Ukrajina

Post Reply
Avetinho

#12951 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

GAU8 wrote:
JohnnyS wrote:Kako su neki žedni tuđe krvi, kao da nisu rat preživjeli. Tu bi i psihijatri mogli štogod za reći...
Baš moje razmišljanje. Totalno sam razočaran challengerovim post-om.
Što se mene tiče ide na ignore.
Nemojte ga dirat, pa da opet place kako ga prijavljuju zbog neumjesnih postova.

Maske su pale. Joker!
GAU8

#12952 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Ja Sam Odavle wrote:
GAU8 wrote:
JohnnyS wrote:Kako su neki žedni tuđe krvi, kao da nisu rat preživjeli. Tu bi i psihijatri mogli štogod za reći...
Nemojte ga dirat, pa da opet place kako ga prijavljuju zbog neumjesnih postova.

Maske su pale. Joker!
Doimao se na momente i simpatično, ono kao antiglobalista fazoni...

Ali ovo....
totalni kapitalista

#12953 Re: Ukrajina

Post by totalni kapitalista »

GAU8 wrote:

sacekajte malo ? i ja sam rat prezivjeo , ali Arkanovce i Seseljevce ili njima slicne koji ubijaju civile ne zalim
bilo El Mudzahid ili Ustashke formacije ( ista ideologija mrznje samo drugo pakovanje )
ili neo-naciste u Ukrajini
a ne vidim da pokazujete imalo sazaljenja ili nedobog ( pa to su Rusi i cetnici !! ) sa oko 50 000 gradjana opkoljenoga Slavjanska , Ukrajinsko Sarajevo , nema struje ,vode , raketiranje i granatiranje svakodnevno , nema zgrade koja nije ostecena a sto nema veze sa mozgom naravno da njih optuzujete i nazivate"cetnicima "
dakle ne pokazujete niti najmanju solidarnost sa preko 20 000 izbjeglica u Rusiji , jos oko 7000 na Krimeji a veliki talas izbjeglica je na granici Poljske !!
Seminovka , Dobropolje i jos nekoliko sela vise ne postoje !
sravnjena su sa zemljom !
gdje vasa humanost sada ?
licemjeri !
Avetinho

#12954 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Vratio se Oklupajko 69!
totalni kapitalista

#12955 Re: Ukrajina

Co0l wrote:Da.Ovo nije neukusno.Uopste. :run:
ne Cool , nije to "neukusno " ovo je ratni zlocin
bivse selo Semionovka , nista nije ostalo , prosle sedmice su ga neo-nacisti poravnali
zastrasujuca je i pomisao sta se desilo sa stanovnicima koji nisu pobjegli na vrijeme
nova Kijevska vlast i "cokoladni "predsjednik nadam se jednoga dana ce praviti drustvo u Den Hagu Seselju i ostalima !
to je tesko moguce sa obzirom da ima veliku vojno-tehnicku i politicku pomoc gazda u Washingtonu

video i zapitajte se ? vidite li razliku izmedju Slavonije ili Posavine poslije cetnickoga jurisa ili sada Seminolovke ( bivse ) poslije naleta Kijevske hunte ?

amoninan

#12956 Re: Ukrajina

Post by amoninan »

It's Not All Russia's Fault

Eastern Ukraine is a mess. But Kremlin meddling is hardly the whole story.

http://www.politico.com/magazine/story/ ... 58MB3KSxrJ
General War

#12957 Re: Ukrajina

Post by General War »

@T.kapitalista
De ti nama objasni jer odavno niko nije da se protiv nacista bori tako sto ocaparis dio tudje zemlje i "paste" ih drugoj antifasistickoj i demokratskoj zemlji... a nacisti (izgleda svi ukrajinci) mogu sa ostatkom sta hoce?
Challenger__

#12958 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

totalni kapitalista wrote: sacekajte malo ? i ja sam rat prezivjeo , ali Arkanovce i Seseljevce ili njima slicne koji ubijaju civile ne zalim
bilo El Mudzahid ili Ustashke formacije ( ista ideologija mrznje samo drugo pakovanje )
a ne vidim da pokazujete imalo sazaljenja ili nedobog ( pa to su Rusi i cetnici !! ) sa oko 50 000 gradjana opkoljenoga Slavjanska , Ukrajinsko Sarajevo , nema struje ,vode , raketiranje i granatiranje svakodnevno , nema zgrade koja nije ostecena a sto nema veze sa mozgom naravno da njih optuzujete i nazivate"cetnicima "
dakle ne pokazujete niti najmanju solidarnost sa preko 20 000 izbjeglica u Rusiji , jos oko 7000 na Krimeji a veliki talas izbjeglica je na granici Poljske !!
licemjeri !
Znaš koja je to sorta? Sorta malih lažnih moralista koji nisu u stanju da osude ni jedan jedini zločin Izraela, a kamo li da osude američku administraciju radi zločina protiv čovječnosti u Iraku, Libiji ili Siriji. Ili, ne daj Bože da osude planetarnu elitu koja kreira haos i smrt, koja se koristi teroristima na Bliskom istoku ili neonacistima na istoku Evrope. A ja kažem - jučer, danas, sutra, uvijek - da su ti kreatori smrti zreli za Nurnebrg No. 2, da ih treba sve pohapsiti i suditi kao nacističke pse. I njih i njihove proksije, bilo u Iraku, Siriji ili Kijevu.

