Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Locked
pemanapemani

#12951 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by pemanapemani »

Truba wrote: 12/06/2024 14:28
pemanapemani wrote: 12/06/2024 13:29
Kantonizacija manjeg entiteta i ukrupnjavanje kantona u FBiH. Ukupno BiH od 10 do 15 kantona.

Smanjenje nadleznosti entiteta i prebacivanje na drzavu, kantone i opcine.

Predsjednistvo se bira kroz Parlament.
Dom naroda postaje Dom kantona.

Sta bi bilo koji narod, realno, izgubio od sadasnih prava ovim prijedlogom? Pustimo se ugrozbenih blasfemicnih bajki.
ja sam rekao što žele tri strane :D ne 1
A ja sam pitao sta bi narodi u BiH izgibili ovim prijedlogom?

Kako si ti odvjetnik Hrvata na forumu i konstantno tvrdis da znas u bobu kako razmislja 90% Hrvata u BiH, ako mozes navedi sta bi to Hrvati izgubili ovim prijedlogom?
Novak20

#12952 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Novak20 »

sehohari wrote: 12/06/2024 14:32
Truba wrote: 12/06/2024 13:08 ja čekam jedan prijeflog forumaša za neke izmjene koji ne uključuje ukidanje rs i da svi budemo bosanci

jedan konkretan i moguć prijedlog

najprije je potrebno da se bosnjaci i hrvatio dogovore jer srbe to ne zanima
onda s dogovorenim prijedlogom ići srpskim predstavnicima

zajednicko je da se ko beriz belkić predsjednistvo bira u parlamentu

eto to iako je nepopularno jer se odvaja narod od moći koju ima predsjedništvo je ipak čudan organ

drugi prijedlog je da prestanete peglati i razmisljati kako bi se trebali drugi narodi ponašati
nijednog srbina ne zanima kako bosnjaci imenuju javne firme...morate prestati s tim to je inflatilno

jos jedan prijeflog je da se poveća izborni prag
da se smanji broj partija
da se uvede obvezno glasovanje
ukrupnjavanje općina

vraćanja ideje o glavnom gradu federacije mostaru
ukidanju nevasingtonskih i nedejtonskih ministarstava

usteda kroz ta ministarstva a ne ukidanje kantona

svasta nesto je na stolu ali jedan narod samo ceka da izvana neko nesto nametne
To je to, čovjeku koji živi cijeli život u Sarajevu ima prijedloge "dogovora" koji u startu idu njemu u korist, a kritikuje druge zato što "nemaju prijedloge koji ne uključujemo da svi budemo bosanci". I sad zamislite šta misli neko ko je u Kiseljaku, a kamoli u Grudama ili Posušju.

E, to je to, i zato će rat početi u roku od 30 radnih dana dok počnu ti "domaći pregovori". Libanon 2.0
Valjate gluposti. I jedan i drugi.
JovicSA

#12953 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by JovicSA »

@sehohari :lol: To je to, čovjeku koji živi cijeli život u Grudama ima prijedloge "dogovora" koji u startu idu njemu u korist, a kritikuje druge zato što "nemaju prijedloge koji grubo favoriziraju nacionalno nad građanskim". I sad zamislite šta misli neko ko je u Travniku, a kamoli u Sarajevu ili Živinicama.
kakabanja213

#12954 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by kakabanja213 »

Truba wrote: 12/06/2024 14:27 evo gledam upravo rezultate popisa i povijest pregovarača u wasingtonu i dajtonu
niste imali zastupnika u ta dva grada a nijednu bojnu ili bataljon
prema popisu malo
mora da si se u kriznim momentima pridružio jednoj od 3 strane pa sad glumiš liberala :D
Ne. Kada je moj poznanik, moze se reci i vise od toga ujutro 09.05. 1993. Upao u stan i istjerao me iz njega pa odveo u koncentracioni logor, doduse prvo u sabirni centar na Velezovom stadionu. Prije toga su me, u maju 1992. iz moje kuce istjerali cetnici. E tada sam kralju moj postao neka vrsta liberala. Do tada sam iskonski vjerovao u ideologiju Njemackih mudraca Marxa i Engelsa. Doduse i sada vjerujem i to ali niko jos uvijek njihove zamisli nije uspio provesti u djelo.
Opet ti kazem u CiPS koprivicko podravske zupanije pa tamo nek se konstitutivni dogovaraju u tvoje ime.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#12955 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by PreWiBa »

