Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
ultima_palabra

#12951 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

@antimobbing, u redu je :D
IcedMFEarth

#12952 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by IcedMFEarth »

Je li ima narandžasta boja neko značenje ?
drug_profi

#12953 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ovo je sad novi spin. Sta cete za njih kad ce u koaliciju sa SDA. Ako ce- Neka bude. Onda ce im lijepo ko stranci biti dzenaza i idemo dalje traziti.

----------------------------------
...debelim prstima s male tastature...
JedanMova

#12954 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

MuaDib wrote:
kakofonijaDF-Dur wrote:na predizborni skup u jablanici iz mostara došlo 7 ljudi :lol: :lol: :lol: tj 7 članova GO
Smiješno je neznanje šta znači delegacija :skoljka:
Nisu ovi crveni navikli da se ne ide u kolonama i pod rotacijama, pa im neobicno :lol:
Dr. Kuca

#12955 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr. Kuca »

E cuj mi smo samo obicni ljudi. :lol: own goal.
JedanMova

#12956 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

Legla nova transa po ugovoru o djelu pa se i novi nickovi javljauju.
Ako nista, ostali su dosljedni prethodnicima - valjaju gluposti :lol: :lol: :lol:
Trebam te

#12957 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Trebam te »

Glasam za ES.
drug_profi

#12958 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

llll wrote:Namaš šta tražiti jer OVO:

RAJA = plašljivost, fatalizam, potuljenost, pakost, nepoverljivost, pragmatizam, lukavstvo, egoizam, čulnost, slijepa odanost onima koji imaju vlast i lovu, poniznost prema moćnima i surov odnos prema nemoćnima, kao i moralna mimikrija. U svim strankama je isto naši ljudi - RAJA.

... je nerješiv problem ... zato je NON-STOP isto ...

Primitivan i zaostao život za primitivnu i zatucanu RAJU ...

Toliko od mene, volio bih da griješim ali ne griješim ...
Dobro ti si rocket scientist. A tvoj je prijedlog rjesenja....?

Trebam te

#12959 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Trebam te »

weredsf wrote:
Corto Maltese wrote:
Corto Maltese wrote: Priča se da je Zlatko Lagumdžija, nakon što je prošao kroz anketu, zatražio pristupnicu u DF.
http://glasometar.ba
Ne samo Lagumdžija, kompletno rukovodstvo stranke, i čitav Ilidžanski odbor, se svrstalo pod boje De eFa!?

Image

Ovaj drugi sa lijeva je bio predsjednik kantonalnog odbora SBIH a pored njega kandidat Sbih na zadnjim lokalnim izborima 2012...Prava pojacanja
Da lopovluka i kriminala, Omer Vatric bivsi direktor SERDE uzeo nepovratni kredit od 300000KM i otvorio tvornicu mesnih prozivoda u Hadzicima, promijenio sve moguce stranke od SDA, SDU, SBiH i sve funkicje i opet na listi sad SDP...opet da se za njega glasa...Da sin Omar Vatric na lokalnim izborima uhvacen sa par razlicitih licnih karata koristio viseclano zaokruzivanje kandidata... :oops:

Tipovi pout njega uopce nsu trebali se naci na listama, ako je propala politika kojus i vodio do sad, propada drzava od te iste politike, propada ekonomija, zasto si ti opet kandidat!!??? kriteriji koji su to? Odkud opet on!!!! :run:

Isti i Godinjak, presao iz neke stranke ovdje...mislim ljudi samo politiku shvataju kao uhlejbljenje i kradju a ostalo nije ih briga
drug_profi

#12960 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ima rjesenje samo je dugotrajno. Na svakim izborima smijeniti vlast. Nikad dvaput iste ostaviti. Za par ciklusa bi oslabile vansistemske poluge moci a vlast bi presla na sistem.

OldMayor

#12961 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by OldMayor »

Ja znam pet osoba koje su bile u drugim strankama, dozivjele neuspjeh tj. nisu prosli na lokalnim izborima i vidim ih sad u DF-u odjednom. A toliko su se zalagali za svoje prethodne stranke po fejsu, kleli se u njih. Sad vidim promjenili samo boje.

I kako da ja takvim osobama dam glas?

Uostalom jbt i sam vrh ove stranke je takav. I ajd nije problem u tome sto su presli u drugu stranku, ali bolan sta si se ti sad nasao ukazivati nekome na greske, a fakticki si u vlasti - opoziciji 20 godina - pa sta ste radili sve te godine?!

Smijesno.

