#12972 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

bosančica-sunčica wrote: PS: moj politički rezon je samo likovanje nad " trenutnim izopačenim " SDP-om i SBB-om...a jedno je Sarajevo... ;-)
I šta sad , SDP je "antisarajevska" stranka ili "nesarajevska" stranka ?

Da do srži su neprincipijelni jer su prvo "utvrđivali" vlast jedno godinu i pol pa koalirali sa SDA pa koalirali sa SBB-om.

I ? Sad su "antisarajevski" ?

Pa iako su recimo"antisarajevski" , recimo da su "protuzlanski" ili "prozenički", da li to znači da su "antibosanski" ili "antibošnjački"?
Čemu ovo poetsko lahorenje :"jedno je Sarajevo"....hoćeš reći da SDA ima ekskluzivna prava na Sarajevo i određivati šta je ustvari Sarajevo ?
Hvala.

Iako lično ne podržavam Komšića veliki pljesak za ovo u cilju KONAČNOG početka promjena u našoj zemlji
p.k.
:thumbup:
volta dzontra

#12973 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by volta dzontra »

p.k.

Vauuu....ovo ce biti zanimljivo....puno nepoznatih a zanimljiva jednadzba......intelektualisticnost NS-a i populizam Komsica u best case ili populizam NS-a i intelektualizam Komsica u worst case....za politicke analiticare diletante s foruma genijalna enigmatska zabava.....

P.K hvala vam :) ! Postalo je dosadno na forumu svaki dan citati nadjebavanja SDA i SDP aktivista na temu ko je ove hefte izdao Bosnu.......
bosančica-sunčica

#12974 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

tvsabina wrote:
bosančica-sunčica wrote: PS: moj politički rezon je samo likovanje nad " trenutnim izopačenim " SDP-om i SBB-om...a jedno je Sarajevo... ;-)
I šta sad , SDP je "antisarajevska" stranka ili "nesarajevska" stranka ?

Da do srži su neprincipijelni jer su prvo "utvrđivali" vlast jedno godinu i pol pa koalirali sa SDA pa koalirali sa SBB-om.

I ? Sad su "antisarajevski" ?

Pa iako su recimo"antisarajevski" , recimo da su "protuzlanski" ili "prozenički", da li to znači da su "antibosanski" ili "antibošnjački"?
Čemu ovo poetsko lahorenje :"jedno je Sarajevo"....hoćeš reći da SDA ima ekskluzivna prava na Sarajevo i određivati šta je ustvari Sarajevo ?
Hvala.

Iako lično ne podržavam Komšića veliki pljesak za ovo u cilju KONAČNOG početka promjena u našoj zemlji
p.k.
:thumbup:
Ovo " jedno je Sarajevo"... označavalo je širu formu od samog grada.
Njegovu iskonsku bit... njegovu historijsko- kulturološku prepoznatljivost....pa sve do njegovog objektivnog značaja i značenja u realnom vremenu i prostoru.
" Svi putevi vode u Sarajevo".... :-D bilo politički, bilo vjerski, bilo kulturološki, bilo dijasporski,sportski,........ i slava i moć i novac je u KS. :)

A SDP je trenutno "opasnost" po državu...a država se mora prije svega braniti iz svog glavnog sjedišta ,
a to je Sarajevo . Sjetimo se rata...ko zna šta bi bilo "da je Sarajevo palo " recimo 2.maja 1992 g....Pade Sarajevo..pade BiH...

Dakle, trenutno Sarajevo ne zaslužuje SDP , pogotovo zato što je to bila stranka koju su Sarajlije voljele...a ona ih svaki put iznevjeri.
I naravno SDA nije nosilac ekskluziviteta na Sarajevo i sigurno nije bez "aferima", ali je trenutno puno prihvatljivija opcija od onog što bi mogli očekivati od SDP-SBB koalicije koja je podobro izgubila kompas.
Ako već prave haos u federalnom parlamentu ,e nek ih nije barem u KS...to bi bila poenta.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#12975 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

Doktor29 wrote:
JoseMujica wrote:ko će koga hapsiti boga vam...što neko do sad Kiflu nije uhapsio...čoek položi 10 ispita za 13 dana i još ima obraza da sjedi u skupštini...institucije ne postoje dok ne dobiju politički mig da rade svoj posao, a malograđani šute ko zaliveni.

Meni je u svemu ovome iskreno žao Peđe jer će pola ljudi ovdje sve ovo i njemu fakturisati iako je tamo statista u kukuruzu
Mujice od kuda i kada datira tvoja opsjednutost sa Konakovicem, nesto ti se opasno zamjerio :-)
ma niti mi se zamjerio niti sam opsjednut njime...nego me juče na forumu podsjetiše na njega...skroz sam bio zaboravio ovu DIF priču koja je školski primjer korupcije i pokazatelj koliko smo slabi i nezreli kao društvo...al nije on usamljen primjer nego samo ofiran i džon obraz lik koji se još sam javno eksponira umjesto da se ušuti i zabije u mišiju rupu...a svaka stranka ima svoj fakultet za štancanje "intelektualaca" :D

zamisli ovako nešto da skontaju za nekog političara u Njemačkoj ili bilo kojoj evropskoj zemlji...da je preko štele završio fakultet :shock:

od stranke čiji kadrovi imaju ovakvu drskost, a sama stranka promovira vrijednost štele kao prihvatljiv standard dok ga ne sankcioniše, ne očekujte nikakav boljitak. Svaki glas za njih je glas za korupciju.

da ne bude samo evo još jedna antiSDA priča.... istom modusu operandi pripada i zapošljavanje TreNerkovog brata u onim Autocestama FBiH ili đe ga je već zaposlio
Locked