Irak
- Kikibombona
#12951 Re: Irak
Za sljedbenika imama Alija, naseg Salika, sta god mislili o njemu, ne mozete reci da podrzava maltretiranje civila, neovisno o tome kojoj grupaciji pripadaju. Nije on ta vrsta co'eka. Mislim da ne podrzava ni maltretiranje zarobljenih ISILovaca, mada ih evidentno ne zali... Tako da, po svemu sudeci, Salik se drzi po strani jer nije siguran da li su ovi ljudi koje evidentno maltretiraju Iracani i sija milicije civili ili pripadnici/saveznici ISILa. Nema nikakve sumnje da u svakom od sela gdje je boravio ISIL ima njihovih saradnika, koji su ucestvovali u zlocinackim aktivnostima... Iracani i sije takve bez sumnje ganjaju... pa neminovno potkace i veliki broj nevinih ljudi... tako to ide kada je na snazi 'lov na vjestice'...
Najostrije osudjem monstrume koji maltretiraju zarobljenike, taman se radilo o najkrvolocnijim pripadnicima ISILa. Samo monstrum, kompleksas i kukavica moeze maltretirati svezanog covjeka. Pokazalo se da u redovima Iracana, posebno sija milicija, ima velikih broj monstruma koji nisu nista bolji od ISILovaca.
Najostrije osudjem monstrume koji maltretiraju zarobljenike, taman se radilo o najkrvolocnijim pripadnicima ISILa. Samo monstrum, kompleksas i kukavica moeze maltretirati svezanog covjeka. Pokazalo se da u redovima Iracana, posebno sija milicija, ima velikih broj monstruma koji nisu nista bolji od ISILovaca.
-
sarajevoxxxx
#12952 Re: Irak
Pa to upravo govori u prilog tome da je Isil politička organizacija.salik79 wrote:Ako je spas klanje sunita i njihovih najuglednijih alima, odnosno muftija Faludze i Ramadija, koji su zaklani poput kurbana, na sred ulice, onda ok...Preko 300 istaknutih sunitskih alima je pobijeno od strane "spasitelja", Al-Kaide i Isisa. A zasto? Zato sto nisu zeljeli ucestvovati u sirenju medjumuslimanske mrznje.Opetja033 wrote: Treba imati na umu da se sve ovo desavalo i prije pojave Daesha. Daesh je sunnitima Iraka dosao kao spas. Treba biti iskren i priznati neke stvari.
Evo sta veli muftija i predsjedavajuci Iracke Asocijacije Ucenjaka, Khalid Al Mulla:
Iraq Sunni Mufti: ISIS and Al Qaeda Slaughtered 300 Sunni Clerics
https://youtu.be/rvNupoSw_u8
Briga njih ko je sunit, a ko šiit. Ljudi su preko noći ostali bez posla, bez statusa u društvu, izbačeni na ulicu kao psi. Uništili im državu, razvalili sistem. U svemu tome su vise učestvovali arapi suniti koji su finansirali američko razaranje Iraka nego Iran.
Izdani od svojih arapa, a oko njih zakleti neprijatelji šiiti. Politički predstavnici korumpirani, u državi inače haos. Isil je čedo muslimanskog svijeta, muslimanske elite, koja ga je porodila.
-
sarajevoxxxx
#12953 Re: Irak
Vladine snage masovno bježe iz Ramadija. Region Elbu Firadž ponovo u rukama Isila, a irački vojnici povukli se i iz naselja Elbu Delmeh.Isto tako naselje Elbu Hajes u sjevernom dijelu Ramadija ponovo je palo u ruke Isila.
-
sarajevoxxxx
#12954 Re: Irak
Vladine snage pobjegle i iz naselja Elbu Riše u sjeverozapadnom dijelu Ramadija. Isil u snažnom napadu zgazio 11 vladinih vojnih vozila, te zarobio 5 Hamera. Desetine iračkih vojnika poginulo.
-
sarajevoxxxx
#12955 Re: Irak
Guverner iračke provincije Anbar: Hašd je umješan u likvidacije i mučenja građana Faludže...do sada je 49 civila poginulo a 643 se vode kao nestali. 49 civila je likvidirano u području Saklavije 10 km od Faludže i to nakon što su se predali iračkim snagama sigurnosti.
- Opetja033
#12956 Re: Irak
Feldmaršal Izzat Ibrahim al-Douri, komandant Naksibendijske Armije u Iraku, predsjednik iracke Baath partije i nasljednik velikog Saddama Husseina na toj poziciji, te lider sunnijskog otpora safavidskoj invaziji u Iraku, pozvao Arape i arapske zemlje da podrze saudijsko-turski Islamski Vojni Savez koji predstavlja posljednji bastion najezdi Perzijanaca i siitskih terorista.
Sebe, svoju stranku i svoje ljude je u potpunosti stavio na raspolaganje Savezu.
U jednosatnom obracanju irackom narodu, kritikovao je i Daesh i Iran te zvanicni Bagdad.
https://www.youtube.com/watch?v=ubxuunG ... tml5=False
Allah ga pozivio!
Sebe, svoju stranku i svoje ljude je u potpunosti stavio na raspolaganje Savezu.
