da.General War wrote:Ko ne dobija, Turci za sirijske izbjeglice?The 51st State wrote:
fora je sto ne dobijaju, kontas?
Sirija vol. 2
-
The 51st State
#129226 Re: Sirija vol. 2
-
Novosti
#129227 Re: Sirija vol. 2
Jer tražiš nešto što nije moguće. Kad bi tako bilo onda bi otprilike 90% forumaša moralo otići sa topika pošto su većinom pro-režimski, pro-opozicijski ili pro-kurdski. Onda tema nebi imala ni 100 stranica.zlajaBHF wrote:Zasto?Novosti wrote:zlajaBHF wrote:Unististe topik vasim navijanjem......Kuci pricajte o tome kako su Turci genocidasi, a Kurdi teroristi.
Ljudi ovdje dodju da vise analize, raspravu td......Molim vas idite na neku drugu temu, nemojte kvariti ovaj topik.
Ti se šališ ?
-
pemanapemani
#129228 Re: Sirija vol. 2
Pa ako Turska ne dobija pomoć od EU, zašto ne otvore granice i pokažu izbjeglicama put za EU i riješen problem za Tursku.
Sad ispada Turska fina i pažljiva prema EU i neće da im stvara problem, pa će malo etnički očistiti Kurde da tu nasele nesretne izbjeglice. EU im nije dala dinara, ali oni opet neće da ispadnu nepravedni prema EU.
Ma hajte molim vas.
Sad ispada Turska fina i pažljiva prema EU i neće da im stvara problem, pa će malo etnički očistiti Kurde da tu nasele nesretne izbjeglice. EU im nije dala dinara, ali oni opet neće da ispadnu nepravedni prema EU.
Ma hajte molim vas.
- General War
#129229 Re: Sirija vol. 2
Evo samo EU i samo jedan dio..The 51st State wrote:da.General War wrote:Ko ne dobija, Turci za sirijske izbjeglice?The 51st State wrote:
fora je sto ne dobijaju, kontas?
Under the agreement, Turkey was promised €6 billion in financial aid, to be used by the Turkish government to finance projects for Syrian refugees. According to the EU Commission, €3 billion has already flowed into Turkey to cover the costs of educating half a million Syrian children.

...A gdje su drzave po naosob...pa druge drzave, A izbjeglice jos u satorima od 2014.
-
The 51st State
#129230 Re: Sirija vol. 2
pa podijeli to na tih pet zemalja i to je dovoljno za heftu, ne budi smijesan, turci nose teret izbjeglica samostalno uz simbolicnu pomoc svijeta.
- General War
#129231 Re: Sirija vol. 2
pemanapemani wrote:Pa ako Turska ne dobija pomoć od EU, zašto ne otvore granice i pokažu izbjeglicama put za EU i riješen problem za Tursku.
Sad ispada Turska fina i pažljiva prema EU i neće da im stvara problem, pa će malo etnički očistiti Kurde da tu nasele nesretne izbjeglice. EU im nije dala dinara, ali oni opet neće da ispadnu nepravedni prema EU.![]()
Ma hajte molim vas.
Sjooo, A sto se ti ne edukujes.
Nema sta da turska otvara granice, prva slobodna i sigurna drzava je i zadnja stanica za izbjeglice...pa ne ide ba to tako. Nije Sirija i Turska izmislila pojam izbjeglice.
- General War
#129232 Re: Sirija vol. 2
Kakvih pet zemalja?The 51st State wrote:pa podijeli to na tih pet zemalja i to je dovoljno za heftu, ne budi smijesan, turci nose teret izbjeglica samostalno uz simbolicnu pomoc svijeta.
PA pet milijardi je BiH dobila donacija za rekonstrukciju drzave...ko da Sirijce drzis u dvorcu a ne na livadi u satoru i na paketu.
- Point.
#129233 Re: Sirija vol. 2
Ovi turkofili su zreli za jedne kvalitetne stručne dijagnoze.
Sultan Brko galami kako će poslati 3 miliona izbjeglica u Evropu ako ona ne prestane nazivati ovu nelegalnu operaciju pravim imenom, agresijom. Kakav psihopata.
I oni bi ko u Evropu. Za turke je Azija majka, ko vas jebe.
Sultan Brko galami kako će poslati 3 miliona izbjeglica u Evropu ako ona ne prestane nazivati ovu nelegalnu operaciju pravim imenom, agresijom. Kakav psihopata.
-
The 51st State
#129234 Re: Sirija vol. 2
majke ti citas li ti sta pises, 800 milion na egipat, siriju, jordan, liban i tursku za 2019, to je kap u moru, mislim ok daju koliko daju, ali mojne rende kora, 3,5 miliona ljudi da je samo dolar dan pa ti skontaj koliko je i ko to placa.General War wrote:Kakvih pet zemalja?The 51st State wrote:pa podijeli to na tih pet zemalja i to je dovoljno za heftu, ne budi smijesan, turci nose teret izbjeglica samostalno uz simbolicnu pomoc svijeta.
