Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
omar little

#12926 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

jasko_ba wrote:
omar little wrote:snobovski je zamoliti da se ne spojla treca sezona koja trenutno ide?
adio.
Pa nije nista spojlao lik, ne kontam? Izasle epizode davno :?
ti kazes trenutno ide treca, on pocne pricati o ep04 koja je izasla prije koji dan. iz toga zakljucim da vi zelite razgovarati o trecoj sezoni i stoga je bila moja molba jer je tema opca, nije samo za tu seriju.
Tito_i_Partija

#12927 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tito_i_Partija »

Tako je. Ako vam se prica o detaljima, imate temu o seriji, pa tamo nastavite.
omar little

#12928 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

vicious wrote:Završio Billions 2. sezonu, beton. Da me onaj Damian Lewis manje nervira bila bi armirani. :D
jel se to popravi kasnije ili sta? ja vise od, cini mi se, dvije-tri nisam mogla svariti. od glorifikacije hedge fund industrije i vodecih im drkadzija dobijem napad. de, malo, prozbori koju, nece ti se ruke osusit od tipkanja. :D
irac300

#12929 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by irac300 »

Definitivno na ovoj temi ne treba spojlati serije. OK, ono, opiše se radnja, ukratko, ako neko pita o čemu se radi, ali epizodu po epizodu spojlati nema smisla. Ako ima interesa o nekoj seriji da se raspravlja, otvori se tema, pa se tamo protabiri, ko ne želi spojlanje, neće ni ulaziti tamo.
Mene je iskreno prije par dana, raspizdilo kada je neko za 13 reasons why ovdje napisao da su svi mrtvi, a ja taman odgledao prvu epizodu, majke mi, sekunda falila da krenem redom pičkarat. Sreća suzdržah se, a još veća sreća da je neko samo lupao i nagađao šta se dešava u seriji, te mi ne pokvari ćeJf. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#12930 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

pobijte se
Diwan

#12931 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Diwan »

irac300 wrote:Definitivno na ovoj temi ne treba spojlati serije. OK, ono, opiše se radnja, ukratko, ako neko pita o čemu se radi, ali epizodu po epizodu spojlati nema smisla. Ako ima interesa o nekoj seriji da se raspravlja, otvori se tema, pa se tamo protabiri, ko ne želi spojlanje, neće ni ulaziti tamo.
Mene je iskreno prije par dana, raspizdilo kada je neko za 13 reasons why ovdje napisao da su svi mrtvi, a ja taman odgledao prvu epizodu, majke mi, sekunda falila da krenem redom pičkarat. Sreća suzdržah se, a još veća sreća da je neko samo lupao i nagađao šta se dešava u seriji, te mi ne pokvari ćeJf. :D
ima vrlo jednostavno resenje za to - ne čitaš postove koji se tiču toga (detaljisanja oko serije koja se emitira). Ovdje pojedinci sebi daju preveliku slobodu da nasiroko seruckaju o mnogo čemu što i ne ulazi u temu ove teme, pa ne vidim razloga da se ne piše i o detaljima određene serije.
omar little

#12932 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

pojedinac ce srati na temi dok mi moderacija ne da ban.

uljudno i argumentirano zamolih, nisam vam mater jebala. ne morate, spojlajte, boli me briga, ima ignore.
irac300

#12933 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by irac300 »

Diwan wrote:
irac300 wrote:Definitivno na ovoj temi ne treba spojlati serije. OK, ono, opiše se radnja, ukratko, ako neko pita o čemu se radi, ali epizodu po epizodu spojlati nema smisla. Ako ima interesa o nekoj seriji da se raspravlja, otvori se tema, pa se tamo protabiri, ko ne želi spojlanje, neće ni ulaziti tamo.
ima vrlo jednostavno resenje za to - ne čitaš postove koji se tiču toga (detaljisanja oko serije koja se emitira). Ovdje pojedinci sebi daju preveliku slobodu da nasiroko seruckaju o mnogo čemu što i ne ulazi u temu ove teme, pa ne vidim razloga da se ne piše i o detaljima određene serije.
Pogledaj naziv teme!!! Znaci ljudi udju na temu da vide preporuku za neku seriju. Normalno da krenem citati redom, ne mogu u startu vidjeti da li ce biti spojler u postu, ako nema upozorenja.
O seruckanju mozemo drugi puta.
zomri

#12934 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Pišite spojlere bijelim slovima i riješena stvar, osim za ove tapatalkaše :mrgreen:

Dakle napišete ovako:

SPOILER svi su zapravo mrtvi
dale cooper

#12935 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

zomri wrote:Pišite spojlere bijelim slovima i riješena stvar, osim za ove tapatalkaše :mrgreen:

Dakle napišete ovako:

I can still see it. :mrgreen:
Dosadno mii

#12936 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Dosadno mii »

:run:
zomri

#12937 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

dale cooper wrote:
zomri wrote:Pišite spojlere bijelim slovima i riješena stvar, osim za ove tapatalkaše :mrgreen:

Dakle napišete ovako:

A sad SPOILER svi su zapravo mrtvi
vicious

#12938 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vicious »

omar little wrote:
vicious wrote:Završio Billions 2. sezonu, beton. Da me onaj Damian Lewis manje nervira bila bi armirani. :D
jel se to popravi kasnije ili sta? ja vise od, cini mi se, dvije-tri nisam mogla svariti. od glorifikacije hedge fund industrije i vodecih im drkadzija dobijem napad. de, malo, prozbori koju, nece ti se ruke osusit od tipkanja. :D
A ne znam, mozda treba par epizoda da se primis :)

