Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
-
sizifinho
#12951 Re: Gledate seriju - preporucite je
a jebo mater, jel moguce da ljudi na ovom forumu nemaju sposobnost spoimanja tudjih preferacija?
Znaci kako je to moguce da na svakoj temi, ali posebno na ovim sa filmovima i serijama, ljudi ne kuze da svako ima svoje mislienje???
Neko voli spojlat, neko ne voli spojlati sebi pricu, omarka je zamolila da se ne spojla serija na temi koja je Opce prirode. Da je ovo napisala na temi za tu seriju, rekao bih da kaki, ali ovdje ima sto posto pravo.
A opet ima ljudi koji uzivaju u filmu i seriji iako znaju kraj, nije im spoiler problem i to je super sve dok ne kvare meni koji ne volim to.
Znaci kako je to moguce da na svakoj temi, ali posebno na ovim sa filmovima i serijama, ljudi ne kuze da svako ima svoje mislienje???
Neko voli spojlat, neko ne voli spojlati sebi pricu, omarka je zamolila da se ne spojla serija na temi koja je Opce prirode. Da je ovo napisala na temi za tu seriju, rekao bih da kaki, ali ovdje ima sto posto pravo.
A opet ima ljudi koji uzivaju u filmu i seriji iako znaju kraj, nije im spoiler problem i to je super sve dok ne kvare meni koji ne volim to.
- Fajcion
#12952 Re: Gledate seriju - preporucite je
Tako ti je to po bilo kakvim društvenim mrežama. Ja ne znam da sam vidio drukčije?sizifinho wrote:a jebo mater, jel moguce da ljudi na ovom forumu nemaju sposobnost spoimanja tudjih preferacija?
Evo recimo u ovom spec slučaju možeš ti držati do svog mišljenja ali misliti da znaš bolje ako je po tebi spojlanje ok, neide!
- seoBIH
#12953 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ako je serija emitovana, to NIJE SPOJLANJE dajte naucite vise. Vasa je stvar sto niste gledali seriju.
- zomri
#12954 Re: Gledate seriju - preporucite je
E jebo majku dođe čovjeku da uprati šta ovi gledaju pa da porani u 5 ujutro i pogleda prije njih da ih kad ustanu čeka svjež upis na temi. Bez spojlera, naravno 
- irac300
#12955 Re: Gledate seriju - preporucite je
Upravo tako. Znači, išlo se na neku ljudsku solidarnost majka mu stara. OK gledao si seriju, nemoj na ovoj temi vršiti spojlanje jer ima ljudi koji nisu gledali. Otvori se tema o toj seriji (ima ih masu već ovdje otvorenih) pa se o njoj priča, raspravlja. Al' jbg, bitno je se inatit. 'ta će oni, da budu gledali.sizifinho wrote:a jebo mater, jel moguce da ljudi na ovom forumu nemaju sposobnost spoimanja tudjih preferacija?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12956 Re: Gledate seriju - preporucite je
Nego, gleda li ko kakvu seriju? Ono, za preporuciti 
- Fajcion
#12957 Re: Gledate seriju - preporucite je
Trenutno o drugoj stvari je riječ. Ali eto kad sad spominješ i to. Nosi li ova tema u nazivu spoileri ??seoBIH wrote:Ako je serija emitovana, to NIJE SPOJLANJE dajte naucite vise. Vasa je stvar sto niste gledali seriju.
Hoću da dobijem preporuku ili preporučim nekome nešto i treba sad da čitam sažetke ostalih serija i ko je koga rokno ili mu mater jeb..
Fino napraviš temu o seriji, filmu gdje će se vršiti rasprave i sve ok. Onaj koga zanima će ući, a onaj što nije gledao će zaobići.
- irac300
#12958 Re: Gledate seriju - preporucite je
Sa spojlerom ili bez?Tomahawk11 wrote:Nego, gleda li ko kakvu seriju? Ono, za preporuciti
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12959 Re: Gledate seriju - preporucite je
bRez spojlera, ako moReirac300 wrote:Sa spojlerom ili bez?Tomahawk11 wrote:Nego, gleda li ko kakvu seriju? Ono, za preporuciti
- vicious
#12960 Re: Gledate seriju - preporucite je
1. Priča je bila o Leftovers, dakle serija NIJE emitovana, upravo sad se prikazuje treća sezona.seoBIH wrote:Ako je serija emitovana, to NIJE SPOJLANJE dajte naucite vise. Vasa je stvar sto niste gledali seriju.
2. Kao što je već rečeno, ovo je tema za preporuke. OK je reći ponešto općenito o seriji, ali ako želiš priču i diskusiju o sadržaju - ima posebna tema pa bujrum. Ako nema, napraviš je sam.
3. Ti se upinješ kao da dokažeš nešto, a svi ovdje ti govore da nešto drugo? Dosta ljudi čeka da se završi sezona pa da sve pregledaju u cugu, što je problem poštovati nešto što drugi želi?