U jednosatnom obracanju irackom narodu, kritikovao je i Daesh i Iran te zvanicni Bagdad.
Allah ga pozivio!
- salik79
#12957 Re: Irak
Opetja033 wrote:Feldmaršal Izzat Ibrahim al-Douri, komandant Naksibendijske Armije u Iraku, predsjednik iracke Baath partije i nasljednik velikog Saddama Husseina na toj poziciji, te lider sunnijskog otpora safavidskoj invaziji u Iraku, pozvao Arape i arapske zemlje da podrze saudijsko-turski Islamski Vojni Savez koji predstavlja posljednji bastion najezdi Perzijanaca i siitskih terorista.
Allah ga pozivio!
Koliko se sjecam Allah, hvaljen neka je On, ga je poodavno usmrtio. Pa sam ti si mu rahmete predav'o...Nego, da ti nije ko hakn'o profil?
- Opetja033
#12958 Re: Irak
Da si ti meni ziv i zdrav, ali on se oglasio jedno 20 puta nakon sto ga je Malikijev rezim proglasio rahmetlijomsalik79 wrote:Opetja033 wrote:Feldmaršal Izzat Ibrahim al-Douri, komandant Naksibendijske Armije u Iraku, predsjednik iracke Baath partije i nasljednik velikog Saddama Husseina na toj poziciji, te lider sunnijskog otpora safavidskoj invaziji u Iraku, pozvao Arape i arapske zemlje da podrze saudijsko-turski Islamski Vojni Savez koji predstavlja posljednji bastion najezdi Perzijanaca i siitskih terorista.
Allah ga pozivio!
Koliko se sjecam Allah, hvaljen neka je On, ga je poodavno usmrtio. Pa sam ti si mu rahmete predav'o...Nego, da ti nije ko hakn'o profil?
Nakon DNK analize su se usutili po pitanju njegove smrti.
Odmah sam bio skeptican prema toj vijesti, predao sam mu rahmet AKO bi se ispostavilo tacnim.
Medjutim kao sto vidis ziv je, zdrav i vitalan. Hvala Bogu
- commendatore
#12959 Re: Irak
ovako sarenilo "navijaca" na jednoj temi je samo u bih moguce vidjet
jedni suptilno i afirmativno prizeljkuju ISIL u BIH, drugi se nazivaju šijama iako blage veze sa Iranom nemaju
, a treći bolje poznaju Irak i iracka desavanja nego desavanja u vlastitom gradu
e da - umalo zaboravih strašne internet kurcomahače koji podrzavaju PKK, YPG, kurde, jezide i sve znaju o njima

jedni suptilno i afirmativno prizeljkuju ISIL u BIH, drugi se nazivaju šijama iako blage veze sa Iranom nemaju
-
sumirprimus
#12960 Re: Irak
commendatore wrote:ovako sarenilo "navijaca" na jednoj temi je samo u bih moguce vidjet![]()
![]()
![]()
jedni suptilno i afirmativno prizeljkuju ISIL u BIH, drugi se nazivaju šijama iako blage veze sa Iranom nemaju, a treći bolje poznaju Irak i iracka desavanja nego desavanja u vlastitom gradu
e da - umalo zaboravih strašne internet kurcomahače koji podrzavaju PKK, YPG, kurde, jezide i sve znaju o njima
![]()
![]()
- rajv0sa
#12961 Re: Irak
wtf hahahahahahaha, veliki sadam, sarkazam ?Opetja033 wrote:Feldmaršal Izzat Ibrahim al-Douri, komandant Naksibendijske Armije u Iraku, predsjednik iracke Baath partije i nasljednik velikog Saddama Husseina na toj poziciji, te lider sunnijskog otpora safavidskoj invaziji u Iraku, pozvao Arape i arapske zemlje da podrze saudijsko-turski Islamski Vojni Savez koji predstavlja posljednji bastion najezdi Perzijanaca i siitskih terorista.
Allah ga pozivio!

- Kikibombona
#12962 Re: Irak
Jbt, pa ti si totano skrenuoOpetja033 wrote:Feldmaršal Izzat Ibrahim al-Douri, komandant Naksibendijske Armije u Iraku, predsjednik iracke Baath partije i nasljednik velikog Saddama Husseina na toj poziciji, te lider sunnijskog otpora safavidskoj invaziji u Iraku, pozvao Arape i arapske zemlje da podrze saudijsko-turski Islamski Vojni Savez koji predstavlja posljednji bastion najezdi Perzijanaca i siitskih terorista.
Allah ga pozivio!
I ovu izvalu valja zapamtiti, skoro da je na nivou one da ce 'islamske zemlje' napasti Rusiju ako se ukljuci u sirijski rat.