JovicSA wrote: 12/06/2024 14:47 @sehohari :lol: To je to, čovjeku koji živi cijeli život u Grudama ima prijedloge "dogovora" koji u startu idu njemu u korist, a kritikuje druge zato što "nemaju prijedloge koji grubo favoriziraju nacionalno nad građanskim". I sad zamislite šta misli neko ko je u Travniku, a kamoli u Sarajevu ili Živinicama.
To je isto kao kad muž kaže ženi da se sretnu da se dogovore kako da poboljšaju brak.
Žena dođe, ovaj doveo advokata za razvod da pričaju kako da podjele imovinu
JovicSA

#12956 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by JovicSA »

sehohari wrote: 12/06/2024 15:02
JovicSA wrote: 12/06/2024 14:47 @sehohari :lol: To je to, čovjeku koji živi cijeli život u Grudama ima prijedloge "dogovora" koji u startu idu njemu u korist, a kritikuje druge zato što "nemaju prijedloge koji grubo favoriziraju nacionalno nad građanskim". I sad zamislite šta misli neko ko je u Travniku, a kamoli u Sarajevu ili Živinicama.
To je isto kao kad muž kaže ženi da se sretnu da se dogovore kako da poboljšaju brak.
Žena dođe, ovaj doveo advokata za razvod da pričaju kako da podjele imovinu
:mrgreen: To je isto kao kad žena kaže mužu da se sretnu da se dogovore kako da poboljšaju brak.
Muž dođe, ona dovela advokata za razvod da pričaju kako da podjele imovinu

Kontaš? Sve ima i drugu stranu priče ili "sportski" drugu stranu medalje. E kada to budeš mogao skontati onda znaj da si na putu da objektivno sagledaš stvari a ne iz Širokobriješke provincije da određuješ nešto Sarajevu šta je dobro a šta loše za Sarajevo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12957 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Truba »

kakabanja213 wrote: 12/06/2024 15:00
Truba wrote: 12/06/2024 14:27 evo gledam upravo rezultate popisa i povijest pregovarača u wasingtonu i dajtonu
prema popisu malo
mora da si se u kriznim momentima pridružio jednoj od 3 strane pa sad glumiš liberala :D
Ne. Kada je moj poznanik, moze se reci i vise od toga ujutro 09.05. 1993. Upao u stan i istjerao me iz njega pa odveo u koncentracioni logor, doduse prvo u sabirni centar na Velezovom stadionu. Prije toga su me, u maju 1992. iz moje kuce istjerali cetnici. E tada sam kralju moj postao neka vrsta liberala. Do tada sam iskonski vjerovao u ideologiju Njemackih mudraca Marxa i Engelsa. Doduse i sada vjerujem i to ali niko jos uvijek njihove zamisli nije uspio provesti u djelo.
Opet ti kazem u CiPS koprivicko podravske zupanije pa tamo nek se konstitutivni dogovaraju u tvoje ime.
izvini povijest devedesetih ima svoj podforum
čitao sam do logor... podsjeća me to na mog jarana na medicini... kaže dok ja ne dođem pričaju o trebama a kad ja sjednem s njima odmah o logorima
lik proveo čitav rat u sarajevu a o logorima pričaju koji su došli u sarajevo poslije 1995
Truba

#12958 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Truba »

pemanapemani wrote: 12/06/2024 14:43
Kako si ti odvjetnik Hrvata na forumu i konstantno tvrdis da znas u bobu kako razmislja 90% Hrvata u BiH, ako mozes navedi sta bi to Hrvati izgubili ovim prijedlogom?
s obzirom na stranicu bosnjackehisterije.com jer hrvati su u bosni nestali zastupam 99% mišljenja hrvata

ne znam sto bi izgubili ali znam da ne bi srbi prihvatili tako da ne razmisljam o tome
kakabanja213

