nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#12926 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by O'zone »

drunken tiger wrote:
liaar wrote:
drunken tiger wrote: Prestigao te jer sporo voziš i ometaš saobraćaj. Nema veze što je ograničenje 60km/h, može se tu voziti stoja hladno ;) :izet:
Nisi ti baš najpametniji lik je l' de ?
Naravno da nisam. Zašto?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Koji kraljevi :thumbup:
drug_profi

#12927 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Ako nije jasno da je formiranje kolone iza sebe = ometanje normalnog saobraćaja, onda ne znam šta treba još u zakonu napisati.
Laplace

#12928 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

drunken tiger wrote: Ma sve to stoji. Ja sam samo reagovao na ovo da spori izazivaju najviše nesreća što nije tačno. Dalje se priča razvila u nekom drugom pravcu.
Znači, vozač A vozi tačno po ograničenju. Sa sporednog puta mu se uključi vozač B na nekoliko metara, taman toliko da izravna auto i nastavi voziti 10 km/h. Vozač A ne uspije zakočiti i dođe do kontakta. Ko je izazvao sudar?

Hiljadu puta mi se neko ubacio kao da ga đavoli gone, a onda nastavio voziti mnogo ispod ograničenja. Ne jednom sam uspio zakočiti sao zato što znam naše vozače i kako su nekulturni. Znači, ubaci ti se da jedva izbjegneš sudar, a onda nastavi guslati ispod svih ogaraničenja. Jednom mi je to uradio pred policijom (policija od mene uzela podatke, njega zadržali).

Ili prođe pored znaka 60 (i ne pogleda ga, jasno), vidi policiju i smanji na 20-30, i to naglo. Na pravcu, suh put, dobra vidljivost.
Laplace

#12929 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

drugi profil wrote:Svi mi koji vozimo brže od 50 smo ubice.
Ma, treba staviti ograničenje 5 km/h na magistralama, 10 km/h na autoputevima, 1 km/h na regionalnim putevima i 20 cm/h pored škola i vrtića.
condy

#12930 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Što više po propisu voziš manje goriva trošiš!

Nisam znao, da mi auto može tako malo trošit...vidio nakon 4 godine :-D :-D
s@mson

#12931 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by s@mson »

Laplace wrote:
drunken tiger wrote: Ma sve to stoji. Ja sam samo reagovao na ovo da spori izazivaju najviše nesreća što nije tačno. Dalje se priča razvila u nekom drugom pravcu.
Znači, vozač A vozi tačno po ograničenju. Sa sporednog puta mu se uključi vozač B na nekoliko metara, taman toliko da izravna auto i nastavi voziti 10 km/h. Vozač A ne uspije zakočiti i dođe do kontakta. Ko je izazvao sudar?

Hiljadu puta mi se neko ubacio kao da ga đavoli gone, a onda nastavio voziti mnogo ispod ograničenja. Ne jednom sam uspio zakočiti sao zato što znam naše vozače i kako su nekulturni. Znači, ubaci ti se da jedva izbjegneš sudar, a onda nastavi guslati ispod svih ogaraničenja. Jednom mi je to uradio pred policijom (policija od mene uzela podatke, njega zadržali).

Ili prođe pored znaka 60 (i ne pogleda ga, jasno), vidi policiju i smanji na 20-30, i to naglo. Na pravcu, suh put, dobra vidljivost.
I nakon 100 metara skrene u neku avliju ili na sporedni put, pa jebemumajku, to bi najveceg flegmu raspizdilo...
drug_profi

#12932 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

condy wrote:Što više po propisu voziš manje goriva trošiš!

Dođeš nekad u pamet da je vožnja u okviru propisa i tako da nikom ne smetaš, najsigurniji način da putuješ od A do B.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#12933 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by liaar »

s@mson wrote:
Laplace wrote:

I nakon 100 metara skrene u neku avliju ili na sporedni put, pa jebemumajku, to bi najveceg flegmu raspizdilo...
I do tog skretanja razgleda svaku moguću tačku pored puta
Travnički Noćni Šetač

#12934 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Travnički Noćni Šetač »

drugi profil wrote:Ako nije jasno da je formiranje kolone iza sebe = ometanje normalnog saobraćaja, onda ne znam šta treba još u zakonu napisati.
I tačno i logično ... osim ako se kolona formira kad voziš na + 10 od ograničenja ali svi ostali bi htjeli +30 i više... tada ne ometaš saobraćaj već ovi iza žele da prave prekršaje...
condy

#12935 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

drugi profil wrote:
condy wrote:Što više po propisu voziš manje goriva trošiš!

Dođeš nekad u pamet da je vožnja u okviru propisa i tako da nikom ne smetaš, najsigurniji način da putuješ od A do B.
Odlučim ti ja jednom vozit po propisu :-D
Stavim tempomat na 130 na autoputu, lagano ideš razgledaš okolinu vidiš lika kako tuče kera, ženu kako stere veš, djecu kako igraju fudbala, dedu kako kopa njivu, i tako pičim ja, okolo razgledam, malo bacim oko na mobitel, i mislim o jutarnjoj janjetini u jablanici, kako me uvijek poslije sustigne, i onda pogledam potrošnju pa ne mogu da vjerujem :-D , do Mostara i nazad mi bila prosječna 6,7 l . Ma nije ni pola rezervoara potrošio. A o čemu ti pišeš ? :lol:
drug_profi

#12936 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

O tom da je vožnja u okviru propisa i na način da nikom ne smetaš višestruko korisna svakome, pa i nižoj potrošnji goriva.
condy