Iracka vojska i siitske skupine vise bog dragi ne moze pomjeriti iz Samare, Tikrita, Bajidzija ili Ramadija. Vojnicki su zauzeli te gradove i sada tamo formiraju prosiitsku vlast. Gradjane postrojavaju i medju njima traze one koji su imali bilo kakvog kontakta sa ISILom. Oni tuda dobrovoljno nece otici, a suniti nemaju moc da ih pomjere. Totalno su porazeni, zahvaljujuci ISILu. Jos se valja nositi sa hipotekom genocida i masovnih zlocina. Suni Arapi u Iraku su pretrpili totalni poraz. Nema im pomoci na duze vrijeme. Jedina je nada da velike sile razjebu Siriju i Irak, da naprave veliku siitsko-arapsku drzavu, te od ostataka veliku sunitsko-arapsku drzavu. To je jedina nada. Tome se jos uvijek nadam, iako su sada sanse zaista male... U Iraku ce postojati dvije mocne frakcije, siitska i kurdska. Suni Arapi ce biti tu u sendvicu, sredstvo za potkusurivanje, objekat koji ce koristiti sija Arapi i Kurdi.
- Opetja033
#12963 Re: Irak
1) Lazes da sam rekao da ce islamske zemlje napasti Rusiju. Jos jednom mi tu glupost kreni trpati u usta trazicu od tebe da nadjes taj komentar, u protivnom cu te prijaviti administraciji.Kikibombona wrote:Jbt, pa ti si totano skrenuoOpetja033 wrote:Feldmaršal Izzat Ibrahim al-Douri, komandant Naksibendijske Armije u Iraku, predsjednik iracke Baath partije i nasljednik velikog Saddama Husseina na toj poziciji, te lider sunnijskog otpora safavidskoj invaziji u Iraku, pozvao Arape i arapske zemlje da podrze saudijsko-turski Islamski Vojni Savez koji predstavlja posljednji bastion najezdi Perzijanaca i siitskih terorista.
Allah ga pozivio!![]()
![]()
![]()
I ovu izvalu valja zapamtiti, skoro da je na nivou one da ce 'islamske zemlje' napasti Rusiju ako se ukljuci u sirijski rat.![]()
Iracka vojska i siitske skupine vise bog dragi ne moze pomjeriti iz Samare, Tikrita, Bajidzija ili Ramadija. Vojnicki su zauzeli te gradove i sada tamo formiraju prosiitsku vlast. Gradjane postrojavaju i medju njima traze one koji su imali bilo kakvog kontakta sa ISILom. Oni tuda dobrovoljno nece otici, a suniti nemaju moc da ih pomjere. Totalno su porazeni, zahvaljujuci ISILu. Jos se valja nositi sa hipotekom genocida i masovnih zlocina. Suni Arapi u Iraku su pretrpili totalni poraz. Nema im pomoci na duze vrijeme. Jedina je nada da velike sile razjebu Siriju i Irak, da naprave veliku siitsko-arapsku drzavu, te od ostataka veliku sunitsko-arapsku drzavu. To je jedina nada. Tome se jos uvijek nadam, iako su sada sanse zaista male... U Iraku ce postojati dvije mocne frakcije, siitska i kurdska. Suni Arapi ce biti tu u sendvicu, sredstvo za potkusurivanje, objekat koji ce koristiti sija Arapi i Kurdi.
2) Ja ne znam je li u pitanju neki oblik poteskoca u razvoju ili pokusaj zajebancije ali bi i svaka osoba sa nekim blagim oblikom retardacije iz mog komentara uspjela zakljuciti kako ja ne tvrdim nista, samo prenosim izjavu cijenjenog feldmarsala.
-
Saul Alvarez
#12964 Re: Irak
Opetja033 wrote:Feldmaršal Izzat Ibrahim al-Douri, komandant Naksibendijske Armije u Iraku, predsjednik iracke Baath partije i nasljednik velikog Saddama Husseina na toj poziciji, te lider sunnijskog otpora safavidskoj invaziji u Iraku, pozvao Arape i arapske zemlje da podrze saudijsko-turski Islamski Vojni Savez koji predstavlja posljednji bastion najezdi Perzijanaca i siitskih terorista.
Allah ga pozivio!
- Kikibombona
#12965 Re: Irak
Vidis bolan da ti se ljudi smijuOpetja033 wrote:
1) Lazes da sam rekao da ce islamske zemlje napasti Rusiju. Jos jednom mi tu glupost kreni trpati u usta trazicu od tebe da nadjes taj komentar, u protivnom cu te prijaviti administraciji.
2) Ja ne znam je li u pitanju neki oblik poteskoca u razvoju ili pokusaj zajebancije ali bi i svaka osoba sa nekim blagim oblikom retardacije iz mog komentara uspjela zakljuciti kako ja ne tvrdim nista, samo prenosim izjavu cijenjenog feldmarsala.
A sada spektakl... znas da imam pamcenje kao slon, dovoljno memorije da zapamtim makar 20ak tvojih izvala na koje se forum smijao
Pa ljudi moji, sta je ovo, kakav je ovo analiticar!???Ruska pravoslavna crkva proglasila napade u Siriji svetim ratom, krstaskim ratom.
Vrlo lahko se moze desiti da smo svjedoci uvoda u rat izmedju Islama i Pravoslavlja. Ko smatra da ce druga strana sa svojim saveznicima mirno posmatrati ovo rusko orgijanje po sirijskim civilima mirno - taj nije normalan. Nikakvu znacajniju promjenu na terenu avioudari nece napraviti. Za to su potrebne trupe. Ovo ce samo dovesti do krize u odnosima islamskog svijeta i Rusije, ojacace ISIS a sasvim sam siguran da ce ponovo sve zavrsiti u ruskom dvoristu.
