Novi Izborni zakon BiH
- skafiskafsnjak
#12951 Re: Novi Izborni zakon BiH
Kmeee kmeee kmeeee
-
Anquilla
#12952 Re: Novi Izborni zakon BiH
I ne trebajuBlack swan wrote: ↑07/05/2022 09:40A kako je biden mogao doci i brankovic podnio ostavku pobijedila tihceva strujaLogin77777 wrote: ↑06/05/2022 15:27
Da je tako lako uradili bi vec do sada. Ja od prvog dana govorim da nema sanse IZ napraviti onako kako HDZ zeli i onako kako presude iz Strazbura govore. To nije nikako moguce.
Kako su milanica zarvorili ljeti u sobu bez klime da potpise kako su sklonili jelavica poplasena
Kako su stvarali zatvorene gradove i otvorene opcine
Kako su slali transportere na banke
Kako su mogli mijenjati dayton...donositi zakone o zastavama parama registracijama a jednu obicnu liniju u zakonu za izbore ne mogu
NECE
Trenutni IZ nije u suprotnosti sa Daytonom, ako se ne može dogovoriti neki model koji bi svim građanima dao podjednake šanse da biraju i budu birani, bez diskriminacije, nema razloga za promjernu.
Posebno ne zbog Čovićeve ambicije, kad mu je već prethodne izborne cikluse odgovarao, zašto ga mijenjati.
A da, jer je prijetnja miru i stabilnosti BiH, pa će natjerati HNS na "institucionalno povezivanje i teritorijalnu organizaciju"
Voljela bih da taj plan (A, B, C, ne znam na kojem je slovu, odgovaralo bi Z
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12953 Re: Novi Izborni zakon BiH
U pravu si
Takodjer nema ljutnje kada hdz i snsd blokiraju sve sto im ne odgovara...a ja se iskreno nadam rastu hrs
Pa da bas cirkus bude sljedecih godina
Takodjer nema ljutnje kada hdz i snsd blokiraju sve sto im ne odgovara...a ja se iskreno nadam rastu hrs
-
Anquilla
#12954 Re: Novi Izborni zakon BiH
Kao da do sada nisu blokirali ono što im ne odgovara, kad su imali mogućnost
Baš će biti velika promjena kad počnu blokirati nema šta.
Ja se iskreno nadam da neće imati saveznika s treće strane, da im daju sve moguće alate za blokadu
Razlika između tvog i mog mišljenja je da se ti očito želiš dalju radikalizaciju, a ja ne.
Ja se iskreno nadam da neće imati saveznika s treće strane, da im daju sve moguće alate za blokadu
Razlika između tvog i mog mišljenja je da se ti očito želiš dalju radikalizaciju, a ja ne.
- skafiskafsnjak
#12955 Re: Novi Izborni zakon BiH
Buhahahahaha sta kaze, ako blokirajuAnquilla wrote: ↑07/05/2022 11:12 Kao da do sada nisu blokirali ono što im ne odgovara, kad su imali mogućnost![]()
Pa sta rade godinama
- skafiskafsnjak
#12956 Re: Novi Izborni zakon BiH
Uporan je, nema sta...
Čović: Novi razgovori o Izbornom zakonu u idućih deset dana
http://www.klix.ba/clanak/220507042
-
Anquilla
#12957 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ih, ja naivno cekam da pocnu raditi na ostvarenju svojih planova, a on i dalje uvjeren da ima sagovornike za mijenjanje IZ 5 mjeseci pred izbore.skafiskafsnjak wrote: ↑07/05/2022 13:46 Uporan je, nema sta...
- Prpa.ba
#12958 Re: Novi Izborni zakon BiH
Covic trazi izgovore da moze svaki treci dan da ide u Zagreb o trosku bosanskih poreskih obveznika, a preko granice idu torbe s kes lovom.

- pepeljara
#12959 Re: Novi Izborni zakon BiH
Zasto ne prijavis policiji ako stvarno mislis da je tako?
Svaki gradjanin ove drzave ako misli da neko vrshi pronevjeru, krsi zakone ove drzave treba da prijavi to 122.