#12959 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by kakabanja213 »

Truba wrote: 12/06/2024 15:17
kakabanja213 wrote: 12/06/2024 15:00
prema popisu malo
izvini povijest devedesetih ima svoj podforum
čitao sam do logor... podsjeća me to na mog jarana na medicini... kaže dok ja ne dođem pričaju o trebama a kad ja sjednem s njima odmah o logorima
lik proveo čitav rat u sarajevu a o logorima pričaju koji su došli u sarajevo poslije 1995
I ti si jedan od onih sto kao nesto napisu pa onda ne znaju sta su naskrabali. Pa kralju ti si iznio nekakve prijedloge. Ja ti fino kazem da se to iznese na saboru sisacko moslavacke zupanije jer su na tom nivou, a ti upletes pitanje kada sam ja postao liberal i u kojim sam postrojbama bio. Kada ti na to odgovorim onda se po tebi vracam u 90te. To je otprilike i logika ustasetina iz HDZ.
pemanapemani

#12960 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by pemanapemani »

Truba wrote: 12/06/2024 15:18
s obzirom na stranicu bosnjackehisterije.com jer hrvati su u bosni nestali zastupam 99% mišljenja hrvata

ne znam sto bi izgubili ali znam da ne bi srbi prihvatili tako da ne razmisljam o tome
Ti ustvari najvise brines o tome sta misle Srbi.
Iz tvojih postova se jasno vidi simpatija prema Srbima i pravoslavlju, odnosno, istocnom krscanstvu, Bizantu i sl.

Evo i ovu ideju neces ni da uzmes u razmatranje, jer smatras da je ne zeli vecina Srba, iako bi je sigurno podrzalo vise od pola Hrvata, ciji si odvjetnik na forumu. :)

Mislim, sasvim legitimno i legalno

Uz dobru prezentaciju, ovu ideju bi podrzalo i 30% Srba, posebno iz ruralnih dijelova - istocna Hercegovina, dio oko M. Grada i sl.
Jordan1961

#12961 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Jordan1961 »

pemanapemani wrote: 12/06/2024 17:36

Iz tvojih postova se jasno vidi simpatija prema Srbima i pravoslavlju, odnosno, istocnom krscanstvu, Bizantu i sl.

Evo i ovu ideju neces ni da uzmes u razmatranje, jer smatras da je ne zeli vecina Srba, iako bi je sigurno podrzalo vise od pola Hrvata, ciji si odvjetnik na forumu. :)

Uz dobru prezentaciju, ovu ideju bi podrzalo i 30% Srba, posebno iz ruralnih dijelova - istocna Hercegovina, dio oko M. Grada i sl.
Brizna je ta srpsko-hrvatska majka - nerotkinja.
Novi_Nick

#12962 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Novi_Nick »

Gledam sinoc Schmidta na TV Klix sa voditeljicom Ermelom. Ona mu postavlja bitna i vazna pitanja, a on ta njena pitanja zaobilazi diplomatskim odgovorima, a nista konkretno i jasno da kaze. Kada ga voditeljica pita nesto u vezi entiteta Srpska i Dodika, on toliko snizi glas i prica kao da se izvinjava Dodiku sto je eventualno nesto morao da kaze.

Potpuno razlicito tretiranje Bosnjaka, Srba i Hrvata.

Sjecam se za njegovog mandata kako je jedino u Gorazdu priredio prijetnje, deranje, galamu i uvrede na racun Bosnjaka, samo zato sto su mu postavili nekoliko bitnih pitanja za njih. Takvo vrijedjanje i nepostivanje Bosnjaka nije nigdje uradio prema Srbima u entitetu Srpska ili Covicevim Hrvatima.

Cijelo vrijeme se bavi vecinom samo Bosnjacima i njihovim razlicitim greskama stvarnim i ili izmisljenim, a nigdje se ne bavi najvaznijim pitanjem entiteta Srpske, koja je vec sa drzavom Srbijom napisala zajednicki Ustav o pripajanju Srbiji. Dodik iznutra razvaljuje drzavu BiH novcem svih gradjana BiH i finansira pripajanje Srbiji.