Naravno, jos smjesnije je kad stranke na vlasti tipa SDA krenu da ukazuju na greske. I ponasaju se kao da su tek s marsa pali. Ajd od DF-a razumijem takav stav, nova su stranka...ali od ovih ostalih sto se prave budale, e to ne mogu svarit.
ultima_palabra

#12962 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

OldMayor wrote:Ja znam pet osoba koje su bile u drugim strankama, dozivjele neuspjeh tj. nisu prosli na lokalnim izborima i vidim ih sad u DF-u odjednom. A toliko su se zalagali za svoje prethodne stranke po fejsu, kleli se u njih. Sad vidim promjenili samo boje.

Uostalom jbt i sam vrh ove stranke je takav. I ajd nije problem u tome sto su presli u drugu stranku, ali bolan sta si se ti sad nasao ukazivati nekome na greske, a fakticki si u vlasti - opoziciji 20 godina - pa sta ste radili sve te godine?!

Smijesno.

Naravno, jos smjesnije je kad stranke na vlasti tipa SDA krenu da ukazuju na greske. I ponasaju se kao da su tek s marsa pali. Ajd od DF-a razumijem takav stav, nova su stranka...ali od ovih ostalih sto se prave budale, e to ne mogu svarit.
Pa ne znam baš, meni se čini da u DF-u nema puno prebjega, bar ovih što su poznati... zato i jesu u situaciji da mnogi ne poznaju njihove kandidate.
drug_profi

#12963 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

llll wrote:Do to dočekamo već ćemo biti pod zemljom jer nakon svakog rata treba 50 godina da se izfiltrira šljam ...
Zato treba sto prije poceti. Ili se pridruziti sljamu ka sto pretpostavljam da si ti ucinio. Nije ni to danas sramota. Mozda nekad opet bude.

Corto Maltese

#12964 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

OldMayor wrote:Ja znam pet osoba koje su bile u drugim strankama, dozivjele neuspjeh tj. nisu prosli na lokalnim izborima i vidim ih sad u DF-u odjednom. A toliko su se zalagali za svoje prethodne stranke po fejsu, kleli se u njih. Sad vidim promjenili samo boje.

Smijesno.

Ja sam uočio nešto drugo. Među braniteljima DF, na ovom forumu, a i u stvarnom životu, prevladavaju oni koji su se prije četiri godine, istom snagom slijepe vjere, kleli u Državu Za Čovjeka, a nešto ranije u 100% BiH.
Sjećam se tačno i teksta te zakletve: "Ovo je zadnja šansa za Bosnu i Hercegovinu!"
Mnoge NVO ublehe koje su, u međuvremenu, nastale i nestale uz isti poklič, neću ni pominjati.
weredsf

#12965 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

JedanMova wrote:Legla nova transa po ugovoru o djelu pa se i novi nickovi javljauju.
Ako nista, ostali su dosljedni prethodnicima - valjaju gluposti :lol: :lol: :lol:

Kome ti pricas, registrovao se za potrebe izbora :roll:
webby-x

#12966 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

ultima_palabra wrote:Pa ne znam baš, meni se čini da u DF-u nema puno prebjega, bar ovih što su poznati... zato i jesu u situaciji da mnogi ne poznaju njihove kandidate.
Stvarno?
Željko, Emir, Farko, Hanka ... dopuni niz.
Prpa.ba

#12967 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

Za sada slaba i bezbojna kampanja, isto kao i stranka. Nikakvih stavova, nikakvih prijedloga, obecanja, rjesenja, nista. Vrti se demagogija kao na traci, ali taj luksuz sebi mogu priustiti samo SDA i SDP. Sudeci po svemu, pozicionirace se ispod SDP i HDZ a iznad SBB. Steta, imali su potencijal za daleko vise. :mrgreen:
bosančica-sunčica

#12968 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bosančica-sunčica »

