Republika Turska

Post Reply
A_A_AKCIJA

#12951 Re: Republika Turska

Post by A_A_AKCIJA »

Kikibombona wrote:Turkey-PKK conflict: Thousands of teachers suspended

http://www.bbc.com/news/world-europe-37312116

Nema ovdje mira nikad.

2 000 000 Kurda u Dijarbakiru (Amed) pjeva himnu PKK. Vecina Kurda je za PKK, apsolutna vecina za nezavisnost.

Zanimljivi snimci.

Jel ovo neki skup podrške PPK?

Kako ih Turci ne pobiju, ako je to tako kako ti predstavljaš?

Čudna neka diktatura...
pirpa

#12952 Re: Republika Turska

Post by pirpa »

Kikibombona wrote:
Cuj, moguce da su ih jednom locirali i helikopterima poklopili. Moguce da su imali dojavu, informaciju da ce napasti i onda ih docekali.

Al' daj malo pogledaj ove 'osmatracnice'... Nema teorije da se ikako mogu odbraniti od napada ako nisu vec obavjesteni da ce se napad desiti, pa im pomognu helikopteri i vojska.

Poenta je u tome da turska vojska ne moze zaustaviti kretanje PKK po planinama. Ove osmatracnice za PKK dodju odlicno da ostvare poneku pobjedu, da plasiraju propagandu, mahom kurdskoj dijaspori koja ih finansira. Kurdi u dijaspori svrsavaju na ove video zapise kojih je sve vise. Masovno napadaju i unistavaju ove osmatracnice. U proteklih 10 dana unistili su najmanje tri. I turski mediji su prenijeli da su izgubili dosta vojnika na planinama.

Turska vojska bez potrebe pristaje na borbu u gostima, na borbu koju PKK prizeljuje. Pametnije bi im bilo da se drze velikih i dobro utvrdjenih baza u gradovima i da prave IZLETE na planine, a ne da na planinama borave. To je suludo. Zapamti da ce se uskoro povuci. Samo ce smisliti neku laz za javnost...
dva covjeka u dobro utvrđenom rovu mogu "priklještiti" 10 napadaca...a zamisli onda koliko treba PKK boraca da zauzme dobro utvrđeno osmatracko mjesto kao na ovim snimcima.. plus, imaju dvadesetak minuta da ovladaju osmatracnicom dok ne stigne podrska ...

ne kazem da njihovi napadi nemaju efekta i da ne nanose gubitke turcima...al jebo ti tu racunicu kad žrtvuješ 50+ boraca da bi ubio 10-15 protivnickih vojnika.
Kikibombona

#12953 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

A_A_AKCIJA wrote:
Zanimljivi snimci.

Jel ovo neki skup podrške PPK?

Kako ih Turci ne pobiju, ako je to tako kako ti predstavljaš?

Čudna neka diktatura...
Proslava Newroza, kurdska nova godina.

Ne pobiju ni Izraelci Palestince, a mogli bi. Ne ide to tako.

Inace....

Bivsi borci ISILa potvrdili da grupa saradjuju sa Turskom!

Isis fighter reveals group's plan to spread even after defeat in Iraq and Syria and claims collusion with Turkey

https://www.independent.co.uk/news/worl ... 34456.html
Kikibombona

#12954 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

pirpa wrote: dva covjeka u dobro utvrđenom rovu mogu "priklještiti" 10 napadaca...a zamisli onda koliko treba PKK boraca da zauzme dobro utvrđeno osmatracko mjesto kao na ovim snimcima.. plus, imaju dvadesetak minuta da ovladaju osmatracnicom dok ne stigne podrska ...

ne kazem da njihovi napadi nemaju efekta i da ne nanose gubitke turcima...al jebo ti tu racunicu kad žrtvuješ 50+ boraca da bi ubio 10-15 protivnickih vojnika.
Pa svaki video koji su do sada postavili pokazuje da su turski vojnici bili isprepadani, da se sakrivaju i bjeze glavom bez obzira. Uopste se ne bore.

