Irak

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12926 Re: Irak

Post by Truba »

dosao sam do 13. minute
it goes on and on :roll:
smori
dječak sa šibicama

#12927 Re: Irak

Post by dječak sa šibicama »

Ja eto, Kurdi ne tuku zarobljene ISILovce ili one na koje sumnjaju da su ISILovci

Kiki koliko ti godina imas, zivota ti.
Kikibombona

#12928 Re: Irak

Post by Kikibombona »

General War wrote:

Dobar prilog...
ODLICAN!!

Jbt, kako seljani jedne druge smekaju da sebe izvuku... ovi sto ih odvedose su najebali... kada ih pred kamerama sutaju i prijete, mozes tek misliti sta ce im poslije napraviti... Jos je ono regularna vojska, specijalne snage. Mogu misliti sta bude kada uleti Hashd, Badr i mnoge druge sija brigade.

Djecak

Necu reci da si glup, ali po prilozenom, zakljucujem da nisi narocito inteligentan.

Gdje sam napisao da Kurdi ne tuku!??
Sta pricas jadan?
arzuhal

#12929 Re: Irak

Post by arzuhal »

Borba zvaničnih iračkih terorista protiv ISIL-ovih terorista, borba paravojnih šiitskih terorista protiv vehabijskih i sunijskih terorista...Teror na sve strane, teror u arapskom svijetu će se još više razbuktati...Samo će Bošnje i ostali južni Slaveni na ovim temama navijati za pravednu stvar, postavljati safove infantilnih smajlija da prikriju frustraciju i bijes, navijati za pravu stranu i ostalo serendanje do u beskraj...
Kikibombona

#12930 Re: Irak

Post by Kikibombona »

arzuhal wrote:Borba zvaničnih iračkih terorista protiv ISIL-ovih terorista, borba paravojnih šiitskih terorista protiv vehabijskih i sunijskih terorista...Teror na sve strane, teror u arapskom svijetu će se još više razbuktati...Samo će Bošnje i ostali južni Slaveni na ovim temama navijati za pravednu stvar, postavljati safove infantilnih smajlija da prikriju frustraciju i bijes, navijati za pravu stranu i ostalo serendanje do u beskraj...
Zanimljivo je kako niko od vas nece turske zvanicne snage nazvati teroristima ili paravojne skupine poput Sivih vukova...

A rade isto, pa i mnogo gore od Iracana!

Stavise, podrzavate tu zgadiju a vamo se lafo moralise!

Nusaybin

Grad unisten za tri mjeseca vise nego sto je iracka vojska unsitila bilo koji grad. Nijedan iracki grad nije unisten kao Nusajbin, Dzizre, Sirnak, Gever, Sur i drugi kurdski gradovi na istoku zemlje koji su sastavljeni sa zemljom. A u te gradove su se ukopali mladi, bez ikakvog ratnog iskustva, daleko losiji i malobrojniji borci od ISILovaca. I radi njih par hiljada je trebalo spaliti sve gradove!?? To se zove kolektivno kaznjavanje, isto sto Iracani rade nad suni Arapima, SAMO MNOGO GORE.

Masakrirali su civile u Dzizre. Spalili ljude zive u bolnici i jos tri lokacije. Pucali na civile koji su sa istaknutim bijelim zastavama kupili mrtve po ulici. Ubili bezbroj novinara. Palili urede HDP, kurdske radnje, prebijali kurdske civile. Vozali su mrtvo tijelo Kurda ulicama, pa je Davutoglu nakon prvobitnog poricanja porucio da ce odgovarati onaj ko je pustio snimak u javnost. Ponizavanja i premlacivanja...

Zatvor u Dijarbakiru je logor poput Abu Graiba gdje se ljudi muce i ponizavaju.

https://pbs.twimg.com/media/CkWtqxMW0AA05xz.jpg

Gradovi su prosli ovako, mnogo gore od irackih gradova... i to samo za tri mjeseca borbe sa 1 000 - 2 000 momaka i djevojaka, ugl bez ikakvog ratnog isksutva... sta bi bilo da su se borili godinu dana protiv malo ozbiljnijeg i brojnijeg protivnika? Pa ne bi ni prasina ostala.

https://pbs.twimg.com/media/CkMUdb5UUAI4P4N.jpg
dječak sa šibicama

#12931 Re: Irak

Odmori malo sa pridjevima, malo si se zavozao i previse uzivio, gosn Kurdi.
Kikibombona

#12932 Re: Irak

Post by Kikibombona »

dječak sa šibicama wrote:Odmori malo sa pridjevima, malo si se zavozao i previse uzivio, gosn Kurdi.
Ne podmeci ono sto nisam rekao, a nije ti prvi put da to radi, i bice sve ok.
sarajevoxxxx

#12933 Re: Irak

Post by sarajevoxxxx »

Snažan napad Isila na sjeveru Baidžija. Brutalno uništeno na desetine vladinih vojnih vozila. Iračka vojska u nekim djelovima u potpunom okruženju.
Naslovnica

#12934 Re: Irak

Post by Naslovnica »