Putin nas lagano uvodi u predigru za Treci svjetski rat.
Je l' treba da trazim tvoj komentar iz 2011. ili pocetka 2012. kada si prognozirao da ce Asad biti gotov za par semdica!???
Uz duzno postovanje, takve gluposti niko nije valjao. Toliko si budalastina navaljao da si i sam vecinu zaboravio.
Sjecas se da si napisao da ce suni Arapi u Iraku dobiti najmanje autonomiju kao Kurdi, ako drzava prezivi!??
Jos si kamaru bisera imao, ako budes insistirao, navest cu jos neke. Sve sami promasaji, dok su moje prognoze u 90% slucajeva tacne. Nisam ekspert niti vidovit, da se razumijemo, samo konstatujem i zakljucujem ocigledno, ono sto svako objektivan vidi. Ti pises na osnovu zelja i zato se prosipas. I ti i turkofili sa teme Turska, koje sam nebrojeno puta razbucao.
- Opetja033
#12966 Re: Irak
Dakle ipak si izgleda ogranicen. Da ti nacrtam: ja sam prenio izjavu uvazenog Feldmarsala. Doslovno citirao dijelove njegove izjave (one koji su bili dostupni na engleskom). Kada je sama izjava u pitanju, bukvalno nista nisam dodao ili oduzeo.Kikibombona wrote:Vidis bolan da ti se ljudi smijuOpetja033 wrote:
1) Lazes da sam rekao da ce islamske zemlje napasti Rusiju. Jos jednom mi tu glupost kreni trpati u usta trazicu od tebe da nadjes taj komentar, u protivnom cu te prijaviti administraciji.
2) Ja ne znam je li u pitanju neki oblik poteskoca u razvoju ili pokusaj zajebancije ali bi i svaka osoba sa nekim blagim oblikom retardacije iz mog komentara uspjela zakljuciti kako ja ne tvrdim nista, samo prenosim izjavu cijenjenog feldmarsala.![]()
![]()
![]()
![]()
A sada spektakl... znas da imam pamcenje kao slon, dovoljno memorije da zapamtim makar 20ak tvojih izvala na koje se forum smijao
Pa ljudi moji, sta je ovo, kakav je ovo analiticar!???Ruska pravoslavna crkva proglasila napade u Siriji svetim ratom, krstaskim ratom.
Vrlo lahko se moze desiti da smo svjedoci uvoda u rat izmedju Islama i Pravoslavlja. Ko smatra da ce druga strana sa svojim saveznicima mirno posmatrati ovo rusko orgijanje po sirijskim civilima mirno - taj nije normalan. Nikakvu znacajniju promjenu na terenu avioudari nece napraviti. Za to su potrebne trupe. Ovo ce samo dovesti do krize u odnosima islamskog svijeta i Rusije, ojacace ISIS a sasvim sam siguran da ce ponovo sve zavrsiti u ruskom dvoristu.
Putin nas lagano uvodi u predigru za Treci svjetski rat.![]()
![]()
![]()
![]()
Je l' treba da trazim tvoj komentar iz 2011. ili pocetka 2012. kada si prognozirao da ce Asad biti gotov za par semdica!???
Uz duzno postovanje, takve gluposti niko nije valjao. Toliko si budalastina navaljao da si i sam vecinu zaboravio.
Sjecas se da si napisao da ce suni Arapi u Iraku dobiti najmanje autonomiju kao Kurdi, ako drzava prezivi!??![]()
![]()
![]()
![]()
Jos si kamaru bisera imao, ako budes insistirao, navest cu jos neke. Sve sami promasaji, dok su moje prognoze u 90% slucajeva tacne. Nisam ekspert niti vidovit, da se razumijemo, samo konstatujem i zakljucujem ocigledno, ono sto svako objektivan vidi. Ti pises na osnovu zelja i zato se prosipas. I ti i turkofili sa teme Turska, koje sam nebrojeno puta razbucao.![]()
Znaci ljudi se mogu smijati samo uvazenom Feldmarsalu.
Ali to ti sve vrlo dobro znas. Fazon je u tome sto takodje znas da si glavni klaun ovih par tema. Da te sve strane podjednako ismijavaju. Da te niko ne uzima za ozbiljno. Da ljudi tvoje nebuloze i izvale prepricavaju cak i kad nisi tema ni ti ni Kurdi. Nego eto tek onako da se nasmiju.
Onog trenutka kada, ne daj Boze, padnem na tvoj nivo, kada se ljudi budu smijali meni i mojim komentarima makar u pola kao tvojim: ja cu se odjaviti sa ovih tema. Po pitanju ismijavanja, ti ipak igras u jednoj zasebnoj diviziji.
