Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

emric

#12951 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by emric »

japin_mutapi wrote:ustat pa pomenut trampa
Ustati pa ga posrati. Zavadio bi dva oka u glavi.
moonca

#12952 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by moonca »

:shock:
Ogovara bivse predsjednike, nevidjeno.
GandalfSivi

#12953 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Ovo je prvi put od kako je predsjednik da ga ni Fox ne pokusava opravdati. Smislit ce nesto do sutra, ali je lijepo vidjeti kako ga svi redom kritikuju danas...
raoul duke

#12955 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by raoul duke »

GandalfSivi wrote:Ovo je prvi put od kako je predsjednik da ga ni Fox ne pokusava opravdati. Smislit ce nesto do sutra, ali je lijepo vidjeti kako ga svi redom kritikuju danas...
Opet lažeš i petljaš

Nema šta smišljati, od Ajzenhauera pa do danas održava se miran odnos između dvije sile kao što su Rusija i USA.
Na stranu što demokrate pizde pa izdaju naredbe svojim medijima da pljuju po Trumpu, ništa novo.

Fox ga nema šta pravdati, samo neka se zavale i jedu kokice dok demokrati pucaju po šavovima
GandalfSivi

#12956 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

raoul duke wrote:
GandalfSivi wrote:Ovo je prvi put od kako je predsjednik da ga ni Fox ne pokusava opravdati. Smislit ce nesto do sutra, ali je lijepo vidjeti kako ga svi redom kritikuju danas...
Opet lažeš i petljaš

Nema šta smišljati, od Ajzenhauera pa do danas održava se miran odnos između dvije sile kao što su Rusija i USA.
Na stranu što demokrate pizde pa izdaju naredbe svojim medijima da pljuju po Trumpu, ništa novo.

Fox ga nema šta pravdati, samo neka se zavale i jedu kokice dok demokrati pucaju po šavovima
Umij se, popij mlijeko, otspavaj pa probaj ponovo...

Nikada u istoriji nije americki predsjednik rekao da vieruje ruskom predsjedniku vise nego americkoj obavjestajnoj zajednici.

Gingrich, Rayn, McConnell, Corker, McCain, Sasse, sve stari demokrati jel’te? Jedino Tucker Carlson i Hannity ostali da brane, ali oni su nepopravljivi svakako...

Procitaj malo o istoriji, malo o politici, nauci sta su cinienice, investiraj malo u to znanje, pa se vrati i pokusaj ponovo. Inace me nemoj peglati, glupo mi je i pokusati voditi konverzaciju sa nekim ko ponavlja prazne floskule koje cuje na Foxu...
Grean

#12957 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Grean »

Amerika bez milosti prema EU: Počinje pritisak bez presedana

https://www.nezavisne.com/novosti/svije ... ana/488545
Kada budala dobije moc u najmocnijoj drzavi svijeta.

Vec je od Kineza napravio neprijatelje a sad udara i na EU. Pozadina svega su ucjene i prisila da se ne trguje sa Iranom.

Ekonomske posljedice se vec osjecaju. Kineski ZTE je obustavio proizvodnju vec nekoliko mjeseci, ljudi ne primaju platu. Na kraju je kompanija pristala na reket Amerikanaca, da plate milijardu odstete Americi i smijene generalnog direktora kompanije ali je senat odbio prijedlog vlade da se to prihvati.

Nadati se da ce svijet u buducnosti biti manje ovisan o kaubojima tehnologijom i finansijama. U svakom slucaju Iran ce ispusiti ovaj put jer kompanije iz Kine i EU ne mogu dozvoliti sebi luksuz da nemaju pristup tehnologiji i komponentama americkih kompanija. To je povalilo ZTE a ne trziste jer Ameri svakako ne kupuju bazne stanice od kineskih kompanija ali im ovi prodaju cipove i softvere.
exliberal-ex