Ne bih rekao da je to glorifikacija svijeta hedge fondova, taj svijet je prikazan pod prilicno losim svjetlom. Prljav, gramziv i korumpiran, precesto van granica dozvoljenog - i zakonskog i moralnog (Axe je prvu veliku lovu ubio na konto 9/11).
Ali ovdje nema klasicne podjele na dobre i lose momke, i oni koji bi trebali da cuvaju i sprovode zakon cesto ga krse. Glavni antagonisti su ljudi sa vrlinama i manama, i te su granice fluidne, cas je u pravu jedan, cas drugi. Dva mocna lika, koji svoju moc crpe iz razlicitih izvora, sukaju jedan drugom gdje god stignu i pri tome idu sve dalje. Lijepo je prikazana i gornja kasta americkog drustva, ljudi koji su po rodjenju predodredjeni za skupe skole i visoke polozaje u vlasti, politici. S druge strane novi bogatasi koji su kroz hedge fondove zgrnuli nepojmljive kolicine para.

Glumacka ekipa je sjajna. Paul Giamatti jede malu djecu (po obicaju), Lewis iako me nervira pojavom takodje odlican. Onaj ludi Wags dominira u svakoj sceni u kojoj se pojavi, pa ona mala/mali Taylor isto odlicna. Najtanja mi je ona Axeova zuta zena, vazda ista, monotona. Ali takva joj je valjda i faca po sebi, sva nekako bezizrazajna. A i oni nasli Svedjanku da glumi Irkinju :D
Eto.
relativno84

#12939 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by relativno84 »

Image
dale cooper

#12940 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

zomri wrote:
dale cooper wrote:

Dakle napišete ovako:

A sad SPOILER svi su zapravo mrtvi
Bolje. :mrgreen:
Niemand

#12941 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Niemand »

Ja ne kontam to sa spojlerima vala nikako. Gledam film sa cojkom i posvadjamo se jer ja njemu, pazi sad-kvarim film. Ono, really?

Vi ste posebna sorta ljudi, da mi je samo znati kako gledate film snimljen po nekoj knjizi koju ste vec citali, lupate glavom od zid jer znate kraj il sta vec.

I svi isto skicite ako neko kaze jednu glupu recenicu u vezi filma. :roll:

Jedan od razloga sto ovaj pdf samo citam i ne pisem nista. :D :D

:skoljka:
nema me tamo

#12942 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

Niemand wrote:Ja ne kontam to sa spojlerima vala nikako. Gledam film sa cojkom i posvadjamo se jer ja njemu, pazi sad-kvarim film. Ono, really?

Vi ste posebna sorta ljudi, da mi je samo znati kako gledate film snimljen po nekoj knjizi koju ste vec citali, lupate glavom od zid jer znate kraj il sta vec.

I svi isto skicite ako neko kaze jednu glupu recenicu u vezi filma. :roll:

Jedan od razloga sto ovaj pdf samo citam i ne pisem nista. :D :D

:skoljka:
95 posto ljudi s foruma nije niti jednu knjigu procitalo...
A ne da pricamo o tome da su procitali nesto pa kao gledali film godinama poslije toga.. :D

Stani ti spojlaš nesto CojKu i hoces da kazes da je to normala?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#12943 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

pa bolje mi opsuj dedu, oca i mater nego mi spoilaj seriju :-? :mrgreen:

koji ću kujac gledat' onda ikako :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#12944 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tomahawk11 »

Ima i onih koji traze spoilanje.
Jesi gledao? I, sta je bilo? Jesu li ovo, jesu li ono...pa koji q ces gledati ako ti sve ispricam :mrgreen:
nema me tamo

#12945 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

Tomahawk11 wrote:Ima i onih koji traze spoilanje.
Jesi gledao? I, sta je bilo? Jesu li ovo, jesu li ono...pa koji q ces gledati ako ti sve ispricam :mrgreen:

Eh ti nisu bolesnici poput nas recimo koji gledamo u velikoj kolicini filmove i serije..
Cim ti neko kaze jesu li ovo jesu li ono odma znas o cemu se tu radi i da lik pogleda film 1 u par sedmica..
Tomahawk11
Globalni moderator

#12946 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tomahawk11 »

nema me tamo wrote:
Tomahawk11 wrote:Ima i onih koji traze spoilanje.

Eh ti nisu bolesnici poput nas recimo koji gledamo u velikoj kolicini filmove i serije..
Cim ti neko kaze jesu li ovo jesu li ono odma znas o cemu se tu radi i da lik pogleda film 1 u par sedmica..
Svejedno, gledao puno ili malo, koja je svrha ''sta ce biti na kraju''?
Ako znas sta ce se desiti, manje je onda zanimljivo za gledati, zar ne?
Ma ne gledam nesto puno u zadnje vrijeme, imao sam prije maratone, sad pogledam neki film sedmicno i eto gledam trenutno Better Call Saul (epizoda sedmicno).
nema me tamo

#12947 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

Znam da ne gledaš ti još i radiš i sve..

Nego kontaš govorim ti o tome upravo da si prošao te maratone i ostalo pa znaš kakva je prica..
Kyuss

#12948 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Kyuss »

exliberal-ex wrote:
Kyuss wrote:
Jel bar do koljena ovom islandskom betonu? :

http://www.imdb.com/title/tt3561180/

Image
:thumbup: :thumbup: Snima se druga sezona, neznam kad ce krenut....
Od kuda samo crpe inspiraciju, obzirom na stepen kriminala na Islandu.. Jedva da imaju težu pizdariju u 15-20g.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12949 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Truba »

Star trek TNG :D sezona 7 :mrgreen:
Fajcion

#12950 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Fajcion »

Šta sve čovjek neće pročitati. Da svjesno spojlam sebi seriju ili film ? :-)
Post Reply