Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mea_parvitas

#12926 Re: Sarajevski derbi

Post by Mea_parvitas »

Todd, 1/1, uzmes fino, imas sve online i vidis i brojeve parcela i vlasnika, nije tesko, potrudi se...
jeza u ledja

#12927 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

Mea_parvitas wrote:Prvenstvo je trebalo biti ponisteno a ne nazor zavrseno, mozda bi bas Velez isto osvojio npr. Ko je bio u vasoj upravi a i npr u Elektroprivredi, citao sam negdje o milion KM od njih Sarajevu, ko je bio Pusina, ta titula je dosla kao splet "sretnih" okolnosti a svjesni smo istih recepata i danas samo u drugim sferama zivota. Ako je bio dogovor, pa nije Zrinjski ispostovao, a savez vama dao titulu, zasto onda Uefa nije priznala? Zar se ne cini to legitimnim ako su vec odobreni od Uefe i imali kao razlog da vas proglase prvacima?

Todd, o nasem klubu postoje knjige, a ne postovi na forumu, edukuj se, pusti te vase gluposti mrljave kojima omalovazavate Zelju, i jos 100 drugih lazi koje ste izrekli, o zemljistu na jugu i slicne gluposti.
Ne znam je li tebi tesko shvatiti, ali nama je titula u tome svemu tada bila najmanje bitna. Htjeli smo u Evropu, tada kao prvi klub ikada u CL. Nikom nije bila titula dobijena na takav nacin.
Sto se tice plejofa, naravno da je to sve bila politicka igra. Jedni su htjeli iznuditi jedno, drugi drugo. Na kraju niko nije dobio nista. Ako se ne varam bio je neki UEFAin komesar koji je na pocetku odobrio da se igra pod BB. Medjutim HDZovci nisu dali i tu je bio kraj price.

Medjutim nebitno je to sve. Niti je UEFA niti HB vrhovni autoritet u odredjivanju ko je sampion, vec samo savez BiH. Onaj u okviru kojeg je igrao i tvoj Zeljeznicar. Nije UEFA tu da priznaje titule, vec da dozvoljava izlazak u njena takmicenja na osnovu proglasavanja nekog sampiona legitimnim po njihovim kriterijima.

Ja sam sva takmicenja shvatao kao da se oni pripajaju nama, a ne kao da mi zajedno pravimo nesto novo. Kao i za sve ostalo u zemlji.

Ti pricas o ovom dogadjaju kao da nam je Pusina napravio uslugu time sto nam je dao pehar, a zauzvrat nismo mogli u Evropu.
Inace osvojili smo tada ligu sa vise bodova razlike u odnosu na drugoplasiranog nego bilo ko ikad prije i poslije u BiH. Istovremeno tvoj klub je godinu prije osvojio titulu tako sto je kao cetvrtoplasirani dobio da igra kao domacin (jedini od svih 6 ekipa u playoffu).
I onda vi pricate o nekim nepravdama?
Charuga
Globalni moderator

#12928 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Tema nisu SAŠK, Slavija, Čelik, Leotar, Boksit itd., kao što nisu ni srbi, hrvati, muslimani, jevreji, nacisti itd.

Tema je Sarajevski derbi i ako niste sposobni pisati samo o derbiju ili odnosu ta dva kluba kroz istoriju, bez spominjanja ovog gore i sličnih priča, tema će pod ključ. Nemojte misliti da ćete prebaciti tu priču na temu o PL BiH, ako se ova zaključa.

P.S. Hvala na razumijevanju ... ;-)
Samprotivsviju

#12929 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

Image

kakv li je ovo osjecaj za vrijeme derbija, sjedis u svlacionici, trener drzi govor...osjetis kako se citava zgrada trese, cujes huk publike...onda dolazi pomocnik govori "momci, vrijeme je"

Image

onda malo cekas u tunelu u tom trenutku rezervni igraci i trener izlaze na teren, atmosfera na tribinama se dodatno zagrijava..i onda izlazak pred publiku, trenutak odnosno vriona tacka (osim gola naravno) :o

Ako nista volio bih ovo proziviti :D
Last edited by Samprotivsviju on 12/05/2015 11:42, edited 1 time in total.
Max Bunker

#12930 Re: Sarajevski derbi

Post by Max Bunker »

Charuga wrote:Tema nisu SAŠK, Slavija, Čelik, Leotar, Boksit itd., kao što nisu ni srbi, hrvati, muslimani, jevreji, nacisti itd.