PA pet milijardi je BiH dobila donacija za rekonstrukciju drzave...ko da Sirijce dris u dvorcu a ne u satoru i na paketu.
- insomnia78
#129235 Re: Sirija vol. 2
Pa mozda su mu ovi tehnicari KurdiThe 51st State wrote:eto kakav si ti patoloski lazov, covjek vristi da uhvate kadar i da ide uzivo. o kakvoj mrznji pricas.Kikibombona wrote:Turski reporter dok gleda kako turska vojska granatira Serakanije. Bolesno od mrznje - psihopate![]()
https://mobile.twitter.com/TurkeyUntold ... 7589506048
Turci su poceli sa masovnim hapsenjima u Turskoj ljudi koji su pozivali na proteste i kritikovali rat.
-
The 51st State
#129236 Re: Sirija vol. 2
ko diro, da ti gore u svedskoj nisu kurdi rajaPoint. wrote:Ovi turkofili su zreli za jedne kvalitetne stručne dijagnoze.
- LBVIEW
#129237 Re: Sirija vol. 2
Cuj odakle pravo?General War wrote:Opet kazem, i da je tako kao sto nije...odakle turskoj pravo pod istim kriterijima da podrzavaju, naoruzavaju, pruzaju utociste " revolucionarima" koje mnoge drzave gledaju kao teroriste.The 51st State wrote:ne napadaju kurde nego pkk kao teroristicku organizaciju pod ambrelom ypg, casus beli dovoljan za legitimnu akciju, i da napadaju, tuneli, pogranicni napadi, ubacivanje terorista na teritoriju turske, safe heaven za pkkovce, sve povodi da ih se eliminise iz ugla svake suverene drzave, sad sto ce uz to dobiti jos neke benefite, to je samo plus.General War wrote: Izvini, je li to kurdi napadaju tursku iz sirije, ili obratno?
Kakve veze ima opstanak napadom da drzavljane sirije i to jedne etnicke grupe, na jednom dijelu teritorije.
Koliko ja znam turskoj se ne gadi da ona diriguje drugima.
Mislim, jebe mi se za Tursku i njenu vanjsku "politiku", samo ovo je, s obzirom da su jedna od najjacih zemalja u regionu, bilo za ocekivati.
Last edited by LBVIEW on 10/10/2019 14:43, edited 1 time in total.
- Point.
#129238 Re: Sirija vol. 2
Ne pričaj neistine, Turska dobije finu svotu, inače bi ih davno slali u Evropu.The 51st State wrote:pa podijeli to na tih pet zemalja i to je dovoljno za heftu, ne budi smijesan, turci nose teret izbjeglica samostalno uz simbolicnu pomoc svijeta.
-
pemanapemani
#129239 Re: Sirija vol. 2
Reagovao sam na postove ovih koji kukaju kako Turska nije dobila marku od EU, pa su onda prinuđeni satrati Kurde i tu naseliti izbjeglice. Razlog se sam nameće, a to je da ne bi naškodili EU i natovarili im izbjeglice na vrat.General War wrote:pemanapemani wrote:Pa ako Turska ne dobija pomoć od EU, zašto ne otvore granice i pokažu izbjeglicama put za EU i riješen problem za Tursku.
Sad ispada Turska fina i pažljiva prema EU i neće da im stvara problem, pa će malo etnički očistiti Kurde da tu nasele nesretne izbjeglice. EU im nije dala dinara, ali oni opet neće da ispadnu nepravedni prema EU.![]()
Ma hajte molim vas.![]()
Sjooo, A sto se ti ne edukujes.
Nema sta da turska otvara granice, prva slobodna i sigurna drzava je i zadnja stanica za izbjeglice...pa ne ide ba to tako. Nije Sirija i Turska izmislila pojam izbjeglice.
Znači, ovi obećali lovu i navodno nisu dali ništa, ali Turska je toliko dobra i milosrdna da ni u takvoj situaciji ne želi naškoditi EU.
- Point.
#129240 Re: Sirija vol. 2
Nisi u životu vidio Kurda a pričo bi. Kažem ja, dijagnoza debela za bosanske turkofile i potencijonalne petokolonaše.The 51st State wrote:ko diro, da ti gore u svedskoj nisu kurdi rajaPoint. wrote:Ovi turkofili su zreli za jedne kvalitetne stručne dijagnoze.
-
The 51st State
#129241 Re: Sirija vol. 2
vidi gore sta dobijaju.Point. wrote:Ne pričaj neistine, Turska dobije finu svotu, inače bi ih davno slali u Evropu.The 51st State wrote:pa podijeli to na tih pet zemalja i to je dovoljno za heftu, ne budi smijesan, turci nose teret izbjeglica samostalno uz simbolicnu pomoc svijeta.