Mora da ti je plaho drago
fosna2014

#12935 Re: Irak

Post by fosna2014 »

Naslovnica wrote:Mora da ti je plaho drago
Brutalno drago. :lol:
sarajevoxxxx

#12936 Re: Irak

Post by sarajevoxxxx »

Video snimak demonstracija građana u Kerbeli. Na snimku se Kasim Sulejmani naziva "Iranskim koljačem". Osuđuje se iransko uplitanje, velika rasprostranjenost korupcije , kao i zadnje tri eksplozije u Kerbeli. Demonstranti su držali iračke zastave i tražili izlazak iz Iraka Kasima Sulejmanija za kojeg je nedavno objavljeno kako radi kao savjetnik u iračkoj vladi.

http://qasioun.net/ar/news/show/28670/% ... 8%A7%D8%AD
Opetja033

#12937 Re: Irak

Post by Opetja033 »

Siitski demonstranti u Kerbeli pozivaju Iran da napusti Irak, da se prestane mijesati u unutrasnje stvari te zemlje, te pozivaju na iracko jedinstvo:

https://twitter.com/Malcolmite/status/7 ... 5611996160

Pripadnici teroristickog siitskog Hashda likvidiraju civila sunnita:
18+!
https://twitter.com/Malcolmite/status/7 ... 0122871808

Pripadnici teroristickog Hashda okupili muskarce civile u sunnitskoj dzamiji u mjestu al Salaqabiyah. Tragovi mucenja na civilima:

Image

Image

Jos jedno zlostavljanje sunnitskih civila:

https://twitter.com/Malcolmite/status/7 ... 8726476800

Ide jos jedan video torture nad sunnitom civilom:

https://twitter.com/Malcolmite/status/7 ... 2405604353

Pa jos jedno zvjersko batinjanje zarobljenih sunnita:

https://twitter.com/Malcolmite/status/7 ... 4619997185

Treba imati na umu da se sve ovo desavalo i prije pojave Daesha. Daesh je sunnitima Iraka dosao kao spas. Treba biti iskren i priznati neke stvari.
dječak sa šibicama

#12938 Re: Irak

U ISIL-u je spas!

Ili ipak nije, sudeci po snimcima.
Opetja033

#12939 Re: Irak

Post by Opetja033 »

U Daeshu nikada ne moze biti spas. Govorim o percepciji i ocaju zbog terora kojeg su sunniti Iraka prozivljavali nakon Saddamovog pada. Daesh ce se poraziti, Daesh se treba i mora poraziti. Medjutim sve dok gledamo ovakve snimke i fotografije - doci ce novi Daesh. Bas kao sto je poslije Al Qaide u Iraku dosao Daesh.
dječak sa šibicama

#12940 Re: Irak

Teror na teror, Sadamovi Fedajini, suniti jelte, terorisase siije decenijama.

Da ne stavljam sad one uzasne video snimke iz Saddamove ere.

Mrznja radja mrznju. Posebno u zatucanim sredinama prepunim religioznog fanatizma.

ISIL nije nikakav pokret otpora ili bilo sta slicno, da se razumijemo.
Opetja033

#12941 Re: Irak

Post by Opetja033 »

Ama ne sporim uopce da se radi o gnusnoj teroristickoj skupini koju treba iskorijeniti. I naravno da nisu nikakav spas ili rijesenje za bilo koga. Ja govorim o percepciji.

Porazice se Daesh, i treba da se porazi. Rodice se novi "Daesh" ukoliko se ne nadje rijesenje za Irak. Siitski Arapi predstavljaju oko 60% ukupnog stanovnistva. Ostalo su sunniti (Sunni Arapi, Kurdi, Turkmeni). Postoji ogroman, kompaktan teritorij gdje Sunni Arapi predstavljaju ogromnu vecinu. Od granice sa Sirijom pa sve do Bagdada.
Ne radi se ovdje o nekoj manjini koju mozes ugnjetavati kako ti je cejf, bez ikakvih posljedica. Nisu krscani, nisu jezidi, nisu Shabak.

O tome ja govorim. Sta nakon poraza Daesha? I nakon ovakvih snimaka?
dječak sa šibicama

#12942 Re: Irak

Razumijem ja tebe odlicno, nego kazem da nije pocelo sa siitskim milicijama.

Odnos siija i sunita meni opcenito nije jasan, sunitski radikalni sejhovi i ucenjaci iskazuju ogromnu mrznju prema siijama, pozivaju na istrebljenje, na arapskim tv kucama rade ankete "treba li istrijebiti siije" neko je vec i link stavljao, pretpostavljam da je i sa druge strane mrznja velika.

Religiozno radikalno zatrovan prostor, reklo bi se. Ja ne znam koje je rjesenje.
salik79

#12943 Re: Irak

Post by salik79 »

Opetja033 wrote: Treba imati na umu da se sve ovo desavalo i prije pojave Daesha. Daesh je sunnitima Iraka dosao kao spas. Treba biti iskren i priznati neke stvari.
Ako je spas klanje sunita i njihovih najuglednijih alima, odnosno muftija Faludze i Ramadija, koji su zaklani poput kurbana, na sred ulice, onda ok...Preko 300 istaknutih sunitskih alima je pobijeno od strane "spasitelja", Al-Kaide i Isisa. A zasto? Zato sto nisu zeljeli ucestvovati u sirenju medjumuslimanske mrznje.