Eh sad po pitanju ovoga oko Rusije. Priznajem da nekada znam trolati na nacin da napisem bombasticnu stvar. Ruska pravoslavna crkva proglasila Sveti Rat i onda ja to malo zacinim. U principu jedino sto sam trolao u tom komentaru jeste dio oko rata izmedju Islama i Pravoslavlja, te po pitanju Treceg svj. rata - i to kao podjebavanje teoreticara zavjere koji svako malo americku, izraelsku ili britansku politiku nazivaju "izazivanjem" ili "uvertirom" za novi globalni rat.
Ali cak ni u tom djelomicno trolersko-podjebavajucem komentaru nigdje nisam napisao da ce islamske zemlje napasti Rusiju. Dakle ni kad trolam takvo mi nesto ne bi palo na pamet napisati. Ako mislis na dio o ruskom dvoristu, to se odnosi na podgrijavanje separatistickih teznji i pokreta u samoj Rusiji a ne nekakav napad islamskih zemalja na Rusiju. Kojih bolan islamskih zemalja?!
Ironicno je to da si dio komentara u kojem sam bio ozbiljan (oko kuhanja u ruskom dvoristu) ti shvatio na nacin da ce neko napasti Rusiju.
Na kraju krajeva dovoljno o tome u kojoj je mjeri imbecilan tvoj zakljucak govori to da si samo ti napisano shvatio na nacin kako ja tvrdim da ce "islamske zemlje"
Dovoljno govori o tome gdje se ti nalazis u odnosu na inteligenciju prosjecnog forumasa.
Dalje, lazove jedan, pisao sam o sunnitskoj autonomiji u Iraku u kontekstu jedinog permanentnog rijesenja irackog konflikta a ne u kontekstu necega sto ce garantovano dobiti.
Vadi ti moje prognoze. Jedino sto si u pravu i sto nisi izmislio jeste moje prognoziranje po pitanju Assadovog pada nekad pocetkom rata u Siriji. Fula.
Ali sam sa druge strane pisao o tome da u Siriji ne moze biti vojnog pobjednika dok si ti prognozirao skoro zauzimanje Halepa od strane Assada i totalno unistenje pobunjenika u Siriji... a prodje od tad tri godine.
Za razliku od tebe ja ne moram izmisljati stvari, namjerno izvrtati, vaditi iz konteksta - da bih tebe ismijao.
Da ne spominjem tvoje "crtanje" novih mapa Sirije i Iraka radi cega su ti se SVI forumasi na ovim temama smijali. Nebitno koga podrzavaju.
Ili evo hajde: za svaku moju fulu koju nadjes, ja cu barem dvije tvoje.
Ti znas da te niko ne shvata ozbiljno, pomirio si se sa tom ulogom pa sada samo trolas forumase.
- Kikibombona
#12967 Re: Irak
Eno sad, trolao!Opetja033 wrote:...
Isto tako su simpatizeri ihvanijskog zla prizeljkivali izbijanje gradjanskog rata u Egiptu, samo zato jer je narod otjerao Mursija. Najava rata je bila plod zelja a ne realnosti. I naravno, rata nije bilo. Sisi je spasio Egipat. Isto tako se provaljuju turkofili. Ti ovdje i na temi Sirija itd.
Al' hajde, da ne smaramo, ako ce ti biti lakse, evo reci cu: nisi se provalio!
Jesi makar svjestan da su suni Arapi izvisili u Iraku I TO ZESTOKO!??
Ja sam ti sve to davno pokusavao objasniti, ali tada nisi mogao skontati...
- Opetja033
#12968 Re: Irak
Covjece je li ti mozes shvatiti jedno: ovo ti nije prvi put da tvrdis kako sam napisao da ce islamski svijet napasti Rusiju. Svaki put sam ti govorio da lazes, da takvu glupost nikada ne bih pomislio a kamoli napisao. Pojma nisam imao o cemu pricas a sjecam se ovog svog komentara. Ali pazi, znaci i u tom trolerskom dijelu komentara uopce ne spominjem napad islamskog svijeta na Rusiju. Znaci ne bi mi palo na pamet ni u zajebanciji i podjebavanju tako nesto da napisem jer bi bili preofirno.Kikibombona wrote:Eno sad, trolao!Opetja033 wrote:...Pa priznaj bolan. Komentar si evidentno napisao u trenutku ljutnje radi pocetka ruskog bombardovanja. Dakle, nisi se sekunde zajebavao, bio si ljut i prizeljkivao eksalaciju. Nisi tada bio svjestan da je to nemoguce.
Isto tako su simpatizeri ihvanijskog zla prizeljkivali izbijanje gradjanskog rata u Egiptu, samo zato jer je narod otjerao Mursija. Najava rata je bila plod zelja a ne realnosti. I naravno, rata nije bilo. Sisi je spasio Egipat. Isto tako se provaljuju turkofili. Ti ovdje i na temi Sirija itd.
Al' hajde, da ne smaramo, ako ce ti biti lakse, evo reci cu: nisi se provalio!![]()
![]()
Jesi makar svjestan da su suni Arapi izvisili u Iraku I TO ZESTOKO!??
Ja sam ti sve to davno pokusavao objasniti, ali tada nisi mogao skontati...