A šta rade ovi likovii? Tobož se čude, sve se, kao, ibrete, prijavljuju domišljatu karikaturu koja kola netom... :lol:

Maleni lažni moralisti, notorni licemjeri i kukavice.
amoninan

#12959 Re: Ukrajina

Post by amoninan »

General War wrote:@T.kapitalista
De ti nama objasni jer odavno niko nije da se protiv nacista bori tako sto ocaparis dio tudje zemlje i "paste" ih drugoj antifasistickoj i demokratskoj zemlji... a nacisti (izgleda svi ukrajinci) mogu sa ostatkom sta hoce?
Što je ono šega do poda... ultra-desnica u Rusiji je i brojnija i politički uticajnija nego ovaj Desni Sektor u Ukrajini. :lol:
Avetinho

#12960 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
totalni kapitalista wrote: sacekajte malo ? i ja sam rat prezivjeo , ali Arkanovce i Seseljevce ili njima slicne koji ubijaju civile ne zalim
licemjeri !
Znaš koja je to sorta? Sorta malih lažnih moralista koji nisu u stanju da osude ni jedan jedini zločin Izraela, a kamo li da osude američku administraciju radi zločina protiv čovječnosti u Iraku, Libiji ili Siriji. Ili, ne daj Bože da osude planetarnu elitu koja kreira haos i smrt, koja se koristi teroristima na Bliskom istoku ili neonacistima na istoku Evrope. A ja kažem - jučer, danas, sutra, uvijek - da su ti kreatori smrti zreli za Nurnebrg No. 2, da ih treba sve pohapsiti i suditi kao nacističke pse. I njih i njihove proksije, bilo u Iraku, Siriji ili Kijevu.

A šta rade ovi likovii? Tobož se čude, sve se, kao, ibrete, prijavljuju domišljatu karikaturu koja kola netom... :lol:

Nevjerovatno! Pojavi se Oklupajko 69 kao padobranac, i odmah ozive stare suplje price kako je Ukrajinu od Krima otela atlantisticko-cionisticko-imperijalisticko-vehabisticka mafija.

Cinjenice medjutim govore drugacije. Nelegalnu otimacinu tudje teritorije izvrsio je putinko, a isto bi zelio uciniti i sa ostatkom Ukrajine, kao i sa svim ostalim zemljama bivseg CCCP-a i Varsavskog Bloka. Treba samo redovno citati vijesti iz kredibilnih izvora, a ne samo advance i Ruskaju Pravdaju.

Hajde sad opet red placa o tome sta su Amerikanci radili Indijancima.
totalni kapitalista

#12961 Re: Ukrajina

pa i Beograd nas je nazivao "Tudjmanovim bojovnicima " ili Alijinim "Mudzahedinima i secesionistima "
stariji se sjecaju da je takodjer ( i to bas Alija i bivsi Makedonski predsjednik Gligorov ) predlagali konfederaciju u exJugoslaviji i cuveno :" rata nece biti "
i sta smo dobili ?
znate vec , poslije referenduma o neovisnosti ?
VBR , artiljeriju , odrede smrti , sve isto kroz sta prolazi narod Istocne Ukrajine
i oni su trazili federalizaciju ne otcijepljenje
fakticki , Kijevska hunta je upotrijebila i upotrebljava i zesci arsenal nego bivsa JNA ( imaju bolju avijaciju i tezu artiljeriju ) i imaju podrsku NATO
protiv vlastitih gradjana
i sta ocekujete ? da je Beograd rekao : " eto izvinite sto vas pobismo ajde budite dio velike Srbije i necemo vas vise klati "
mnogi se doista prave naivni

sami prevedite ocajni apel nekih od 20 000 izbjeglica u Rusiji , najteze je u Slavjansku , pod opsadom je , isto kao i cetnici , Muskarci cak i djecaci nemaju izlaz iz grada , samo djeca do 5 godina starosti
ocajni apel da se spasi populacija Slavjanska
Kijevska hunta sprema konacni oklopno -mehanizirani juris , branioci su vec iscprljeni
da li ce svijet dopustiti novu Srebrenicu i opet !!!!
ja Evrope i jada od EU poserem se na njih

amoninan

#12962 Re: Ukrajina

Post by amoninan »