-
balks
#129242 Re: Sirija vol. 2
Zbog čega bi EU uopće primila te izbjeglice?pemanapemani wrote:Pa ako Turska ne dobija pomoć od EU, zašto ne otvore granice i pokažu izbjeglicama put za EU i riješen problem za Tursku.
Ma hajte molim vas.
Ne kontam zašto ni novac šalju.
EU je najmanje kriva za ono što se trenutno dešava na BI.
-
The 51st State
#129243 Re: Sirija vol. 2
sta ga imam gledati, bliskoistcnjaci ko i svi drugi, samo sto su medijskim ispiranjem dobili satro oreol slobodnjaka, progresivaca bla bla. to za petokolonase ostavi za sebe, nisam ja u svedskoj nego ti.Point. wrote: Nisi u životu vidio Kurda a pričo bi. Kažem ja, dijagnoza debela za bosanske turkofile i potencijonalne petokolonaše.
-
The 51st State
#129244 Re: Sirija vol. 2
odlicno, neka gledaju svoja posla i ne seru kvake ni sada, kad je tako.balks wrote:Zbog čega bi EU uopće primila te izbjeglice?pemanapemani wrote:Pa ako Turska ne dobija pomoć od EU, zašto ne otvore granice i pokažu izbjeglicama put za EU i riješen problem za Tursku.
Ma hajte molim vas.
- General War
#129245 Re: Sirija vol. 2
Pa ako je na rende kora, nema ni u turskoj 3.5 vec 2,9 miliona sto je isto puno...ali dobija turska i sakom i kapom.The 51st State wrote:majke ti citas li ti sta pises, 800 milion na egipat, siriju, jordan, liban i tursku za 2019, to je kap u moru, mislim ok daju koliko daju, ali mojne rende kora, 3,5 miliona ljudi da je samo dolar dan pa ti skontaj koliko je i ko to placa.General War wrote:Kakvih pet zemalja?The 51st State wrote:pa podijeli to na tih pet zemalja i to je dovoljno za heftu, ne budi smijesan, turci nose teret izbjeglica samostalno uz simbolicnu pomoc svijeta.
PA pet milijardi je BiH dobila donacija za rekonstrukciju drzave...ko da Sirijce dris u dvorcu a ne u satoru i na paketu.
-
The 51st State
#129246 Re: Sirija vol. 2
jes, macijom sakom i misjom kapom.General War wrote: Pa ako je na rende kora, nema ni u turskoj 3.5 vec 2,9 miliona sto je isto puno...ali dobija turska i sakom i kapom.
-
pemanapemani
#129247 Re: Sirija vol. 2
Znam.balks wrote:Zbog čega bi EU uopće primila te izbjeglice?pemanapemani wrote:Pa ako Turska ne dobija pomoć od EU, zašto ne otvore granice i pokažu izbjeglicama put za EU i riješen problem za Tursku.
Ma hajte molim vas.
Ali Erdogan prijeti da će poslati 3 miliona izbjeglica ka EU, ako ovi samo nešto pisnu protiv akcije.
Ne bih više ulazio u polemiku na ovoj temi. Samo se ibretim kako neko ko je preživio genocid, nakon frtalj vijeka navija da neka moderna armija satare i etnički očisti narod bez države i to u drugoj državi.
BiH Srbi imaju svoju mater Srbiju.
BiH Hrvati imaju svoju mater Hrvatsku.
Pa bi i dio Bošnjaka, po uzoru na navedene, da i oni imaju svoju mater. Još ako je ta mater jača (ima let lampu, a okreće na jugo) od druge dvije matere, onda se ljubav, meni se čini, još povećava.
-
Benjo34
#129248 Re: Sirija vol. 2
Koliko izbjeglica ima u BiH? Jel postoji tacan podatak koliko ih je po smještajima? Koliko to košta naše vlasti i koliko dolazi humanitarne pomoći? Sigurno da Turcima nije lako, mislim da oni iznose većinu tog tereta, ali isto tako, ne vidim u čemu je problem da te izbjeglice proslijedi Europi. Najviše uz Amere su oni intervenisali od Libije pa dalje, svi su taj sukob palili iz EU, tako da nije ni fer da Turska baš sama iznese taj teret što ne radi ali mislim da je podavno već erdogan govorio kako im ne plaćaju obećano europljani
- ElRe
#129249 Re: Sirija vol. 2
Zašto je to Evropa bolja od Azije? Bijelci od kosookih?Point. wrote:
Klasični rasizam na djelu.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#129250 Re: Sirija vol. 2
Kurdi su pushiona trenutno...neka budu sretni ta Turska stane na toj crvenoj liniji
. Da je Hezbolah a ne SDF bila bi druga prica
.