Tema je Sarajevski derbi i ako niste sposobni pisati samo o derbiju ili odnosu ta dva kluba kroz istoriju, bez spominjanja ovog gore i sličnih priča, tema će pod ključ. Nemojte misliti da ćete prebaciti tu priču na temu o PL BiH, ako se ova zaključa.

Zasto si meni onda izbrisao post. Upravo se tica Zeljeznicara i kako su zeljeli da se nazovu Vasko Miskin Crni za sto sam postavio i materijalni dokaz. Ako to nije historija Zeljeznicara pa onda samim tim i historija sarajevskog derbija, onda ne znam sto jeste...
Kemal Malovčić

#12931 Re: Sarajevski derbi

Post by Kemal Malovčić »

Samprotivsviju wrote:Image

kakv li je ovo osjecaj za vrijeme derbija, sjedis u svlacionici, trener drzi govor...osjetis kako se citava zgrada trese, cujes huk publike...onda dolazi pomocnik govori "momci, vrijeme je"

Image

onda malo cekas u tunelu u tom trenutku rezervni igraci i trener izlaze na teren, atmosfera na tribinama se dodatno zagrijava..i onda izlazak pred publiku, trenutak odnosno vriona tacka (osim gola naravno) :o

Ako nista volio bih ovo proziviti :D
Osjećaj je takav da ti se ne živi. :mrgreen:
mokhac

#12932 Re: Sarajevski derbi

Post by mokhac »

Ja bih da pitam nešto, al da se niko ne uvrijedi i ne shvati kao neku provokaciju, već da mi proba objasniti budući da mi nije jasno. Čuo sam puno puta da je FK Sarajevo najveći klub u državi, ni pola muke da to govore samo navijači, već to ponavljaju ljudi iz uprave, kako ove tako i iz prošlih. Pa, eto, ako neko može objasniti kako se to računa? Očigledno ne po trofejima... :?
Samprotivsviju

#12933 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

mokhac wrote:Ja bih da pitam nešto, al da se niko ne uvrijedi i ne shvati kao neku provokaciju, već da mi proba objasniti budući da mi nije jasno. Čuo sam puno puta da je FK Sarajevo najveći klub u državi, ni pola muke da to govore samo navijači, već to ponavljaju ljudi iz uprave, kako ove tako i iz prošlih. Pa, eto, ako neko može objasniti kako se to računa? Očigledno ne po trofejima... :?
Najveci je sirok pojam, sto ti ovo govorim

Engleska primjer liga,Liverpool je dugo vazio za najuspjesniji, ali je Manchester "najveci" sto finansijski, sto organizaciono, sto bazom navijaca...
Last edited by Samprotivsviju on 12/05/2015 12:03, edited 1 time in total.
Bambino Blu

#12934 Re: Sarajevski derbi

Post by Bambino Blu »

https://www.youtube.com/watch?v=g5nOX-wuvK0
Ponovit ce se aBd :)

Pitari da vas pitam jedini klub koji ne zna za poraz u nasoj ligi za sezonu 14/15 je....?
Ko pogodi dobije po usima :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#12935 Re: Sarajevski derbi

Post by -LIBERO- »

Al stalno, i pred svaki derbi, dvije-tri iste price i kontrateze :D
I stalno u krug :lol:
Kemal Malovčić

#12936 Re: Sarajevski derbi

Post by Kemal Malovčić »

Bambino Blu wrote:https://www.youtube.com/watch?v=g5nOX-wuvK0

Pitari da vas pitam jedini klub koji ne zna za poraz u nasoj ligi za sezonu 14/15 je....?
Hoće kurac. :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#12937 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Ne postojio takav klub.
Ako mislis na polusezonu, to je vec druga stvar.
Bambino Blu

#12938 Re: Sarajevski derbi

Post by Bambino Blu »

Tomahawk11 wrote:

Ne postojio takav klub.
Na polusezonu moja greska mahmurluk udara nemoj te zamjeriti :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#12939 Re: Sarajevski derbi

Post by -LIBERO- »

I Zrinjski je imao jako dug, duzi od vaseg, niz neporazenosti...pa....
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#12940 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

-LIBERO- wrote:I Zrinjski je imao jako dug, duzi od vaseg, niz neporazenosti...pa....
......svemu jednom dodje kraj ali nek dodje u zadnjem kolu protiv Celika kad budemo imali 4 boda prednosti :)
Logovan

#12941 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Bambino Blu wrote:
Tomahawk11 wrote:

Ne postojio takav klub.
Na polusezonu moja greska mahmurluk udara nemoj te zamjeriti :D
Jao velika stvar stvarno. :-) :D
belissima