Glasaću za DF. Zašto ? Zato. :-D
Bitno je oduzeti svaki glas SDA-SDP-SBB-u. Imali su svoje historijske šanse i prevarili nas. Ojadili nas.Opustošili, osiromašili i ubili nam vjeru i nadu. Kolektivna apatija...demotivacija...
Doveli su BiH kao državu na ivici opstanka, a narod u neviđeno siromaštvo .Rat je bila jedna muka, ali ovih zadnji 20 godina poratnih godina su "čudo neviđeno" uz "ljepotu poroka" za ove vlastodršce.
Možda ŽK nije najelokventniji političar; možda nije i najambiciozniji političar ; možda nije ni najuticajniji, najsposobniji, ni najmaštovitiji ...ali je i takav bolji od ovih " visokih umišljenih zvaničnika" koji se se od njega pokazali moćnijim i sposobnijim u ostvarivanju ličog -porodičnog bogaćenja,i ostalih inih stvari nama poznatih.Jer politkom se bave i novinari, i pjevači, i strijelci, i mesari, i arhitekte,i košarkaši, i balvani i buzdovani...I svi misle da su bolji od drugih, da su oni ti koji su nebeski dar za političku scenu BiH....
ŽK možda nije učinio "puno" u svom političkom životu, ali je učinio više od drugih...Pokazao je da sei u politici može ostati čestit čovjek, pošten, dobar...Pokazao je uprkos nama , njima, onima, drugima, svojima...da je Bosanac.
ŽK je čovjek koji voli svoju zemlju. Branio je u ratu, čuvao je u miru....Otišao je iz SDP jer nije se slomio i potkupio...a da je samo htio biti kao Damir Hadžić, Zlatko bi ga zlatom zlatio...
I stoga nemam nikakve dileme, glasam za DF... I znam da u DF ima vrlo dobrih , sposobnih , pametnih, moralnih i školovanih ljudi koji će donijeti neke nove obrasce političkog djelovanja .
Dolaze teška vremena....BiH je ponovo poharana. A "program za ovo, za ono...." koje nude ostale stranke, pa već smo ih vidjeli...od prepametnog Zlaje, Bakira koji obećava 1000 uposlenika mjesečno, bez da nam kaže što nas nije tom dinamikom do sada zapošljavao, jer bio je na vlasti, do SBB koji spektakularno hvata "kriminalce i žari i pali po BiH" ....i.t.d.
Ovaj put idem naopačke " prvo duhovna nadgradnja", pa materijalna baza....ŽK nema " bazu u Poljinama", ali će imati u poštenim ljudima koji će dati ono najbolje od sebe za BiH .
Corto Maltese

#12969 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Dokazao je i da, čak i uz platu veću od 5.000KM, vraćanje kredita od 70.000 može biti nemoguća misija.
Ako si dovoljno nesposoban, nemoguće dobija novi smisao.
crvenebrigade

#12970 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crvenebrigade »

bosančica-sunčica wrote:Glasaću za DF. Zašto ? Zato. :-D
Bitno je oduzeti svaki glas SDA-SDP-SBB-u. Imali su svoje historijske šanse i prevarili nas. Ojadili nas.Opustošili, osiromašili i ubili nam vjeru i nadu. Kolektivna apatija...demotivacija...
Doveli su BiH kao državu na ivici opstanka, a narod u neviđeno siromaštvo .Rat je bila jedna muka, ali ovih zadnji 20 godina poratnih godina su "čudo neviđeno" uz "ljepotu poroka" za ove vlastodršce.
Možda ŽK nije najelokventniji političar; možda nije i najambiciozniji političar ; možda nije ni najuticajniji, najsposobniji, ni najmaštovitiji ...ali je i takav bolji od ovih " visokih umišljenih zvaničnika" koji se se od njega pokazali moćnijim i sposobnijim u ostvarivanju ličog -porodičnog bogaćenja,i ostalih inih stvari nama poznatih.Jer politkom se bave i novinari, i pjevači, i strijelci, i mesari, i arhitekte,i košarkaši, i balvani i buzdovani...I svi misle da su bolji od drugih, da su oni ti koji su nebeski dar za političku scenu BiH....
ŽK možda nije učinio "puno" u svom političkom životu, ali je učinio više od drugih...Pokazao je da sei u politici može ostati čestit čovjek, pošten, dobar...Pokazao je uprkos nama , njima, onima, drugima, svojima...da je Bosanac.
ŽK je čovjek koji voli svoju zemlju. Branio je u ratu, čuvao je u miru....Otišao je iz SDP jer nije se slomio i potkupio...a da je samo htio biti kao Damir Hadžić, Zlatko bi ga zlatom zlatio...
I stoga nemam nikakve dileme, glasam za DF... I znam da u DF ima vrlo dobrih , sposobnih , pametnih, moralnih i školovanih ljudi koji će donijeti neke nove obrasce političkog djelovanja .
Dolaze teška vremena....BiH je ponovo poharana. A "program za ovo, za ono...." koje nude ostale stranke, pa već smo ih vidjeli...od prepametnog Zlaje, Bakira koji obećava 1000 uposlenika mjesečno, bez da nam kaže što nas nije tom dinamikom do sada zapošljavao, jer bio je na vlasti, do SBB koji spektakularno hvata "kriminalce i žari i pali po BiH" ....i.t.d.
Ovaj put idem naopačke " prvo duhovna nadgradnja", pa materijalna baza....ŽK nema " bazu u Poljinama", ali će imati u poštenim ljudima koji će dati ono najbolje od sebe za BiH .
Zeljko Komsic je dvadeset godina na grbaci poreznih obveznika. To je covjek koji nema dana radnog staza mimo politike.