Ili trolaš ili si samo bezobrazan, trećeg nema.
-
nema me tamo
#12961 Re: Gledate seriju - preporucite je
Tomahawk11 wrote:bRez spojlera, ako moReirac300 wrote:Sa spojlerom ili bez?Tomahawk11 wrote:Nego, gleda li ko kakvu seriju? Ono, za preporuciti
Jesi gledao Black Mirror?
Ja evo nakon dugo vremena prije par dana krenuo da gledam..
Sve nesto necu, necu..
Odlagao dugo jer mi se sviđa koncept..
Prve 2 sezone baš, baš vrh epizode..
I prve 3 iz trece su dobre 4 i 5 nevjerovatan pad kvaliteta evo ko je gledao baš pa nek mi potvrdi ili je do mene..
Ostala mi još ova zadnja 6..
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12962 Re: Gledate seriju - preporucite je
Nisam.
Ta serija mi je na radaru neko vrijeme, medjutim nemam je kad sad gledati.
Doci ce i ona na red
Ubrzo ide druga sezona Animal Kingdom.
Ta serija mi je na radaru neko vrijeme, medjutim nemam je kad sad gledati.
Doci ce i ona na red
Ubrzo ide druga sezona Animal Kingdom.
-
nema me tamo
#12963 Re: Gledate seriju - preporucite je
Svaka epizoda je za sebe Black Mirror pa to mozes 1 po 1 kakogod..
Jesmo ono nas dvojica pricali o Animal Kingdomu kad se završila prva sezona..
Znam da sam prvi rekao bas da zasluzuje dosta vecu ocjenu od 8.1..
Jesmo ono nas dvojica pricali o Animal Kingdomu kad se završila prva sezona..
Znam da sam prvi rekao bas da zasluzuje dosta vecu ocjenu od 8.1..
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12964 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jesmo, pricali smo.
Ma gledao bih ja, al vrijeme
Ma gledao bih ja, al vrijeme
-
nema me tamo
#12965 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pa jebiga sad da nemaš baš nikako vremena za recimo pogledat 2 epizode po danu bar navece prije nego krenes leci..
Jedino ako kopaš loše.
Jedino ako kopaš loše.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12966 Re: Gledate seriju - preporucite je
Recimo da mi je i danasnja utakmica luksuz i da sam nesto morao staviti na drugo mjesto (iako ne bih trebao).
Kakve dvije epizode, sinoc sam dosao kuci na zadnjih 20 minuta Lige prvaka
Ne kopam, ali pored posla, imam nekih obaveza, tako da...
Kakve dvije epizode, sinoc sam dosao kuci na zadnjih 20 minuta Lige prvaka
Ne kopam, ali pored posla, imam nekih obaveza, tako da...
-
nema me tamo
#12967 Re: Gledate seriju - preporucite je
E pošteno ako baš nemas..
Uglavnom Black Mirror ta ti je prava..
Jesi ti gledo ove poznate recimo Breaking Bad, Game of Thrones i tako te
Uglavnom Black Mirror ta ti je prava..
Jesi ti gledo ove poznate recimo Breaking Bad, Game of Thrones i tako te
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12968 Re: Gledate seriju - preporucite je
BB jesam, GoT samo 20 min prve epizode i nesto mi ne kliknu....i tako ne nastavih...
-
Niemand
#12969 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ma ne kontam ja to vala, ja sve procitam, svi filmovi koje sam gledala naslijepo sam se zeznula, nisu nicemu bili, osim ponekog, ne kontam kako vi normalni izaberete uopce film.nema me tamo wrote:
95 posto ljudi s foruma nije niti jednu knjigu procitalo...
A ne da pricamo o tome da su procitali nesto pa kao gledali film godinama poslije toga..![]()
Stani ti spojlaš nesto CojKu i hoces da kazes da je to normala?
I ne spojlam Bgm namjerno uopce toliko, dobro nekad, al ono, progovoris sta, a on se vec ufatio za glavu.
Eto, nemojte gledati titanik, brod potone svakako.
-
omar little
#12970 Re: Gledate seriju - preporucite je
vicious wrote:A ne znam, mozda treba par epizoda da se primisomar little wrote:jel se to popravi kasnije ili sta? ja vise od, cini mi se, dvije-tri nisam mogla svariti. od glorifikacije hedge fund industrije i vodecih im drkadzija dobijem napad. de, malo, prozbori koju, nece ti se ruke osusit od tipkanja.vicious wrote:Završio Billions 2. sezonu, beton. Da me onaj Damian Lewis manje nervira bila bi armirani.![]()
Ne bih rekao da je to glorifikacija svijeta hedge fondova, taj svijet je prikazan pod prilicno losim svjetlom. Prljav, gramziv i korumpiran, precesto van granica dozvoljenog - i zakonskog i moralnog (Axe je prvu veliku lovu ubio na konto 9/11).
