Challenger__ wrote:Da, ZA Rezoluciju koja osuđuje američki potez. Zanimljivo je da je skoro čitava Evropa tako glasala, osim sljedećih suzdržanih...karanana wrote:pa ja. i reko sam da je srbija bila ZA. ovo nabrojano je bilo protiv. nego ne znam da se i oni nisu suzdrzali.
Pogledajmo sada neke od zemalja koje su odlučile apstinirati od današnjeg glasanja, očito kako ne bi razljutile Washington - na tom popisu iz Europe imamo samo 7 zemalja: BiH, Hrvatska, Češka, Mađarska, Latvija, Poljska i Rumunjska.![]()
Sve gigant do giganta.
Izrael je opet pocinio zlocin!
- Bloo
- Globalna šefica
#12926 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- karanana
#12927 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
pa ne, zasto dodo po ovom pitanju nije isao logikom kako srbija tako i mi?
- It_is_a_Leclerc
#12928 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Vidim, u biranom smo društvu
Duo Haley i Trump su doživjeli žestok udarac. Iako se sada prave da im ne smeta, ali ovaj bijes i prijetnje itekako govore drugo.
Duo Haley i Trump su doživjeli žestok udarac. Iako se sada prave da im ne smeta, ali ovaj bijes i prijetnje itekako govore drugo.
- Challenger__
#12929 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Precjenjuješ Dodika. Preglup je on. Plus, ne smije Bakir protiv USA. I Dodik i Bakir - presretni.karanana wrote:pa ne, zasto dodo po ovom pitanju nije isao logikom kako srbija tako i mi?
- Challenger__
#12930 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jadnici. Osim Poljaka, realno, političko niko i ništa.Bloo wrote:malo nas je al smo picke
-
Fudo387
#12931 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pametno odigrano, ne znamo mi nista, malo nas glava boli od tih vasih zajebancija.
Suzdrzani smo.
Suzdrzani smo.
- karanana
#12932 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
a ovaj udarac ce na terenu rezultirati u....?It_is_a_Leclerc wrote:Vidim, u biranom smo društvu![]()
- Challenger__
#12933 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nema tu trunke pameti, ovo je posljedica sljedećeg rezona: Dodik. Glasao bi kao Donald i ne ide mu nikako u glavu zašto Srbija podržava egipatsku (po njemu antiizraelsku) rezoluciju. Misli da su i oni i Rusi u zabludi, a da je Donald u pravu. Pa je na pola puta između sebe i Srbije, dakle suzdržan. Bakir je uz Tursku, ali bi ga srce opalilo da glasa protiv USA. Umro bi momentalno. Dragan, kao i Zagreb.Fudo387 wrote:Pametno odigrano, ne znamo mi nista, malo nas glava boli od tih vasih zajebancija.
Suzdrzani smo.
Dakle, tri puta suzdržan, sveukupno - suzdržani.
-
Fudo387
#12934 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa eto, ako je i slucajno ispalo da jednom ubodu, dobro je.Challenger__ wrote:Nema tu trunke pameti, ovo je posljedica sljedećeg rezona: Dodik. Glasao bi kao Donald i ne ide mu nikako u glavu zašto Srbija podržava egipatsku (po njemu antiizraelsku) rezoluciju. Misli da su i oni i Rusi u zabludi, a da je Donald u pravu. Pa je na pola puta između sebe i Srbije, dakle suzdržan. Bakir je uz Tursku, ali bi ga srce opalilo da glasa protiv USA. Umro bi momentalno. Dragan, kao i Zagreb.Fudo387 wrote:Pametno odigrano, ne znamo mi nista, malo nas glava boli od tih vasih zajebancija.
Suzdrzani smo.
Dakle, tri puta suzdržan, sveukupno - suzdržani.
Nemas kila da se qrcis i nesta kao glasas, obicni mrav, a sad sto si ti umislio da si zajeban...jebi ga, das sebi malo oduska na internetu
i haj' u Bingo konzerve redaj.
- Challenger__
#12935 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Slažem se. Ispostaviće se na kraju da je sva sreća što smo složena zemlja složenih mehanizama odlučivanja pa će i Armagedon proći (mimo nas) dok se nešto dogovore.Fudo387 wrote:Pa eto, ako je i slucajno ispalo da jednom ubodu, dobro je.
Da smo zemlja jedne priče uvjeren sam da bi znatno više najebali.
- bingov buraz
#12936 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Vrlo nemoralno i jedino pametno nazalost.
- It_is_a_Leclerc
#12937 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ako ništa, dobili smo zahvalu od one žbrgljave Nikky Haley. Doduše, žena misli da je uzdržano jednako protiv, al' za missicu i to je odlično.