Ali eto, samo si ti dosao do takvog zakljucka
Na kraju krajeva svaki put kada si javno iznosio svoj brilijantni zakljucak tog mog komentara prozivao sam te da lazes i da izmisljas. Nijednom ti nisam rekao da lazes i da izmisljas kada bi pisao o mojoj fuli po pitanju pada Assada na pocetku rata. Nisam jer se sjecam sta sam pisao. A za ovo sam te prozivao jer mi ni na kraj pameti nije bilo da neko ko zna citati moze taj moj komentar shvatiti na nacin na koji si ga ti shvatio.
Vidis li razliku?
Po pitanju Iraka: ne, ne mislim da su sunniti popusili foru. Situacija nije nista gora nego sto je bila nakon Saddamovog pada i nakon povlacenja americkih snaga. Ako se stav zvanicnog Bagdada ne promijeni nece biti mira. Doci ce novi "Daesh", bas kao sto je dosao Daesh nakon AQI.
Na kraju krajeva zadnjih par mjeseci jacaju antiiranske tenzije i medju arapsko siitskim stanovnistvom. Svjesni su da buducnost Iraka ne mogu graditi kao podanici Teherana.
Ti nisi normalan ako mislis da ce se porazom Daesha rijesiti i sunnitsko pitanje Iraka. Nije prvi put da je iracka vojska usla u Ramadi, Tikrit, Baiji. Vjerovatno si isto govorio i prosli put. Sunniti su apsolutna vecina od granice sa Sirijom do Bagdada. Nema te ovozemaljske sile koja moze to etnicki ocistiti.
Ako mislis da Iran ili iracke siije mogu etnicki ocistiti ili pokoriti etnoreligijsku skupinu koja cine preko 30% stanovnika (+ jos 1-2% ako racunamo Turkmene) i koja cini apsolutnu i kompaktnu vecinu na tako velikom prostoru - ti nisi normalan.
- Ironmen
#12969 Re: Irak
Kikibombona wrote:Vidis bolan da ti se ljudi smijuOpetja033 wrote:
2) Ja ne znam je li u pitanju neki oblik poteskoca u razvoju ili pokusaj zajebancije ali bi i svaka osoba sa nekim blagim oblikom retardacije iz mog komentara uspjela zakljuciti kako ja ne tvrdim nista, samo prenosim izjavu cijenjenog feldmarsala.![]()
![]()
![]()
![]()
Putin nas lagano uvodi u predigru za Treci svjetski rat.![]()
![]()
![]()
![]()
Sjecas se da si napisao da ce suni Arapi u Iraku dobiti najmanje autonomiju kao Kurdi, ako drzava prezivi!??![]()
![]()
![]()
![]()
Jos si kamaru bisera imao, ako budes insistirao, navest cu jos neke. Sve sami promasaji, dok su moje prognoze u 90% slucajeva tacne. Nisam ekspert niti vidovit, da se razumijemo, samo konstatujem i zakljucujem ocigledno, ono sto svako objektivan vidi. Ti pises na osnovu zelja i zato se prosipas. I ti i turkofili sa teme Turska, koje sam nebrojeno puta razbucao.![]()
- Ironmen
#12970 Re: Irak
Savina fora kad ga prokuzis i das mu dokaze i cinjenice koje i slijepac vidi ide kilometarski post steta sto ga necu citati jer pocinje tekma

- Kikibombona
#12971 Re: Irak
Dakle, ne tvrdis vise da ce suniti dobiti sto i Kurdi!??Opetja033 wrote:
Po pitanju Iraka: ne, ne mislim da su sunniti popusili foru. Situacija nije nista gora nego sto je bila nakon Saddamovog pada i nakon povlacenja americkih snaga. Ako se stav zvanicnog Bagdada ne promijeni nece biti mira. Doci ce novi "Daesh", bas kao sto je dosao Daesh nakon AQI.
Na kraju krajeva zadnjih par mjeseci jacaju antiiranske tenzije i medju arapsko siitskim stanovnistvom. Svjesni su da buducnost Iraka ne mogu graditi kao podanici Teherana.
Ti nisi normalan ako mislis da ce se porazom Daesha rijesiti i sunnitsko pitanje Iraka. Nije prvi put da je iracka vojska usla u Ramadi, Tikrit, Baiji. Vjerovatno si isto govorio i prosli put. Sunniti su apsolutna vecina od granice sa Sirijom do Bagdada. Nema te ovozemaljske sile koja moze to etnicki ocistiti.
Ako mislis da Iran ili iracke siije mogu etnicki ocistiti ili pokoriti etnoreligijsku skupinu koja cine preko 30% stanovnika (+ jos 1-2% ako racunamo Turkmene) i koja cini apsolutnu i kompaktnu vecinu na tako velikom prostoru - ti nisi normalan.
Ne tvrdis da ce im se popaviti status u Iraku!??
I naravno da im je sada gore. Nose se sa hipotekom genocida i masovnih zlocina. Na ovaj ili onaj nacin su se priklonili jednoj od najgorih organizacija u historiji covjecanstva. Tesko je to breme stari moj. Suni Arapi su najvise najebali u ovom ratu. Unistena je njihova ekonomija, milioni su protjerani, imovina devastirana. Sije ce sada biti jos rigoroznije. Tek sada ce praviti jos goru policijsku drzavu. Vidis sta rade u gradovima kada upadnu. Postroje stanovnistvo i izdvajaju one za koje dokazu ili 'dokazu' da su imali veze sa ISILom i zlocinima. Do bola jebena situacija.