#12942 Re: Sarajevski derbi

Post by belissima »

Edit-Libero-, bespotrebna sala, koja ima lose konotacije. Suzdrzimo se takvih stvari.
hrasno38

#12943 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Bambino Blu wrote:Na polusezonu moja greska mahmurluk udara nemoj te zamjeriti :D
Logovan wrote:Jao velika stvar stvarno. :-) :D
nije velika ali da jeste iznenadjujuca to moras priznati:)
Samprotivsviju

#12944 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

Naletih na jedan interesantan post
PostPostao/la tuzlak1987 » 12 maj 2015, 11:15

Antolovic 26 godina, Zeljkovic 27 godina, Colic 23 godine, Hasanovic 25 godina, Bogdanovic 25 godina, Kosoric 28 godina, Varea 29 godina, Sadikovic 25 godina, Kvesic 24 godine, Bucan 34 godine, Turkovic 25 godina.

Jos u proljetnom dijelu Kokot 29 i Djelmic 26

Od igraca koji su igrali 500 i vise minuta u citavoj sezoni su 4 igraca koji imaju manje od 21 godinu. Zeljina djeca!!

Sarajevo Cimirot 1709 minuta, Radovac 1384 minute, Duljevic 1531 minuta, Rustemovic 637 minuta, Bekic 549 minuta, Mihojevic 415 minuta. O cemu mi ovdje pricamo?
ultima_palabra

#12945 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

Što nisi na kakve tablete za spavanje naletio? :mrgreen:
Samprotivsviju

#12946 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

ultima_palabra wrote:Što nisi na kakve tablete za spavanje naletio? :mrgreen:
Sto bi ? :D
hrasno38

#12947 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Samprotivsviju wrote:
Pa zato sto konstantno izbacujes neke stvari koje nemaju veze sa pamecu. Prosjek godina FK Sarajevo 24.7 a prosjek FK Zeljo 23.4 i samo su mladji Slavija 23.2 i Zvijezda 22.5

Najmladji standardni prvotimac ili u prvih 11 vam je Radovac sa 19 godina i Miholjevic koji igra povremeno sa isto 19 godina i vise nemate igraca ispod 22 godine u prvih 11.

Kod Zelje u prvih 11 Memija 19 godina, Hadziahmetovic 18, Beganovic 19, Bajic 21, Sadikovic 20. Bajic 21 godina prvi strijelac lige!!!!!

Zeljo ima jednog igraca iznad 30 godina ukljucujuci i 30 (Bucan) a Sarajevo 5 (Bandovic, Puzigaca, Benko, Baric i Berberovic) i za razliku od ovog Zeljinog kod vas 4 igraju u prvih 11 sa ovog spiska.
Bambino Blu

#12948 Re: Sarajevski derbi

Post by Bambino Blu »

Charuga
Globalni moderator

#12949 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Max Bunker wrote:
Charuga wrote:Tema nisu SAŠK, Slavija, Čelik, Leotar, Boksit itd., kao što nisu ni srbi, hrvati, muslimani, jevreji, nacisti itd.

Zasto si meni onda izbrisao post. Upravo se tica Zeljeznicara i kako su zeljeli da se nazovu Vasko Miskin Crni za sto sam postavio i materijalni dokaz. Ako to nije historija Zeljeznicara pa onda samim tim i historija sarajevskog derbija, onda ne znam sto jeste...
Vjerovatno u naletu brisanja da je bio kolatelarna šteta, nikakva posebna namjera. Ako ti nije mrsko ponovo napiši ... ;-)
Samprotivsviju

#12950 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

hrasno38 wrote:
Samprotivsviju wrote:
Pa zato sto konstantno izbacujes neke stvari koje nemaju veze sa pamecu. Prosjek godina FK Sarajevo 24.7 a prosjek FK Zeljo 23.4 i samo su mladji Slavija 23.2 i Zvijezda 22.5
I ovo je razlika na osnovu koje vama igraju djeca a nama seniori ? :D
Najmladji standardni prvotimac ili u prvih 11 vam je Radovac sa 19 godina i Miholjevic koji igra povremeno sa isto 19 godina i vise nemate igraca ispod 22 godine u prvih 11.
Duljevic ?

I dodaj jos tome 4 igraca od 22 godine (rotiraju u prvih 11), al dobro vidim da si ti utvrdio granicu do 22 godine da je dijete, a ako kojim slucajem ima 22 godine..onda je sta vec senior ? :D
Post Reply