-
DonieBrasco
#12960 Re: Novi Izborni zakon BiH
Gore od toga sto bosnjaci ili nazovi pro-BiH strana nije ujedinjena oko ovog pitanja, da zajedno pred tim EU predstavnicima kazu "ne zelimo takav zakon" i ljepo obrazloze, kraj price o tome da se donese zakon koji bi jednom covjek i njegovoj stranci donosi sve sto zele a kasnije jos da pravi entitet da cjepa drzavu i prikljucuje teritoriju drugoj.Anquilla wrote: ↑07/05/2022 13:59Ih, ja naivno cekam da pocnu raditi na ostvarenju svojih planova, a on i dalje uvjeren da ima sagovornike za mijenjanje IZ 5 mjeseci pred izbore.skafiskafsnjak wrote: ↑07/05/2022 13:46 Uporan je, nema sta...
![]()
Tragedija ce bit da on minut do dvanaest dobije sta zeli, upravo od tih iz EU i domacih bosnjackih placenika veleizdajnika.
-
Lex77
#12961 Re: Novi Izborni zakon BiH
Kako je to moguće? Izbori su raspisani po važećem Zakonu, a oni opet o mijenjanju.
Ako Bakir sad ista potpiše onima koji preziru Bosnjake i žele stvoriti etnički čistu teritoriju koja će se pripojiti RH, to će biti potpuno suludo čak i za Bakira.
Ako Bakir sad ista potpiše onima koji preziru Bosnjake i žele stvoriti etnički čistu teritoriju koja će se pripojiti RH, to će biti potpuno suludo čak i za Bakira.
-
Anquilla
#12962 Re: Novi Izborni zakon BiH
Iskreno vjerujem da nema nijednog proBiH političara koji bi, u izbornoj godini, nakon svega što slušamo od (oba) HDZ-a, HNS-a i Milanovića, smio podići ruku za bilo kakav ustupak u vezi izbornog zakona.DonieBrasco wrote: ↑07/05/2022 15:22Gore od toga sto bosnjaci ili nazovi pro-BiH strana nije ujedinjena oko ovog pitanja, da zajedno pred tim EU predstavnicima kazu "ne zelimo takav zakon" i ljepo obrazloze, kraj price o tome da se donese zakon koji bi jednom covjek i njegovoj stranci donosi sve sto zele a kasnije jos da pravi entitet da cjepa drzavu i prikljucuje teritoriju drugoj.
Tragedija ce bit da on minut do dvanaest dobije sta zeli, upravo od tih iz EU i domacih bosnjackih placenika veleizdajnika.
Pa kada im najveći saveznik, Bakir, javno kaže da od toga nema ništa, ko bi im izašao ususret (osim ljigavog SBB-a)?
Štaviše, mislim da i u SDA postoji struja koja ne bi pratila Bakira, čak i ukoliko ovaj bude "susretljiv" kao inače.
-
DonieBrasco
#12963 Re: Novi Izborni zakon BiH
Sve i jednog moze Covic da ih kupi a niko nije imun na pare toga se ja bojim !Anquilla wrote: ↑07/05/2022 16:00Iskreno vjerujem da nema nijednog proBiH političara koji bi, u izbornoj godini, nakon svega što slušamo od (oba) HDZ-a, HNS-a i Milanovića, smio podići ruku za bilo kakav ustupak u vezi izbornog zakona.DonieBrasco wrote: ↑07/05/2022 15:22
Gore od toga sto bosnjaci ili nazovi pro-BiH strana nije ujedinjena oko ovog pitanja, da zajedno pred tim EU predstavnicima kazu "ne zelimo takav zakon" i ljepo obrazloze, kraj price o tome da se donese zakon koji bi jednom covjek i njegovoj stranci donosi sve sto zele a kasnije jos da pravi entitet da cjepa drzavu i prikljucuje teritoriju drugoj.
Pa kada im najveći saveznik, Bakir, javno kaže da od toga nema ništa, ko bi im izašao ususret (osim ljigavog SBB-a)?
Štaviše, mislim da i u SDA postoji struja koja ne bi pratila Bakira, čak i ukoliko ovaj bude "susretljiv" kao inače.
-
plavi_E
#12964 Re: Novi Izborni zakon BiH
Na dan kad se otvore glasacka mjesta Covic ce preziti da se izmjeni izborni zakon.
- tataćusak
#12965 Re: Novi Izborni zakon BiH
I ja se nadam da mi Pamela pokuca na vrata a cirkus će biti samo kamenjarima,Black swan wrote: ↑07/05/2022 10:44 U pravu si
-
Lex77
#12966 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ja isto.DonieBrasco wrote: ↑07/05/2022 16:02Sve i jednog moze Covic da ih kupi a niko nije imun na pare toga se ja bojim !Anquilla wrote: ↑07/05/2022 16:00
Iskreno vjerujem da nema nijednog proBiH političara koji bi, u izbornoj godini, nakon svega što slušamo od (oba) HDZ-a, HNS-a i Milanovića, smio podići ruku za bilo kakav ustupak u vezi izbornog zakona.