Sta mislis kako je kada pusis pljugu, i odjednom, bog zna odakle, zvekne RPG i ubije ti par drugara, zaspe te rafalna paljba sa svih strana... samo se sakriju a ovi bez problema pridju osmatracnici i ubacuju bombe, ubijaju ih jednog po jednog.

Postavili su nekoliko video zapisa i svaki pokazuje da su turski vojnici dezorjentisani, da se uopste ne bore, da se kriju i bjeze.

Jedino kako mogu zaustaviti ove napade jeste da saznaju unaprijed za napad ili da primjete napadace prije nego napadnu, pa da mogu zvati podrsku. U suprotnom nemaju nikakve sanse.
insomnia78

#12955 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Zato sto postavljaju samo snimke na kojima uspiju jbg ti
pirpa

#12956 Re: Republika Turska

Post by pirpa »

Kikibombona wrote:
Pa svaki video koji su do sada postavili pokazuje da su turski vojnici bili isprepadani, da se sakrivaju i bjeze glavom bez obzira. Uopste se ne bore.

Sta mislis kako je kada pusis pljugu, i odjednom, bog zna odakle, zvekne RPG i ubije ti par drugara, zaspe te rafalna paljba sa svih strana... samo se sakriju a ovi bez problema pridju osmatracnici i ubacuju bombe, ubijaju ih jednog po jednog.

Postavili su nekoliko video zapisa i svaki pokazuje da su turski vojnici dezorjentisani, da se uopste ne bore, da se kriju i bjeze.

Jedino kako mogu zaustaviti ove napade jeste da saznaju unaprijed za napad ili da primjete napadace prije nego napadnu, pa da mogu zvati podrsku. U suprotnom nemaju nikakve sanse.
Ti bas jarane podlegao propagandi...
haj mi bgti nađi taj clip gdje ti vidis panicne i dezorjentisane vojnike.

nesto ne vidim na clipovima koje si postavio da su PKK borci ovladali osmatracnicom, vidim da su ubacivali bombe i da se nesto zapalilo. a da se nesto konkretno vidi, nevidi....
to ti je isto kad neko postavi clip Crnih Labudova kad napadaju bunker iznad jevrejskog.... neupuceni bi rekli da smo im jebali majku a ono u stvari ....
Kikibombona

#12957 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

pirpa wrote:
Ti bas jarane podlegao propagandi...
haj mi bgti nađi taj clip gdje ti vidis panicne i dezorjentisane vojnike.

nesto ne vidim na clipovima koje si postavio da su PKK borci ovladali osmatracnicom, vidim da su ubacivali bombe i da se nesto zapalilo. a da se nesto konkretno vidi, nevidi....
to ti je isto kad neko postavi clip Crnih Labudova kad napadaju bunker iznad jevrejskog.... neupuceni bi rekli da smo im jebali majku a ono u stvari ....
Evo ti ovaj, uletili u bazu... i to baza na vrh planine, bukvalno se popeli i usli... turski vojnici se uopste ne brane, kriju se, a ovi ih skidaju jednog po jednog...

Ove male baze je nemoguce braniti. Mislim, nema te pare za koju bi ovdje boravio... :roll: :roll:

Ove vece baze su ok, kao recimo ova sa pocetka videa... na nju zapucaju i hvataju se noge... jer da bi ovako nesto zauzeli, treba im par sati, a toliko vremena nemaju...

Napadaju oni svakodnevno ove velike baze, ali tu udari, napravi nesto u prvih par minuta i hvataj se noge. Ove male, izolovane, bogu iza nogu, su ranjive i besmislene.

Sta im je cilj, onemoguciti kretanje PKK po planinama?

Od toga nema nista, zar nije ocigledno!?? Ljudi se krecu kuda hoce, miniraju puteve, napadaju baze... napadi pojacani, ima ih vise nego ikad...