Ja Sam Odavle wrote:
Hajde sad opet red placa o tome sta su Amerikanci radili Indijancima.
Odlična dijagnoza likova poput njega kroz primjer jednog od njihovih apostola:

Pseudoleftism and the Self-Destruction of George Galloway

http://notgeorgesabra.wordpress.com/201 ... -galloway/

principijelna ljevica je mrtva - tu i tamo ostao je koji insan (poput autora teksta). Ovo ostalo - :-) :lol:
Avetinho

#12963 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

totalni kapitalista wrote:
pa i Beograd nas je nazivao "Tudjmanovim bojovnicima " ili Alijinim "Mudzahedinima i secesionistima "
stariji se sjecaju da je takodjer ( i to bas Alija i bivsi Makedonski predsjednik Gligorov ) predlagali konfederaciju u exJugoslaviji i cuveno :" rata nece biti "
i sta smo dobili ?
znate vec , poslije referenduma o neovisnosti ?
VBR , artiljeriju , odrede smrti , sve isto kroz sta prolazi narod Istocne Ukrajine
i oni su trazili federalizaciju ne otcijepljenje
fakticki , Kijevska hunta je upotrijebila i upotrebljava i zesci arsenal nego bivsa JNA ( imaju bolju avijaciju i tezu artiljeriju ) i imaju podrsku NATO
protiv vlastitih gradjana
i sta ocekujete ? da je Beograd rekao : " eto izvinite sto vas pobismo ajde budite dio velike Srbije i necemo vas vise klati "
mnogi se doista prave naivni

sami prevedite ocajni apel nekih od 20 000 izbjeglica u Rusiji , najteze je u Slavjansku , pod opsadom je , isto kao i cetnici , Muskarci cak i djecaci nemaju izlaz iz grada , samo djeca do 5 godina starosti
ocajni apel da se spasi populacija Slavjanska
Kijevska hunta sprema konacni oklopno -mehanizirani juris , branioci su vec iscprljeni
da li ce svijet dopustiti novu Srebrenicu i opet !!!!
ja Evrope i jada od EU poserem se na njih

Trebao si postaviti malo zesci propagandni video. Ondje se vide neke djevojcice i mame u ljetnim haljinicama. Nigdje rata, stradanja, tenkova.

Za sve nevolje naroda istocne i jugo-istocne Ukrajine krivac je iskljucivo putinko sa svojom ekspanzionisticko-imperijalisticko-oligarhistickom politikom. Maske su pale. Joker!

Naravno da svijet treba da se umijesa i zaustavi svo nasilje, zaustavi parcanje nezavisne Ukrajine i pomogne uspostavu ukrajinske vlasti nad cjelokupnom teritorijum Ukrajine, ukljucujuci nelegalno oteti Krim.
Challenger__

#12964 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

totalni kapitalista

Uzalud se trudiš. Njih ne interesuju činjenice. Oni su navijači.
Avetinho

#12965 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:totalni kapitalista

Pa kako te covjece nije sramota nekog drugog prozivati navijacem.
Challenger__ wrote:Image

:lol:
Avetinho

#12966 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Mirotvorac putinko u govnima, ruski tenkovi u Ukrajini:

NATO Releases Imagery: Raises Questions on Russia’s Role in Providing Tanks to Ukraine

http://aco.nato.int/statement-on-russia ... tanks.aspx

Maske su pale. Joker!

Image
Last edited by Avetinho on 16/06/2014 18:22, edited 1 time in total.
totalni kapitalista

#12967 Re: Ukrajina

i za rat i za ljubav je potrebno dvoje ( ili troje i vise :D )

niko nije nevin ali malo historije
Ukrajina je prosla bez vecega krvoprolica i raspad SSSR te "Narandzastu revoluciju " 2004 i sve je bilo manje vise OK uz naravno klasicne boljke Istocno Evropskih drzava ( mafijaska korupcija i politicari banditi )
bez rata
cim se pojavio Senator McCain , ratni zlocinac uz Nulandovu ( Fuck the EU ) i ostalu USA ekipu ?
nastade haos i krvoprolice
zivjeli uz Rusiju vjekovima i uz sve belaje su opstajali , i vidi ih sada ?
( usput Rusija prekida dovod gasa , mislite sta cete slijedece zime , Gazprom prima uplate samo u Eurima i lokalnim valutama ili zlatu danasnja objava )
Kineska centralna banka radi isto
fakticki ?
III Svjetski rat je vec poceo .
vratimo se na pocetak i snajperima sa euromajdana , mozda ima jos sanse da se Evropa spasi i pocne razmisljati u vlastitome interesu i vlastitim mozgom , Prilog cuvenoga ARD ( hvala Njemacka za otkrivanje istine !!)