Evo sta veli muftija i predsjedavajuci Iracke Asocijacije Ucenjaka, Khalid Al Mulla:

Iraq Sunni Mufti: ISIS and Al Qaeda Slaughtered 300 Sunni Clerics
https://youtu.be/rvNupoSw_u8
salik79

#12944 Re: Irak

Post by salik79 »

Uostalom, sta reci za one cije izvorno tumacenje Islama dolazi od strane saudijskih velikih muftija, poput Al-Sejha, koji otvoreno zagovaraju ispravnost postupka Jezida ibn Muavije l.a. po pitanju bitke na Kerbeli (Jezid je ispravno postupio, a hazreti Husejn a.s. je pogrijesio i tu gresku platio svojim i zivotom 72 clana Poslanikove s.a.v.s. porodice i njihovih ashaba. :-) ):

https://youtu.be/rDEZyJOYpf8
Opetja033

#12945 Re: Irak

Post by Opetja033 »

salik79 wrote:Uostalom, sta reci za one cije izvorno tumacenje Islama dolazi od strane saudijskih velikih muftija, poput Al-Sejha, koji otvoreno zagovaraju ispravnost postupka Jezida ibn Muavije l.a. po pitanju bitke na Kerbeli (Jezid je ispravno postupio, a hazreti Husejn a.s. je pogrijesio i tu gresku platio svojim i zivotom 72 clana Poslanikove s.a.v.s. porodice i njihovih ashaba. :-) ):

Mene ne interesuju gluposti sto izlaze iz usta ovog dzahila.
Mene interesuje zasto spinujes temu i zasto nijednom jedinom rijecju nisi osudio ovo divljanje siitskih fanatika i terorista nad neduznim sunnitskim civilima?
salik79

#12946 Re: Irak

Post by salik79 »

Opetja033 wrote:
salik79 wrote:Uostalom, sta reci za one cije izvorno tumacenje Islama dolazi od strane saudijskih velikih muftija, poput Al-Sejha, koji otvoreno zagovaraju ispravnost postupka Jezida ibn Muavije l.a. po pitanju bitke na Kerbeli (Jezid je ispravno postupio, a hazreti Husejn a.s. je pogrijesio i tu gresku platio svojim i zivotom 72 clana Poslanikove s.a.v.s. porodice i njihovih ashaba. :-) ):

Mene interesuje zasto spinujes temu i zasto nijednom jedinom rijecju nisi osudio ovo divljanje siitskih fanatika i terorista nad neduznim sunnitskim civilima?
Sta se odmah palis, ko rostilj, nisam tebe prozvao :-D
Samo, pazi da ne nasjedas na tu njihovu spiku o Al-Kaida i Isis "spasiteljima".

Inace, osudjujem bilo kakvo nasilje nad onima cije ruke nisu umazane krvlju nevinih.
Avetinho

#12947 Re: Irak

Post by Avetinho »

salik79 wrote:
Opetja033 wrote:

Sta se odmah palis, ko rostilj, nisam tebe prozvao :-D
Samo, pazi da ne nasjedas na tu njihovu spiku o Al-Kaida i Isis "spasiteljima".

Inace, osudjujem bilo kakvo nasilje nad onima cije ruke nisu umazane krvlju nevinih.
Gdje? Covjek te pita zasto nisi nijednom rijecju osudio divljanje siitskih fanatika i terorista? Gdje si osudio? Imas li citat?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#12948 Re: Irak

Post by japin_mutapi »

salik nije dobar sekunde
opet jezid, husein, kerbela ... sad će red hinde, pa muavije, onda thani, vehabije, saudijci, i onda opet jezid, jezid, jezid, jezid ...

može li jedan post biti bez jezida i te kuknjave o kerbeli
salik79

#12949 Re: Irak

Post by salik79 »

japin_mutapi wrote:salik nije dobar sekunde
opet jezid, husein, kerbela ... sad će red hinde, pa muavije, onda thani, vehabije, saudijci, i onda opet jezid, jezid, jezid, jezid ...

može li jedan post biti bez jezida i te kuknjave o kerbeli
Odakle potice ideologija koju bastini Al-Kaida i Isis? Sta veli iracki muftija ko i koliko je irackih sunijskih alima pobio?! Sije?

Nije li nekadasnji glavni u "sirijskih pobunjenika" sam isticao kako ce ponovo emevijski halifat biti uspostavljen?! Saberi dva i dva, Jasko moj...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#12950 Re: Irak

Post by japin_mutapi »

dva i dva su četiri = saudijska arabija i iran su dvije strane iste medalje ... jedno drugom su odraz u ogledalu

sve te priče i svađe, podjele i razlike, mržnja i tekfir i jednih i drugih, su pitanje politike, vlasti, moći i novca, tako je bilo i dan danas je tako ... veze to nema sa vjerom
Post Reply