Jos Bajik izjavi prije 10ak dana, 'od sada napadamo, dosta smo se branili'. :D :D
biscanka2

#12958 Re: Republika Turska

Post by biscanka2 »

Lopez1981 wrote:A koliko je Kurda za Redžepa i svoju domovinu Tursku?
Skolski kolega mog sina kurd znao je reci da ga je stid sta kurdi sve rade.
Tada su bili nekih 16 godina stari. Vjerujem da je to uvidjanje i njegovih roditelja.
Taktodjer se sjecam osamdesetih godina kada su jednog prijatelja i njegovu djevojku (obadvoje njemci a tada studenti),
uvukli u njihovu PKK "grupu". Poveli su i mene na to njihovo (tajno) sastajanje.Kad sam vidjela snimke i cula price... . :roll:
Nakon toga, ja i moji prijatelji, imadosmo par duzih diskusija.
Kritikovala sam njihovu naivnost dala do znanja da tako nesto nikad podrzala nebih.
Nakon par mjeseci dadose mi do znanja da su sve kontakte snjima prekinuli. :-D
Kikibombona

#12959 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

biscanka2 wrote:
Lopez1981 wrote:A koliko je Kurda za Redžepa i svoju domovinu Tursku?
Skolski kolega mog sina kurd znao je reci da ga je stid sta kurdi sve rade.
Tada su bili nekih 16 godina stari. Vjerujem da je to uvidjanje i njegovih roditelja.
Taktodjer se sjecam osamdesetih godina kada su jednog prijatelja i njegovu djevojku (obadvoje njemci a tada studenti),
uvukli u njihovu PKK "grupu". Poveli su i mene na to njihovo (tajno) sastajanje.Kad sam vidjela snimke i cula price... . :roll:
Nakon toga, ja i moji prijatelji, imadosmo par duzih diskusija.
Kritikovala sam njihovu naivnost dala do znanja da tako nesto nikad podrzala nebih.
Nakon par mjeseci dadose mi do znanja da su sve kontakte snjima prekinuli. :-D
Veliki Orhan Pamuk je znao reci da ga je stid onoga sto Turci rade.

I Nelson Mendela, veliki covjek, mirotvorac, je znao reci da je turska vlast jedna velika sramota.

Nelson Mandela's Message for Kurds (1997): "I am a part of the Kurdish struggle"

Turci su masovne zlocine nad Kurdima, koje neki tretiraju kao genocid, pocinili znatno prije nego ce nastati PKK. Kada su Turci masakrirali u Dersimu nije bilo PKK. PKK nije bilo ni kada su Turci zabranili Kurdima pravo na nacionalno ime, na jezik, kada su etnicki premjestali, hapsili, premlacivali, u kurdske gradove dovlacili Turke da rade u administraciji... Kurdska tragedija pocinje sa stvaranjem turske drzave. Znatno, znatno prije PKK.

Turska je neki dan otpustila 14 000 ucitelja, Kurda, radi navodne saradnje sa PKK. Ucitelji, strasni teroristi. Pa gdje to ima? Kakva je to bolest od drzave?

Kurdi Turcima nisu nanijeli ni 0.01% zla koliko su Turci njima. I prije i poslije PKK. Kao da je PKK vazan. Vazna je mrznja prema kurdskom narodu. PKK je samo izgovor, kao sto kaze Nelson Mandela.
insomnia78

#12960 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

:D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#12961 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

turci i kurdi su isti, liče jedni na druge ko jaje jajetu
ja nikada ne bih mogao prepoznati na ulici ko je kurd a ko turčin
haos1

#12962 Re: Republika Turska

Post by haos1 »

biscanka2 wrote: Skolski kolega mog sina kurd znao je reci da ga je stid sta kurdi sve rade.