#12937 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

De malo opusti se, razumijem te, sarkazma malo :D :thumbup:
drunken tiger

#12938 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drunken tiger »

Laplace wrote:

Ova situacija koju ti opisuješ nema veze sa sporom vožnjom nego sa oduzimanjem prednosti. Opet se vraćam na ono prvo zbog čega sam i pisao a to je da nije istina da ovi koji voze sporo izazivaju najviše nesreća. Ometaju saobraćaj, idu drugima na živce, trebaju se skloniti s ceste... sve OK ali oni najmanje udesa prave. Tako i ovaj što je tebi uletio uletio ti je sa strane. Nisi ti vozio pa naletio na njega jer je on spor. A to što te guslao poslije i što ti j išao na živce je druga stvar. Nije te direktno ugrozio osim što ti je istrenirao živce i možda malo unervozio.
drug_profi

#12939 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

e jebemliga, ne kotaš ti ili nećeš da priznaš.
Kako ga nije direktno ugrozio? Izašao mu sa sporedne, ispravio i ovaj da ga je stigao otpozada bilo bi što nisi držao odstojanje, prilagodio brzinu, tralalala. Pričaj ti kome hoćeš da je ovaj izletio kad je zatečeno stanje takvo da su obojica poravnani u svojoj traci.
A realno čovjek vozi po ograničenju i budalaš mu se ubacuje te sporom vožnjom stvara nepredviđenu prepreku na cesti.
Šta onda da radi čovjek koji poštuje propise?
Ili da naglim manevrom obiđe tu prepreku, možda i rizično i preko pune, ili da naglim kočenjem izaziva druga nagla kočenja pa i sudare?
Ili da se zabije u prepreku, preleti preko trotoara, u nečiju avliju pobije kokošinjac...

Mislim, znam ja da ti razumiješ, ali ne bi priznao i odstupio od svoje filozofije da si ti u pravu da je najbolje voziti se na oko 50% od dozvoljene brzine.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#12940 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

treba samo sporo vozit i stedit gorivo,hejterz gona hejt
drug_profi

#12941 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

bitanga_sa_otesa wrote:treba samo sporo vozit i stedit gorivo,hejterz gona hejt
Ma ni slučajno preko 1800 obrtaja tjerat.
bitanga_sa_otesa

#12942 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

sve znas :thumbup: cuva se masina ,a i gorivo je trosak ...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#12943 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mali_milojica »

Još kad gorivo ode na 2.50 :run:
bitanga_sa_otesa

#12944 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

tad pocinje jos vece guslanje...prosjek po gradu ce bit 18km/h
Bakir1

#12945 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

veliki je izbor poljoprivrednih masina, sa kojima su se neki srodili, koje ce moci ispunjavati kriterije drustveno prihvatljive prosjecne brzine :D
Laplace

#12946 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

drunken tiger wrote:
Laplace wrote:

Ova situacija koju ti opisuješ nema veze sa sporom vožnjom nego sa oduzimanjem prednosti. Opet se vraćam na ono prvo zbog čega sam i pisao a to je da nije istina da ovi koji voze sporo izazivaju najviše nesreća. Ometaju saobraćaj, idu drugima na živce, trebaju se skloniti s ceste... sve OK ali oni najmanje udesa prave. Tako i ovaj što je tebi uletio uletio ti je sa strane. Nisi ti vozio pa naletio na njega jer je on spor. A to što te guslao poslije i što ti j išao na živce je druga stvar. Nije te direktno ugrozio osim što ti je istrenirao živce i možda malo unervozio.
A u mačku p... Pa, kako me nije ugrozio kad je izletio pred mene? U najmanje pola slučajeva mi ne bi toliko zasmetao da je odmah opleo po gasu i što brže dostigao normalnu brzinu. Kad tako uradi, i ne smeta mi da se ubaci. Ali ovo jeste problem spore vožnje.

Ili kad vozi ispred mene normalno, a onda naglo uspori bez ikakve signalizacije. Ako bih naglo zakočio, onaj iza bi me možda udario. A što reče čovjek gore, za našu policiju sam ja kriv. Jer, kad oni naiđu zateći će da sam ga ja udario otpozada, on fino slaže, svjedoka nema (ili ga pokrivaju, ovo je Balkan i poštenje je nepoznat pojam) i mogu se slikati.

Pa i da njega kazni, ja nisam besposlen da satima visim rad nečije nesposobnosti.
bitanga_sa_otesa

#12947 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Bakir1 wrote:veliki je izbor poljoprivrednih masina, sa kojima su se neki srodili, koje ce moci ispunjavati kriterije drustveno prihvatljive prosjecne brzine :D
moze kljuc :lol:
Laplace

#12948 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

drugi profil wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:treba samo sporo vozit i stedit gorivo,hejterz gona hejt
Ma ni slučajno preko 1800 obrtaja tjerat.
Ma jasno, prva brzina, 1000 o/min, izađeš iz auta i zapališ cigaru polako šetajući kraj njega, kad (d'izvineš) ispušiš cigaru opet u auto i svi sretni.
Bakir1

#12949 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

bitanga_sa_otesa wrote:
Bakir1 wrote:veliki je izbor poljoprivrednih masina, sa kojima su se neki srodili, koje ce moci ispunjavati kriterije drustveno prihvatljive prosjecne brzine :D
moze kljuc :lol:
Image
bitanga_sa_otesa

#12950 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Bakir1 wrote: Image
jbga ne znam ko od grada sarajeva napravi kasabu? imal neki plakat?
Post Reply