I sta su gradjani od toga dobili, osim, ubleha, demagogije i jeftinog populizma?!

Zeljko Komsic je vlast ili dio vlasti godinama i decenijama.
bosančica-sunčica

#12971 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Corto Maltese wrote:Dokazao je i da, čak i uz platu veću od 5.000KM, vraćanje kredita od 70.000 može biti nemoguća misija.
Ako si dovoljno nesposoban, nemoguće dobija novi smisao.
Daaaa...sa tolikom platom je trebao imati bijele dvore.Kad nije dobar za sebe, kako će biti za nas :D
Nebitno.Način na koji on funkcioniše u privatnom životu, poprodična putovanja ,komforniji život ...i da li ima šta u čarapi za " stare dane i za djecu", da li uplaćuje kakvo jače životno osiguranje ...je već njegova privatna stvar.
ŽK-u bi se da ima nešto više, već našlo i crno ispod nokata .Kakogod, ŽK nije politički megaloman. I ne mogu svi pod isti koš. Mora biti i da neko valja...unesimo malo pozitivizma i optimizma. Bar imamo šansu da oslabimo uticaj ovih već dvije decenije ustoličenih političira, koji kao da su tu po običajnom pravu, a ne da smo ih mi izglasali.... :-?
webby-x

#12972 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

bosančica-sunčica wrote:Daaaa...sa tolikom platom je trebao imati bijele dvore.
Čovjek je za 8 godina inkasirao pola milijuna KM samo na plaćama.
Gdje su tu još putni troškovi i činjenica da ne troši praktično ni na što dok je na funkciji.
Ne predstavljajte ga kao nekog siromaha.
Dr. Kuca

#12973 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr. Kuca »

Suljagic pjeva Zlatku
Last edited by Dr. Kuca on 15/09/2014 21:04, edited 1 time in total.
bosančica-sunčica

#12974 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

webby-x wrote:
bosančica-sunčica wrote:Daaaa...sa tolikom platom je trebao imati bijele dvore.
Čovjek je za 8 godina inkasirao pola milijuna KM samo na plaćama.
Gdje su tu još putni troškovi i činjenica da ne troši praktično ni na što dok je na funkciji.
Ne predstavljajte ga kao nekog siromaha.
Ne predstavljam ga.... niti treba biti siromah.Draže mi je da ima, nega da nema.
To su odlične plate za naše prilike...i zato mi je drago da nije zavukao ruku u moj i tvoj džep, za razliku od većine drugih političara, koji jesu a koji ne da nisu ništa uradili , već su uništili svaku perspektivu u BiH.
Svaka izjava ŽK je bila PROBOSANSKA....ali eto ta ne pije vode. Pije Dodikova, Zlajina, Bakirova, Čovićeva...Pa povucu potegni preko Rusije-do Srbije , potom Turske...Hrvatsk
ŽK vjerujem...jer znam da neće kontra BiH....
Zašto ŽK nije više uradio ? A je l mogao ? Nije Čegevara, a niti ima dovoljno njegovih ruku na vlasti , da dovede do bilo kakvih promjena ...
Corto Maltese

#12975 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

bosančica-sunčica wrote:
Ne predstavljam ga.... niti treba biti siromah.Draže mi je da ima, nega da nema.
To su odlične plate za naše prilike...i zato mi je drago da nije zavukao ruku u moj i tvoj džep, za razliku od većine drugih političara, koji jesu a koji ne da nisu ništa uradili , već su uništili svaku perspektivu u BiH.
Svaka izjava ŽK je bila PROBOSANSKA....ali eto ta ne pije vode. Pije Dodikova, Zlajina, Bakirova, Čovićeva...Pa povucu potegni preko Rusije-do Srbije , potom Turske...Hrvatsk
ŽK vjerujem...jer znam da neće kontra BiH....
Zašto ŽK nije više uradio ? A je l mogao ? Nije Čegevara, a niti ima dovoljno njegovih ruku na vlasti , da dovede do bilo kakvih promjena ...
Ne, zavukao je ruku džep poreskih obveznika Slobodne Republike Transnistrie, jer, kao što svi znamo, od njihovih doprinosa se puni budžet Predsjedništva BiH. :D
Pad kriterija je već kada se neko ko zaradi pola miliona maraka hvali time da je siromašan.
A kad neko u tom hinjenom siromaštvu vidi spas, to se zove... jebi ga, moraćemo izmisliti neki novi izraz za to.
Post Reply