Kakve su to puste pare koje Čović nosi preko granice?
-
Lex77
#12967 Re: Novi Izborni zakon BiH
Vjerojatno je plan ponuditi barem mogućnost kandidatskog statusa ako se pristane na treći entitet.
Nadam se da su Ameri rekli Bakiru da ništa ne potpisuje
Nadam se da su Ameri rekli Bakiru da ništa ne potpisuje
- skafiskafsnjak
- Gandalf
#12969 Re: Novi Izborni zakon BiH
Došlo vrijeme da se vlastita fotelja spašava. Prošlo je to vrijeme kada su se ustupci, dilovi, muljaže i štele koje su imali čovke i kirbaš nizali kao na traci. Niko neće iz Sarajeva pružiti ruku spasa legitimnom, jer bi i sam sebe bacio u provaliju političke nebitnosti. Stari jaran kirbaš lagano pere rukice i pravi se da se ne poznaje s gospodinom legitimnim iz tisuću ranijih dogovora ispod stola. Trojku realno zaboli ona stvar, fahraon nebitan lik, dinokio se sada vadi iz vlastititih ranije izrečenih besmislica. Tako da nam je mister legitimni ostao usamljen
A cijela karijera mu se svodi sada na taj IZ.
Oh, nepravdo i sudbino gorka
Tugy, plaky
Oh, nepravdo i sudbino gorka
Tugy, plaky
- Login77777
#12970 Re: Novi Izborni zakon BiH
Za svaku promjenu Ustava treba 2/3 u parlamentu. Bake moze ucestovati sa osam ruka u tome. Znaci trebaju i druge bh stranke na to pristati. E de ti meni sad reci sta imaju od toga da nude Bakiru to ako on ne moze to progurati sam?
A kao drugo gdje bi bio taj treci? Sve je pomjesano. Dosta gradova gdje je Hrvata bila vecina je sad pola pola odnosno vise Bosnjaka. I gdje sad da prave treci?
-
Lex77
#12971 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ma oni to planiraju samo kroz izborni zakon tipa sa dvije izborne jedinice, a od jedne bi onda napravili treci entitet.
Ustav bi potpuno izignorirali. To je plan HDZ-A.
Ustav bi potpuno izignorirali. To je plan HDZ-A.
- Login77777
#12972 Re: Novi Izborni zakon BiH
I one izborbe jedinice sto su nudili zivi pola Bosnjaka. I ti Bosnjaci ce mirno zivjeti u tom takozvanom entitetu?
- tandmand
#12973 Re: Novi Izborni zakon BiH
kandidatski status je golub na grani, obećanje na listu papira
za razliku od trećeg entiteta
Zamisli da Izrael uđe u EU, sve skupa sa Zapadnom obalom, Gazom i Palestincima sa poliitčkim i građanskim pravima kakva imaju danas.
Ako u EU imaju takvu viziju članstva BiH, sa palestiniziranim Bošnjacima, ja onda pitam
pa koji će nam qraz takva BiH i takva EU. Šta mi imamo od toga.
-
plavi_E
-
HD_2015
#12975 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ova tema je šampion po broju bajki:
- Hrvatska će blokirati nekoga u NATO-u (
) i to zbog IZ-a u BiH;
- napraviće Čović treći entitet;
- intervenisaće Hrvatska;
- intervenisaće NATO;
- ponudiće BiH status kandidata ako se udovolji HDZ-u oko IZ-a
- ... (nastaviće se)
I ovo samo u zadnjih par dana. Kakve su se bajke pisale posljednjih mjeseci. Ah, da, Bošnjaci "dobili" zakon o negiranju genocida, da bi HDZ dobio IZ.
Živimo u nevjerovatnim vremenima.
- Hrvatska će blokirati nekoga u NATO-u (
- napraviće Čović treći entitet;
- intervenisaće Hrvatska;
- intervenisaće NATO;
- ponudiće BiH status kandidata ako se udovolji HDZ-u oko IZ-a
- ... (nastaviće se)
I ovo samo u zadnjih par dana. Kakve su se bajke pisale posljednjih mjeseci. Ah, da, Bošnjaci "dobili" zakon o negiranju genocida, da bi HDZ dobio IZ.
Živimo u nevjerovatnim vremenima.