#12958 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by exliberal-ex »

raoul duke wrote:
Opet lažeš i petljaš

Jedno je odrzavat mir a drugo je omalovazavat svoju drzavu, vladine institucije itd
I prije su se predsjednici susretali ali nikad ni jedan americki predsjednik nije koristio te susrete da napadne svoju vladu ili partiju.
Zanimljivo ce biti danas kad ode na razgovor sa republikancima.
Jedna stvar je napadat demokarate ali za njih su rusi najveci neprijatelji, sad kad je poceo svoju drzavu napadat da bi odbranio ruse...mada nista me nemoze vise iznenadit, mozda mu redneci I nastave vjerovat
Fudo387

#12959 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

GandalfSivi wrote:
raoul duke wrote:
Opet lažeš i petljaš

Nikada u istoriji nije americki predsjednik rekao da vieruje ruskom predsjedniku vise nego americkoj obavjestajnoj zajednici.

Gingrich, Rayn, McConnell, Corker, McCain, Sasse, sve stari demokrati jel’te? Jedino Tucker Carlson i Hannity ostali da brane, ali oni su nepopravljivi svakako...

Procitaj malo o istoriji, malo o politici, nauci sta su cinienice, investiraj malo u to znanje, pa se vrati i pokusaj ponovo. Inace me nemoj peglati, glupo mi je i pokusati voditi konverzaciju sa nekim ko ponavlja prazne floskule koje cuje na Foxu...
On je davnih dana presao crvenu liniju, ono jucer je bio alaram i najzagrizenijim sljedbenicima.
Ako se sad izvuce, il’ su svi pobudalili, il’ on ima nadnaravne moci pa hipnotise okolo.
raoul duke

#12960 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by raoul duke »

GandalfSivi wrote:
raoul duke wrote:
Opet lažeš i petljaš

Ovo sto pises je samo kmecanje, nikakvo konstruktivno misljenje a o nedostatku objektivnosti u tvojoj glavici ne treba pisati
exliberal-ex wrote: Jedno je odrzavat mir a drugo je omalovazavat svoju drzavu, vladine institucije itd
I prije su se predsjednici susretali ali nikad ni jedan americki predsjednik nije koristio te susrete da napadne svoju vladu ili partiju.
Trump make America great again a eno sad omalovazava svoju drzavu..

Americi su potrebni dobri odnosi sa Rusijom
Na koje vladine institucije mislis, ove u sluzbi demokrata koji vode witch hunt protiv Trumpa jos od izbora? :lol:
GandalfSivi

#12961 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

raoul duke wrote: Ovo sto pises je samo kmecanje, nikakvo konstruktivno misljenje a o nedostatku objektivnosti u tvojoj glavici ne treba pisati
exliberal-ex wrote: Jedno je odrzavat mir a drugo je omalovazavat svoju drzavu, vladine institucije itd
Trump make America great again a eno sad omalovazava svoju drzavu..

Americi su potrebni dobri odnosi sa Rusijom
Na koje vladine institucije mislis, ove u sluzbi demokrata koji vode witch hunt protiv Trumpa jos od izbora? :lol:
Opet se nisi umio, a za tastaturu si sjeo. U petak je dodatnih 12 ljudi iz ruske vojske optuzeno za uplitanje u izbore. Kako je to witch hunt? Ili hoces listu ljudi koji su vec i optuzeni i osudjeni (tj. koji su priznali da su radili sa Rusima)?

Namjerno fulas pricu, nije uopste problem sto su se nasli, problem je sto je Trump javno rekao da vise vjeruje Putinu nego svojim obavjestajnim agencijama, i to nakon sto je napravio turneju gdje se dobro po.rao po svim saveznicima (NATO, G7, EU, GB, Njemacka)...

Btw, Mueller je registrovani republikanac, koji je dobio posao od drugog republikanca kojeg je Trump zaposlio. Demokrati su tu samo u glavi onih koji vole vjerovati u teoriju zavjere...