Osim toga Dodik je vec svu drzavnu imovinu drzave Bosne i Hercegovine, iz entiteta i u entitetu Srpska u ZK gruntu prebacio na entitet Srpska i do sada rasprodao dobar dio drzavne imovine po Jahorini i drugim mjestima, pljacka drzavne sume i sve druge resurse. Schmidt ima konkretne argumente sta je Srpska do sada uradila, gdje je sa tim prekrsila Dejtonski ugovor, i trebao je vec do sada da zatvori Dodika i sve one njihove politicare koji ucestvuju u ovim nezakonitim kradjama i zbog novog Ustava pripajanja Srbiji. Ali ne tu Schmidt nista ne radi a i ako nesto kaze kaze snishodljivo i kao da se izvinjava Srpskim politicarima.

Bojim se da drzava BiH u entitetu Srpska ne prodje kao Srebrenica. Kako su stranci garantovali sigurnost Srebrenicanima, tako su ih na kraju isporucili ne naoruzane srpskim koljacima, i do danas nikom nista. Mezarje ubijenih Bosnjaka i danas stoji nezasticeno u entitetu Srpska, a ne na nekoj izdvojenoj, sigurnoj i zasticenoj lokaciji. Dodik i Co su tako daleko otisli sa svim stvarima za pripajanje Srbiji i pljackanju drzavne BH imovine, da ne vidim nacin, kako ce se sve i toliko uradjenih i izmjenjenih stvari, sto na terenu sto po dokumentima, kako ce to sve Schmidt da vrati nazad na pocetak.

Znaci da ne bude kao sa Srebrenicom, da se jedno jutro propudimo i da nam Schmidt isprica njegovu pricu, kako mu je zao, kako je pokusao sve da spasi drzavu BiH, ali kako nazalost nije mogao da sprijeci podjelu BH, a EU na to pristane "kao fol" da smire situaciju. Jer kao sto znamo najslabija karika uvijek puca i placa svojim dijelom drzave a to su u ovom momentu Bosnjaci.

Zelio bih i volio da tako ne bude i da nisam u pravu.
geoxx

#12963 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by geoxx »

kme kme kme :sad:

Evo suza mi kanula
jesam1

#12964 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by jesam1 »

Novi_Nick ne valja ti taj trolovski prompt. Sve ti se pomjesalo u postu - Srpska, entiteti, neke karike, jadni Bosnjaci.

Keep it simple! al inace na dobrom si putu
Novi_Nick

#12965 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Novi_Nick »

jesam1 wrote: 20/06/2024 14:12 Novi_Nick ne valja ti taj trolovski prompt. Sve ti se pomjesalo u postu - Srpska, entiteti, neke karike, jadni Bosnjaci.

Tek mi je istekla kazna moderatora od mjesec dana. A ti vec navodis moderatora da me ponovo kazni za neko trolanje, koje ja ne vidim kao trolanje nego moje misljenje. Ne znam zasto ne preskacete neke tekstove koje smatrate da nisu kako treba po vasem misljenju. Ovaj gore iznad mog posta "geoxx" trola i vrijedja i niko ga niti opominje niti kaznjava.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#12966 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by PreWiBa »

jesam1 wrote: 20/06/2024 14:12 Novi_Nick ne valja ti taj trolovski prompt. Sve ti se pomjesalo u postu - Srpska, entiteti, neke karike, jadni Bosnjaci.

Gdje je čovjek išta napisao trolovski?

Ništa nije pomješao, samo ne razumijem zašto ne piše RS umjesto "Srpska", to je termin kojeg Dodikovci propagiraju.