- bingov buraz
#12938 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Realno i jeste.It_is_a_Leclerc wrote:Ako ništa, dobili smo zahvalu od one žbrgljave Nikky Haley. Doduše, žena misli da je uzdržano jednako protiv, al' za missicu i to je odlično.
- SmokingMan
#12939 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Radije bi da nije tako ispalo,"šutnja" na rezoluciju je u jednu ruku i odobravanje politike zločinačke tvorevine Izrael.
- It_is_a_Leclerc
#12940 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zemlje koje su glasale suzdržano su zemlje koje su, ili potpale pod pritiskom nečuvenih prijetnji izrečenih sa govornice UN-a o "pisanju imena", ili zbog vlastitih unutrašnjih politika nisu mogli donijeti odluku. Bar 90% njih je, objektivno, protiv.bingov buraz wrote:Realno i jeste.It_is_a_Leclerc wrote:Ako ništa, dobili smo zahvalu od one žbrgljave Nikky Haley. Doduše, žena misli da je uzdržano jednako protiv, al' za missicu i to je odlično.
No, sudeći po tome da Trumpovi spineri suzdržanost broje kao svoju pobjedu dovoljno govori o tome koliko im je stalo da pokažu da imaju kakve-takve partnere u ovom.
Mada, kratkoročno, nije loše stajati na strani SAD-a, jer se nas sukob Izraela i Palestine stvarno ne tiče, ali dugoročno, izgleda jako loše za nas.
- Drvosjeca iz Dejcica
#12941 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dupli
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 21/12/2017 20:52, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#12942 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Treba ga pitati zašto ne prati stav Rusije i Srbije po ovom pitanju.Challenger__ wrote:Precjenjuješ Dodika. Preglup je on. Plus, ne smije Bakir protiv USA. I Dodik i Bakir - presretni.karanana wrote:pa ne, zasto dodo po ovom pitanju nije isao logikom kako srbija tako i mi?
-
aratet
#12943 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ko je narusio imidz muslimana u Svijetu?SmokingMan wrote:A da li su kojim slučajem palestinci eksluzivni krivci za genocid koji je sproveden nad Jevrejima u Njemačkoj,Poljskoj,i svu nepravdu koju su doživjeli kod drugih režima?Jevreji nisu samo živjeli na područijima gdje je obitavalo uglavnom muslimansko stanovništvo,u velikom broju ih je bilo i u Rusiji (danas ih ima tu oko centralne azije u znatnom broju,Iran posebice,stalno migriraju),bilo ih je u određenom broju i u Bosni i Hercegovini (do drugog svejtskog rata nekih 20.000,ali danas njihov broj je spao na svega nekoliko stotina),još većem u Španiji,Poljskoj,danas je njihvo broj znatno manji u navedenim zemljama,da sad ne ulazim u sve te brojke istatistike.
Većina njih danas živi u SAD i Izraelu,i općepoznato je da većina njih ne želi da se na poziv izraelske vlade vrati u nakaradnu tvorevinu Izrael,pogotovo ovi ortodoksniji,koji imaju jaku orgainizovanu zajednicu u Nju Jorku,a povremeno organiziraju i proteste protiv kneseta i zločinalkog IDF.a
Kilometri rečenica bi se mogli nanizati na ovu temu,ali očigledno je da bi tu i negdje pogriješili,elem.Šta li je za svo ovo vrijeme protklo od 1948.godine pa do danas natjeralo palestince da vremenom postanu "radikalniji",u smislu da se dešavaju sporadični krvavi napadi na teritorijama na kojima uglavnom živi jevjersko stanovništvo,i gdje se zna desiti da neko nevin strada?Mržnja proistakla sama od sebe,bezrazložno,eto samo što su židovi (a bili su tu i ranije,tik pored njih,prije 1948,i zašto tada jedni nisu smetali ovim drugima),ili višedecenijska nepravda i brutalna cionistička reprsija,prisilna migracija i otimanje zemlje palestinaca.
U kojoj mjeri nasilje,rat u Palestini (neću reći Izraelu jer ga takvog ne priznajem,ne priznajem ono što je nastalo na nasilju) je ostavilo posljedice na mentalno zdravlje stanovništva?Učinilo ga tako očajnim.I to je veoma bitno kada govorimo o psihološkom profilu jedne i druge strane.Mada i tu postoje značajne razlike,jer životni uslovi,ekonomske prilike,sigurnost,igraju veliku ulogu u kreiranju psihološkog profila stanovništa.Prirodno je da će se ovi koji su žrtve višedecenijske nepravde osjetiti ugroženo,sa pravom.