Kurdi se lijepo namirise. Uzese si motor Sadamovog sunitskog Iraka, grad Kirkuk i siru naftom bogatu regiju. Etnicko ciscenje propalo. Sunitski Kirkuk, koji je krvlju i represijom postao sunitski, vraca se Kurdima. Shingal se vraca Kurdima. Arapi nakon genocida ne pomisljaju na povratak. Dobar dio provincije Nejneva ide Kurdima, tamo gdje zive manjine.
Sije nastavljaju demografski poklapati Bagdad i okolinu. Itd, itd...
Za sunite bi bilo odlicno da dobiju drzavu o kakvoj sam pisao, na teritoriji Sirije i Iraka, da se sada ne ponavljam. Bagdad, Damask i Bejrut je za sije crvena linija. Sa takvim zaledjom Iran ce biti dominantan faktor u islamskom svijetu.
Sto se tice najavljenog 'islamsko-pravoslavnog' katakmizlickog rata, koji ce dovesti do TSR... kao posljedica ruskog bombardovanja Sirije... ma ne bih vise o tome...
- Opetja033
#12972 Re: Irak
Kikibombona wrote:Dakle, ne tvrdis vise da ce suniti dobiti sto i Kurdi!??Opetja033 wrote:
Ako mislis da Iran ili iracke siije mogu etnicki ocistiti ili pokoriti etnoreligijsku skupinu koja cine preko 30% stanovnika (+ jos 1-2% ako racunamo Turkmene) i koja cini apsolutnu i kompaktnu vecinu na tako velikom prostoru - ti nisi normalan.![]()
Ne tvrdis da ce im se popaviti status u Iraku!??![]()
I naravno da im je sada gore. Nose se sa hipotekom genocida i masovnih zlocina. Na ovaj ili onaj nacin su se priklonili jednoj od najgorih organizacija u historiji covjecanstva. Tesko je to breme stari moj. Suni Arapi su najvise najebali u ovom ratu. Unistena je njihova ekonomija, milioni su protjerani, imovina devastirana. Sije ce sada biti jos rigoroznije. Tek sada ce praviti jos goru policijsku drzavu. Vidis sta rade u gradovima kada upadnu. Postroje stanovnistvo i izdvajaju one za koje dokazu ili 'dokazu' da su imali veze sa ISILom i zlocinima. Do bola jebena situacija.
Kurdi se lijepo namirise. Uzese si motor Sadamovog sunitskog Iraka, grad Kirkuk i siru naftom bogatu regiju. Etnicko ciscenje propalo. Sunitski Kirkuk, koji je krvlju i represijom postao sunitski, vraca se Kurdima. Shingal se vraca Kurdima. Arapi nakon genocida ne pomisljaju na povratak. Dobar dio provincije Nejneva ide Kurdima, tamo gdje zive manjine.
Sije nastavljaju demografski poklapati Bagdad i okolinu. Itd, itd...
Za sunite bi bilo odlicno da dobiju drzavu o kakvoj sam pisao, na teritoriji Sirije i Iraka, da se sada ne ponavljam. Bagdad, Damask i Bejrut je za sije crvena linija. Sa takvim zaledjom Iran ce biti dominantan faktor u islamskom svijetu.
Sto se tice najavljenog 'islamsko-pravoslavnog' katakmizlickog rata, koji ce dovesti do TSR... kao posljedica ruskog bombardovanja Sirije... ma ne bih vise o tome...![]()
Opet te ne kontam o cemu pricas. Sunnitsku autonomiju u Iraku sam spominjao u kontekstu najboljeg moguceg rijesenja, tj ustavnog uredjenja koje bi umirilo Irak. Zaista se ne sjecam da sam izricito tvrdio da ce sunniti u Iraku dobiti autonomiju. Ako jesam, to je bilo kao odgovor na tvoje "bez sumnje", "svakako", "zasigurno". Znaci provokacija upucena tebi, bas poput ove jucer sa feldmarsalom i "velikim" Saddamom Huseinom. Ali se fakat ne mogu sjetiti da sam izricito tvrdio kako ce sunniti u Iraku dobiti autonomiju u rangu kurdske. Jesam pisao da bi to bilo najbolje rijesenje.
Nosili su se sa hipotekom genocida i masovnih zlocina i nakon Saddamovog pada. Bagdad uopce ne mijenja demografsku strukturu. Jedino sto se desava jeste da nestaju mjesovita naselja. Ona koja su bila sunnitska- ostala su sunnitska. Ona koja su bila siitska - ostala su siitska. Postavljane su i mape ovdje.. U principu u Bagdadu se samo to desava: nestanak mjesovitih naselja. Izvoli pa dokazi svoju tvrdnju da "siije nastavljaju demografski poklapati Bagdad i okolinu". Ovo za okolinu je posebno smijesno, ali helem nejse. Dokazi.
