SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ranger

#12951 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ranger »

Tercius wrote:
O'zone wrote:Majku mu....Srokaš kriminalaca i vodi se postupak kao da si ubio svetog čovjeka....Čuj ekshumacija i treća obdukcija...Obdukcija čega? Šta je ostalo da se obdukcija?

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/crna ... ija/199267
Ma mogu sivrati q.... policija u svojoj opremi ne duzi nista sto je vece od 9 mm, cak i da duzi ne znam sta bi to moglo biti od 12 mm...
I meni ovo upade u oko cuj 12mm, pa ne nose tandzare
Imace pravo stimulirajuca situacija za sve policajce, ionako pucaju jednom u 100g a ovo ih moze bas ohrabriti :/
supercali

#12952 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Ma ja bi da sam neka civija rekao jeste pucali smo haubicom od 155mm pa makar oni ne pucali na policiju
Uhvacen je u kradji naoruzan i zato je ubijen
Poruka ostalima je ako budete krali ne trebate ni pucati bit cete ubijeni ako vas uhvatimo i kraj price pa nek oni dizu tuzbe ako treba i u hagu
insomnia78

#12953 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Realno ova prica pomalo smrducka
Tercius

#12954 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

ranger wrote:
Tercius wrote:
O'zone wrote:Majku mu....Srokaš kriminalaca i vodi se postupak kao da si ubio svetog čovjeka....Čuj ekshumacija i treća obdukcija...Obdukcija čega? Šta je ostalo da se obdukcija?

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/crna ... ija/199267
Ma mogu sivrati q.... policija u svojoj opremi ne duzi nista sto je vece od 9 mm, cak i da duzi ne znam sta bi to moglo biti od 12 mm...
I meni ovo upade u oko cuj 12mm, pa ne nose tandzare
Imace pravo stimulirajuca situacija za sve policajce, ionako pucaju jednom u 100g a ovo ih moze bas ohrabriti :/
Ma ima snajper u tom nekom slicnom kalibru, ali ne vjerujem da to MUP KS ima uopste a i da ima to su snajperi za neke druge namjene a ne za neke geliptere sto bjeze po parkingu, za ovakve je kalash sa 5 metara daljine i duplim okvirom.
supercali

#12955 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Ma po meni ovo je sada prica da se izvuku kakve pare
Znali su i roditelji i svi njegovi sigurno da je u auto mafiji
E sada idu na foru vjerske nacionalne i kojekakve osnove da bi drzava popustila malo pa mozda i izgubila slucaj a onda ide isplata neke kolicine
A njima dobro makar dobili 10000 maraka
uglavnomja

#12956 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

a vidi advokata, k'o da je juce iz osnovne skole izas'o :D
vješalica

#12958 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

http://m.avaz.ba/clanak/287771/vjestak- ... ren-sipkom

I alija budnjo se poceo pominjati
Jasna je stvar
Olos u sudu olos u tuzilastvu
A neka ovaca nek tepaju postenjacinama ppsto su i sami ko i oni;)
Us and them

#12959 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Us and them »

Žujo doživio prosvjetljenje
Vještak medicinske struke Hamza Žujo tokom svog iznošenja nalaza kazao je da je uradio na hiljade vještačenja i da je kao sudski vještak bio angažovan i u ovom predmetu i to čak šest puta. Žujo je obdukciju Dženana Memića izvršio 16. februara dan nakon što je preminuo na KCUS-u.

- Leš je bio sa medicinskom gazom i sa zavojem na glavi. To sam samo našao na tijelu. Kod svake obdukcije mjeri se leš. Ja sam našao 190 cm. Nakon što sam uradio spoljašni pregled konstatovao sam povrede odnosno otvor u sljepoočnom predjelu lijevog dijela glave – kazao je Žujo te je dodao da je na koži desne šake, desnog koljena, kože lijevog kolje, kože predjela lijeve nadlaktice pronađene površinske povrede koje je mogao zadobiti od pada.

Žujo je kazao da na grudnom košu nije našao povredu prilikom obdukcije iako su tokom ranijeg svjedočenja ljekari kazali da je imao nagnječenje grudnog koša.

Žujo je kazao da ostaje pri stavu da je povreda glave nastala djelovanjem tupog mehaničkog oruđa te da je to moglo biti od štoka od vrata na vozilu.

- Mjesto pokazivanja oštećenja vozila na 192 cm to je štok od vrata on je zaobljen i dolazi u obzir takav način povređivanja.

Na pitanje da li je Žujo ikome govorio pa i Aliji Budnji da je Dženan udaren šipkom promjera 18 mm, vještak je kazao da nikome to nije govorio niti je ta povreda mogla nastati od šipke, palice...

Advokat Karkin tokom ispitivanja vještaka je kazao da sve nabrojane povrede na Memiću su s prednje strane na šta je Žujo kazao da spoljašnjim pregledom tijela nije pronašao druge povrede.

Advokat Karkin postavio je pitanje da li je moguće da vozilo pri brzini od 45 km na sat udari oštećenog s leđa i nema tragova kočenja i da taj oštećeni ima samo jednu povredu glave, a nema povreda leđa, nogu, rebara, debelog mesa, potkoljenice.