Ali, što se tiče ostalog, sasvim legitimno mišljenje.
laik1981

#12967 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by laik1981 »

Novi_Nick wrote: 20/06/2024 14:24

Tek mi je istekla kazna moderatora od mjesec dana. A ti vec navodis moderatora da me ponovo kazni za neko trolanje, koje ja ne vidim kao trolanje nego moje misljenje. Ne znam zasto ne preskacete neke tekstove koje smatrate da nisu kako treba po vasem misljenju. Ovaj gore iznad mog posta "geoxx" trola i vrijedja i niko ga niti opominje niti kaznjava.
Svaki visoki predstavnik je izbjegavao direktno odgovarati i odgovori su uvijek i svima bili uglavnom diplomatski. Meni su ti intervjui sa visokim predstavnicima vazda bili obicno ubleharenje. Ocekuje se da ce nesto reci jer situacija to zahtijeva, a oni samo ponavljaju mantre poput kako ce stititi dejtonski poredak i kako politicari treba da se dogovaraju i izvrsavaju svoje obaveze. Paddy je mozda bio izuzetak. Ostali obicne isprane diplomate.
geoxx

#12968 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by geoxx »

Kvalitetno placipickarenje. Inace olimpijska disciplina u Bosnjaka.
MMM1977

#12969 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by MMM1977 »

Prošeta se Christian Banjalukom a ne bi ništa od Miletovih jaja :D
PM72

#12970 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by PM72 »

MMM1977 wrote: 04/09/2024 17:03 Prošeta se Christian Banjalukom a ne bi ništa od Miletovih jaja :D
Koliko ja vidim...više cvika švabo nego Mile
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#12971 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by _BataZiv_0809 »

Truba je Manojlo Komnen :kiss:
pemanapemani

#12972 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by pemanapemani »

_BataZiv_0809 wrote: 04/09/2024 20:23

Truba je Manojlo Komnen :kiss:
Znam.

Vizantija korijen svega. Istocno, a jos rimsko. Ne znam da moze bolje. :)
Haris.ba

#12973 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Haris.ba »

Hoce li nacisimpatizer Schmit reagovati na poziv Becirage?

https://www.klix.ba/vijesti/bih/becirov ... /240906091
Pozivam visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta da bez odgađanja, u skladu sa svojim ovlastima, donese odluku o smjeni ministrice Željke Stojičić, kao i da donese nalog o zabrani upotrebe novih nastavnih programa u školskoj 2024/2025. godini. Visoki predstavnik mora konkretno i principijelno djelovati na cijeloj državnoj teritoriji Bosne i Hercegovine. Njegova je dužnost da spriječi podrivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i veličanje ratnih zločinaca", kaže predsjedavajući Predsjedništva BiH.
Kako ce ovaj covjek shvatiti sta znaci velicanje ratnih zlocinaca?
Ali političar iz CSU-a Christian Schmidt, aktuelni visoki predstavnik u BiH, branio je reputaciju heroja avijatičara na lokalnoj televiziji.

"Mölders nije imao smeđe mrlje na prsluku", govorio je Schmidt.

Mölders je učestvovao u zločinačkim napadima. Pilot lovca je štitio njemačke bombardere koji su zapalili gradove poput Londona i Dunkerka 1940. godine. Hiljade nevinih ljudi poginule su u plamenu.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-je ... /230129099
Truba

#12974 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Truba »

Nacista = clan partije

Je li taj pilot sijedio naredbe ili bio clan partije ne znam
Onda su svi nacisti
A znamo da je tito odikovao nacisickog koljaca s kozarekoji je postao generalni tajnik un
Je li on bio clan partije ne znam

To sto je neko ubijao ne znaci daje ratni zlocinac
Haris.ba

#12975 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Haris.ba »

Truba wrote: 06/09/2024 18:09 Nacista = clan partije

Je li taj pilot sijedio naredbe ili bio clan partije ne znam
Onda su svi nacisti
A znamo da je tito odikovao nacisickog koljaca s kozarekoji je postao generalni tajnik un
Je li on bio clan partije ne znam

To sto je neko ubijao ne znaci daje ratni zlocinac
Pa ko ce drugi nego ti braniti naciste.

Tito je odlikovao Vajdhama prije nego se otkrilo gdje je sluzbovao i kako. Ali, hajde. Tebi je to nebitno.
Locked