Bas mi je simpa naletiti ovako na nekoga ko samo napamet ponavlja ono sto je cuo na Fox, a nema ili zelju ili kapacitet da misli svojom glavom...
Fudo387

#12962 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Frajer trola glupostima, ne vidim svrhu da mu se ozbiljno odgovara na izlizane frazetine, fake news, vjestice...pm.
Itsoktobealone

#12963 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Itsoktobealone »

@raoul duke :lol: :lol: :lol:
GandalfSivi

#12964 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Btw, gledam Michael Blake-a na Foxu, razvalio ih. Sam protiv pet, unistio ih. U po frke lik do njega pjeni, a Blake se poceo smijati...
Fudo387

#12965 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

GandalfSivi wrote:Btw, gledam Michael Blake-a na Foxu, razvalio ih. Sam protiv pet, unistio ih. U po frke lik do njega pjeni, a Blake se poceo smijati...
Otkud ti zivci za to?
Ja izdrzim dvije minute, i da ne bi opalio daljinskim u ekran, prebacim ili ugasim.
GandalfSivi

#12966 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Fudo387 wrote:
GandalfSivi wrote:Btw, gledam Michael Blake-a na Foxu, razvalio ih. Sam protiv pet, unistio ih. U po frke lik do njega pjeni, a Blake se poceo smijati...
Otkud ti zivci za to?
Ja izdrzim dvije minute, i da ne bi opalio daljinskim u ekran, prebacim ili ugasim.

Nisam mjesec dana, gledao fudbal, pa valjda ojacali zivci :)
Fudo387

#12967 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Ma bjezi, prava lobotomija sa najodvratnijim likovima koje su mogli naci medju najodvratnijim hejterima.
Ignoranti, lazovi, hulje.
Primjetio sam doduse i kojem se publikumu obracaju, svaka druga reklama tablete za probavu i prdez. Tacno znas ko to stalno gleda. :D
exliberal-ex

#12968 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by exliberal-ex »

Fudo387 wrote:
Otkud ti zivci za to?

Ni ja nemogu nikako da ih gledam....fakat bi upuco ekran

nego jedna stvar sto je narandjasti rekao ( sto mi znamo) ali je bilo nepatriotski reci je da je amerika pravila pizdarije po svijetu
imao je par interview-a na tv I sjecam se kad je prvi put rekao "I mi smo pravili pizdarije, ubijali po svijetu ne samo rusi" i voditelj ostao bez teksta
sad se to sve vise provlaci kroz emisije I talk show, nedavno je opet bilo na Bill Maher..i neka rasprava kad neki ucensik dali je bio bivsi director cia ili neke druge organizacije hladno rece I mi smo to isto radili...ma nije to isto..jest...I ostavi Bill za par sekundi izbijenog iz cipela iako se on vodi kao hard core democrat ipak nemogu da svare to jos uvijek
jos uvijek je uvjerenje u sjevernoj americi da su samo oni andjeli a svi su protiv njih...I ovdje u kanadi kad im kazes da kanadske firme prave pizdarije po svijetu mnogi se nadju uvredjeni
GandalfSivi

#12969 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

exliberal-ex wrote:
Fudo387 wrote:
Otkud ti zivci za to?

nego jedna stvar sto je narandjasti rekao ( sto mi znamo) ali je bilo nepatriotski reci je da je amerika pravila pizdarije po svijetu
imao je par interview-a na tv I sjecam se kad je prvi put rekao "I mi smo pravili pizdarije, ubijali po svijetu ne samo rusi" i voditelj ostao bez teksta
sad se to sve vise provlaci kroz emisije I talk show, nedavno je opet bilo na Bill Maher..i neka rasprava kad neki ucensik dali je bio bivsi director cia ili neke druge organizacije hladno rece I mi smo to isto radili...ma nije to isto..jest...I ostavi Bill za par sekundi izbijenog iz cipela iako se on vodi kao hard core democrat ipak nemogu da svare to jos uvijek
jos uvijek je uvjerenje u sjevernoj americi da su samo oni andjeli a svi su protiv njih...I ovdje u kanadi kad im kazes da kanadske firme prave pizdarije po svijetu mnogi se nadju uvredjeni
Kaze demokratski senator nesta u fazonu, ne mozemo sa Rusima pricati, oni su bombardovali bolnice u Siriji. Ja sa kauca pao :lol: :lol: :lol:
GandalfSivi

#12970 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Fudo387 wrote:Ma bjezi, prava lobotomija sa najodvratnijim likovima koje su mogli naci medju najodvratnijim hejterima.
Ignoranti, lazovi, hulje.
Primjetio sam doduse i kojem se publikumu obracaju, svaka druga reklama tablete za probavu i prdez. Tacno znas ko to stalno gleda. :D