sta bore se za domovinu i nezavisnost?
evo sta rade turci:
http://3.bp.blogspot.com/-GqicxX80YYk/V ... urkey0.png
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/09/ ... _genda.jpg
s kakvim monstrumima kurdi imaju posla.
japin_mutapi wrote:turci i kurdi su isti, liče jedni na druge ko jaje jajetu
The Kurds are culturally and linguistically closely related to the Iranian peoples and, as a result, are often themselves classified as an Iranian people. Many Kurds consider themselves descended from the Medes, an ancient Iranian people.
http://en.wikipedia.org/wiki/Kurds

Da se ljudi samo po izgledu razlikuju, a ne po govoru, kulturi, tradiciji, ne bi bilo svih ovih ratova, nijemaca, francuza, bosanaca srba, koji svi slično izgledaju ko jaje jajetu.
ElRe

#12963 Re: Republika Turska

Post by ElRe »

Kikibombona wrote:
evo ti gradovi koje je turska vojska sravnila sa zemljom

Sirnak - HDP - 85%
Cizre - HDP - 93%
Sur - HDP - 75%
Yukeskova - HDP - 93%
Nusaybin - HDP - 89%

Pametnom dosta.
Turkey to invest $675 million in southeastern district

http://www.hurriyetdailynews.com/turkey ... sCatID=345
Kikibombona

#12964 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

ElRe wrote:
Turkey to invest $675 million in southeastern district

http://www.hurriyetdailynews.com/turkey ... sCatID=345
Ovo treba ispratiti, da vidimo sta ce biti. Iz HDP su u par navrata upozorili da Turska planira konfiskovati dobar dio imovine gradjana, tj. Kurda. Navodno, planiraju praviti nove objekte koji ce onda biti na prodaju...

Od turskih fasista me nista ne bi iznenadilo. Cionisti su za njih male bebe.

Jucer i danas u Dijarbakiru protesti za 14 000 suspendovanih ucitelja i masovna otpustanja u pripadnika HDP iz gradskih i pokrajinskih vlasti.

Nacelnica Dzizrea, Lejl Imert, otpustena i jucer uhapsena u svojoj kuci, u ranim jutarnjim satima!

Image

Policija upada u Batman i izbacuje pokrajinske vlasti iz ureda!

https://twitter.com/KurdishQuestion/sta ... 3464039424

Dzizre

Image

Suruc

Image

Nusajbin

Image

Hakari

Image

Gercus

Image

Silvan

Image

Vec sam rekao xy puta, Turska ne trpi bilo kakav napredak kurdskog naroda. Turska bi najradije da Kurde predstavlja PKK, jer ih tako mogu prikazivati kao teroristicki narod. Oni ugnjetavaju - PKK reaguje na ugnjetavanje. Turska sve porusi, popali, ubije, protjera, pozatvara. Pojaca represiju. Njihov najveci protivnik je demokratska HDP, koja radi na nacionalnom budjenju Kurda. Protivnik je HDP koja djeluje u okviru institucija, koja okuplja i emancipuje kurdski narod, koji je sve brojniji u Turskoj. I ova uzurpacija, otpustanja, okacene zastave, imaju za cilj poniziti Kurde. Zastave zele poruciti, istjerali smo teroriste iz gradskih institucija, sada cemo ovdje postaviti Turke. Al' sve ce to doci na naplatu, kad - tad! Turska nema veze sa demokratijom.

Opsni ucitelji

https://pbs.twimg.com/media/Cr6MYMXW8AA8gZL.jpg

https://pbs.twimg.com/media/Cr6GoISWgAAk7GU.jpg

Jos uvijek ni traga ni glasa o pripadniku HDP, Hursitu Kutleru. Turska policija ga je uhapsila i pritvorila. Porodica i stranacke kolege su u prvih par dana imale kontakt sa njim. Onda mu se gubi svaki trag. Vjerovatno je podlegao uslijed mucenja. Turska policija ignorise upite, jednostavno ne smatraju da je potrebno oglasiti se, porodici predati tijelo. Mogu kako hoce.