Avetinho

#12968 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Oklupajko 69 ne posustaje.

Dzaba ti je, putinkove ruske zlocine u Ukrajini i zlocine bivseg pro-ruskog predsjednika niko vise ne moze sakriti. Samo dozivotni putinkovi kurircici vide neku svoju drugaciju istoriju, do besvijesti ponavljanu na advancetu i Ruskajoj Pravdaji.
totalni kapitalista

#12969 Re: Ukrajina

znam znam , ali kako bar nemaju trunku srama i stida ?
ne govorim o "Stokholmskim i Minhenskim " podrumaskim brigadama vec ovim starijima ?
zar se ne sjecaju nase patnje ?
kako prodati srce i dushu za shaku dolara ?
jesu li vam poznate ove scene moji hrabri sugradjani iz Sarajeva ?
nije Sarajevo 1992
ovo je oblast i gradic kod Kramatorska Jun 2014
Evropo ? stidis li se ??
prekinula im Kijevska hunta vodovod , pod prijetnjom artiljerijskih i avio napada snadbdijevanje je iz cisterni
srecom odbrambene snage imaju Igle -S ( PVO koji se lansira sa ramena ) bijedna Ruska pomoc ali bar drze podalje krvolocne jurisnike Su-25 i helikoptere Mil-24 ( ciji je broj prepolovljen )
iskrene cestitke za srcanu borbu protiv nacisticke avijacije i za teske gubitke koje su im nanijeli
izdrzite narode !

sluga_okupatora

#12970 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

Koji lumen moras biti da poredis opsadu Sarajeva sa otporom separatista u Ukrajini :roll:

Vlada RBiH i ARBiH su bile medjunarodno priznate i njihov cilj nije bio odvaliti komad BiH i pripojiti ga Turskoj tako da je ovo poredjenje sa ukrajinskim separatistima vredjanje zdravog razuma.
sluga_okupatora

#12971 Re: Ukrajina

Ja Sam Odavle wrote:Oklupajko 69 ne posustaje.

Dzaba ti je, putinkove ruske zlocine u Ukrajini i zlocine bivseg pro-ruskog predsjednika niko vise ne moze sakriti. Samo dozivotni putinkovi kurircici vide neku svoju drugaciju istoriju, do besvijesti ponavljanu na advancetu i Ruskajoj Pravdaji.

Jel' ovo onaj udar99 sa Floride, stilsko izrazavanje je identicno? :D
totalni kapitalista

#12972 Re: Ukrajina

sluga_okupatora wrote:Koji lumen moras biti da poredis opsadu Sarajeva sa otporom separatista u Ukrajini :roll:

Vlada RBiH i ARBiH su bile medjunarodno priznate i njihov cilj nije bio odvaliti komad BiH i pripojiti ga Turskoj tako da je ovo poredjenje sa ukrajinskim separatistima vredjanje zdravog razuma.
ne vrti se cijela planeta oko Balkana , ovo je 2014 , vecina boraca Novorusije nije bila niti rodjena ili su imali 5- do 10
1991 ili bili djeca i totalno drugi i historijski i geostrateski koncept
treba biti lumen pa uporedjivati njih i optuzivati ih da su "cetnici"
Kijevska hunta je njih napala , nisu oni napali Kijev
izbacite vise ideje da ste bitan faktor samo nemojte biti na pogresnoj strani istorije
srecom , zaboli njih za Balkanske prdimahovine od drzava i EU pudlice
i opet pitam ? a sta bi trebali ? da se Kijevska hunta lijepo izvini za masakre nad civilima i nikome nista , ili da se kompletna Novorusija sa 9 miliona ljudi kolektivno ubije ?
znate li za zadnji prijedlog manijakalnoga Cokolino Predsjednika i njegovih NATO sponzora ?
"Humano preseljenje "
da tacno ! zele "preseliti " neposlusnu populaciju u "zone " ( mozete samo zamisliti te "sigurne zone ")
horor !
e fakat ludilo dostize vrhunac
i cime ces se grijati slijedece zime ?
General War

#12973 Re: Ukrajina

Post by General War »

HAHAHA, proxy war-ovi su to, nije sala...cinjenica je da se rusiji ponavlja domaci Staljin, a Ukrajini sovjetskim dijelom Poljska '39
"he Soviet government announced it was acting to protect the Ukrainians and Belarusians :mrgreen: who lived in the eastern part of Poland, because the Polish state had collapsed in the face of the Nazi German attack and could no longer guarantee the security of its own citizens".