Opisah nedavno ove nase, sto im se dize na Fox i Trumpa:
GandalfSivi wrote:Ima tu taj tip Balkanca, dosao ili u ratu ili odmah poslije, smjestilo ga u nedodjiju, povalio se u kredite da pokaze slike nazad u Bosni, rednecks-i mu kulturoloski najblizi bili, nabacio 50tak kila u prve dvije godine, nikada se potrudio skole da zavrsi, radi par poslova u isto vrijeme,i sada sa ostalim rednecksima mrzi crnce i “Meksikance”, jer “otimaju njihove pare”.

Smijesno mi je kada naletim na takve koji misle da smo isti, jer skoro isti jezik pricamo. Nismo se mi majstori ni na istoj razglednici nasli, a kamoli gdje drugo...
Fudo387

#12971 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

exliberal-ex wrote:
Fudo387 wrote:
Otkud ti zivci za to?

Ok, pa sta predlazes?
Da priznamo grijehe i povucemo se sa svjetske pozornice, ostavimo Rusima da nas povedu u pravedniju buducnost?
Mada ja mislim, kad sve izvagas, vise je dobroga doslo od strane americkih intervencija nego losega.
Pokusavam zamisliti nekog drugog na njihovoj poziciji, vojnu i ekonomsku moc, i koga god zamislim sve mi govori da bi davnih dana planeta izgorila.
GandalfSivi

#12972 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Evo pocinje pivoting... Sada je prica republikanaca da mi ne znamo sta se desilo na samom sastanku, k'o eto garant je Putin kleknuo na koljena, a Trump ga izvadio, ali mi samo vidimo ono sto je u javnosti receno :-) :-) :-)
Fudo387

#12973 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

GandalfSivi wrote:Evo pocinje pivoting... Sada je prica republikanaca da mi ne znamo sta se desilo na samom sastanku, k'o eto garant je Putin kleknuo na koljena, a Trump ga izvadio, ali mi samo vidimo ono sto je u javnosti receno :-) :-) :-)
St si ocekivao?
Za dvije hefte ce tvrditi da truNp nije nikad ni bio u helsinkiju.
GandalfSivi

#12974 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Fudo387 wrote:
GandalfSivi wrote:Evo pocinje pivoting... Sada je prica republikanaca da mi ne znamo sta se desilo na samom sastanku, k'o eto garant je Putin kleknuo na koljena, a Trump ga izvadio, ali mi samo vidimo ono sto je u javnosti receno :-) :-) :-)
St si ocekivao?
Za dvije hefte ce tvrditi da truNp nije nikad ni bio u helsinkiju.
Jok ba, za dvije godine ce djeca uciti kako je ovo najveca pobjeda americke vanjske politike...
raoul duke

#12975 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by raoul duke »

GandalfSivi wrote: Bas mi je simpa naletiti ovako na nekoga ko samo napamet ponavlja ono sto je cuo na Fox, a nema ili zelju ili kapacitet da misli svojom glavom...
Doduše ono što ti slušaš na CNNu i MSNBC i ponavljaš ovdje na forumu pije vode više nego Fox jelda?
Fudo387 wrote:Frajer trola glupostima, ne vidim svrhu da mu se ozbiljno odgovara na izlizane frazetine, fake news, vjestice...pm.
Izlizane frazetine? Ako predsjednik američkih država koristi ove riječi, ti si itekako kredibilan da ih nazivaš izlizanim :-) Zamisli pametnjakovića

Histerija oko ničega, niti se pričalo o Krimu, niti o raspuštanju NATO-a, a ni o povlačenju vojske iz Sirije.
Ali eto napraviše hajku u svom fazonu jer je Trump mišljenja da treba biti u dobrim odnosima sa Putinom. :lol:
Kmečanje demokrata idalje traje, umjesto da se fokusiraju na novu kampanju, nemaju liderstva.. U prijevodu Trump uzima 2020 :run:
Last edited by raoul duke on 17/07/2018 20:53, edited 2 times in total.
Post Reply