Nokia Lumia & Windows Phone
Moderator: Benq
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#12926 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Pa SD karticu je moguće izvaditi tako da...
- south
#12927 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
ne briseJLZbunjenog wrote:Ljudovi
Kada instaliram W.Insider pa instaliram W10.
Da li brise sve sa telefona ?
Hvala
a ako uradis hard reset onda se sve brise, ako ne uradis backup
- zateznistub
#12928 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
koliko se sjecam ne, mada neke aplikacije koliko se sjecam moras ponovo istalirati. kad se vraca na 8.1 pomocu onog lumia recovery toolsa se brise sve...JLZbunjenog wrote:Ljudovi
Kada instaliram W.Insider pa instaliram W10.
Da li brise sve sa telefona ?
Hvala
-
zippoo87
#12929 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
najbolja opcija je da prije bilo kakve igre odradis backup...to traje nekih pola sata i onda si miran
onda preko insidera instaliraj desetku...e sada tu mozes naletiti na neke probleme i mozda ces morati flashovati telefon tj,raditi factory reset e zato ti treba backup
a svakako,prilikom prelaska sa 8.1 na w10 da bi sve radilo kako treba i da bi nalegao sistem uredno,treba factory reset,tako da...a backup tu stedi vrijeme...sve ti bude podeseno ,samo sacekas da se sve aplikacije nanovo instaliraju
ja cesto citam ovdje probleme na win10,ja na svojoj L640 nemam ni 1% tih problema ...a kako sam primjetio,najvise se zale oni sto imaju L920,na njoj win10 nikako ne radi zadovoljavajuce
onda preko insidera instaliraj desetku...e sada tu mozes naletiti na neke probleme i mozda ces morati flashovati telefon tj,raditi factory reset e zato ti treba backup
a svakako,prilikom prelaska sa 8.1 na w10 da bi sve radilo kako treba i da bi nalegao sistem uredno,treba factory reset,tako da...a backup tu stedi vrijeme...sve ti bude podeseno ,samo sacekas da se sve aplikacije nanovo instaliraju
ja cesto citam ovdje probleme na win10,ja na svojoj L640 nemam ni 1% tih problema ...a kako sam primjetio,najvise se zale oni sto imaju L920,na njoj win10 nikako ne radi zadovoljavajuce
- luminator
#12930 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Moja iskustva potvrđuju sve što si rekao.zippoo87 wrote:najbolja opcija je da prije bilo kakve igre odradis backup...to traje nekih pola sata i onda si miran
- JLZbunjenog
#12931 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Hvala na svemu ljudiluminator wrote:Moja iskustva potvrđuju sve što si rekao.zippoo87 wrote:najbolja opcija je da prije bilo kakve igre odradis backup...to traje nekih pola sata i onda si miran
Imam problem nakon instalacije. Sve brojeve izgubio, ne mogu da ih vratim nikako a svaki pokusaj unosenja, samo mi zatvori opciju unosenja.
Ne kontam sta mi je raditi sad
Hvala
- base64
#12932 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Kontakti se spremaju na email računJLZbunjenog wrote: Hvala na svemu ljudi![]()
Imam problem nakon instalacije. Sve brojeve izgubio, ne mogu da ih vratim nikako a svaki pokusaj unosenja, samo mi zatvori opciju unosenja.
Ne kontam sta mi je raditi sad![]()
Hvala
Dodaj email računa na kojem se nalaze kontakti i sinhronizuj ih dodavanjem računa u postavkama aplikacije "People" (Osobe kako hoš
- BarbaDue
#12933 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Šta je sa tim Flash playerom...hoće li ga ikada uvesti na WP?
-
zippoo87
#12934 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
nece,jer je to zastarjela tehnologijaBarbaDue wrote:Šta je sa tim Flash playerom...hoće li ga ikada uvesti na WP?
html5 je novi standard i to se sada koristi...da su htjeli,ubacili bi ga davno
- BarbaDue
#12935 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Može li mi ta nova tehnologija omogućiti da gledam mojuTV togo na svom mobitelu?
- BarbaDue
- hakazvaka
#12937 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Nije problem u novoj tehnologiji, nego uhljebima iz telekoma koji ne znaju da updateuju playere...
- BarbaDue
#12938 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Kakva je to nova tehnologija kad sam pored nje uskraćen za dosta stvari u odnosu na korisnike drugih OS!?
Ne znam na kojem nivou (BHT ili WIN) je zaštopalo ali baš niđe veze.
Ne znam na kojem nivou (BHT ili WIN) je zaštopalo ali baš niđe veze.
- krakatoa
#12939 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
[quote="hakazvaka"]Nije problem u novoj tehnologiji, nego uhljebima iz telekoma koji ne znaju da updateuju playere...[/quote]
Ne dijeli drugima etikete kad već nisi u toku dešavanja.
Ne dijeli drugima etikete kad već nisi u toku dešavanja.