Image

Ovog covjeka (Mehmet Aytaç), kurdskog radnika, spalili su zivog turski nacionalisti u Istanbulu. Nikom nista!

Image

Uskoro sudjenje lideru HDP, tuzitelj trazi zatvorsku kaznu od pet godina!
Prosecutor demands up to 5 years in jail for HDP leader Demirtas & MP Önder for 'spreading terrorist propaganda'
Lider HDP iz Ankare isto tako uhapsen!
Kikibombona

#12965 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Municipalities taken from democratically elected mayors & given to AKP gvt appointed trustees shown on map.
Turkey
Image
aratet

#12967 Re: Republika Turska

Post by aratet »

Turaka ima svakakvih, zbog nasilnih asimilacija kroz historiju (mi smo to osjetili mozda i najvise), a pravi Turci su slicniji Mongolcima nego Kurdima koji su iranski narod.
breuer

#12968 Re: Republika Turska

Post by breuer »

aratet wrote:
Turaka ima svakakvih, zbog nasilnih asimilacija kroz historiju (mi smo to osjetili mozda i najvise), a pravi Turci su slicniji Mongolcima nego Kurdima koji su iranski narod.
Haj da si mu inteligentno odgovorio nešto tipa da nikad ne bi mogao prepoznati ni ko je francuz, a ko nijemac, ti se fataš davno usnulih Mongola i blabla...

Francuzi i Nijemci su dva različita naroda, ali kroz historiju veoma određena jedni drugome, baš kao i Turci ili Kurdi, imali potonji nacionalnu državu ili ne...hiljadugodišnjih porijekala, korijena naroda i ostalih pi.ki materina se ne bi trebalo doticati na političkim temama 21. vijeka...
Kikibombona

#12969 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Nakon sto je smijenjeno rukovodstvo izabrano na izborima, postavljeni su ovi ljudi, na celu sa ovim covjekom...

Image

Bec nakon sto je oslobodjen od strane Hitlerove soldateske

Image
aratet

#12970 Re: Republika Turska

Post by aratet »

breuer wrote:
aratet wrote:
Haj da si mu inteligentno odgovorio nešto tipa da nikad ne bi mogao prepoznati ni ko je francuz, a ko nijemac, ti se fataš davno usnulih Mongola i blabla...

Francuzi i Nijemci su dva različita naroda, ali kroz historiju veoma određena jedni drugome, baš kao i Turci ili Kurdi, imali potonji nacionalnu državu ili ne...hiljadugodišnjih porijekala, korijena naroda i ostalih pi.ki materina se ne bi trebalo doticati na političkim temama 21. vijeka...
To bi bio inteligentan odgovor?

Razlika izmedju Turaka i Kurda he veca nego razlika izmedju ta dva naroda.
ultima_palabra

#12971 Re: Republika Turska

Post by ultima_palabra »

Hocel i njega obrisat?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12972 Re: Republika Turska

Post by Truba »

kako se demokratska turska riješi hakana šukura
izbrisan frajko iz povijesti...nije ni postojao
a vjerujem da nije nikog ubio ili šta loše napravio

s druge strane...BiH se ne može riješiti a ni hrvatska... parazita iz prošlosti i sadašnjosti
Goldenhand

#12973 Re: Republika Turska

Post by Goldenhand »

aratet wrote:
breuer wrote:
aratet wrote: Turaka ima svakakvih, zbog nasilnih asimilacija kroz historiju (mi smo to osjetili mozda i najvise), a pravi Turci su slicniji Mongolcima nego Kurdima koji su iranski narod.

To bi bio inteligentan odgovor?

Razlika izmedju Turaka i Kurda he veca nego razlika izmedju ta dva naroda.
S obzirom na šta je pijani ciljao inteligentan odgovor bi bio da se ne vidi razlika ni između Srba i Bošnjaka.