Sudija Igor Todorović također je pitao vještaka Žuju da li je moguće i kako su to raniji vještaci kazali da je kontakt s pješacima bio ispod pojasa i ima oštećenje blatobrana, fara, a da nema nikakve primarne povrede na Memiću.

- Prilikom obdukcije nisam našao nikakve povrede na nogama, na trbuhu, na karlici, na grudnom košu. Nisam našao i ima fotodokumentacija koja to pokazuje – kazao je Žujo.

Na pitanje kako je to moguće, Žujo je kazao da to moraju odgovoriti stručnjaci, a da je bio u pitanju prelom potkoljenice da bi tačno znao pri kojoj brzini se to dogodilo.

http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=34847
JThomas

#12960 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

On je na pitanje tužioca, a s obzirom na određene špekulacije, kazao da nikada nije rekao Aliji Budnji da je Memić udaren šipkom. - See more at: http://m.avaz.ba/clanak/287771/vjestak- ... eAelA.dpuf
tužilac pita vještaka je li on nešto rekao osobi - koja po tužilačkoj verziji nema ništa s predmetom...
zenit dozic

#12961 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zenit dozic »

insaneinthebrain wrote:lakrdija se nastavlja :-)

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170418121
Pogledajte tu rekonstrukciju, kombi prolazi između njih koji su pribijeni jedmo uz drugo i samo udara njega a ona zavrsi nekako na drugoj strani ulice :lol:
insomnia78

#12962 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Strahota sta se radi. Tacno za kalasa i izrokati redom sve iole umjesane u ovaj slucaj
JThomas

#12963 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

Kovačević je kazao da Memić udaren lijevom stranom vozila, prednjim čeonim dijelom branika, te je oštećen far, prednji lijevi ram. Kovačević je čak i simulirao „kretanje Dženana Memića“ te je naveo da je Memić udaren ispod pojasa te je morao zadobiti povrede ispod pojasa s leđa.
- Prilikom obdukcije nisam našao nikakve povrede na nogama, na trbuhu, na karlici, na grudnom košu. Nisam našao i ima fotodokumentacija koja to pokazuje – kazao je Žujo.
zenit dozic

#12964 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zenit dozic »

Alisa na strani koja je bliza autu a njoj nista :lol:
Dzenana spuco kombi i odbacio ga a on ima samo povredu glave. Pisanje po ovcama doseze nove levele :thumbup:
Us and them

#12965 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Us and them »

Ponovno scene iz Alan Forda

Vještak: Nesrećna žrtva nije imala nikakvih povreda grudi, stomaka, karlice ili nogu.

Sudac: Ali kako je moguće da je kombi optuženih oštećen baš po blatobranima i farovima, zar to ne znači da ga je udario baš u donji dio tijela?

Vještak: Gospon sudac, ja sam stručnjak za tijela a ne za prevozna sredstva.
zenit dozic

#12966 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zenit dozic »

Us and them wrote:Ponovno scene iz Alan Forda

Vještak: Nesrećna žrtva nije imala nikakvih povreda grudi, stomaka, karlice ili nogu.

Sudac: Ali kako je moguće da je kombi optuženih oštećen baš po blatobranima i farovima, zar to ne znači da ga je udario baš u donji dio tijela?

Vještak: Gospon sudac, ja sam stručnjak za tijela a ne za prevozna sredstva.
Da je srece sudac bi ga poslo par dana u tvorza na hlađenje zbog nepostovanja suda. Sprdaju se likovi :oops:
JThomas

#12967 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

pozivam se na milost suda :oops:
Tercius

#12968 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

0:32 "...preko kom pravcu idu..." Ja bih samo volio znati jel ovaj vodi rekonstrukciju i ko je on.
Us and them

#12969 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Us and them »

Agent Delko
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#12970 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

u vladimir nazor bi bolju rekonstrukciju napravili...kakva sramota...mozak mi otekao od ovih par minuta nepismenih seljacina, lazi i gluposti...fuj..
O'zone
Globalni moderator

#12971 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Tercius wrote:

0:32 "...preko kom pravcu idu..." Ja bih samo volio znati jel ovaj vodi rekonstrukciju i ko je on.
Nemoj da te začudi da je dežurni tužilac......

A stvarno šarada od slučaja...sudija kaže "moramo ga pogledati da nam šta ne uvale" misleći na dokazni materijal tužilaštva koji se nalazi na CD mediju.

Žujo očigledno promijenio priču u odnosu na prvobitnu.

Zašto nema povreda na donjim ekstremitetima ako su slomljeni far, maska i branik vjerovatno nikad niko neće objasniti.. ispasti će da je Dženan vezao pertlu kad su naletili ovi sa kombijem....
Better Man

#12974 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Better Man »

Prolazi sam autoputem samo suprotnom trakom koja vodi prema Zenici i vidio sam policijsku patrolu u traci za Sarajevo i neko auto sa dignutom haubom. Sad ne znam je li u pitanju ta nezgoda sa Tiguanom ili nešto drugo.
orinoco

#12975 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by orinoco »

O'zone wrote:Zašto nema povreda na donjim ekstremitetima ako su slomljeni far, maska i branik vjerovatno nikad niko neće objasniti.. ispasti će da je Dženan vezao pertlu kad su naletili ovi sa kombijem....
Možda ga je neko palicom udario u vožnji, kroz otvoren prozor kombija
Post Reply