Ovi se ubise od sikiracije :roll:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#12974 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote:Znaš koja je to sorta? Sorta malih lažnih moralista koji nisu u stanju da osude ni jedan jedini zločin Izraela, a kamo li da osude američku administraciju radi zločina protiv čovječnosti u Iraku, Libiji ili Siriji. Ili, ne daj Bože da osude planetarnu elitu koja kreira haos i smrt, koja se koristi teroristima na Bliskom istoku ili neonacistima na istoku Evrope. A ja kažem - jučer, danas, sutra, uvijek - da su ti kreatori smrti zreli za Nurnebrg No. 2, da ih treba sve pohapsiti i suditi kao nacističke pse. I njih i njihove proksije, bilo u Iraku, Siriji ili Kijevu.

Znaš koja je to sorta? Sorta malih lažnih moralista koji nisu u stanju da osude ni jedan jedini zločin Asada i njegovih falangi, a kamo li da osude rusku administraciju radi podrške zločincima ili da osude feldmaršala Sisija, zbog državnog udara i hiljada nevino ubijenih. Ili, ne daj Bože da osude političku elitu Rusije koja kreira haos i smrt,ili Iran koji je poslao svoje specijalce da pomognu sirijskom kasapinu, da ubije što više ljudi. A ja kažem - jučer, danas, sutra, uvijek - da su ti kreatori smrti zreli za Nurnebrg No. 2, da ih treba sve pohapsiti i suditi kao nacističke pse. I njih i njihove proksije, bilo u Iraku, Siriji ili Donbasu.

Last edited by japin_mutapi on 16/06/2014 19:32, edited 1 time in total.
sluga_okupatora

#12975 Re: Ukrajina

totalni kapitalista wrote:
sluga_okupatora wrote:Koji lumen moras biti da poredis opsadu Sarajeva sa otporom separatista u Ukrajini :roll:

ne vrti se cijela planeta oko Balkana , ovo je 2014 , vecina boraca Novorusije nije bila niti rodjena ili su imali 5- do 10
1991 ili bili djeca i totalno drugi i historijski i geostrateski koncept
treba biti lumen pa uporedjivati njih i optuzivati ih da su "cetnici"
Kijevska hunta je njih napala , nisu oni napali Kijev
izbacite vise ideje da ste bitan faktor samo nemojte biti na pogresnoj strani istorije
srecom , zaboli njih za Balkanske prdimahovine od drzava i EU pudlice
i opet pitam ? a sta bi trebali ? da se Kijevska hunta lijepo izvini za masakre nad civilima i nikome nista , ili da se kompletna Novorusija sa 9 miliona ljudi kolektivno ubije ?
znate li za zadnji prijedlog manijakalnoga Cokolino Predsjednika i njegovih NATO sponzora ?
"Humano preseljenje "
da tacno ! zele "preseliti " neposlusnu populaciju u "zone " ( mozete samo zamisliti te "sigurne zone ")
horor !
e fakat ludilo dostize vrhunac
i cime ces se grijati slijedece zime ?

Polako kucaj, ce ti srce otkaze :D

Ti "borci za slobodu" jelte Novorusije zele uzeti dio teritorije medjunarodnopriznate drzave i pripojiti ga Rusiji.
Znaci poredjenje nula bodova - ako bas hoces da poredis BiH sa Ukrajinom onda bi vrlo dobro trebao znati ko je htio komadati BiH i pripajati nekim drugim drzavama u okruzenju.
Ta "kijevska hunta" je jedina legitimna vojna sila na prostoru Ukrajine i kao takva ima puno legitimno pravo da skrsi otpor separatista i ostalih koji bi da komadaju Ukrajinu i prave kojekakve prdimahovine od "autonomnih oblasti".

Je li ti mislis da ce te prijetnje zatvaranjem plinovoda stetiti samo Evropi - Rusija je samo jedna benzinska pumpa koja osim tog plina i nafte i nema nesto drugo za ponuditi, tako da to zatvaranje plinovoda ima i te kako da steti i njoj samoj.

Mada me ne bi zacudilo da se tamo pojave dobro znane parole "ako treba i korijenje jesti" :lol: :lol:
Post Reply