Btw

Image
breuer

#12974 Re: Republika Turska

Post by breuer »

Srbi i Bošnjaci nisu različiti narodi već isti narod, sa identičnim jezikom čiji se plemenski identitet jedino razlikuje u tome da li porodicu obilazi zarad svetkovanja bajrama ili božića...dakle nije dobro poređenje, jer su to dva plemena, a mi smo ipak pominjali ozbiljne narode...Kurd, ako nije prošao torturu turske nacionalističke ideologije, uopšte ne razumije Turčina, kao ni Francuz Nijemca, dok se Bošnjak i Srbin razumiju do utančine.

Ali sa aspekta mudrog odgovora pijanom, slažem se da bi i to bilo primamljivo pomenuti :P
Kikibombona

#12975 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Eric Edelman
Turkey is going to bring on that which they fear most. Their actions are radicalizing a whole generation of Kurdish youth.
E moj Edelmane, nadam se da nisi ozbiljan. Turcima je to cilj, sto vise radiklizirati kurdski narod, konstantno odrzavati sukob. Turska zeli jak PKK. Zeli da PKK predstavlja kurdski narod na planinama, gerilskom borbom. Tako mogu nastaviti jedini projekat koji jos daje neke plodove... al' ni to nece jos dugo jer sve vise ljudi uvidja ko je ovdje ZAO I LOS... satanizacija kurdskog naroda je jedino sto Turci zele... Isto tako, zele zaustaviti svaki politicki i kulturni napredak kurdskog naroda. Svaki napredak Kurda kao naroda Turci vide kao prijetnju.

Najveci trn u oku im je kurdska partija HDP. Na prvim izborima nakon osnivanja partija je uzela preko 6 000 000 glasova. Turci su popalili sve moguce alarme. Odmah su poceli sa agresivnom kampanjom protiv HDP, jer najmanje sto zele jeste legalna i legitmina kurdska stranka koja ce se kroz postojece institucije boriti za bolji politicki, kulturni i ekonomski polozaj. Plase se HDP jer je to stranka koja bi u mirnim i relaksiranim okolnostima mogla samo rasti. Niko za tako kratko vrijeme nije okupio toliki broj Kurda. Postali su omiljeniji od PKK. Trudili su se da pridobiju sve Kurde, bez obzira na ideolsku pozadinu, sto PKK nikada nije uspio radi 'rata protiv plemenskih i vjerskih podjela'. HDP je sve uvazavao. Cak su podrsku dobili od drugih ugrozenih manjinskih zajednica. Poznato je da HDP ima podrsku LGBT populacije, da se zalazu da ta skupina uziva prava kao i svaka druga. Mnogi slobodarski raspolozeni Turci, koji su na marginama drustva, pruzaju podrsku HDP. HDP je nastojao probuditi nacionalni ponos, vratiti napola asimilirane Kurde. Kurdski narod ima vise nego duplo bolji natalitet od turskog. Prema prognozama turskih analiticara, HDP moze samo rasti kao stranka. I kako da to mirno posmatraju turski nacionalisti? HDP je sada treca stranka po snazi u turskom parlamentu. Kako bi Turci podnijeli da sutra bude druga? Kako bi podnijeli da dobiju 20 ili 30% glasova? NIKAKO.

Zbog toga im je cilj kako znaju i umiju unistiti HDP. Sve je pocelo odmah nakon prvih izbora. HDP su proglasili teroristickom, izdajnickom strankom. Rulja je palila urede, policija hapsila clanove i pristalice stranke. Lov na vjestice je poceo. Pripadnici HDP svakodnevno trpe najstraniju represiju turske drzave i turskih nacionalista. Posljednje u nizu je otpustanje demokratski izabranih pripadnika HDP. Otpustaju sve redom, hapse, sude. I predsjednik stranke ce uskoro zavrsiti u sudnici. Najcrniji fasizam. Drzava straha, terora i mrznje.

Turkey accuses US of ‘encouraging’ terror in statement on suspension of mayors

http://rudaw.net/english/middleeast/turkey/120920163
Post Reply