sarajevoxxxx wrote:Pa pederi oci izvadise, ne zele da se prilagode ovoj bh. okolini sve bi nesto da mjenjaju. Hocemo li i njih protjerati ? Neka i vehabija, i sufija, i dervisa, siroka je Bosna, samo neka se postuje red i zakon i sve ce biti dobro.MMM1977 wrote:sarajevoxxxx wrote:Treba protjerati lopove, ubice, i krimalce. Strani borci niti su dobri niti losi. Losi onoliko koliko krse zakone ove zemlje i dobri koliko ih postuju. Ako cemo pravo mnogo je ljudi za protjerati iz ove nam Bosne, a ljude koji su branili ovu zemlju najmanje sto mozemo je ostaviti ih na miru.
Strani borci su itekako loši jer nastoje da mijenjaju okolinu u koju su došli a ne pokušavaju da joj se prilagode. Ne mogu ja otići u Japan i jebavat mater svima što ne pričaju bosanski nego trebam sjesti fino i naučiti njihov jezik, običaj i kulturu ako već hoću tamo da ostanem.
Ali, generalno se slažemo. Kada potjeramo lopove, ubice i kriminalce Vehabija više neće biti u BiH. A ovi domaći, koji su se primili na te gluposti, sutra će povjerovati u nešto drugo, tipa da je Alan Ford božiji poslanik, jer se o tako lakovjernim ljudima radi. Ja što znam Vehabija domaćih to su prije prosvjetljenja bili oni koji nisu imali prijatelja, cure, nikog živog, uglavnom neki sumorni likovi kojima Vehabizam nije bio put vjere nego put prihvaćanja u neki čopor.
hahahhahahahaha
Mene samo interesuje sto ovi extremni borci za prava muslimana i sunneta Poslanika savs, zastitnika Islama itd itd (da im ne dajem nikakve pogrdne nazive) ne zapucaju malo po RS-u po Dodiku po Dzevadu Galijasevicu po Emilu Vlajkiju???
Zasto idu u Siriju kad nas narod u mirnodopskom razdoblju opet prozivljava genocid, zasto ne sruse crkvu u Fatinom dvoristu ?
Isto sto MM rece sto ne zapucaju po Tel Avivu, Jerusalemu, Myuanmaru ??? zasto ???
Je li to musliman koji ne djeli njihovo misljenje veci neprijatelj od pravih i istinskih dusmana koji vijekovima tlace muslimanski narod ?
Molim odgovor zasto ???