Sunniti u Iraku su prezivjeli pad Saddama, sunniti u Iraku su prezivjeli jedan ustanak, sunniti u Iraku su prezivjeli odlazak americke vojske, sunniti u Iraku su prezivjeli ulazak Malikijevih trupa u njihove gradove. Sunniti u Iraku ce prezivjeti i slom Daesha. Previse ih je i na ogromnom prostranstvu drze kompaktnu vecinu da bi bilo ko mogao da ih ugnjetava na duze staze. Ne shvati li vlada u Bagdadu da se odnos prema sunnitima mora promijeniti, rodice se novi "Daesh".
Tvoje buncanje i projekcije nekih buducih mapa na BI necu komentarisati. Rekao sam ti da vise ne ulazim u takve rasprave sa tobom. Ima ih koji vole postavljati neke nove mape, neke "tajne" mape - piskaraj sa njima o tome.
Ja se nadam da shvatas kako nastavak potenciranja mog komentara o TSR u kontekstu u kojem ti to radis - samo pokazuje koliko si ogranicen u odnosu na druge forumase. Obzirom da si i sam jucer priznao da si klon, mozes li mi reci koji si nick ranije imao? Vjerovatno zanima i druge forumase.
- Kikibombona
#12973 Re: Irak
Bagdad 2003

Bagdad 2007

Nekada mijesane dijelove grada preuzimaju sije. Suniti se koncentrisu u nekoliko kvartova, potpuno se izoluju! Sije grade naselja oko grada i zauzimaju predgradja. U buducnosti ce procenat siita u Bagdadu nastaviti dramaticno rasti. To je valjda jasno.
Za sunite je najveci problem sto zive na siromasnoj zemlji u poredjenju sa Kurdima i siitima. I ono resursa sto imaju krcmi Bagdad.
Od ISILa i nekog novog ISILa mogu samo suniti najebati. Opet ce se ravnati Faludza i Mosul, opet ce najvise zrtava i izbjeglica biti na sunitskoj strani, opet ce biti siromasniji, imati manji teritorij... Svaki put kada pokrenes rat izgubis nesto. Evo, Kurdi su teritorijalno profitirali od ovog rata.
Niko ne kaze da ce suniti nestati i da ce ih biti manje. Samo kazem da ce iz svakog sukoba izaci slabiji a protivnik jaci.
Nisam nikakav klon.

Bagdad 2007

Nekada mijesane dijelove grada preuzimaju sije. Suniti se koncentrisu u nekoliko kvartova, potpuno se izoluju! Sije grade naselja oko grada i zauzimaju predgradja. U buducnosti ce procenat siita u Bagdadu nastaviti dramaticno rasti. To je valjda jasno.
Za sunite je najveci problem sto zive na siromasnoj zemlji u poredjenju sa Kurdima i siitima. I ono resursa sto imaju krcmi Bagdad.
Od ISILa i nekog novog ISILa mogu samo suniti najebati. Opet ce se ravnati Faludza i Mosul, opet ce najvise zrtava i izbjeglica biti na sunitskoj strani, opet ce biti siromasniji, imati manji teritorij... Svaki put kada pokrenes rat izgubis nesto. Evo, Kurdi su teritorijalno profitirali od ovog rata.
Niko ne kaze da ce suniti nestati i da ce ih biti manje. Samo kazem da ce iz svakog sukoba izaci slabiji a protivnik jaci.
Nisam nikakav klon.
- Kikibombona
#12974 Re: Irak
UN recognizes Ezidi genocide
http://www.kurdistan24.net/en/news/2930 ... i-genocide

Visoka delegacija KRG predvodjena premijerom Nercivan Barzanijem se sastala sa Lavrovom i predstavnicima Gasproma. Dogovorena saradnja sa Gaspromom, Lavrov obecao pomoc Peshmergama. Bice da 'klan Barzani' odlicno saradjuje sa Rusima!
KRG i Gasprom ce zajedno ekspoatisati naftu u Halabdzi i Sakalu!

http://www.kurdistan24.net/en/news/2930 ... i-genocide

Visoka delegacija KRG predvodjena premijerom Nercivan Barzanijem se sastala sa Lavrovom i predstavnicima Gasproma. Dogovorena saradnja sa Gaspromom, Lavrov obecao pomoc Peshmergama. Bice da 'klan Barzani' odlicno saradjuje sa Rusima!
KRG i Gasprom ce zajedno ekspoatisati naftu u Halabdzi i Sakalu!

-
sarajevoxxxx
#12975 Re: Irak
To pod "suniti" ne radi se o narodu sunitima. Tako šta god da bude sa njima je sasvim normalano i očekivano i ne treba ih žaliti.Kikibombona wrote:Bagdad 2003
Bagdad 2007
Nisam nikakav klon.
"Sunitske zemlje" su porobljene i ta elita koja ih predstavlja i treba da nestane. Ne znam što narodima u tim zemljama bilo bolje/gore pod Kurdima ili šiitima?
Žal za sunitima ili arapima zapravo je često žal za pozicijama i blagodatima koje je ta sunitske elita uživala u Siriji i Iraku.
Na kraju čovjek treba da teži pravdi i pravednom društvu pa ko god bio na vlasti.