Ali ovdje nema klasicne podjele na dobre i lose momke, i oni koji bi trebali da cuvaju i sprovode zakon cesto ga krse. Glavni antagonisti su ljudi sa vrlinama i manama, i te su granice fluidne, cas je u pravu jedan, cas drugi. Dva mocna lika, koji svoju moc crpe iz razlicitih izvora, sukaju jedan drugom gdje god stignu i pri tome idu sve dalje. Lijepo je prikazana i gornja kasta americkog drustva, ljudi koji su po rodjenju predodredjeni za skupe skole i visoke polozaje u vlasti, politici. S druge strane novi bogatasi koji su kroz hedge fondove zgrnuli nepojmljive kolicine para.
Glumacka ekipa je sjajna. Paul Giamatti jede malu djecu (po obicaju), Lewis iako me nervira pojavom takodje odlican. Onaj ludi Wags dominira u svakoj sceni u kojoj se pojavi, pa ona mala/mali Taylor isto odlicna. Najtanja mi je ona Axeova zuta zena, vazda ista, monotona. Ali takva joj je valjda i faca po sebi, sva nekako bezizrazajna. A i oni nasli Svedjanku da glumi Irkinju
Eto.
ne znam, meni je izgledalo kao napucana prime time soap opera samo umjesto advokatskih ili poslovnih sfera tu ubacili financije i, kao, zakon. zbog giamattija sam je prvobitno i pogledala, a i dzindz me ne zivcira kao druge ljude, okej mi je. ajde, pogledam 3-4 u komadu jedan vikend pa me mozda zainteresira. hvala ti.
- Diwan
#12971 Re: Gledate seriju - preporucite je
Nisam mislio na tebe uopste kad sam pisao postirac300 wrote:Pogledaj naziv teme!!! Znaci ljudi udju na temu da vide preporuku za neku seriju. Normalno da krenem citati redom, ne mogu u startu vidjeti da li ce biti spojler u postu, ako nema upozorenja.Diwan wrote:ima vrlo jednostavno resenje za to - ne čitaš postove koji se tiču toga (detaljisanja oko serije koja se emitira). Ovdje pojedinci sebi daju preveliku slobodu da nasiroko seruckaju o mnogo čemu što i ne ulazi u temu ove teme, pa ne vidim razloga da se ne piše i o detaljima određene serije.irac300 wrote:Definitivno na ovoj temi ne treba spojlati serije. OK, ono, opiše se radnja, ukratko, ako neko pita o čemu se radi, ali epizodu po epizodu spojlati nema smisla. Ako ima interesa o nekoj seriji da se raspravlja, otvori se tema, pa se tamo protabiri, ko ne želi spojlanje, neće ni ulaziti tamo.
Mene je iskreno prije par dana, raspizdilo kada je neko za 13 reasons why ovdje napisao da su svi mrtvi, a ja taman odgledao prvu epizodu, majke mi, sekunda falila da krenem redom pičkarat. Sreća suzdržah se, a još veća sreća da je neko samo lupao i nagađao šta se dešava u seriji, te mi ne pokvari ćeJf.
O seruckanju mozemo drugi puta.
- zomri
#12973 Re: Gledate seriju - preporucite je
ovo da ljudima smeta rasprava o bilo čemu što se tiče serija i filmova i umjetnosti uopšte je tema za ozbiljne doktorske disertacije majke mi.
nije to samo ovdje, dešava se i u ril lajfu. preporuči, eventualno reci "đe se ima skinut'", šuti i ne talasaj
nije to samo ovdje, dešava se i u ril lajfu. preporuči, eventualno reci "đe se ima skinut'", šuti i ne talasaj
- pink floydd
#12974 Re: Gledate seriju - preporucite je
Damien Lewis dolazi u obzir samo kao Major Dick Winters of Easy Company.
- irac300
#12975 Re: Gledate seriju - preporucite je
@diwan jarane, mene si citirao.
Ma i ja sam uopsteno pisao.
@zomri, jbg i ti sada k'o s Marsa.
Ne smeta nikome rasprava o serijama, naprotiv, nego ovo je tema o preporukama za serije. Mnogo raje ulazi da vidi preporuku, a ne detaljan opis svake epizode. Cemu gledanje ako znamo sta ce biti na kraju? (jedino ona sa Titanikom voli spojlere, jos ih i co'jku govori)
Toliko od mene na ovu temu. Inace, zavrsih sinoc sa Iron Fistom, 'nako, nis' specijalno. Gledljivo sto se ka'e.
@zomri, jbg i ti sada k'o s Marsa.
Toliko od mene na ovu temu. Inace, zavrsih sinoc sa Iron Fistom, 'nako, nis' specijalno. Gledljivo sto se ka'e.