Jesu li "jevjeri" zbog povratka svojoj obećanoj zemlji i selekcije stanovništa po bogom danoj knjizi i scenariju,barem oni koji su je i prisilno stvorili,postali bolji ljudi?Jesu li ispunili božiji cilj,jesu li bili pravedni prema drugima?
Da li palestinci moraju ustupiti svo svoje imanje "jevrejima",iseliti se u neku drugu zemlju,ili u drugome slučaju živjeti po direktivi cionističkog režima,što vremenom sigurno ne bi obezbjedilo njihovu egzistenciju.
Da li bilo ko posjeduje eksluzivno pravo na Palestinu?
Ko je palestince sabio na 360 kvadratnih kilometara?
Da li je ispravna i razumna teza "onaj ko posjeduje kupolu posjeduje i zemlju oko nje",to izričito znači da posjeduje čitavu palestinsku zemlju na kojoj su stoljećima zajedno živjeli muslimani,jevjeri,ortodoksi,rimokatolici,i sve druge manjine.
Ko je kriv za porast antisemitizma u Europi i SAD.u?
Ko je narušio imidž jevjerskog naroda u svijetu?
Muslimani?
Cionistički režim?
Ja?
Moj debeli mačor iz mahale?
- Challenger__
#12944 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
[quote="SmokingMan"]O čemu pričamo? O egipatskoj rezoluciji koja poziva USA da odustanu od svoje odluke o Jerusalimu. Od zemalja nastalih raspadom Jugoslavije, ZA REZOLUCIJU su glasale Srbija, Crna Gora i Slovenija.
EDIT: i Makedonija ZA.
Suzdržane Hrvatska i BiH.
EDIT: i Makedonija ZA.
Suzdržane Hrvatska i BiH.
Last edited by Challenger__ on 21/12/2017 21:11, edited 1 time in total.
- rajv0sa
#12945 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da mi je vidjet kako američki supkolizci podnose da su na istoj liniji sa dodom, a znaju ovdje povlačiti neke debilne paralele.
- Challenger__
#12946 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Koga pitati?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Treba ga pitati zašto ne prati stav Rusije i Srbije po ovom pitanju.Challenger__ wrote:Precjenjuješ Dodika. Preglup je on. Plus, ne smije Bakir protiv USA. I Dodik i Bakir - presretni.karanana wrote:pa ne, zasto dodo po ovom pitanju nije isao logikom kako srbija tako i mi?
- Drvosjeca iz Dejcica
#12947 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne mislim bukvalno ali naši političari bi trebali postaviti pitanje kada Dodik kaže da prati odluke Srbije trebali biznati pitati zašto se to nije odnosilo u slučaju ove rezolucije da prati odluku Rusije i Srbije.Challenger__ wrote:
Koga pitati?
- Challenger__
#12948 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ne mislim bukvalno ali naši političari bi trebali postaviti pitanje kada Dodik kaže da prati odluke Srbije trebali biznati pitati zašto se to nije odnosilo u slučaju ove rezolucije da prati odluku Rusije i Srbije.Challenger__ wrote:
Koga pitati?
Stari moj, ovo više nije za mene, ovdje Hare treba da interveniše...
-
Fudo387
#12949 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa Bakir je neki dan objasnio da se vanjska politika BiH kreira u Sarajevu, a ne u Beogradu, Zagrebu ili, sta ja znam... Vasingtonu.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ne mislim bukvalno ali naši političari bi trebali postaviti pitanje kada Dodik kaže da prati odluke Srbije trebali biznati pitati zašto se to nije odnosilo u slučaju ove rezolucije da prati odluku Rusije i Srbije.Challenger__ wrote:
Koga pitati?
- SmokingMan
#12950 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Za Hamas se ne može reći da je u tolikoj mjeri,koliko to smatraju drugi,narušio imidž muslimana (i ništa nije toliko ukaljalo čast muslimana kao ISIL),istina je više Hamas nije ono što je nekada bio,i njegova svrha postojanja je davno izgubila svoj smisao,što zbog lošeg vodstva,što i zbog korupcije,u dobroj mjeri je zbog toga njihov ugled ukaljan među muslimanima a i šire,i više ne uživaju podršku među večinom..Neću nikada opravdati to što je bilo slučajeva kada su ubijani nedužni jevjeri u nekim od njhovih napada u gradovima gradove pod kontrolom izraelske vlade.Ali lično ne žalim niti ijednog ubijenog pripadnika IDF.a,oni jesu nečija djeca,ali dovoljno svjesna,ali ispranog mozga,da znaju u šta se upuštaju kada obuku vojničku uniformu.Sigurno ne idu sa namjerom da djele slatkiše djeci u pojasu Gaze.