- JLZbunjenog
#12940 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
HValabase64 wrote:Kontakti se spremaju na email računJLZbunjenog wrote: Hvala na svemu ljudi![]()
Ne kontam sta mi je raditi sad![]()
Hvala
Dodaj email računa na kojem se nalaze kontakti i sinhronizuj ih dodavanjem računa u postavkama aplikacije "People" (Osobe kako hoš)
Uradio sam to ali ne ostavlja mi [email protected] racun. samo mi ostavi [email protected]
-
belami1111
#12941 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Već imaju za win 10 za desktop verziju trebaju je samo prilagoditi za rad na win10 mobile kao univerzalnu app ali ili neznaju ili neće ili ih jednostavno boli ....hakazvaka wrote:Nije problem u novoj tehnologiji, nego uhljebima iz telekoma koji ne znaju da updateuju playere...
- BarbaDue
#12942 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Došla mi L920 sa servisa, ovu zamjensku L630 hoću da vratim na stanje kako sam je i preuzeo međutim ne dopušta mi da izbrišem svoj acc, daje mi mogućnost samo sinhronizacije akaunta?
- Qler
#12943 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Settings/about/reset phone
- Quaresma
#12944 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
najbolje je to uraditi sa tipkama volume i power
drzi volume down i power, kad zavibrira telefon pustis power ostavis samo volume down dok se ne pojavi uzvicnik na displayu
onda pritisces tipke ovim redoslijedom, volumpe up - volume down, power, volume down
Btw, lumija 830 pravo lijep telefoncic, jako dobra izrada, apdejtovao ga sa 8.1 na win10, onda postaje jos ljepsi. a i lijepo radi. nekako mi ide to uglađenije nego na mojoj lumiji 1020, ili me vara veći display i bolje kućište
drzi volume down i power, kad zavibrira telefon pustis power ostavis samo volume down dok se ne pojavi uzvicnik na displayu
onda pritisces tipke ovim redoslijedom, volumpe up - volume down, power, volume down
Btw, lumija 830 pravo lijep telefoncic, jako dobra izrada, apdejtovao ga sa 8.1 na win10, onda postaje jos ljepsi. a i lijepo radi. nekako mi ide to uglađenije nego na mojoj lumiji 1020, ili me vara veći display i bolje kućište
- strong69
#12945 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Je li i situacija sa Tapatalk-om na Klixu do uhljeba iz telekoma?hakazvaka wrote:Nije problem u novoj tehnologiji, nego uhljebima iz telekoma koji ne znaju da updateuju playere...
- krakatoa
#12946 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Ma telekom je za sve kriv. Od vremenskih nepogoda pa dalje.strong69 wrote:Je li i situacija sa Tapatalk-om na Klixu do uhljeba iz telekoma?hakazvaka wrote:Nije problem u novoj tehnologiji, nego uhljebima iz telekoma koji ne znaju da updateuju playere...
-
belami1111
#12947 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Dobro je više i tvog sarkazmaI
Stoji ovo da nemogu 5 godina napraviti aplikaciju za mojuweb tv na WP.
Imaju aplikaciju za win10 na desktopu a neznaju je napraviti kao unverzalnu app za win10 platformu . To je činjenica i tu netreba sarkazam.
Glupo mi imam win os smartfon od telekoma tačnije kupljen i BH telekomu , mojuwebtvm od BH telekoma i nemam mogućnost da je pogledam na smatfonu..Do BH telekoma je
Imaju aplikaciju za win10 na desktopu a neznaju je napraviti kao unverzalnu app za win10 platformu . To je činjenica i tu netreba sarkazam.
Glupo mi imam win os smartfon od telekoma tačnije kupljen i BH telekomu , mojuwebtvm od BH telekoma i nemam mogućnost da je pogledam na smatfonu..Do BH telekoma je
- krakatoa
#12948 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Nije do telekoma jer je MS toliko ograničio WP da je nemoguće napraviti aplikaciju takvog tipa za WP. To je sva mudrost.belami1111 wrote:Dobro je više i tvog sarkazmaI![]()
- JLZbunjenog
#12949 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Hvala raja na pomoci !
Uspio sam sam vratiti imenik nakon sto sam resetovao mob.
Da li je moguce da sam dobio regularni update na W10 ?
Version;1511 OS build:10.0.10586.71 ?
Uspio sam sam vratiti imenik nakon sto sam resetovao mob.
Da li je moguce da sam dobio regularni update na W10 ?
Version;1511 OS build:10.0.10586.71 ?
- south
#12950 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
to su price za djecukrakatoa wrote:Nije do telekoma jer je MS toliko ograničio WP da je nemoguće napraviti aplikaciju takvog tipa za WP. To je sva mudrost.belami1111 wrote:Dobro je više i tvog sarkazmaI![]()
a evo i MaxTV je napravio je napravio aplikaciju za win10, naravno sada cete vi iz BH telecoma opet neku glupost napisati
http://nokiamob.me/2016/01/05/maxtv-to- ... e-uredaje/
hajd reci kako oni mogu napraviti aplikaciju
Ova aplikacija je od početka pružanja usluge bila dostupna za Android i iOs uređaje, a sada je Hrvatski Telekom konačno odlučio izraditi aplikaciju i za Windows 10 Mobile uređaje s obzirom da iste drži u svojoj ponudi.