Nemam ja sta izmisljati samo sam mogao pogrijesiti umjesto 30 da je 40supercali wrote:
Prelazis na sljedecu fazu forumskog strucnjaka, izmisljas propise i zakone.![]()
Nadji gdje pise da je min brzina 30 kmh.
Člankom 139. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN br. 67/08) propisano je da se autocestom, brzom cestom i cestom namijenjenom isključivo za promet motornih vozila ne smiju kretati pješaci, zaprežna vozila, bicikli i životinje, pomoćna pješačka sredstva, kao ni vozila koja ne mogu razviti brzinu kretanja veću od 60 km/h.Sukladno članku 51. navedenog Zakona,vozač ne smije bez opravdanih razloga voziti tako sporo da bitno usporava prometni tok ili ugrožava druge sudionike u prometu. Kada je brzina kretanja niža za više od polovice najveće dopuštene brzine na cesti ili dijelu ceste, vozač takvog vozila mora uključiti sve pokazivače smjera, osim ako koristi žuto rotacijsko svjetlo. Brzina kretanja vozila na cesti uz normalne prometne uvjete ne smije se ograničiti ispod 40 km/h.
Ovo je hr zobs al siguran sam da isti clan postoji i u nasem zobsu koji isto govori[/quote]
Nije problem sto si pogrijsio sa 30 na 40, nego sto ne znas razliku izmdju autoceste, brze ceste i ceste namjenjenje za saobracaj s jedne strane i magistralnih, regionalnih i lokalnih cesta na koje se ovaj clan NE ODNOSI i sto ne znas razliku izmedju ne smije se voziti ispod 40 kmh i ne smije se ograniciti ispod 40 kmh.
Kad si tako siguran i kad si tehnicki sposoban naci Zobs u HR nadji gdje je i u HR i u BiH mininmalna brzina 40 kmh. Neces nigdje naci jer si nesto slicno negdje procitao pa si izmislo zakon kako ti odgovara.